Petua SMM untuk Blogger: Membawa Media Sosial Anda ke Tahap seterusnya

Nombor media sosial dikira.


Sekiranya anda seorang blogger ingin membuat nama dan bekerja dengan jenama yang lebih besar, tetapi Analitis Google anda tidak berada di tempat yang anda mahukan, media sosial yang banyak berikut dapat membantu anda. Pakar di media sosial akan memberitahu anda bahawa pertunangan adalah penting, secara semula jadi, tetapi trend sekarang adalah beralih ke pertunangan yang lebih “langsung”. Walaupun alat automatik ada tempatnya, masuk ke “media” adalah penggunaan masa anda yang terbaik. Anda tidak seharusnya mengotomatisasi sepanjang masa, tetapi mungkin juga anda tidak seharusnya mengotomatiskan kandungan 50% sepanjang masa.

Dengan begitu banyak alat dan sedikit masa, bagaimana anda dapat mengatasi kempen pemasaran media sosial yang berjaya?

10-31-pinterestAnalisis Pinterest

Langkah 1: Pilih Alat Teratas Anda

Perkara pertama yang saya nasihatkan ialah mengerjakan satu alat pada satu masa, membawanya ke tempat yang anda selesa, beralih ke alat seterusnya yang ingin anda gunakan, dan kemudian berpusing ke belakang untuk memperbaiki yang pertama – dan seterusnya . Anda tidak mahu menggunakan setiap alat yang ada, tetapi pilih sekitar 5 untuk digunakan secara berkala dan sekurang-kurangnya satu atau dua untuk dikuasai. Berusahalah untuk menguasai alat yang sudah menjadi daya tarikan dari segi pengikut atau Analitis Google atau, jika anda tidak mendapat daya tarikan, pilih alat yang paling Anda minati.

Langkah 2: Pisahkan Media Sosial Anda

Gunakan saluran media sosial anda dengan cara yang berbeza dan untuk khalayak sasaran yang berbeza. Ini adalah amalan yang sesuai untuk blogger gaya hidup kerana mereka merangkumi beberapa ceruk, tetapi ia juga berfungsi untuk blogger yang bagus. Sebagai contoh, blogger yang menulis resipi boleh membagikan resipi di Facebook, boleh bercakap mengenai pemakanan di Google+, boleh tweet mengenai pemberian makanan yang berkaitan, memberi pin resipi orang lain (dan beberapa resipi mereka sendiri) dan Instagram makan di luar.

Inilah cara saya mempelbagaikan saluran saya sebagai blogger gaya hidup:

 • Halaman Peminat Facebook (pandangan: serius, profesional; fokus: kontroversial)
  Kerana sukar untuk melibatkan diri di Facebook, saya menyimpan semua perniagaan di halaman ini – tidak ada humor tetapi banyak berita dan kontroversi panas, aktivisme makanan dan racun dalam berita.
 • Halaman Peribadi Facebook (pandangan: menyeronokkan, ringan; fokus: peribadi)
  Di halaman peribadi saya, saya sering berhubung dengan rakan dan blogger tetapi juga berkongsi karya yang berkaitan. Saya menggunakan lebih banyak pendekatan “gaya hidup” di sini. Saya mungkin menyiarkan atau menghantar semula humor, perkara-perkara gila yang berlaku pada masa saya atau catatan kesihatan alternatif yang saya rasa tidak cukup serius untuk halaman peminat saya.
 • Google+ (pandangan: ramah, optimis; fokus utama: hidup hijau, keluarga, makanan)
  Pada masa ini saya mengubah suai untuk kebanyakan fokus pada makanan hijau dan makanan sebenar tetapi di sini saya mengelakkan kontroversi dan berkongsi pandangan yang lebih memberi inspirasi mengenai isu-isu di ceruk saya.
 • Pinterest (pandangan: santai; fokus utama: makanan, persekitaran)
  Saya mempunyai banyak papan yang berbeza, tetapi papan bebas gluten saya paling berjaya, jadi saya menghabiskan sebahagian besar masa saya di sana, walaupun papan “Fun for Kids” saya juga berjalan lancar. Pada dasarnya, saya memberi tumpuan kepada makanan, keluarga, kraf dan mainan.
 • Twitter (pandangan: setiap hari, peribadi, ringan; fokus: apa sahaja yang menarik minat saya)
  Saya menggunakan Twitter untuk segalanya: memasuki peraduan, berkongsi sebab, pemasaran untuk pelanggan, menyiarkan semula catatan yang sesuai dengan blog saya, berkongsi perkara yang saya nikmati yang tidak dibincangkan di blog saya (seperti pemilihan tweet langsung atau “The Walking Dead”). Saya suka mengatakan “Saya saya di Twitter.” (Saya akan membahas penglibatan Twitter secara mendalam dalam catatan saya yang seterusnya.)
 • Instagram (pandangan: kasual; tumpuan: keluarga)
  Ini hanya untuk perkongsian gambar keluarga. Sebilangan besar blogger yang saya ikuti melakukan perkara yang sama. Secara peribadi, saya lebih suka melihat jenis gambar itu daripada iklan atau pemasaran, yang terasa tidak sesuai – seperti semua Instagrammers “body wrap” itu.

