10 najboljših generatorjev domen za vaše spletno mesto

Ne glede na to, ali razmišljate o ustanovitvi potovalnega bloga ali želite vzpostaviti spletno trgovino za svoje podjetje, boste potrebovali spletno mesto. Še pomembneje je, da morate registrirati ime (ali ime domene) za svojo blagovno znamko in mora biti privlačno!


Verjetno si sami mislite: “Zakaj moram tako močno razmišljati o imenu domene? Ali ne grem samo s tem, kar imam? “

Lahko bi, toda potem verjetno ne bi bilo dobro ime domene. In če želite, da vaš blog ali spletno mesto uspe, boste morali pripraviti dobro ime domene, da boste skupaj z njim.

Kaj je ime domene?

Besednih imen si je enostavno zapomniti besede, s katerimi se komunicirajo z uporabnikom DNS strežnik spletno mesto, ki ga želimo obiskati. Strežnik domen je tisto, kar prijazno ime prevede v naslov IP ali obratno. (vir)

Če potrebujete malo pomoči pri iskanju domene, smo vam na voljo! Oglejte si naš seznam generatorjev domen, ki jih lahko uporabite, da si prihranite glavobol, da boste morali ugotoviti novo ime domene.

Opomba: Če še niste izbrali imena domene, lahko dobite brezplačno domeno s temi spletnimi gostitelji:

 • Gostovanje InMotion 
 • Gostovanje
 • GreenGeeks

1. Lean iskanje domene

leandomainsearchLean iskanje domene

Ustvaril Automattic, Ljudje, ki stojijo za platformo WordPress.com in glavna ekipa, ki deluje na samem WordPressu, je Lean Search Domain zelo verjetno najbolj uporabljen generator domen v tem trenutku.

Uporaba je dovolj preprosta. Začnite z eno samo ključno besedo, nato pa izberite možnosti svoje domene in dale vam bodo stotine idej o imenih domen, ki so trenutno na voljo. Odlično je, da bodo celo preverili, ali je ime na voljo tudi na Twitterju!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

NameMesh vam omogoča, da razdelite iskanje po domeni na osem različnih kategorij: običajne, podobne, nove, SEO, kratke, zabavne, dodatne in mešate. To omogoča več eksperimentalnih imen, ki jih verjetno niste upoštevali.

Imena lahko filtrirate tudi glede na razširitev domene, razpoložljivost domene in tudi največ. Če iščete novo ime za svoj zagon, lahko NameMesh naredite tudi to za vas.

3. NameStall

namestallNameStall

V NameStallu ni enega samega orodja, namesto tega vam nudijo nabor generatorjev domen, ki jih lahko uporabite. Trije bolj uporabni, ki jih lahko uporabite, so glavni generator domen, tri besedni generator domenskih imen in generator rimskih domen.

Čeprav se sprva morda zdi preobremenjeno, vendar ko enkrat obesite, boste lahko ustvarili resnično edinstvena imena domen. Eksperimentirajte s ‘skupinami besed’, kot so “500 priljubljenih prvih besed”, “osnovne angleške besede” ali celo “1500 priljubljenih zadnjih besed”, da bi vam ponudili neskončne možnosti s prilagojenimi imeni za vaš blog.

4. Bust A Name

bustaname-1Bust ime

Z Bust A Name lahko s svojimi številnimi orodji za filtriranje poiščete ime domene, ki ustreza vašim zahtevam in posebnim potrebam. Začnete s filtriranjem ključnih besed in nato s ključno besedo izberete »začetek« ali »konec«. Nato vam bo dal seznam, po katerem lahko filtrirate, odvisno od tega, kako naravno želite, da se oglasi ime in njegova omejitev znakov.

Imajo tudi možnost pregleda domenskih imen domen, kot tudi možnost filtriranja po razširitvah, kot so .com, .net in .org.

Nimate v mislih določene ključne besede? Lahko uporabite njihovo možnost »Naredi naključno domeno« in vam predlagajo imena, ki so na voljo. Če najdete takšno, ki vam je všeč, jo lahko shranite ali kupite prek povezav do najboljšega registra registra domene, kot sta GoDaddy in NameCheap.

5. Nameboy

imenjakNameboy

Nameboy vam omogoča, da najdete imena domen, ki so na voljo na podlagi izbranih ključnih besed. Nastavite ključne besede, katere Nameboy bo nato sestavil seznam predlaganih imen domen, ki jih lahko uporabite.

