10 najboljih generatora imena domena za vaše web mjesto

Bez obzira razmišljate li o pokretanju bloga za putovanja ili želite postaviti internetsku trgovinu za svoju tvrtku, trebat će vam web stranica. Što je još važnije, morate registrirati ime (ili naziv domene) za vašu marku i ono mora biti privlačno!


Vjerojatno razmišljate sebi: “Zašto trebam toliko razmišljati o imenu domene? Ne mogu li jednostavno ići s onim što imam? “

Mogli biste, ali tada, to vjerojatno ne bi bilo dobro ime domene. A ako želite da vaš blog ili web stranica uspije, morat ćete smisliti dobro ime domene kako biste išli zajedno s njim.

Što je naziv domene?

Naziv domene lako se pamti riječi (a) koje se koriste za komunikaciju s osobom DNS poslužitelj web stranicu koju želimo posjetiti. Server Naziv domene je ono što prijateljsko ime prevodi na IP adresu ili obrnuto. (izvor)

Ako vam je potrebna mala pomoć u pronalaženju domene, otkrili smo vas! Pogledajte naš popis generatora imena domena koji možete koristiti da biste se uštedjeli od glavobolje potrebe da otkrijete novo ime domene.

Napomena: ako niste odabrali naziv domene, možete dobiti besplatnu domenu sa ovim web domaćinima:

 • InMotion hosting 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Lean pretraživanje domene

leandomainsearchLean Search Domain

Izradio Automattic, ljudi koji stoje iza platforme WordPress.com i temeljni tim koji radi na samom WordPress-u, Lean Search Domain prilično je vjerojatno najčešće korišteni generator imena domena u ovom trenutku.

Korištenje je dovoljno jednostavno. Započnite s jednom ključnom riječi, a zatim odaberite opcije vaše domene i oni će vam dati stotine ideja o nazivima domena koje su trenutno dostupne. Ono što je sjajno je da će čak provjeriti je li ime dostupno i na Twitteru!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

NameMesh omogućuje vam raščlanjivanje pretraživanja imena domene u osam različitih kategorija: uobičajene, slične, nove, SEO, kratke, zabavne, dodatne i mješavine. To omogućava više eksperimentalnih imena koja vjerojatno niste uzeli u obzir.

Možete i filtrirati imena na temelju proširenja domene, dostupnosti domene i maks. Ako tražite novo ime za pokretanje, NameMesh može isto to učinite za vas.

3. NameStall

namestallNameStall

U NameStall-u ne postoji niti jedan jedini alat, umjesto toga pružaju vam skup generatora domena koje možete koristiti. Tri korisnija koja možete koristiti su glavni generator imena domena, trojezični generator imena domena i generator imena domena.

Iako se u početku može činiti neodoljivim, ali nakon što ga objesite, moći ćete stvoriti jedinstvena imena domena. Eksperimentirajte s ‘skupinama riječi’ poput “500 popularnih prvih riječi”, “osnovnim engleskim riječima” ili čak “1500 popularnih posljednjih riječi” kako biste vam pružili beskrajne mogućnosti s prilagođenim imenima za vaš blog.

4. Bust A Name

bustaname-1Poprsje ime

Pomoću Bust A Name možete koristiti njihove brojne alate za filtriranje kako biste pronašli naziv domene koji odgovara vašim potrebama i specifičnim potrebama. Započnite filtriranjem ključnih riječi, a zatim odaberite ključnu riječ “započinje” ili “završava”. Zatim će vam dati popis kroz koji možete filtrirati ovisno o tome koliko prirodno želite da ime zvuči i ograničenje broja znakova.

Oni također imaju mogućnost pregledavanja uzetih imena domena, kao i mogućnost filtriranja po ekstenzijama, poput .com, .net i .org.

Nemate na umu određenu ključnu riječ? Možete upotrijebiti opciju „Napravite nasumičnu domenu“ da biste predložili imena koja su dostupna. Ako pronađete onaj koji vam se sviđa, možete ga spremiti ili kupiti preko linkova do najboljeg registra registra domena, kao što su GoDaddy i NameCheap.

5. Imena

nameboyNameboy

Nameboy vam omogućuje da pronađete imena domena koja su dostupna na temelju ključnih riječi koje ste odabrali. Vi postavljate ključne riječi, kojima će Nameboy sastaviti popis predloženih imena domena koje možete koristiti.

