13 najlažjih načinov za povečanje ozaveščenosti o blagovnih znamkah (in zakaj je to pomembno)

Ozaveščenost blagovne znamke lahko opredelimo kot prepoznavno blagovno znamko – kako zlahka jo potrošniki razlikujejo od konkurentov. Za vašo blagovno znamko je ključno povečati prepoznavnost blagovne znamke, saj ljudje ne bodo takoj kupili vaše blagovne znamke namesto konkurenta, če ne vedo, kaj vas ločuje. Če pa prepoznajo tisto, kar vas razlikuje, in vas zaradi tega cenijo, potem imate konkurenco v primerjavi s konkurenco.


Google je zagotovo kralj prepoznavnosti blagovne znamke. To je tako znana blagovna znamka, da jo uporabljamo kot glagol: ko iščemo nekaj po spletu, običajno rečemo, da gremo v “Google to.”

Toda ne ustrašite se. Čeprav je postalo ime gospodinjstva sveti gral za blagovno znamko, vam ni treba doseči Googlove ravni, če želite povečati prepoznavnost svoje blagovne znamke.

V resnici se ljudem sploh ni treba spomniti imena vaše blagovne znamke, da bi dosegli osnovno raven prepoznavnosti blagovne znamke. Dokler se spominjajo nekega dejavnika, ki loči vašo blagovno znamko, na primer embalaže, barve, slogan ali del vaše zgodbe, se zavedajo vaše blagovne znamke. Vedo, kaj te izstopa, in to jim daje razlog, da te izberejo.

Preberite – 13 najlažjih načinov za povečanje osveščenosti o blagovnih znamkah (in zakaj je to pomembno) Jessica prek @ReferralRock #brandawareness povejte prijatelju

Ključi za večjo ozaveščenost o blagovni znamki

Obstaja veliko preprostih strategij za prepoznavanje blagovne znamke, ki jih lahko izvaja vsaka blagovna znamka. 91% blagovnih znamk na drobno uporablja 2 ali več kanalov družbenih medijev, kaže statistika. Danes bomo opisali najlažje načine za povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke.

1. Gojite besedo iz ust

Vaša blagovna znamka lahko goji prepoznavnost blagovne znamke na dva osnovna načina: z neposrednimi akcijami, ki jih izvajate za promocijo svoje blagovne znamke, in s pozitivnimi besedami od ust.

Trženje od ust do ust se zgodi kadar koli ljudje pozitivno delijo vašo blagovno znamko s prijatelji, družino ali vrstniki. Ta delitev je ključnega pomena za uspeh vaše blagovne znamke. Ljudje mnenja in priporočila vrstnikov zaupajo veliko bolj kot zaupanje oglaševanja in drugih sporočil, ki prihajajo neposredno iz vaše blagovne znamke. Če nekdo sliši za vas od prijatelja, se zelo verjetno spomni na vas – in na koncu kupi vaše izdelke ali storitve.

Skoraj vse druge strategije ozaveščanja o blagovnih znamkah, ki jih bomo pokrivali, so odvisne od moči elektrarne, odvisno od besed, ki jih lahko enostavno izboljšamo. Tako je spodbujanje drugih, da delijo vašo blagovno znamko, najbolj vpliven način za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke.

2. Uporabite socialne medije v svojo korist

Ljudje vse več časa preživijo na družbenih medijih, kjer si seveda delijo vsebino naenkrat z več vrstniki. Torej je ustvarjanje objav z blagovnimi znamkami, ki si jih ljudje ne morejo pomagati, vendar jih delijo, trden način za povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke. Trik je v tem, da vaše objave izgledajo in se počutite, kot da vsebine ljudje seveda delijo, in ne kot oglasi.

Wendy’s je elektrarna pri ustvarjanju ikoničnih, izmenljivih objav – njihovi tweeti so že večkrat postali virusni, zaradi česar se je zavest o njihovi znamki močno povečala. Čeprav ne morete zagotoviti, ali bo objava postala viralna (internet je zelo nepredvidljiv), lahko vseeno enostavno vzamete več nasvetov od Wendy, da ustvarite objave z blagovno znamko, ki jih je vredno deliti.

