19 odličnih platform za gradnjo lastnega spletnega mesta in mobilne aplikacije

2019 je in če še vedno nimate spletnega mesta za svoje podjetje ali blagovno znamko, je čas, da to popravite. Ne glede na to, ali ste guru digitalnega marketinga ali lastnik majhnega podjetja, potrebujete spletno mesto, da bo vaše digitalno prisotnost znano.


Mogoče bi si rekli: “Ne vem niti ene stvari o programiranju, kako naj zgradim spletno mesto!”

Ne skrbi! Številne platforme za gradnjo spletnih strani so danes zelo preproste za uporabo, za izdelavo neverjetnega spletnega mesta vam ni treba biti strokovnjak za IT.

Za tiste, ki se ne bojite kodiranja, imamo nekaj CMS-ov, v katere lahko potopite zobe.

Želite svoje spletno mesto ali mobilno aplikacijo? Tukaj je 19 dobrih platform, da bi delo opravili Click To Tweet

Platforme Super Easy

Platforma
Kaj ponuja?
Primeri
O meniEnostavna in hitra ciljna stran. Popolna izbira za digitalno vizitko.Raziščite
WeeblyNajlažja platforma. Odlično za ustvarjanje prvega spletnega mesta. (Preberi pregled)Raziščite
JimdoPreprosta platforma, usmerjena k e-trgovini. Omejene predloge.Raziščite
WordPress.comDoloči najboljšo platformo za bloganje in objavljanje.Raziščite
Spletno vozliščePrimerno za ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta in ne zamerite prikazovanju oglasov.Raziščite
WixEna najboljših platform, ki smo jih imeli radi. Vrh razreda. (Preberi pregled)Raziščite
Kvadratni prostorVeliko lepih dobro zasnovanih predlog. (Preberi pregled)Raziščite
ShopifyGraditelj spletne trgovine, ki smo jo imeli radi. Začnite prodajati na socialnem z lahkoto. (Preberi pregled)Raziščite
VolzijaNagiba se k upravljanju spletnih trgovin.Raziščite
BigcommerceCelovit in preprost za uporabo graditelja spletnih trgovin. (Preberi pregled)Raziščite

Platforme na strokovni ravni

Platforma
Kaj ponuja?
Primeri
JoomlaNapredna CMS platforma z zmogljivimi orodji, ki so bila zgrajena od začetka navzgor.Raziščite
WordPress.orgVisoko prilagodljiv CMS z veliko vtičniki in temami.Raziščite
DrupalOpen source skript in priljubljen med programerji.Raziščite
PrestaShopCMS usmerjen na e-trgovino za celovito digitalno prodajalno.Raziščite
WooCommerceEdinstven vtičnik, ki pretvori WordPress v zmogljivo spletno trgovino brez težav.Raziščite
Magentoplatforma e-trgovine z obsežnimi funkcijami, vendar strmo krivuljo učenja.Raziščite

Platforme za ustvarjanje mobilnih aplikacij

Platforma
Kaj ponuja?
Primeri
AppInstituteNaredite samostojno platformo za ustvarjanje aplikacij za iPhone in Android.Raziščite
HitroIzdelovalec mobilnih aplikacij s funkcijami kartice zvestobe za povečanje spletne trgovine.Raziščite
ShoutemHitreje ustvarite aplikacijo s platformo. Lahko pa najamete njihovo ekipo, da to storijo.Raziščite
AppYourselfUporabnikom prijazna platforma za začetnike pri izdelovanju aplikacij.Raziščite

Ste torej pripravljeni začeti graditi svojo spletno stran? Tu je 16 super platform in 4 izdelovalca aplikacij za izdelavo spletnega mesta!

10 zelo enostavnih platform za izdelavo spletnega mesta

Izdelava spletnega mesta ne bi smela biti boleča izkušnja. S temi sistemi za upravljanje vsebine (ali platformami za gradnjo spletnih mest) vam pri ustvarjanju lastnega spletnega mesta ne bo treba pogledati ene same vrstice..