Njihovi rezultati pretraživanja također pokazuju koja su proširenja uzeta, a koja su još dostupna. Na primjer, iako može biti uzeta webhostingsecretrevealed.com, i dalje možete kupiti webhostingsecretrevealed.net.

Također možete provjeriti postoje li nazivi domena koji su dostupni za preprodaju, kao i crtica s prijedlozima ili ključnim riječima.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Ako želite više smisla i kreativnosti za svoje ime domene, svakako biste trebali isprobati Wordroid, generator naziva domena koji u osnovi čini riječi koje lijepo izgledaju i izvrsne su za imenovanje blogova, proizvoda, tvrtki, pa čak i imena domena..

Besplatni i inteligentni alat za imenovanje jedan je od kreativnijih generatora imena jer u osnovi stvaraju nove riječi na različitim jezicima. To čine pomoću svog posebnog alata za generiranje imena koji slijedi fonetske propise dok stvaraju imena koja se odvajaju s jezika.

Možete čak i prilagoditi određene parametre na web mjestu kao što su uzorak, duljina riječi, jezik, razina kvalitete, pa čak i uključuje li proširenja domene ili ne.

7. Puzzler domene

domainpuzzlerPuzzler domene

Domena Puzzler razlikuje se od većine proizvođača domena po tome što možete koristiti više ključnih riječi kao sastavni blok za generiranje vašeg savršenog imena domene. Na temelju odabranih ključnih riječi, Domain Puzzler će proći kroz sve različite kombinacije koje možete napraviti i istovremeno provjeriti koje su vam dostupne za registraciju.

Da biste ga koristili, sve što morate učiniti je samo pružiti skup ključnih riječi koje želite u vašoj domeni, odabrati proširenja koja želite i tada će alat obaviti sav posao.

8. DomainHole

domainholeDomainHole

Iako nije tako ekspanzivan kao ostali generatori imena domena, DomainHole i dalje nudi razne alate (nekoliko tačnih za točnost) koje možete koristiti za stvaranje i naziv domene.

Osim uobičajenih alata za brainstorming, također možete potražiti nedavno istečena imena domena i stvoriti slučajne domene s njihovim generatorima imena. Ako želite, možete čak odrediti i provjeriti sva proširenja domene kako biste potražili savršeno ime domene.

9. Domene Bot

domainsbotDomene Bot

Domains Bot ne samo da izvrsno radi generiranje zanimljivih imena domena, već vam omogućuje odabir sinonima koje želite koristiti s izvornim ključnim riječima. Kombinacija ovih faktora može rezultirati lijepim imenima koja vjerojatno ne biste pomislili.

Da biste ga koristili, prvo morate unijeti jednu ili više ključnih riječi. Nakon toga, možete pomoću početnih rezultata prilagoditi TLD koji želite, dodati ili promijeniti sinonime, pa čak i dodati svoje željene prefikse i sufikse..

U početku su mnogi rezultati Domains Bot prilično jednostavni, ali idite dalje prema dolje i naći ćete neke prilično zanimljive kombinacije.

10. Panabee

panabeePanabee

Ako je generator domena, generator naziva tvrtke i alat za pretraživanje imena domena jednostavan za upotrebu, ne možete pogriješiti s Panabeeom. Zanimljivo je da su se htjeli zvati Pandabee – nažalost, to je ime domene već zauzeto.

S Panabeejem možete započeti traženje imena domene unosom dvije ključne riječi, a zatim će na temelju njih navesti prijedloge imena. Ako uzmete željeno ime domene, možete se uputiti na web mjesto registrara domene i provjeriti ostala dostupna proširenja.

Pored prijedloga imena domena, Panabee može provjeriti koristi li se naziv domene kao korisničko ime za društvene mreže.

Zaključak

Imenovati tvrtku koja je ujedno i sjajna i nije lako. Pogotovo ako ga morate držati brendiranim u poslovanju. Nadamo se da ćete s najboljim gore navedenim generatorima domena pronaći naziv domene koji je dostupan i dobro opisuje vašu tvrtku i robnu marku..

Jeste li već stvorili ime za svoj blog? Ako već imate sjajno ime, vjerojatno vam je potreban sjajan graditelj web stranica za izradu vaše web stranice. Objasnili smo vam ovaj zgodan vodič za web mjesto!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map