A. Vedite, kaj si želi vaše občinstvo, nato pa predstavite

Wendy ve, da njena publika ljubi šaljive, duhovite vsebine in fante, če jih je dala. Vsaka posamezna objava, ki jo oblikujejo, je osredotočena na zabavo. Odličen primer? Njihova “pečenka” ali kača in krepkost odgovori na tweet omenjanje lastne blagovne znamke in / ali njihovih konkurentov ter tvitov drugih blagovnih znamk. Oglejte si ta primer spodaj:

Primer tvita Wendy

Zdaj razmislite o svojem občinstvu. Ali želijo šaljive, zabavne vsebine ali resnejše informacije? Ali se želijo izobraziti, navdihniti ali kaj drugega? Karkoli si želijo – in vse, kar si v resnici delijo – naj vodijo o objavah v družbenih medijih, ki jih objavite.

B. Naj bo dosleden ton blagovne znamke

Wendy vbrizga duhovitost in blagovno znamko humorja v vsako objavo – naj bo pečenka, meme ali njihova lastna igra vlog s številnimi notranjimi referencami boste vedno našli tisti podpisni ton v njihovi vsebini.

Poiščite svoj glas o blagovni znamki, bodisi smrkljiv, resen ali nekje vmes, in se ga držite pri vsaki objavi. Ta skladnost je ključna za ustvarjanje prepoznavnosti blagovne znamke, saj ljudem daje še en del blagovne znamke, ki se ga spomnijo.

C. Osredotočite se na priljubljene platforme svoje publike

Wendy se zna osredotočiti na Twitter (in še posebej), Instagram) ker tam njihova publika preživi največ časa. Poskus gojenja prisotnosti na vsakem družbenem omrežju je zamuden in običajno povzroči zapravljanje, saj bo vaše objave postavljal pred ljudi, ki niso kandidati za nakup vašega izdelka. Namesto tega se osredotočite na platforme, ki jih vaše občinstvo najbolj obiskuje.

D. Osvetlite trende

Wendy nenehno tvita s pozornostjo na trende. V tem nedavnem tvitu igrajo, da je igralka Emma Watson uporabila “samostojno partnerstvo” kot alternativo “samski”.

Nasveti za zavedanje blagovne znamke - osvetlite trende

Dokler ne poskušate odpraviti sporne teme, vam lahko s predvajanjem, kar je v trendu, pomagate povečati prepoznavnost svoje blagovne znamke. Tudi če je vaš ton resnejši, lahko še vedno povečate prepoznavnost blagovne znamke, tako da poudarite trende v svoji panogi.

Preberite več o nasvetih za trženje socialnih medijev za začetnike.

3. Promocija in ponovna uporaba vsebine, ki jo ustvari uporabnik

Vaša strategija socialnih medijev ne bi smela vključevati samo ustvarjanja kakovostne vsebine.

Spodbujanje in uporaba vsebine, ki jo ustvari uporabnik – objave v družabnih medijih, ki jih kupci ustvarijo o vaši blagovni znamki, in slike in videoposnetki, v katerih so kupci, ki uporabljajo izdelke v vsakodnevnem življenju – prav tako ključnega pomena za ustvarjanje prepoznavnosti blagovne znamke.

Kot vse trženje od ust do ust je tudi vsebina, ki jo ustvari uporabnik, močna, ker prijatelji in sledilci vaših strank zaupajo, kaj bodo stranke želele deliti. Zaradi tega si ljudje lažje zapomnijo vašo blagovno znamko, ko ta vsebuje prvotno vsebino svojih prijateljev. Spodbujajte vsebino, ki jo ustvari uporabnik, s temi strategijami:

 • Ustvarite blagovno znamko oznake, ki jo bodo stranke uporabljale, ko bodo objavljale svoj izdelek. Na primer, znamka čevlja Jack Rogers je ustvarila oznako #lovemyjacks, ki jo uporablja za mobilizacijo oboževalcev.

Ozaveščenost o blagovni znamki - ustvarite hastag z blagovno znamko za stranke@ thecarolinagirl67 na Instagramu

 • Na svoji strani pogosto predstavljajte najboljšo vsebino, ki jo ustvari uporabnik (vedno pozabite, da ustvarjalce označite in dodelite dobropisom katere koli vsebine, ki jo ponovno objavite, tako da dobijo priznanje, ki si ga zaslužijo). Ameriški orel Aerie to počne kot del svoje zaveze, da prikaže pristna telesa, nespremenjena s Photoshopom. Stranke svoj videz Aerie označijo z #aeriereal, ti videzi pa so reden del lastnega Instagram vira blagovne znamke.

