10 najboljših spletnih varnih pisav za vaš blog (delo z HTML in CSS)

Pisave. Vidimo jih vsak dan. Od tiskanih oglasov do revij na svetu obstajajo vse vrste pisav. Če ne morete brati, verjetno razumete pomembnost izbire pravih pisav za pravi medij


Pri spletnih dnevnikih in spletnih mestih je pomembna izbira pisav, ki najbolje ustreza vašemu slogu, vendar je najpomembnejše, da so pisave, ki so varne v spletu..

Kaj so spletne varne pisave?

Vsi operacijski sistemi (Windows, mac, android, ios itd.) So opremljeni z določeno količino vgrajenih pisav. Težava je v različnih operacijskih sistemih, ki imajo lahko v svojih sistemih nameščene različne vrste pisav.

Tu prihajajo pisave Web Safe.

Pisave Web Safe so v bistvu stili pisav, ki so v skupni rabi in vidni na vseh platformah in različnih sistemih.

Storitve vdelave spletnih pisav

Googlove spletne pisave ali Typekit so sistemi, ki omogočajo uporabo pisav, gostovanih na njihovih strežnikih. Typekit nastavi ceno na podlagi števila pisav, prometa na spletnem mestu in števila domen, za razliko od spletnih spletnih pisav Google.

Zahvaljujoč Googlu so Googlovi spletni pisavi popolnoma brezplačni in enostavni za uporabo. Izberete lahko na primer vrste pisave Lato, Odpri Sans ali Tinos. Prilepite ustvarjeno kodo v dokumenta. In vsi ste pripravljeni, da se nanjo sklicujete v CSS.

Tukaj je osnovni HTML za začetnika, če želite izvedeti več.

Zakaj so pomembne spletne varne pisave?

»To, kar vidite, je tisto, kar dobite«, ko gre za tiskanje, vendar v spletu, tisto, kar vidite na zaslonu, morda ne bo isto kot za nekdo drug.

Tu je primer, recimo, da se oblikovalec, ki ga je najel, odloči, da bo za oblikovanje besedila na svojem spletnem mestu uporabil res domišljijsko in nejasno družino pisav. Če obiskovalec v svojem računalniku nima nameščene posebne pisave ali se ne vleče s spletnega mesta, potem bo videl privzeto različico pisave, kot je Times New Roman.

Morda imate lepo oblikovano spletno mesto s čudovitimi pisavami, vendar bo še vedno videti preprosto in grdo, če se ne bo moglo nalagati za vaše obiskovalce.

Če imate to spletno pisavo Safe, vam ne bo treba skrbeti, da bodo besedila videti čudna samo zato, ker ste izbrali pisavo, do katere nihče nima dostopa.

Če želite izvedeti, kako narediti spletno mesto (navodila po korakih), lahko sledite povezavi in ​​si ogledate enega od zadnjih objavljenih člankov.

10 najboljših spletnih varnih pisav, ki jih priporočamo

Zdaj ko poznate pomen spletne varne pisave, je čas, da jih začnete uporabljati za svoje spletno mesto.

Čeprav je veliko pisav, ki jih lahko izberete, priporočamo teh 10 spletnih varnih pisav za uporabo s HTML in CSS. Široko se uporabljajo in tudi precej dobro izgledajo.

1. Arial

arialPrimer družine pisav Arial

Naložite katero koli spletno mesto in verjetno bodo uporabljali pisavo Arial.

Največ je te pisave sans-serif za široko uporabo pisava in velja za standard za vse spletne varne pisave. Pogosto se uporablja kot nadomeščeno za specializirane pisave, ki niso na voljo v napravah Windows.

2. Helvetica

helveticaPrimer družine pisav Helvetica

Če so pisave Arial najpomembnejše za čista in profesionalna spletna mesta, bi Helvetica izbrala oblikovalca.

Helvetica ponuja bolj stilizirano pisavo sans serif, ki omogoča drznejše oblike.

3. Times New Roman

časi-novo-rimskiPrimer družine pisav Times New Roman

Nova različica stare pisave Times.

Verjetno je tisto, kar pozna večino uporabnikov Windows, Times New Roman, saj je to standardna serijska pisava v Microsoft Words. V primerjavi z Arialom je Times New Roman v svoji zasnovi nekoliko bolj tradicionalen.

4. Časi

kratPrimer družine pisav Times

Če se vam je Times zdel znan, je to zato, ker je bila to standardna pisava za stare tiskane časopise.

Časi veljajo za najbolj tradicionalno pisavo in se redko uporabljajo zunaj tiskov in časopisov.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msPrimer družine pisav Trebuchet MS

Prvotno jih je Microsoft oblikoval v devetdesetih, je bil Trebuchet MS navdihnjen po starih srednjeveških pisavah.

Časovno je bil uporabljen kot glavna pisava za Windows XP in kot nekaj časa kopiranje pisav v spletu.

6. Verdana

verdanaPrimer družine pisav Verdana

Verdana je ena najvarnejših možnosti za spletno pisavo za svoje oblikovanje uporabila preproste serifne črte in super velike črke.

Podolgovat videz pisav omogoča eno najlažjih pisav v omrežju za branje in je pogosto izbira pisave mnogih blogerjev.

7. Arial Črna

arial-črnaPrimer družine pisav Arial Black

Če ste imeli radi pisavo Arial, vendar želite nekaj krepkejših in večjih, potem ne morete narobe z Arial Black. Pisava je nastala, ko so ljudje želeli uporabiti krepko pisavo Helvetica, vendar niso želeli plačati za njeno licenco.

8. Kurir

kurirPrimer družine pisav Courier

Courier bi moral biti seznanjen z vsemi, saj je stara enobarvna pisava na voljo v skoraj vseh napravah in operacijskih sistemih kot rezervna zamenjava za vse “edinstvene” pisave.

Ni najbolj stilska pisava, vendar je zelo berljiva in čisto oblikovana.

9. Kurir Novo

kurir-novPrimer družine pisav Courier New

Tako kot Times, je imel Courier tudi prenovo, ki je posodobila klasični slog.

Courier New velja za enobarvno pisavo in je na voljo tudi na večini naprav in operacijskih sistemov.

10. Gruzija

GeorgijaPrimer družine pisav Georgia

Verdana je na splošno varna izbira za večino spletnih mest, če želite, da ima pisava nekoliko večje črke z enako velikostjo pisave, Georgia ustreza računu..

Čeprav je treba opozoriti, pisava ob določenih priložnostih deluje in ne deluje dobro z drugimi serifnimi pisavami (poleg Times New Roman-a so videti manj natančno).

Absolutno ne uporabljajte: Comic Sans MS

Seveda, videti je zabavno in nekoliko muhasto, vendar absolutno ne uporabljajte Comic Sans MS, če želite, da se vaše spletno mesto vzame resno.

komičnoPrimer pisave Comic Sans MS

Pisava sans-serif je priložnostna uporaba črk stripov in se običajno uporablja za neuradne dokumente in otroško gradivo. Če ne pišete za otroško knjigo ali strip, ne uporabljajte MS Comic Sans!

Zaviti

Namen spletnih varnih pisav je zagotoviti, da se tisto, kar ste zasnovali na svojem spletnem mestu, prikaže točno tako, kot je bilo predvideno na drugih napravah in platformah. Medtem ko nekatere pisave morda ne bodo delovale, obstajajo številni odlični dizajni, zaradi katerih bodo pisave vašega spletnega mesta videti čudovite.

Samo obljubite mi, da pod nobenim pogojem ne boste uporabljali Comic Sans MS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map