Ne glede na to, ali gre za preprosto portfelsko stran, digitalno trgovino za vaše podjetje ali celo samo blog za hobi hrano, če veste, kako uporabljati urejevalnike besedil (tj. MS Words) ali e-pošto, boste imeli odlično spletno mesto in -reči v nobenem trenutku.

Najboljši del? Veliko teh platform je zelo poceni! Imate lahko prilagojeno ime domene in zanesljivega ponudnika spletnih strani za manj kot 5 USD na mesec.

1- Weebly

žlahtnoObiščite Weebly

Weebly je eden najlažjih graditeljev spletnih mest, ki je odličen za ljudi, ki ustvarjajo svoje prvo spletno mesto. S preprostim sistemom “povleci in spusti” lahko sestavite čudovita spletna mesta Weebly, ki so relativno hitra in neboleča.

Weebly ponuja različne stopnje glede na ceno, vendar njihov brezplačni račun še vedno ponuja veliko, vključno z neomejeno količino spletne shrambe.

Opomba – Morda boste želeli preveriti tudi tradicionalno gostiteljsko podjetje SiteGround. SiteGround je eden naših najboljših izbir za poslovno gostovanje. Osnovni načrt gostovanja v skupni rabi je po nekoliko nižji ceni, podpira Weebly Basics in ponuja druge uporabnikom prijazne funkcije (na primer namestitev SSL z enim klikom, brezplačna selitev spletnega mesta in poceni nadzor zlonamerne programske opreme).

2- Poskusite

shopifyObiščite Shopify

Shopify je ekvivalent ustvarjalca e-trgovine za Wix in Squarespace. Glede dizajna in enostavne uporabe je Shopify eden najboljših za postavitev vaše spletne trgovine.

Shopify pripravlja vsa orodja in storitve na svojem spletnem mestu tako, da je njihova platforma postala vse na enem mestu za spletne trgovine in prodajalce.

Tu je opisano, kako lahko s trgovino Shopify zaženete Dropship trgovina.

3- WordPress.com

wordpressObiščite WordPress

WordPress (porabi 31,9% interneta) je bil vedno priljubljen pri blogerjih zaradi svojih uporabniku prijaznih orodij in vmesnika, osredotočenega na bloggerje, ki omogoča visoko prilagodljivost.

V primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih mest ima WordPress nekaj krivulje učenja, vendar če si vzamete čas za učenje vstopov in sistemov svojega sistema, boste ugotovili, da WordPress ponuja veliko nadzora pri ustvarjanju spletnega mesta spletnega dnevnika.

4- Wix

wixObiščite Wix

Wix, ki velja za enega najboljših brezplačnih graditeljev spletnih mest, ponuja veliko za podjetja in blagovne znamke, ki se šele začenjajo in so zelo majhne.

Izjemno prilagodljiva orodja Wixa z impresivnim katalogom oblikovanja in tem omogočajo ustvarjanje spletnih mest, ki so “popolne pikslov” in profesionalne.

Preberite, kako ustvariti spletno mesto Wix s pomočjo tega navodila po korakih.

5- O.me

o meniObiščite About.me

Potrebujete hitro in enostavno ciljno stran zase? About.me je odlična izbira za ustvarjanje digitalne vizitke ali strani središča, ki povezuje na vsa spletna mesta vaših spletnih profilov (na primer Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ itd.).

Nastavitev strani about.me je dovolj preprosta. Zahtevajte svoje ime in URL, v ozadje dodajte opis in končajte!

6- Jimdo

jimdoObiščite Jimdo

Pri bolj izdelanem spletnem mestu, ki je osredotočen na e-trgovino, se ne morete zmotiti z Jimdom. Podobno kot Weebly tudi Jimdo ponuja preprosta orodja, s katerimi lahko preprosto ustvarite spletno trgovino v nekaj minutah.