@lagrossequifaitdesvideos, preko @aerie, na Instagramu

 • Začnite tekmovanje, na katerem morajo ljudje oddati vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki, in v ponudbo ponuditi privlačne nagrade.
 • Ustvarite blagovno znamko “izziv”, kjer bodo ljudje opravili določeno nalogo, povezano z vašo blagovno znamko, uporabili določeno hashtag in označili svoj račun. (To lahko spremenite tudi v tekmovanje ali celo dobrodelno donacijo za vsakega udeleženca.) Tudi če ljudje ne sodelujejo v izzivu, bodo še vedno označili svoje prijatelje, če jim je všeč to, kar vidijo, ustvarijo več blagovne znamke zavedanje za vas.

4. Zaženite program ambasador blagovnih znamk

Med ljudmi, ki ustvarjajo vsebino, ki jo ustvari uporabnik, boste morali najti več samostojnih kupcev, ki delijo žareče objave in komentarje o vaši blagovni znamki brez poziva.

Razmislite o zaposlovanju teh strank, ki bi jim služile ambasadorji blagovnih znamk– dolgoročni predstavniki vaše blagovne znamke, ki vas redno promovirajo na lastnih platformah in z lastnim pristnim glasom. Motivirani so za širjenje besede o vaši blagovni znamki, ker so strastni do vas in želijo, da vam uspe, in ker mislijo, da bo njihova publika koristila vašim izdelkom ali storitvam.

Morda ste slišali izraz “ambasador blagovne znamke” v povezavi s predstavnikom slavne znamke. Vendar veleposlaniki ne smejo biti slavne osebe ali ljudje z veliko spremljevalci, če imajo avtoriteto v svoji niši ali med člani ciljne publike. Vse je v tem, da izberete predstavnike, ki jim zaupa vaše občinstvo, ki so udobni za vodenje pogovorov med seboj o svoji znamki in njenih izdelkih.

Na primer, številne blagovne znamke, namenjene študentom, izvajajo programe ambasadorjev v kampusu, da bi izkoristile povezave, ki so jih študenti že vzpostavili z vrstniki. Aplikacija Bumble je en primer – vodijo podroben program »Medeni« študentskih ambasadorjev.

Louisa (@louisavons) služi kot direktor Bumble Honey kampusa na univerzi Loyola University v Chicagu.

5. Pomagajte smiselnim vzrokom

Če je razlog, ki vas zanima vaša blagovna znamka, bo donacija pokazala vašo empatijo in povečala vaše stališče v javnosti.

Določene denarne donacije so koristne, a upoštevajte tudi te bolj nepozabne načine vračila.

 • Lahko ustvarite dobrodelno povezavo z določenimi izdelki, kot to počne TOMS (za vsak par prodanih čevljev se par podari otroku v stiski).
 • Lahko pa ustvarite tudi kampanjo za skupno rabo v družabnih omrežjih, kjer vsaka objava z označenim hashtagom sproži donacijo najljubši dobrodelni organizaciji. To bo hitro zvišalo zavest – o vašem vzroku in blagovni znamki – z vsako delnico!

Disneyjev #shareyourears je en primer dobrodelne kampanje za hashtag. Disney je za vsako objavo z Mickey ušesi in hashtagom, ki se deli v določenem časovnem okviru, podaril fundaciji Make-A-Wish.

 • Vaši zaposleni se lahko prostovoljno prijavijo na skupnostni dogodek ali neprofitno organizacijo ali pa bo vaša blagovna znamka začela svoj dan prostovoljstva na celotnem podjetju..
 • Še bolje, če bi bili vaši izdelki neposredno v korist skupnosti, zakaj jih ne bi podarili? Na primer, podjetje za ustekleničeno vodo bi lahko darovalo vodo nogometnemu turnirju ali tekmovanju v bendu, ali pa bi lahko trgovina za izboljšanje doma podarila zaloge Habitatu za človeštvo.

