21 Nasveti o produktivnosti potovalnih blogerjev: kako narediti več, ko potujete po svetu

Mnogi blogerji sanjajo zaslužiti zaslužiti z bloganjem hkrati pa potujejo po svetu.


Tega ne zanikajo: zabavno je početi.

Ne glede na to, ali se sprehodite po Torres del Paine v Patagoniji ali se odvijete na plaži na Baliju, boste med svojim izpadom videli svet, okusili novo hrano in spoznali nove ljudi..

Imel sem srečo, da sem imel tovrstne izkušnje. Precej veliko sem potoval po Aziji; in blogirala svojo pot skozi vse to. Moram reči, da je fleksibilnost igranja med delovnim časom in učinkovitega dela v času predvajanja morda največji del dela kot bloger s polnim delovnim časom.

(Vendar je to rečeno, da danes ne potujem veliko. In ko to počnem, imam otroke s seboj – petletnike in 18 mesece.)

Čeprav se v tej objavi ne strinjam več s svetom, sem mislil, da bom z vami delil svoje najboljše nasvete za produktivnost. Se sprašujete, kako lahko zagotovite, da med potjo delujete učinkovito? Ti nasveti so morda samo ključni za njegovo razmišljanje.

Oborožen sem s temi 21 nasveti o produktivnosti, prepričan sem, da ne boste imeli nobenih težav pri doseganju popolnega ravnotežja med delom in igro, kar bo povečalo vašo produktivnost, hkrati pa uživate v vseh izkušnjah, ki jih potovanje lahko ponudi.

Nastavite pravo miselnost

Neznani budistični tempelj v Phuketu, 2013.V budističnem templju v Phuketu na Tajskem; 2013.

1. Svoj blog obravnavajte kot pravi posel

Svoj blog vzemite resno. Vodite in razvijajte svoj blog kot podjetje.

Obravnavajte svoje sodelavce, vključno s sočasnimi blogerji, uredniki, grafičnimi oblikovalci itd., Tako kot bi ravnali z drugimi poslovnimi partnerji in imeli namen v vsem, kar počnete.

Ne pozabite, da potrebujete prave partnerje, ki vas lahko podprejo v težkih časih.

Predstavljajte si, da bi zamudili let za Limo in se čez noč ujeli na letališču v Bogoti. Kako se boste spoprijeli z rokom ob 9.00, če nimate Wi-Fi-ja in se morate vkrcati na polet ob 8:00? Ko se nepričakovano znajdete v zavezi, potrebujete zanesljive partnerje, ki vam lahko poberejo. To pomeni vložiti čas in trud v negovanje poklicnih odnosov s sodelavci.

Denar trošim za oglaševanje na Facebooku. Denar trošim za oglaševanje na Twitterju. V bistvu bom storil oboje za ta članek, ki ga trenutno berete. Plačam tudi za oglase na drugih blogih. S svojim blogom se ravnajte kot s podjetjem, če se želite preživljati z njim. – Matthew, strokovnjak Vagabond

Preberite tudi: 6 stvari, ki jih morate storiti, da svoj blog spremenite v posel

2. Natančno ločite svoj delovni čas in čas igranja

Ko ste na poti, meje med delom in igro ponavadi zabrišejo.

Zakaj ne bi odnesli prenosnika na plažo in med surfarskimi seansami delali na najnovejši objavi? To ni samo nepraktično, ampak bo tudi ubilo vašo produktivnost.

Ko potujete, morate določiti trdne meje med delovnim časom in predvajanjem.

Igra je igra. Delo je delo.

Jasno ločite oba, saj naši možgani niso zasnovani za večopravilnost. Mi ne verjamete? Preveri ta video dr. Sanjay Gupta. Resničnost je, da za 99% nas, več kot imamo večopravilnosti, manj produktivni smo.

Koplji globje: Usposobite svoje možgane, da ostanete osredotočeni na naloge bloganja

Ostani zbran

Deskanje na deski na otoku Moreton, Brisbane (dolga pot, da se povzpnete po toboganu!), 2013.Sandboardanje na otoku Moreton, Brisbane Australia; 2007.

