Teknik Pengoptimuman Laman Web Pintar Untuk Meningkatkan Trafik Organik

Artikel ini ditulis oleh Brandon Graves.


Setiap orang yang berada dalam perniagaan berasaskan web ingin meningkatkan lalu lintas ke laman web / blognya. Ini membawa peluang perniagaan kepada mereka. Dikatakan bahawa “Tidak ada lalu lintas, Tidak ada perniagaan”. Tidak ada manfaat memiliki produk dan perkhidmatan hebat jika anda tidak mendapat lalu lintas ke laman web anda.

gambar-ciri

Trafik organik mungkin merupakan kaedah terbaik untuk menjadikan laman web anda berada di kedudukan terbaik di mesin carian terkemuka di dunia. Sebenarnya, ia adalah lalu lintas tanpa bayaran yang berasal dari mesin pencari. Namun, mengarahkan lalu lintas organik ke laman web / blog bukanlah permainan kanak-kanak. Banyak kesabaran, dedikasi, dan pelaksanaan aktif trik SEO pintar diperlukan untuknya. Sekiranya anda mencari kaedah dan strategi yang berkesan untuk meningkatkan lalu lintas organik ke laman web anda, ikuti petua di bawah:

1. Jadikan laman web anda lebih relevan dan boleh digunakan

Semasa pelawat mencari maklumat, produk, perkhidmatan, dan lain-lain, di WWW, enjin carian mencari laman web atau laman web yang terkini, selamat, relevan, dan lebih berguna untuk pengunjung. Ini membantu mereka mendapat pengalaman positif dan mencari barang yang diperlukan dengan mudah dan cepat. Sekiranya laman web anda mengandungi maklumat usang atau mempunyai masalah kebolehgunaan, mesin pencari akan mengabaikannya sambil memaparkan hasil yang bertentangan dengan istilah carian, yang dimasukkan oleh pelawat.

Oleh itu, pertama sekali, anda mesti merubah laman web anda untuk menjadikannya profesional, menarik, dan relevan dengan khalayak yang disasarkan. Anda boleh mengambil langkah berikut dalam hal ini:

 • Pastikan laman web anda terkini dan profesional. Gunakan perisian terkini, anti-virus, pelayan berkualiti tinggi, firewall, dll untuk menjalankannya dengan betul dan terus hidup 24 * 7.
 • Pastikan laman web anda tidak mempunyai masalah UI / UX,
 • Sesuai dengan semua penyemak imbas web moden,
 • Pastikan laman web anda responsif terhadap semua peranti mudah alih dan
 • Pastikan laman web anda dimuat lebih cepat.

2. Fokus pada SEO Di Tapak

Kemas kini Algoritma Google yang kerap telah meningkatkan kepentingan SEO di tempat. Sekiranya anda gagal di sini, peringkat SEO laman web anda akan menurun cepat atau lambat. Terdapat beberapa cara untuk membuat peningkatan dalam latihan SEO di tempat anda dan mengharapkan lebih banyak lalu lintas organik datang ke laman web anda. Cari kata kunci yang sesuai di bawah niche anda. Sekiranya boleh, gunakan kata kunci ekor panjang untuk merangkumi lebih banyak topik yang berkaitan dengan perniagaan anda. Buat kandungan SEO yang dioptimumkan, bermakna, relevan dan bebas ralat secara pukal. Muat naiknya di laman web / blog anda secara berkala dan optimumkan dengan betul menggunakan helah SEO terkini. Enjin carian sentiasa mencari kandungan yang baru dimuat untuk menunjukkan hasil yang paling sahih kepada pengunjung.

Sekiranya anda membina laman web anda menggunakan pembangun laman web yang popular seperti Weebly, mereka mempunyai semua elemen yang siap untuk dilakukan di SEO.

Catatan: Inilah panduan pemula untuk SEO jika anda ingin mengetahui lebih lanjut.

3. Hapuskan Semua Pautan Yang Rosak

hilangkan-semua-rosak-linka

Dengan kemasukan kandungan baru yang berterusan, laman web semakin besar setiap hari. Oleh itu, menjadi sukar bagi individu untuk mengekalkan laman web tersebut. Setelah beberapa hari / minggu / bulan, kandungan di laman web dapat dikeluarkan atau ketinggalan zaman yang boleh menyebabkan pautan yang terputus. Ini adalah tugas yang sangat Herculean untuk mencari dan membetulkan pautan yang rosak ini secara manual.

Sebenarnya, pautan yang rosak adalah sumber web yang tidak ada yang juga disebut pautan mati. Apabila seseorang cuba mengakses laman web yang tidak ada, kod HTTP 404 ditunjukkan oleh pelayan. Ketersediaan terlalu banyak pautan terputus di laman web anda dapat mengurangkan kualitinya, tidak menyenangkan mesin pencari dan pelawat, dan menyebabkan penurunan ketara dalam lalu lintas laman web. Oleh itu, anda mesti memeriksa dan menghilangkan pautan yang rosak di laman web anda menggunakan dalam talian sumber dan alat.