Seveda je treba voditi kakršno koli filantropijo, ker resnično želite pomagati nekemu zadevi. Če je vračilo storjeno le za javnost, bo vaše občinstvo znalo povedati in to bo povzročilo odziv.

6. Povejte zgodbe za svojo blagovno znamko

Če delite verodostojne zgodbe o svoji znamki, vas ljudje lažje zapomnijo in delijo z drugimi. Zato se prepričajte, da sodelujete v premišljenem pripovedovanju blagovnih znamk.

Ste svojo blagovno znamko ustanovili, da bi zadovoljili potrebe, ki jih nihče več ne izpolnjuje? Ali so vaši izdelki izdelani za rešitev določene težave? Povejte svetu, saj so takšne zgodbe zelo delljive.

Brez skrbi, če se ne uvrščate v eno od teh kategorij. Vaša blagovna znamka lahko še vedno napiše “zgodbo s podpisom” z vašim edinstvenim glasom in tonom. Ta verodostojna in nepozabna zgodba prikazuje vaše poslanstvo in vrednote blagovne znamke, kako in zakaj so nastale ter kako se zavedate teh vrednot v vsem, kar vaša blagovna znamka počne in pravi, vključno z vašimi odnosi s strankami.

Severni obraz deli svojo podpisno zgodbo.

Zgodbe vaših strank so pomemben del vaše zgodbe o blagovni znamki, zato razmislite o tem, kako svoje izkušnje delite z vami na svojem blogu, na strani »pričevanja« ali v video obliki. To bo še učinkovitejše, če svojim strankam pustite, da pripovedujejo svoje zgodbe!

Oglejte si zgornjo izjavo kupcev Zendeska za Povečava, kjer si delijo, zakaj imajo radi platformo za videokonference.

7. Previdno izberite embalažo, slogove in drugo blagovno znamko

V tej digitalni dobi postaja izkušnja »odpakiranja« še bolj vidna. Na družbenih medijih (zlasti digitalnih video platformah) se ljudje osredotočajo na vse vidike odkrivanja izdelka, začenši z embalažo. To dokazuje, da se bodo ljudje, če je vaša embalaža nepozabna, še bolj spomnili vaše blagovne znamke. Torej, razmislite o postavitvi svoje blagovne znamke na škatle za dostavo, preoblikovanju embalaže, da bo izstopala, ali celo ustvarite izkušnjo odpiranja izdelka.

Viralna linija igrač LOL Surprise je obvladala to izkušnjo – odpiranje “plasti” igrače, da bi odkrili, katera presenečenja so znotraj, je prav tako pomembno kot sama igrača, kar je prav zaradi tega edinstvenega “odpakiranja”, ki je igračo naredil tako priljubljeno.

Najenostavneje

Ni vam treba iti daleč do žoge LOL, vendar pazljivo ponovno zavijanje embalaže je preprost način za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Kaj pa, če prodajate programsko opremo, storitev ali drug izdelek, ki nima pravega “paketa”? Ne glede na to, kaj prodajate, obstaja veliko drugih elementov blagovne znamke, na katere se lahko osredotočite pri ustvarjanju nepozabnih, kot so vaš slogan, barve in poslanstvo.

V primeru, da iščete logotipe za namene blagovne znamke, je tukaj brezplačen logotip, ki ga lahko prenesete – podpis ni potreben.

8. Ustvarite informativne bloge

Oblikovanje informativnih blogov je strategija, ki bo dobro delovala pri vseh blagovnih znamkah, ne glede na to, kaj prodajate. Če pišete o temah v svoji niši, ki ustrezajo potrebam vaše publike, bo to povečalo vašo avtoriteto v očeh vaših potencialnih strank. Ko enkrat pomagate ljudem, vas bodo težko pozabili, še posebej, če bodo imeli koristi od vaših izdelkov. Verjetno se bodo vrnili k nakupu, ker bodo zaupali vaši vsebini. Torej, ugotovite vprašanja, ki si jih ljudje zastavljajo v vaši niši, in napišite objave v blogih, ki odgovarjajo na ta vprašanja.

Tukaj je opisano, kako si lahko ustvarite prave navade za uspeh bloganja.