Ključ do tega, da ostanete produktivni, je ostati osredotočen. To pomeni zmanjšanje motenj in hrupa. Seveda, morda nimate pisarne, vendar to ne pomeni, da ne najdete ugodnega delovnega prostora. Poskusite delati v mirni kavarni ali pobegniti v svojo hotelsko sobo, če ima pisalno mizo.

3. Zaprite nova e-poštna obvestila.

To je absolutno prva stvar, ki jo naredim vsakič, ko nastavim Outlook v nov prenosnik. Če želite biti produktivni, morate ostati osredotočeni in odpraviti čim več motenj.

Nič ni hujšega kot prejemati novo e-poštno obvestilo vsakih 5 minut, ko poskušate dokončati pisanje objave o petih najbolj spektakularnih plažah na Baliju.

Ne pozabite, da ko blogirate na cesti, nimate na voljo pisarne, v kateri bi lahko iskali tolažbo zaradi motenj, zato morate sami, če želite zaposliti, narediti veliko “zaščite pred motenji”. Končano.

4. Samo nekajkrat na teden preverite svojo e-pošto.

To je vaša e-poštna pošta in lahko sami določite svoja pravila.

Ni vam treba preverjati e-pošte vsak dan.

Ko delam na pomembnem projektu, se odločim, da ne bom preverjal e-poštnih sporočil med delovnim časom, saj se mi zdi, da to močno poveča mojo produktivnost. Tudi če odgovorite na tisto, kar se morda zdi preprosto e-poštno sporočilo, lahko ubije pol ure vašega časa in moti vaš delovni ritem. Ne pozabite, večino časa lahko e-poštna sporočila počakajo. Bolje je, da najprej opravite pomembne stvari.

5. Nehajte preverjati družbene medije vsakih 15 minut.

Ne zapravljajte dragocenih ur svojega dneva, ko se pomikate po svojih Instagram in Facebook virih. Socialni mediji so odlično orodje, s katerim lahko med potovanjem ostanete povezani s svojimi najdražjimi, ključno pa je, da jih uporabljate zmerno.

Ko vsakih 15 minut preverjate družabne medije, je to čas, ko je velik čas in bo oviral vašo produktivnost. Če ne morete sami zmanjšati časa, ki ga porabite za socialne medije, je veliko aplikacij, ki vam lahko pomagajo.

Poskusite Odmor ali Samokontrola blokirati spletna mesta v družabnih medijih za koščke časa, da ne postane moteč.

Izboljšati učinkovitost

V Brienzu, Švica; 2012V Brienzu, Švica; 2012.

6. Najprej naredite pomembne stvari.

Preden začnete svoj delavnik, naredite seznam stvari, ki jih morate opraviti.

Nato označite najpomembnejše naloge in jih najprej naredite. Na začetku delovnega dne ste bolj produktivni, zato boste več naredili, če se boste lotili največjih, najpomembnejših projektov, medtem ko sta koncentracija in motivacija na vrhuncu..

Ne morete ustvarjati z nenehno glavo drame. Nemogoče je usmeriti močno energijo na dva različna mesta hkrati.

Moraš delati na tem, da si očistiš um. Ustvarite nekaj strategij, razrežite najemnike glave, vsakodnevno meditirajte in bodite pozorni. Odprli se boste ogromno časa za jasnost in produktivnost. – Caz, spletni dnevnik Y Travel

Preberite še: Kako začeti potovalni blog in zaslužiti

7. Uporabite tehniko Pomodoro.

Pomodoro tehnika je odličen način za ohranjanje ravni produktivnosti v delovnem času.

Kaj je skrivnost te tehnike? Ostanite osredotočeni na laser 25 minut in počivajte 5 minut. Ponovite štirikrat in nato naredite daljši, 15-minutni odmor in postopek začnite znova.

Ideja je, da vam pogosti, dosledni odmori pomagajo, da ste osredotočeni, izboljšate splošno koncentracijo in posledično produktivnost. Več informacij o tej odlični tehniki najdete tukaj.

Pomodoro tehnikaNa kratko tehniko Pomodoro.

8. Načrtujte vnaprej.

Ne čakajte, da se na avtobusni postaji v Santiagu prikažete, ali se boste odpravili proti severu do San Pedro de Atacama ali južno do Puerto Montta.

