10 najboljih web sigurnih fontova za vaš blog (rad s HTML i CSS)

Fontovi. Viđamo ih svaki dan. Od tiskanih oglasa do časopisa, na svijetu postoje sve vrste fontova. Ako ne možete čitati, vjerojatno razumijete važnost odabira pravih fontova za pravi medij


Kada su u pitanju blogovi i web stranice, važno je odabrati fontove koji najbolje odgovaraju vašem stilu, ali ono što je najvažnije je da su oni sigurni fontovi na webu..

Što su web sigurni fontovi?

Svi operativni sustavi (Windows, mac, android, ios, itd.) Dolaze s određenom količinom ugrađenih fontova. Problem je što različiti OS-ovi mogu imati različite tipove datoteka instalirane na njihovim sustavima.

Tu se pojavljuju fontovi Web Safe.

Web Safe fontovi u osnovi su stilovi fonta koji se dijele i mogu vidjeti na svim platformama i raznim sustavima.

Usluge ugradnje web slova

Google web fontovi ili Typekit su sustavi koji omogućuju upotrebu fontova hostiranih na njihovim poslužiteljima. Typekit postavlja cijenu na temelju broja fontova, prometa na web mjestu i broja domena, za razliku od Google Web Fontova.

Zahvaljujući Googleu, Google Web Fonts potpuno je besplatan i jednostavan za upotrebu. Na primjer, možete odabrati vrste fonta poput Lato, Otvori Sans ili Tinos. Zalijepite generirani kod u dokument. I svi ste spremni na upućivanje u CSS-u.

Evo osnovnog HTML-a za početnike ako želite naučiti više.

Zašto su važni web-fontovi važni?

“Ono što vidite je ono što dobivate” kada je u pitanju ispis, ali na webu, ono što vidite na svom zaslonu možda nije potpuno isto za nečiji tuđi zaslon.

Evo primjera, recimo da dizajner kojeg ste angažirali odlučuje upotrijebiti vrlo maštovitu i nejasnu obitelj fontova za dizajn teksta vaše web lokacije. Ako posjetitelj nema instaliran određeni font na svom računalu ili ga ne vuče s mjesta prilagođenog webu, tada će vidjeti sve zadane varijacije slova poput Times New Roman.

Možda imate lijepo dizajniranu web lokaciju s fantastičnim fontom, ona će i dalje izgledati jednostavno i ružno ako se ne može učitati za vaše posjetitelje.

Imati ovaj Web Safe font znači da se nećete morati brinuti o tome da vaši tekstovi izgledaju čudno samo zato što ste odabrali font kojem nitko nema pristup.

Ako želite saznati kako napraviti web mjesto (detaljni vodič), slijedite vezu da biste provjerili jedan od nedavno objavljenih članaka.

10 najboljih web sigurnih fontova koje preporučujemo

Sada kada znate važnost fonta web sigurnog vremena, vrijeme je da ih počnete koristiti za svoju web lokaciju.

Iako postoji puno fontova koje možete odabrati, preporučujemo ovih 10 web sigurnih fontova za upotrebu s HTML-om i CSS-om. Oni se široko koriste i izgledaju prilično dobro.

1. Arial

arialPrimjer porodice fontova Arial

Učitajte bilo koju web lokaciju i vjerovatno je da će oni koristiti Arial font.

Najviše je ovog sans-serif fonta Široko upotrebljavan font i smatra se standardom za sve sigurne fontove. Često se koristi kao zamjena za specijalizirane fontove koji nisu dostupni na Windows uređajima.

2. Helvetica

HelveticaPrimjer porodice fontova Helvetica

Ako su Arial fontovi najbolji za čiste i profesionalne web stranice, tada će Helvetica biti dizajner po izboru.

Helvetica nudi stiliziraniji sans serif font koji omogućava smjeliji dizajn.

3. Times New Roman

Times New RomanPrimjer fontova Times New Roman

Nova varijacija starog pisma Timesa.

Times New Roman je vjerojatno ono što većina Windows korisnika poznaje, jer su standardni serijski font u Microsoft Words. U usporedbi s Arial-om, Times New Roman je nešto tradicionalniji u svom dizajnu.

4 puta

putaPrimjer porodice fontova Times

Ako vam je Times izgledao poznato, to je zato što je to standardni font korišten za stare tiskovine na novinama.

Vremena se smatraju najtradicionalnijim fontom i rijetko se koriste izvan tiska i novina.

5. Trebuchet MS

Trebuchet msPrimjer porodice Trebuchet MS fontova

Izvorno dizajniran od strane Microsofta devedesetih godina, Trebuchet MS je bio inspirirana po starim srednjovjekovnim fontovima.

Istaknuti je način korištenja kao glavni font za Windows XP i neko vrijeme kao web kopiranje fontova na webu.

6. Verdana

VerdanaPrimjer obitelji Verdana fontova

Jedan od najsigurnijih izbora za internetski font, Verdana za svoj dizajn koristi jednostavne serifne crte i vrlo velika slova.

Izduženi izgled fontova čini ga jednim od najlakših za čitanje na internetu i često je font izbora mnogih blogera.

7. Arial Black

Arial-blackPrimjer porodice fontova Arial Black

Ako ste voljeli font Arial, ali željeli nešto hrabrije i veće, ne možete pogriješiti s Arial Blackom. Font je nastao kada su ljudi željeli upotrebljavati podebljani font u obliku Helvetice, ali nisu htjeli platiti njegovu licencu.

8. Kurir

kurirPrimjer obitelji Courier fontova

Kurir bi trebao biti poznat svima jer je stari jednonamjenski font dostupan na gotovo svim uređajima i operativnim sustavima kao pričuvna zamjena za sve “jedinstvene” fontove.

Nije najcjenjeniji font, ali je vrlo čitljiv i čisto dizajniran.

9. Kurir novo

dostavljač-novaPrimjer Courier New porodice fontova

Kao i Times, Courier je također imao redizajn koji je modernizirao svoj klasični stil.

Courier New smatra se jednobojnim fontom i dostupan je i na većini uređaja i operativnih sustava.

10. Gruzija

GruzijaPrimjer obitelji fontova Georgia

Iako je Verdana općenito siguran izbor za većinu web stranica, ako ste htjeli font s malo većim slovima iste veličine slova, Georgia odgovara računu.

Iako treba napomenuti, font djeluje u određenim prilikama i ne funkcionira dobro s ostalim serifnim fontovima (izgledaju nevažno pored Times New Roman-a).

Apsolutno ne koristite: Comic Sans MS

Naravno, izgleda zabavno i pomalo ćudljivo, međutim, apsolutno nemojte koristiti Comic Sans MS ako želite da vašu web stranicu shvate ozbiljno.

stripPrimjer fontova Comic Sans MS

Sans-serif font povremeni je doživljaj pisma stripa i uglavnom se koristi za neformalne dokumente i dječje materijale. Ako ne pišete za dječju knjigu ili strip, ne upotrebljavajte Comic Sans MS!

Zamotati

Svrha web sigurnih fontova jest osigurati da se ono što ste dizajnirali na vašoj web lokaciji prikazuje točno onako kako je namijenjeno na drugim uređajima i platformama. Iako neki fontovi možda neće funkcionirati, postoji veliki broj izvrsnih dizajna koji će učiniti da fontovi vaše web stranice izgledaju sjajno.

Samo mi obećajte da ni pod kojim okolnostima nećete koristiti Comic Sans MS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map