9. Blog gostov na drugih spletnih mestih

Ne omejujte svojega bloganja na svoje spletno mesto. Pošiljanje visokokakovostnih objav gostov na druga spletna mesta, povezana z vašo nišo, ki pa ne tekmujejo neposredno z vašim spletnim mestom, je dober način, da svojo blagovno znamko postavite pred novo, relevantno občinstvo. V idealnem primeru bo spletno mesto, ki ga objavljate gost, omogočilo, da vključite življenjepis avtorja s povezavo in opisom v eni stavki vaše blagovne znamke. Če ne, lahko vstavite vsaj nekaj povezav do vsebine svojega spletnega mesta, kar bo upam, da boste povečali promet.

Razmislite tudi o bloganju o LinkedIn ali Srednja. Ta spletna mesta že imajo veliko občinstva, na koncu teh objav pa boste vedno lahko dodali kratek vtič za svoje podjetje. Označite svojo vsebino, tako da bo združena z drugimi objavami v vaši niši.

10. Delite privlačne slike in videoposnetke

Po navedbah McKnight Kurland, ljudje se spomnijo le med 10-20% tistega, kar berejo ali slišijo, zapomnijo pa si približno 65% tistega, kar vidijo. Jasno je, da če ustvarjate samo bloge in drugo besedilno vsebino, to ni vedno dovolj za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Povečali boste možnosti, da si jih zapomnite, če ustvarite prepričljivo vizualno vsebino – infografike, pa tudi druge slike in videoposnetke blagovnih znamk.

Infografika je super za sporočanje statistik in s tem povezane zaloge informacij; Če želite izvedeti, kako koristni in močni so, si oglejte spodnjo infografiko na sliki vizualno.

Vsebino iz priljubljenih objav na spletnem dnevniku lahko spremenite tudi v kratke videoposnetke, tako da je vsebina lažje prebavljiva. Tako kot slike se tudi videoposnetke zlahka deli, bodo pomagali hitro povečati prepoznavnost vaše blagovne znamke.

11. Izkoristite prednost Podcastov

Če v vaši niši še ni podcasta, je odlična strategija ozaveščanja o blagovni znamki ustvarjanje takšnih, ki bi odgovarjali na vprašanja in osvetlili druge v svoji panogi. Verjetno pa je vaša niša že natrpana s poddajami, še posebej, če prodajate kakšne Programska oprema za več proizvajalcev B2B. V tem primeru bi morali imeti svojega ustanovitelja, generalnega direktorja ali drugo vidno osebo v vašem podjetju, da se pojavi na drugih podcastih, povezanih. Tako kot pri objavah gostov je tudi to priročen način, da svojo znamko postavite pred novo, relevantno publiko.

12. Zategnite svoj SEO

Ko stranke kupijo Googlovo temo, ponavadi ne pogledajo več kot na prvo stran rezultatov iskanja. Če pa se vaša blagovna znamka uvršča visoko na prvo stran, bo vaša blagovna znamka izgledala bolj avtoritativno – ljudje pa bodo o vaši blagovni znamki spoznali pred konkurenco.

In SEO je cenovno ugodna izbira za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke. Po podatkih 59% anketiranih trgovcev Referral Rock raziskava, SEO je ena izmed stroškovno najučinkovitejših metod za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke.

Tako poskrbite za optimizacijo svojega spletnega mesta za ključne besede, tesno povezane z vašo blagovno znamko, ki jih išče vaša publika. V idealnem primeru boste optimizirali za tri vrste ključnih besed: splošne ključne besede, ki opisujejo kategorije izdelkov ali storitev, posebne ključne besede, ki so bolj osredotočene na vaš tip izdelka, in posebne ključne besede, ki postavljajo vprašanja, povezana z vašo nišo.

Raziskujte tudi svojo konkurenco v Googlu – spletna mesta, proti katerim se spopadate, za svoje mesto na prvi strani – tako boste vedeli, kaj boste morali narediti, da se boste borili za želeno uvrstitev. Običajno boste ugotovili, da imajo daljše in bolj specifične ključne besede majhno konkurenco in privlačite ljudi, za katere obstaja večja verjetnost, da kupujejo od vas, čeprav jih običajno ne iščejo tako pogosto.