Vnaprej imejte načrt potovanja in se ga poskusite držati. Samo krilo na poti vas bo stalo v smislu časa, energije in denarnih sredstev. Veliko bolj produktivni boste, če boste imeli načrt z določenim delovnim časom in roki.

Oglejte si članek KeriLynn na kako skrajšati čas za trženje na pol s pravimi orodji in načrtovanjem.

9. Vedno si beležite.

Čez nekaj tednov se morda ne spomnite imena te odlične restavracije, ki ste jo jedli na Krfu, ko ste potovali po Grčiji.

Najlažja rešitev je, da imate vedno s seboj zvezek in pisalo, da boste lahko zapisali ustrezne podrobnosti o izkušnjah.

Te dni v svojem telefonu med potovanjem nosim prenosnik (vrsta papirja, ne prenosnika) in Evernote. Za nasvete in trike, kako narediti odlične potopisne opombe, se prepričajte ta odlična objava Kevina Muldoona.

10. Hranite seznam kramp naslovov.

Naslovi so zagotovo najpomembnejši vidik vsake posamezne objave na blogu.

Raziskave kažejo, da bo vaš naslov prebral 8 od 10 ljudi. Toda le 2 od 10 ljudi si bo vzela čas za branje celotne objave.

Dobri naslovi bodo pritegnili več pozornosti in pripomogli k stabilnemu spremljanju bralcev.

Nasvet za profesionalce: Vedno imejte a seznam kramp naslovov na voljo za čase, ko morate v pravem času razviti popoln naslov.

11. Učinkovito spremljajte novice in nove objave na spletnem dnevniku

Uporabite orodja, kot sta Feedly in Flipboard, da na enem mestu dobite sveže vsebine in novice. Izogibajte se previsokemu naročanju na glasila spletnih dnevnikov, saj boste le tako natrpali prejeto pošto.

12. Zunanji vir

Ni treba, da vse počnete sami.

Osebno oddajam del svojega pisnega in oblikovalskega dela. Ideje so vedno moje, toda ponavadi se odločim, da bi nekdo, ki piše veliko bolje, kot jaz, dejansko besedil določil.

Tudi to, da imate nekoga, ki mu lahko zaupate, da preverja vaše delo, veliko pomaga! Imam srečo, da imam svojo urednico Lori Soard, ki že vrsto let podpira moje delovanje blogov.

13. Razporedite svoje objave na družbenih medijih.

Ročno objavljanje v družbenih medijih je čas zanič. Za sprostitev tega časa uporabite samodejno načrtovanje.

jaz uporabljam Tweet Krov in Buffer dandanes.

Ostala orodja, ki jih priporočajo večina blogerjev HootSuite in SocialOomph.

Kopajte globlje: Nasveti za trženje socialnih medijev za začetnike. 

14. Sodelujte kjer koli kadar koli s svojim mobilnim telefonom

S pametnim telefonom ravnajte kot s svojo delovno postajo.

Kar zadeva ohranjanje produktivnosti na cesti, je vaš pametni telefon eden največjih zaveznikov.

Namestite pametni telefon tako, da povečate njegov potencial kot delovno orodje. Prepričajte se, da ste namestili vse potrebne aplikacije, da boste lahko učinkovito delovali prek telefona, in poskrbite, da ga konfigurirate tako, da lahko kadar koli in kjer koli s povezavo Wi-Fi delate po potrebi.

Preizkusite te aplikacije:

Oglejte si: seznam nujnih orodij za vaše spletno poslovanje.

15. Imate velike vizije, a si postavite kratkoročne cilje

V življenju si postavite velike cilje, vendar se vedno osredotočite na majhne, ​​količinske korake na svojem opravilnem seznamu.

Življenje je maraton, ne pa šprint. Dobro je imeti velike cilje v življenju, vendar se morate osredotočiti na to, da eno nogo postavite pred drugo in da napredujete eno miljo naenkrat, če želite priti kamor koli.

Čeprav je velik življenjski cilj zaslužiti 10.000 dolarjev na mesec, so to majhni koraki na vašem seznamu opravil (napišite tri nove objave pred datumom X, se obrnite na pet blogerjev za objavo gostov pred datumom Y itd.) vam bo dejansko omogočil, da dosežete ta velik cilj.