Lahko se odločite, da ostanete na brezplačni platformi Jimdo (ki nima časovne omejitve), vendar nadgradnja na njihovo Jimdo Pro in JimdoBusiness ponuja odlične pakete vse v enem.

7- Webnode

spletna enotaObiščite spletno kodo

Webnode se morda ne bo združeval z drugimi ustvarjalci spletnih mest v smislu funkcij in orodij, toda če jih podpira več jezikov, jih Webnode razpolaga.

Z možnostjo ustvarjanja večjezičnih spletnih strani za več kot 20 jezikov je platforma Webnode bolj primerna mednarodni publiki.

8- kvadrat

kvadratni prostorObiščite Squarespace

Neposredni konkurent Wixu v čudovitih dizajnih, Squarespace je namenjen oblikovanju čudovitega spletnega mesta za vašo blagovno znamko.

S sloganom »Build It Beautiful« lahko pričakujete veliko predlog za oblikovanje vašega spletnega mesta, ki so, tako lepo, lepa.

Upoštevajte navodila za začetnike o uporabi Squarespace za izdelavo spletnega mesta.

9- Volzija

voluzijaObiščite Volusion

Volzija se bolj nagiba k operativni strani (tj. Upravljanju zalog, upravljanju s strankami itd.) Strani spletnega stavbnega spektra..

Podobno kot pri Shopify, Volusion ponuja podjetjem vse v enem, da ustvarijo spletno trgovino.

10- Bigcommerce

bigcommerceObiščite Bigcommerce

Najbolj celovit graditelj spletnih trgovin, Bigcommerce, vam nudi vsa orodja, ki jih potrebujete za začetek digitalne trgovine za vaše podjetje.

Plačilo za njihov standardni načrt vam omogoča dostop do njihove bogate platforme, ki vključuje neomejene izdelke, neomejeno pasovno širino, neomejeno shranjevanje in popolnoma funkcionalno trgovino.

Opomba: Če imate omejitev proračuna, tukaj je seznam brezplačnih načrtov za izdelavo spletnih strani, ki jih lahko upoštevate pri ustvarjanju spletnega mesta.

6 Platforme strokovnjakov za ustvarjanje spletnega mesta

Platforme na ravni strokovnjakov so tam, kjer lahko zares gradite svoje spletno mesto. Pomislite na enostavne platforme kot na preurejanje stanovanja ali stanovanja, medtem ko uporabljate strokovno platformo, je podobno gradnji lastne hiše.

Več je nadzora nad tem, kaj lahko zgradite s tem sistemom za upravljanje vsebine (CMS), vendar boste morali biti seznanjeni s stvarmi, kot so HTML, CSS, PHP in drugi jeziki spletnega programiranja..

Uporaba teh platform lahko draga, vendar boste lahko bolj neposredno ustvarili in vzdrževali svoje spletno mesto ter imeli večjo prožnost pri dodajanju funkcij.

1- Joomla

joomlaObiščite Joomla

Cestni nagrajenec CMS je Joomla eden najbolj razširjenih odprtokodnih spletnih graditeljev s svojimi zmogljivimi spletnimi aplikacijami, programsko opremo za preprosto uporabo in prilagodljivo razširljivostjo.

Z naravna podporo za socialne, mrežne in e-trgovinske funkcije, zelo napredna orodja CMS za Joomla pomenijo, da imate lahko spletno mesto čudovitega videza, zgrajeno od zgoraj..

2- WordPress.org

wordpressorgObiščite WordPress.org

Če so vam všeč funkcije in orodja WordPressa, vendar želite svoje spletno mesto gostiti v svojem imenu domene, lahko preklopite na WordPress.org, njihovo platformo, usmerjeno na CMS, za spletno gradnjo.

Na WordPress.org je ohranjenih veliko funkcij, ker pa gostite svojo domeno, je večja prilagodljivost pri dodajanju razširitev in funkcij, saj boste imeli neposreden dostop do kodiranja.

Tukaj je, kako lahko začnite blog ali ustvarite spletno mesto z novicami s pomočjo WordPressa.

