15 (besplatnih) generatora Favicon-a koje mi apsolutno preporučujemo

Dakle, vi ste spremni za pokretanje bloga ili web stranice. Proveli ste istraživanje koje graditelj web mjesta treba upotrijebiti. Odlučili ste se za stvarno cool naziv za svoju web lokaciju. Pakao, možda čak završite i samo želite započeti unovčavati svoj blog.


Ali pričekaj, prije nego što to učiniš. Evo malo testa. Učitajte svoj blog u preglednik, a zatim učitajte bilo koje drugo web mjesto.

Primijetite išta drugačije?

Osim što su očito dvije različite web stranice, primijetit ćete da većina web lokacija ima ove male ikone na kartici. To su omiljeni ikoni – kratki za ikonu favorita – i vjerovali ili ne, imati jedan je zapravo vrlo važan za vašu marku.

Što je favicon i gdje da ih nađem

Što su zapravo favicons? Oni su malene ikone koje se pojavljuju prije stranice URL-a, popisa oznaka, trake adrese web mjesta, preglednika s karticama i drugih elemenata sučelja.

Favicon obično ima sljedeće veličine: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 128 × 128. Većina preglednika koristi .ICO format, ali neki koriste i * .GIF i * .PNG.

Nije tako teško stvoriti favicon, a s ovih 15 besplatnih generatora favicon-a koje mi apsolutno preporučujemo, imat ćete profesionalni favicon za svoju web lokaciju ni u kojem trenutku!

1. Favicon generator

favicon_genFavicon generator

Najvjerojatnije najjednostavniji generator, Favicon Generator omogućava vam stvaranje jednostavnog favicon-a za upotrebu jednostavnim učitavanjem slike na njihovo web mjesto. Ovaj besplatni generator favicon-a može uvesti GIF, JPEG i PNG formate slika izravno s vašeg računala i pretvoriti ga u .ICO format. Nakon što to učinite, samo prenesite favicon datoteku u korijensku mapu vaše web stranice.

Posjetite Favicon Generator

2. Favicon.cc

favicon_ccFavicon.cc

Za kreativnije sklone, možete stvoriti favicon pomoću Favicon.cc. Online besplatni favicon generator i kreator, stranica je izvrsna za stvaranje favicon-a na mjestu koje možete animirati. Možete uvesti slike kao i mjesto koje podržava formate slika JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, ICO i CUR.

Posjetite Favicon.cc

3. Dinamički pogon – Favicon generator

dynamicdriveDinamički pogon – Favicon generator

Dio je web-alata Dynamic Drive-a, Dynamic Drive – Favicon Generator još jedan je jednostavan i jednostavan za upotrebu besplatnog favicon generatora. Možete prenijeti slike u GIF-u, JPG-u, PNG-u i BMP-u da biste generirali ikonu favicon. Također imaju dodatnu mogućnost izrade ikone radne površine 32 × 32 i ikone 48 × 48 XP.

Posjetite Dynamic Drive – Favicon Generator

4. Genfavicon

genfaviconGenfavicon

Genfavicon vam omogućuje da napravite favicon u samo tri jednostavna koraka. Ono što je sjajno u vezi s Genfaviconom jest da možete odabrati veličinu svoje ikone kada stvarate. Jednom kada prenesete svoju sliku u JPEG, GIF ili PNG, možete odabrati veličinu odabrane slike (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128). Također možete pregledati svoj favicon klikom na “Capture” & Gumb Pretpregled ”.

Posjetite Genfavicon

5. Favicongenerator

favicongenratorFavicongenerator

Favicongenerator je generator nepotrebnih ikona koji koristi vrlo osnovno sučelje, jednostavnim za korisnike. Ovaj besplatni generator favicon-a ono je što vam je potrebno za pretvaranje PNG, JPG ili GIF slika u .ico format. Web lokacija nema mnogo opcija i zahtijeva savršeno kvadratnu sliku (100 piksela x 100 piksela), ali vrlo je jednostavna za upotrebu ako ste lijeni razmišljati o stvaranju favicon-a.

Posjetite Favicongenerator

6. Produrirati

prowdrawProdraw

Iako većina generatora favicon podržava zajedničke datoteke sa slikama, vrlo malo vam omogućuje upotrebu datoteka s fotografijama. Prodraw ne samo da podržava uobičajene JPG, GIF, PNG i BMP datoteke, već podržava i TIF formate datoteka. Besplatni alat za favicon može generirati ikonu u više veličina (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128), a također ih može proizvesti na različitim razinama oštrine, tako da možete usporediti što izgleda bolje za vašu web lokaciju.

Posjetite Prodraw

7. Logaster.com

logasterLogaster.com

S preko 5.000.000 različitih logotipa kreiranih ispod njihovih pojaseva, Logaster je besplatni generator favicon-a za one koji žele dodati „osobni dodir“ pri kreiranju favicon-a. Početak korištenja Logastera dovoljno je jednostavan. Samo kliknite gumb “Kreiraj logotip”, napišite naziv svoje tvrtke i odaberite vrstu aktivnosti. Tada će vam se ponuditi odabir predložaka logotipa koje možete prilagoditi.