Ukrepajte: enostavno zagon spletnih poslovnih idej za začetnike.

Uživajte in živite življenje v največji možni meri

Na Santoriniju v Grčiji; 2010Na Santoriniju v Grčiji; 2010.

16. Proslavite tako majhne kot velike dosežke.

Ko dosežete cilj, si vzemite čas za praznovanje, četudi dosežek ni nujno velik. Ni nujno, da je treba kaj zapletenega. Lahko bi bilo nekaj tako preprostega, kot bi dan preživeli ob raziskovanju nove plaže ali ponoči odšli na pivo s prijatelji.

17. Ostanite motivirani.

Ne glede na to, ali ste med spanjem v nočnem avtobusu od Mendoze do Buenos Airesa pobrali žepni žep, ali pa ste zamudili let v Hong Kong in se preganjate, ko boste na poti našli drugo, bo šlo narobe..

Prišel bo čas, ko boste morali pustiti nekaj potovalnih načrtov in se preprosto ohladiti ves dan v svojem hostlu ali hotelski sobi. Ključno je, da vas to ne zadrži.

Vedno bodite pripravljeni na soočanje z novimi izzivi in ​​ne pustite, da vas neuspehi spravljajo v oči!

Preberite tudi: 7 navad visoko učinkovitih blogerjev

18. Vadite ali meditirajte redno.

Dosleden, redni režim vadbe ali meditacije lahko naredi čudeže za vašo produktivnost. Telovadim redno, tudi ko potujem, od dolgih sprehodov na plaži do iger z žogo z domačini.

Pomembno je, da ostajam čist in mislim, da mi pri tem zelo pomaga vadba.

Mnogi ljudje tudi menijo, da je meditacija neprecenljivo orodje pri ohranjanju jasnega in osredotočenega uma. Kongresni ženska Nancy Pelosi svoj prosti dan začne s 45-minutnim sprehodom z močjo, medtem ko Starwood Hotels & Generalni direktor Resorts-a Frits van Paaschen teče 10 milj. Condoleezza Rice vstane ob 4:30 popoldne, da bi se lotila ne glede na to, kje na svetu je, mogul Richard Branson pa vztraja, da mu njegova vadbena rutina zagotavlja 4 dodatne ure produktivnosti na dan.

Spodnja črta? Zelo uspešni ljudje imajo navadno rutino vadbe, ki jim ustreza. Torej tudi vi.

19. Ne skrbi preveč, kaj počnejo drugi.

Trdo delajte, ko je delovni čas; ne dvomite vase.

Navsezadnje je ideja živeti svobodno in uživati ​​v svojem življenju. Kar drugi počnejo s svojim življenjem, je njihov posel – ne vaš. Nenehno primerjanje sebe z drugimi bo ustvarilo nepotrebno tesnobo in vas odvrnilo od vašega dela.

20. Izogibajte se izgorelosti

Če 12 ur zapored poskušate odpravljati delo, ne boste postali produktivni.

Tako dolgo se lahko osredotočite samo na eno stvar. Delovni dan načrtujte z odmori, da boste svojemu duhu omogočili počitek. Izboljšali boste koncentracijo in produktivnost.

Verjetno boste želeli vreči brisačo, vendar ne. [Blogging] je podjetje, ki nagrajuje trdoživost. Vzelo mi je eno leto, da sem na svojem blogu zaslužil prvi dolar (kar je bilo povsem nepričakovano in dobrodošlo presenečenje). Vsi moji glavni mejniki so se zelo borili in težko zmagali. Gre za drobne bitke in neusmiljeno počasi plezanje gor in gor. Pot ni lahka, toda ljudje, ki jo bodo naredili, so tisti, ki se ne vdajo. – Steph, dvajset nekaj potovanja

21. zabavaj se.

Nenazadnje si vzemite čas za uživanje v vseh čudovitih doživetjih, ki jih lahko ponudi potovanje.

Mislim – to je celoten smisel za preživljanje s popotniškimi blogi, kajne?

Nikoli se ne pozabite zabavati, ko ste na poti.

Članek napisal Jerry Low; prvotno pojavil na Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map