3- Drupal

drupalObiščite Drupal

Drupal ima napreden pristop za svoj CMS in ponuja platformo, prilagojeno programerjem in kodrom.

Odprta skripta so med programerji zelo priljubljena, saj omogoča popoln nadzor in prilagajanje spletnega mesta, kar pomeni, da lahko ustvarite karkoli, od preprostih blogov do celovitih forumov za razprave.

4- PrestaShop

prestashopObiščite PrestaShop

PrestaShop je rešitev, ki jo išče večina spletnih trgovcev, če želijo zgraditi obsežno digitalno trgovino.

CMS, usmerjen na e-trgovino, je odlična izbira za mala podjetja in podjetnike, saj so njihove robustne funkcije in obsežne integracije odlične za začetek s preprostim in ga spreminjajo v nekaj več novega..

5- WordPress + WooCommerce

woocommerceObiščite WooCommerce

WooCommerce je v primerjavi z drugimi CMS-ji edinstven, saj je v bistvu vtičnik, ki vaše spletno mesto WordPress spremeni v zmogljivo spletno trgovino.

Pogosto so v paketu z WordPressom kot paket spletna spletna gostovanja, kot je Bluehost, tako da lahko za svoje podjetje imate zmogljiv spletni graditelj in platformo za e-trgovino..

Naučite se, kako z WordPressom sestaviti spletno trgovino WooCommerce.

6- Magento

magentoObiščite Magento

Magento se ponaša z obsežnim naborom funkcij in omogoča prilagodljivost svojih spletnih mest, zaradi česar so najboljša izbira za trgovce, ki imajo vire in želijo v svojo spletno trgovino implementirati najnaprednejšo tehnologijo..

Njegova robustna platforma in zmogljive zmogljivosti so primerni za napredne programerje in razvijalce, ki znajo v celoti izkoristiti svoje funkcije.

4 Platforme za ustvarjanje mobilnih aplikacij

Večina ljudi danes bolj verjetno uporablja svoje pametne telefone in tablice za obisk vašega spletnega mesta, zato se splača imeti spletno mesto, ki je optimizirano za mobilne naprave.

Ustvarjanje spletnega mesta HTML5, optimiziranega za mobilne naprave, je enostavno storiti s pomočjo aplikacij, ki lahko vaše spletno mesto optimizirajo tako za Android kot za iOS. Nobene izkušnje s kodiranjem niso potrebne!

1- AppInstitute

Obiščite AppInstitute

Za začetek in mala podjetja je lahko poskus izkoriščanja priljubljenosti mobilnega trženja velik izziv.

AppInstitute ponuja malim podjetjem preprost način za ustvarjanje, objavljanje in upravljanje lastnih aplikacij za iPhone in Android s pomočjo platforme za izdelavo programov za samodejno ustvarjanje, s čimer je vstop na trg aplikacij enostaven tudi za najmanj tehničnega lastnika malega podjetja.

Z vmesnikom, ki je enostaven za uporabo, preprosto izberete predlogo in mešate in ujemate funkcije ustvarjalcev aplikacij, da hitro naredite svojo aplikacijo, ne da bi napisali eno vrstico kode z uporabo intuitivnega, močnega ustvarjalca aplikacij.

2- Swifitc

hitraObiščite Swiftic

Prej znan kot Como, Swiftic vam omogoča, da z njihovo aplikacijo ustvarite svoje zelo spletno mesto profesionalne mobilne telefonije.

Odlična za mala podjetja, aplikacija vam omogoča, da ustvarite spletno mesto za mobilne naprave, ki je obdano z veliko funkcijami e-trgovine, kot so programi zvestobe in rezervacije miz za restavracije.

3- Shoutem

shoutemObiščite Shoutem

Shoutem omogoča ustvarjanje mobilnega spletnega mesta zabavno izkušnjo s svojim poliranim in preprostim za uporabo izdelovalcem aplikacij.