13. Dajte se brezplačno

Kdo ne ljubi dobiti ničesar za nič? Če podarite brezplačni bris z blagovno znamko ali dragocenimi kuponi, lahko naredite trajen vtis. Torej, poiščite dogodek v vaši skupnosti, kot so športna igra, koncert, razstava, konferenca ali dan skupnosti, na katerem boste verjetno srečali veliko ljudi v želeni publiki vaše blagovne znamke. Rezervirajte prostor in razdelite brezplačnike!

Sallie Tomato, podjetje za šivalne vzorce, je izdalo pisala, natisnjena z njihovim logotipom.

Če se odločite, da boste razdelili blazinice, so vaše najboljše izbire predmeti, ki jih lahko ljudje nosijo ali nosijo s seboj (razmišljajte o srajcah, klobukih, steklenicah z vodo ali torbicah). To bo ljudi, ki uporabljajo swag, spremenilo v sprehajalne panoje, kar bo še povečalo prepoznavnost vaše blagovne znamke!

Ne pozabite na brezplačne izkušnje z vašim izdelkom ali storitvijo. Če ljudje, ki to preizkusijo, uživajo v njihovi izkušnji, se še bolj verjetno spomnijo nate in se vrnejo k nakupu ter morda povedo tudi svojim prijateljem. Izdelava različic preizkusnih velikosti izdelkov ali brezplačnih vzorcev je odlična izbira, če to omogoča vaša znamka.

Kaj pa, če vaš izdelek ni fizičen? Še vedno imate možnosti. Če prodajate programsko opremo ali digitalno naročnino, je demo ali brezplačna preizkusna različica še ena solidna “prosta”, ki jo lahko oddate. Če ponujate ponavljajočo se storitev, lahko ponudite brezplačno prvo storitev ali dobropis za to storitev.

13. Zaženite napotni program

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembna je ustna beseda pri ustvarjanju prepoznavnosti blagovne znamke. Toda ustno ustje je težko spremljati in nadzorovati. Vseeno ne skrbite – začetek programa napotitve vam omogoča enostavno promocijo in sledenje ustno od ust, dajanje moči nazaj v roke vašega podjetja.

Referral programi vam ponujajo vznemirljive nagrade za obstoječe stranke, ki blagovno znamko neposredno delijo s svojimi prijatelji. Izberete lahko spodbude, ki bodo vaše stranke najbolje motivirale za delitev, na primer brezplačne izdelke, prodajo kreditov, popustov, nadgradnje storitev ali zamenjavo blagovne znamke..

Tudi referenčni programi strankam olajšajo skupno rabo z uporabo metod, ki jih imajo raje, v samo nekaj klikih. In če izberete a programska oprema za napotnice, preprosto je slediti tem napotnikom.

Napotni program Lime Crime ponuja kupcem 20-odstotni popust za kupce, ki napotijo ​​svoje prijatelje in strankam omogočijo enostavno deljenje po e-pošti, Facebooku, Messengerju ali s kopiranjem in lepljenjem napotnice.

Ko jih njihovi prijatelji ali družinski člani osebno napotijo ​​k vašem podjetju, bodo potencialne stranke pozorno pozorne, saj zaupajo, kaj imajo povedati njihovi vrstniki. Posledično bodo te napovedane stranke bolj verjetno postale vaše stranke in bolj verjetno ostanite zvesti do vaše blagovne znamke za daljša obdobja.

V zaključku

Ozaveščenost o blagovni znamki je pomembna za to, da bo vaša blagovna znamka postala bolj nepozabna in pokazati občinstvu, kako se razlikuje od vaših konkurentov.

Zavedanje blagovne znamke lahko povečate na dva osnovna načina – z neposrednimi dejanji, ki jih vaša blagovna znamka izvaja, in z izmenjavo besed iz ust v usta. Oba pristopa ne pozabite kombinirati, saj si ljudje zapomnijo in zaupajo mnenja vrstnikov.

Katera od zgornjih strategij bi po vašem mnenju najbolje delovala za rast vašega podjetja na spletu? Začnite jih uporabljati in povečajte svojo blagovno znamko.

Jessica Huhn je avtorica marketinške vsebine v podjetju Referral Rock, kjer verjamejo, da lahko vsako podjetje poveča svoje trženje od ust do ust. Ko Jessica ne piše, obstaja velika možnost, da poje, ureja pesmi ali deli in uživa vsebine na družbenih medijih. Poveži se z Jessico naprej LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map