Posjetite Logaster.com

8. Favicon.pro

Favicon.proFavicon.pro

Favicon.pro je još jedan sjajan besplatni generator favicon-a koji možete koristiti za izradu favicon-a za svoju web stranicu, brzo i jednostavno. Imaju sve osnovne funkcije generatora ikona koji vam omogućuje učitavanje slika u PNG, JPG ili GIF formatu i pretvaranje u ikone. Još jedna dobra stvar Favicon.pro je da oni sadrže i detaljni vodič za izradu ikone i za učitavanje na vaše web mjesto. Kako je to strašno!

Posjetite Favicon.pro

9. Antifavicon

antifaviconAntifavicon

Antifavicon se malo razlikuje od ostalih generatora ikona po tome što uopće ne koristi slike za stvaranje favicon-a. Umjesto toga, generira favicon u cijelosti kroz tekst. Alat ima dva tekstna okvira u koja možete upisati da biste stvorili svoju ikonu. Osim toga, možete prilagoditi boje teksta i njegovu pozadinu. Iako su mogućnosti ograničene, ovaj besplatni generator favicon-a je dobar izbor za pojedince koji nemaju dizajnerske vještine.

Posjetite Antifavicon

10. RealFaviconGenerator.net

realfavicongenRealFaviconGenerator.net

RealFaviconGenerator je iznenađujuće moćan alat u usporedbi s ostalim favicon generatorima. Pomoću ovog alata možete stvoriti izbornik na svim dostupnim platformama. Uz to imate i mogućnost testiranja same ikone. Samo upišite svoju web stranicu, kliknite gumb “Provjeri favicon” i on će vam dati povratne informacije o vašem faviconu. Možete provjeriti kako vaš favicon izgleda na različitim preglednicima ili operativnom sustavu i popraviti sve što nedostaje.

Posjetite RealFaviconGenerator.net

11. Favic-o-Matić

favicomaticFavic-O-Matic

Favic-o-Matic tvrdi da je “krajnji generator favicon-a” i to čine pružajući dvije jednostavne mogućnosti. Prenesite svoju sliku i pretvorite je u jednu .ICO datoteku ili stvorite favicon za sve dostupne platforme, uključujući iOS i Android aplikacije. U naprednim postavkama možete prilagoditi i veličinu, boju pozadine i više za svoj omiljeni uređaj.

Posjetite Favicomatic.com

12. Favikon

favikonFavikon

Trebate jednostavan favicon generator? Favikon je tvoj odgovor. Ovaj jednostavan generator ikona omogućuje obrezivanje i preuzimanje slike u obliku .ICO datoteke. Osim toga, s Favikonom nema mnogo toga. Ako vam je potrebno da izbacite jednostavan favicon, onda je ovaj besplatni alat definitivno za vas.

Posjetite Favikon

13. Faviconit

faviconitFaviconit

Faviconit je još jedan jednostavan alat za izradu favicon-a, ikone touch touch, a također i HTML zaglavlja za više platformi i uređaja. Koraci su dovoljno jednostavni, samo prenesite svoju sliku, a ostalo ćete učiniti. Ovaj besplatni generator favicon-a također olakšava preimenovanje vaše ikone. Možete kliknuti na gumb “Napredno” kako biste pristupili dodatnim opcijama prilagodbe.

Posjetite Faviconit

14. Xiconeditor

xiconeditorXiconeditor

Želite stvoriti svoju ikonu od početka? Xiconeditor je izvrstan ako želite stvoriti favicon koji je potpuno izrađen po mjeri. Ova web lokacija sadrži alat s tipima, alat za četkice, alat za olovke, gumica i još mnogo toga za što možete besplatno stvoriti zaista jedinstveni favicon. Također možete uvesti svoju ikonu i obrezati je pomoću dostupnih alata i pregledati je prije preuzimanja favicon-a.

Posjetite Xiconeditor

15. Faviconr

faviconrFaviconr

Faviconr može generirati ikone pomoću JPG, GIF i PNG datoteka, slično ostalim alatima na ovom popisu. Druga stvar koju može učiniti je stvoriti favicon s prozirnom pozadinom pomoću prozirne datoteke GIF ili PNG. S Faviconr-om nema dostupnih alata koji čine jednostavno stvaranje stvari s ovim alatom.

Posjetite Faviconr.com

Završetak

Za stvaranje favicon-a ne treba puno napora, ali imati jednog definitivno pomaže. Imati vlastiti jedinstveni i prilagođeni favicon pokazuje da ste ozbiljni u svojoj marki i svojoj web lokaciji. Uz to su ovi besplatni generatori favicon jednostavni za korištenje i ne šteti ih isprobati!

Ako mislite da nam nedostaje nešto veliko, dobro, samo nas obavijestite. Mi ćemo dodati na popis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map