Osnovni načrt vam omogoča samo ustvarjanje izvorne aplikacije HTML5, medtem ko sta dostop do njihovih najboljših funkcij in možnost ustvarjanja iOS in Android združljivih aplikacij v naprednem načrtu.

4- Aplikacija

spoznajte seObiščite AppYourself

AppYourself je prilagojen malim podjetjem in podjetnikom, ki želijo brezhibno aplikacijo, ki je enostavna za uporabo in ustvarjanje.

Njihova spletna trgovina vsebuje številne module in predloge, ki jih je mogoče uporabiti tudi za različne panoge.

Pogosta vprašanja o platformi za gradnjo spletnih strani

Katerega graditelja spletnih strani izbrati?

Odvisno je od namena vaše spletne strani in kaj iščete.

Za namene spletnega mesta: Weebly in Wix zelo priporočamo. So najbolj inovativno podjetje z najnovejšimi trendi in industrijskimi orodji.

Za spletno trgovino: Shopify je danes vsestranski proizvajalec e-trgovine. Vse ima pripravljeno za vas. Prodajni kanal lahko razširite na druge platforme.

Če ste samostojna oseba, lahko izberete samostojen CMS, kot je WordPress.

Katerega graditelja spletne trgovine mi priporočate?

Čeprav v večini ustvarjalcev spletnih strani obstaja možnost, da ustvarite trgovino, še vedno menimo, da je Shopify pravi. S svojimi izdelki je enostavno upravljati podatke o strankah, se povezati z drugimi prodajnimi kanali itd.

Tukaj je opisano, kako lahko ustvarite spletno trgovino z uporabo Shopifyja.

Koliko stane izdelava spletne strani?

Težko je najti dejanske stroške izdelave spletnega mesta. Pogosto presega denar. Upoštevajte, da potrebujete čas in trud pri izdelavi spletnega mesta. Če ste lastnik podjetja, ali vključite mesečne stroške kot del stroškov?

Če pa ste vprašali začetne stroške, groba številka vključuje
1- Ime domene (približno 10 do 15 USD)
2- graditelj spletnega mesta (približno 8 do 12 USD) ali spletni strežnik (tj. SiteGround – manj kot 5 USD)

Kaj je najboljši graditelj spletnih strani za SEO?

Graditelji spletnih mest, kot sta Wix in Weebly, ponujajo udobje za optimizacijo spletnega mesta za iskalnik. Vendar je težko določiti, kateri proizvajalec spletnih strani ponuja najboljšo storitev SEO.

Vaše spletno mesto ne bo prikazano na 1. strani rezultatov iskanja s pomočjo določenega ustvarjalca spletnih strani.

Nima smisla. Preveč je spremenljivk, ki gredo v SEO, kar bo vplivalo na uvrstitev. To se lahko razlikuje glede na vrsto spletnih mest in tržno nišo.

Tu je osnovno, kako deluje SEO.

Ali naj kupim ime domene prek podjetja za registracijo domen ali graditelja spletnega mesta?

Olajša stvari, če kupujete ime domene prek ustvarjalcev spletnih mest. Domeno enostavno povežete s svojim spletnim mestom.

Nekateri graditelji spletnih mest ponujajo celo eno leto brezplačno, če se prijavite z njimi. Zdi se, da je to prava izbira za nakup imena domene skupaj z ustvarjalcem spletnih strani.

Toda stvari se z leti lahko zdijo drugače. Stroški vzdrževanja domene bodo višji (približno 20 USD pri ustvarjalcu spletnega mesta). Cena je cenejša, če je vaša domena trenutno pri podjetju za registracijo domenskih imen. (GoDaddy ali NameCheap – od približno 10 do 15 USD).

Morate opraviti nekaj dela, da povežete ime domene (od podjetja, ki je registriralo domensko ime) in ustvarjalec vašega spletnega mesta. To je samo enkratni napor.

Poleg tega vam je lažje upravljati ime domene, če prehajate na drugega ustvarjalca spletnih strani.