4. Blog Secara Berkala

Google memberikan kepentingan besar kepada semua laman web yang sentiasa dikemas kini dengan kandungan segar dan unik. Blog adalah cara mudah untuk memastikan laman web anda sentiasa segar dan terkini. Oleh itu, lampirkan blog korporat ke laman web anda dan mulakan mengemas kini secara berkala dengan kandungan segar.

Ke mulakan blog tidak sukar kerana sepertinya, anda perlu mempunyai strategi dan kegigihan. Sekiranya ia berlaku, perayap mesin carian akan kerap mengunjungi laman web anda, menambah halaman yang baru ditambahkan di indeksnya, dan anda akan meningkatkan lalu lintas organik ke laman web anda dengan perlahan.

5. Cari Peluang Blogging Tetamu Di Bawah Niche Anda

Blogging tetamu adalah perkara penting yang harus anda lakukan secara aktif untuk memperoleh banyak faedah. Dalam proses ini, seseorang menghantar kandungan unik kepada blogger (di bawah ceruknya) untuk diterbitkan. Sekiranya tulisannya diterbitkan oleh pemilik blog, ini membantu kedua-dua pihak. Pemilik blog mendapat kandungan berkualiti tanpa kos dan dapat menggunakannya untuk meningkatkan perniagaan berasaskan webnya dan menjana lebih banyak pendapatan. Sebaliknya, penyumbang memperluas jangkauan mereka ke sebahagian besar khalayak yang disasarkan dan memperoleh peluang perniagaan bernilai jutaan dolar.

6. Mempunyai Strategi Menghubungkan Dalaman Yang Pasti

Dalaman menghubungkan praktik SEO penting di mana profesional pemasaran digital menghubungkan satu halaman ke halaman lain dalam domain yang sama untuk tujuan navigasi. Ini membantu mereka mendapatkan reputasi yang lebih tinggi di mata mesin carian dan pelawat yang berbeza, meningkatkan perayapan dan pengindeksan laman web, mengurangkan kadar pentalan laman web, dan meningkatkan klik di laman web. Jadi, gunakan pautan dalaman sebagai sebahagian daripada anda Usaha SEO dan nikmati faedahnya.

7. Bersikap Aktif Di Laman Media Sosial Penting

aktif-di-penting-sosial-media-laman weba

Sentiasa ingat bahawa Google menganggap reputasi media sosial untuk kedudukan web. Laman web dengan kehadiran yang baik di saluran media sosial yang berbeza lebih disukai oleh Google dan ditunjukkan dalam hasilnya. Oleh itu, anda mesti mempromosikan laman web anda atau halamannya di semua saluran media sosial yang penting. Cukup tambahkan lebih banyak orang ke laman media sosial laman web anda dan sebarkan kandungan di antara mereka. Galakkan mereka untuk berkongsi kandungan anda dengan maksimum. Semua ini akan membantu anda mendapatkan lebih banyak lalu lintas organik ke laman web anda.

8. Berkomunikasi secara aktif dengan khalayak anda

Sekiranya anda berkomunikasi dengan khalayak sasaran anda secara aktif, ini akan membantu anda mengetahui apa yang difikirkan, dirasakan, dan diperjuangkan oleh penonton semasa anda terlibat dengan jenama anda. Bergantung pada keluarannya, anda dapat membuat perubahan yang diperlukan dan mendorong orang untuk terlibat dengan jenama anda dalam jangka masa yang panjang. Untuk berkomunikasi dengan khalayak yang disasarkan, anda boleh menggunakan sistem yang berbeza, seperti Pemasaran E-mel, Meminta Maklum Balas, Sistem Komen, Forum, RSS Feed, laman web Soal Jawab, dll.

9. Analisis Latihan SEO Anda dengan Ketat

Tidak kira seberapa baik anda melakukan aktiviti SEO untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda, selalu ada beberapa bidang penambahbaikan dan pembetulan. Oleh itu, anda mesti mengesan prestasi latihan SEO anda secara berkala dan menerokai bidang penambahbaikan selanjutnya. Lakukan semua ini untuk memastikan anda mendapat banyak trafik organik ke laman web anda setiap hari.

Kesimpulannya

Aliran trafik organik yang stabil ke laman web anda sangat mustahak jika anda ingin menjana pendapatan yang mencukupi dan membawa perniagaan berasaskan web anda ke tahap seterusnya. Ini adalah beberapa petua berguna untuk meningkatkan trafik organik ke laman web / blog. Cukup laksanakannya dan nikmati faedahnya di masa hadapan.

Brandon Graves adalah pakar pemasaran digital dan WordPress yang produktif yang bekerja dengan HireWPGeeks. Dia terus menulis mengenai reka bentuk web terkini dan perkhidmatan pembangunan WordPress seperti penukaran psd ke WordPress, Penukaran HTML ke WordPress dll. Ikuti dia Google Plus untuk mendapatkan kemas kini segera.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map