Rezultati njihovega iskanja vam tudi pokažejo, katere razširitve so na voljo in katere so še na voljo. Na primer, čeprav lahko vzamete webhostingsecretrevealed.com, lahko namesto tega še vedno kupite webhostingsecretrevealed.net.

Preverite lahko tudi imena domen, ki so na voljo za nadaljnjo prodajo, kot tudi vezaje s tipkami ali ključne besede za rimiranje.

6. Wordroid

WordoidWordroid

Če želite več domišljije in ustvarjalnosti za svoje ime domene, potem vsekakor preizkusite Wordroid, generator domenskih imen, ki v bistvu sestavlja besede, ki so lepo videti in so odlične za poimenovanje blogov, izdelkov, podjetij in celo domenskih imen.

Brezplačno in inteligentno orodje za poimenovanje je eden izmed ustvarjalnejših ustvarjalcev imen, saj v bistvu ustvarjajo nove besede v različnih jezikih. To storijo s svojim posebnim orodjem za generiranje imen, ki sledi fonetičnim pravilom, hkrati pa ustvarja imena, ki se valjajo z jezika.

V spletnem mestu lahko celo prilagodite določene parametre, kot so vzorec, dolžina besedila, jezik, raven kakovosti in celo vključitev razširitev domene ali ne.

7. Domena Puzzler

domainpuzzlerDomena Puzzler

Domena Puzzler se od večine generatorjev domen razlikuje po tem, da lahko uporabite več ključnih besed kot gradnike za ustvarjanje popolnega imena domene. Na podlagi izbranih ključnih besed bo domena Puzzler prešla skozi vse različne kombinacije, ki jih lahko naredite, in hkrati preverila, katere so na voljo za registracijo.

Če ga želite uporabljati, morate samo zagotoviti niz ključnih besed, ki jih želite v svoji domeni, izbrati razširitve, ki jih želite, in potem bo orodje opravilo vse delo.

8. DomainHole

domena luknjaDomainHole

Čeprav ni tako ekspanziven kot ostali generatorji domenskih imen, DomainHole še vedno ponuja različna orodja (za natančnost več), ki jih lahko uporabite za ustvarjanje in ime domene.

Poleg običajnih orodij za razmišljanje lahko iščete tudi nedavno potekla imena domen in ustvarite naključne domene z njihovimi generatorji imen. Če želite, lahko celo določite in preverite vse razširitve domen, da iščete popolno ime domene.

9. Domene Bot

domainsbotDomene Bot

Domains Bot ne samo da odlično opravi ustvarjanje zanimivih imen domen, ampak vam omogoča tudi izbiranje sinonimov, ki jih želite uporabiti s svojimi izvirnimi ključnimi besedami. Če združite te dejavnike, lahko dobite nekaj lepih imen, ki jih verjetno ne bi pomislili.

Če ga želite uporabljati, morate najprej vnesti eno ali več ključnih besed. Po tem lahko s pomočjo začetnih rezultatov prilagodite želene TLD-je, dodate ali spremenite sopomenke in celo dodate želene predpone in pripone..

Na začetku je veliko rezultatov Domains Bot precej enostavno, vendar se spustite še več in našli boste nekaj zanimivih kombinacij.

10. Panabee

panabeePanabee

Pri generatorju domen, generatorju imena podjetij in orodju za iskanje domen, ki je enostavno za uporabo, s Panabeejem ne morete iti narobe. Zanimivo je, da so se želeli imenovati Pandabee – žal je bilo to ime domene že zajeto.

S Panabeejem lahko začnete iskati ime domene, tako da vnesete dve ključni besedi, ki bosta nato na podlagi teh navedli seznam predlogov za imena. Če ste sprejeli želeno ime domene, se lahko prijavite na spletno mesto registrarja domen in preverite, ali obstajajo druge razširitve.

Poleg domenskih domenskih imen lahko Panabee preveri tudi, ali se želeno ime domene uporablja kot uporabniško ime za družabne medije.

Zaključek

Imenovanje podjetja, ki je hkrati kul in nepozabno, ni enostavno. Še posebej, če morate v podjetju ohraniti blagovno znamko. Upajmo, da boste z najboljšimi generatorji domen, ki smo jih našteli zgoraj, našli ime domene, ki je na voljo in dobro opisuje vaše podjetje in blagovno znamko.

Ste že ustvarili ime za svoj blog? Če že imate imenitno ime, boste za izdelavo svojega spletnega mesta verjetno potrebovali super spletnega graditelja. Navedli smo vas s tem priročnim vodnikom po spletnem mestu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map