Ali lahko sestavim spletno stran brez veščin oblikovanja in kodiranja?

Da. Vsi gradbeniki spletnih mest imajo enostavno uporabo & pade funkcije. Ta funkcija vam omogoča, da naredite spletno mesto, tudi če niste profesionalni.

Prvi korak je izbira primerne predloge za vašo panogo. Nato lahko začnete urejati in napolniti s svojo vsebino.

Najeti je potrebno oblikovalca spletnih strani ali razvijalca?

Odločite se sami. Definitivno lahko oddate delo pri razvoju spletnega mesta ali najamete strokovnjaka, ki vam bo pomagal, če se boste na pol poti izgubili.

Zagotovo morate iti skozi krivuljo učenja vsakega graditelja spletnega mesta, preden se ga navadite. Brez skrbi, večina ustvarjalcev spletnih strani ponuja obsežno vadnico.

Vsi graditelji spletnih strani vam ponujajo način izdelave spletnega mesta, ki ne vsebuje kode. Odločiti se morate le za temo in začeti vstavljati svojo vsebino. Zamenjajte svoj logotip in favicon in vaše spletno mesto je pripravljeno za zagon.

Ali lahko svoje spletno mesto premaknem iz ustvarjalca spletnega mesta na lastnega gostitelja?

Ne. Na žalost tega ne morete storiti.

Če ste z graditeljem spletnega mesta zgradili spletno mesto, z njim združuje tudi več vidikov. Na primer spletna zasnova, baza podatkov, gostovanje in kodni jezik so stvari, ki vključujejo to.

Izvoz in uvoz lahko zdi enostavno opravilo, vendar nerealno. Vključenih je veliko lastniških vidikov. Če ne uporabljate CMS, kot je WordPress, lahko spletno mesto premaknete na katerega koli gostitelja, ki vam je všeč.

Na kaj moram biti pozoren pri izbiri platforme za gradnjo spletnega mesta?

Vsak graditelj spletnega mesta ima svoje edinstveno prodajno mesto. To je lahko dobro ali slabo. Vsako podjetje želi biti drugačno in ponuditi nekaj edinstvenega, da osvoji trg. To ima za posledico veliko variacij, med katerimi lahko izbirajo uporabniki. Izpostavili smo nekaj ključnih razlik, za katere menimo, da so pomembne.

Uporabnost: Vključuje uporabniški vmesnik, upravljanje zaledja in urejevalnik spletnega mesta. Nekateri so dobro zasnovani tako, da so uporabnikom prijazni, nekateri so nekoliko tehnični, nekateri pa med. Večina ustvarjalcev spletnih strani uporablja vmesnik povleci in spusti, kjer lahko dodate predmete v želeni položaj. Drugi bodo morali uporabiti nekaj vrstic kodiranja, da bodo popolni.

Lastnosti: Morda se boste morali prijaviti na brezplačno preskusno različico, če si želite ogledati značilnosti vsakega graditelja spletnega mesta. Vrnite se na začetno fazo svojega spletnega mesta. Dobro razmislite, kaj želite narediti s svojim spletnim mestom. Poiščite ustvarjalca spletnega mesta, ki vam ponuja najpomembnejšo funkcijo, ki jo iščete.

Stroški: Pristojbina je najmanj pomemben dejavnik. Če je ustvarjalec spletnega mesta opremljen s stvarmi, s katerimi lahko vaše spletno mesto naraste, je vredno cene.

Zaključek

Iskanje popolne platforme za vašo blagovno znamko je lahko zastrašujoče, še posebej, če ste majhno podjetje ali samostojni podjetnik posameznik.

K sreči je veliko graditeljev spletnih strani enostavno naučiti, da lahko takoj začnete. Ko ste pripravljeni na naslednjo stopnjo, si lahko ogledate naš brezplačni vodnik, ki vam omogoča, da začnete ustvarjati super stvari za svojo blagovno znamko!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map