Sekarang, ikuti suapan anda dan pilih pandangan dan fokus untuk masing-masing. Dedikasikan satu atau 2 saluran untuk kehidupan peribadi anda dan selebihnya profesional atau khusus untuk blog makanan anda. Anda masih boleh berkongsi bahagian blog anda di saluran peribadi anda walaupun anda menyimpannya secara peribadi – tetapi menjadikannya umum akan membantu mendapatkan nama anda di luar sana.

Langkah 3: Fahami Pengikut Anda

Seterusnya, anda mesti memahami bagaimana khalayak anda menggunakan setiap saluran. Sebelum memutuskan cara memisahkannya, perhatikan apa yang orang yang anda ikuti di ceruk anda menggunakannya dan sesuaikan dengan itu. Anda mesti benar-benar mengawasi apa yang mereka reaksi dan bertindak balas berlebihan. Ikuti hashtag mereka dan singgah ke pesta dalam talian atau acara yang mereka hadiri. Kembali ke laman web mereka untuk mendapatkan gambaran keseluruhan blog mereka. Kongsikan mengenai tokoh kontroversi di alam anda dan lihat reaksi.

Berikut adalah contoh bagaimana ini berfungsi untuk saya: Saya menulis blog mengenai aktivisme makanan, tetapi saya juga duta jenama untuk Sutera. Walaupun kedua-duanya kelihatan saling berkaitan, penonton untuk satu dapat menentang yang lain. Oleh itu, saya menyimpan sebahagian besar catatan saya untuk Sutera di halaman Facebook peribadi saya, Pinterest dan G +, dan membagikannya dalam kumpulan komen blogger biasa saya, sambil menjauhkannya dari kumpulan komen aktivis saya. Segmentasi semacam ini membolehkan anda mempelbagaikan lebih banyak topik, walaupun di bawah topik yang sama.

Pergi lebih mendalam: Ketahui cara memahami khalayak anda dengan lebih baik dan sampaikan kandungan hebat dengan 12 petua ini.

Langkah 4: Meningkatkan Media Sosial Anda

Mendapat Daya Tarik di Halaman Peminat Facebook

Saya dengan senang hati mengatakan bahawa penglibatan Facebook telah meningkat untuk saya dan saya telah meningkat dalam kedudukan seberapa kerap catatan saya dilihat – bahagian yang lebih penting. Jangkauan pos mingguan saya meningkat dari segelintir minggu menjadi kira-kira 1000 per minggu, iaitu sekitar 20% penglibatan, meningkat dari 1% atau kurang – jumlah yang baik untuk jenama pada ketika ini. Inilah yang telah saya lakukan, bersama dengan hadiah, untuk mendapatkan lebih banyak daya tarikan Facebook:

 • Pengeposan Sangat Kerap:
  Ini adalah petua utama saya dan ia telah berjaya membuat siaran saya dilihat. Saya hantar sebanyak mungkin. Semakin banyak yang saya hantar, semakin banyak aliran saya dilihat – dan hari-hari saya tidak menyiarkan banyak, lebih kurang dilihat.
 • Pengeposan Awal Hari:
  Semakin awal saya mengepos, semakin baik pos – bahkan sebelum saya sampai ke meja kerja saya, yang menarik kerana saya berada di Pantai Timur di AS sehingga cukup awal! Lihat Wawasan anda untuk melihat waktu yang paling sesuai untuk anda – ini juga akan memberitahu jenis kemas kini yang paling baik. Anda boleh mengautomasikan siaran awal pada malam sebelumnya, kemudian membuat komen secara langsung pada hari berikutnya.
 • Pengeposan dari Pakar:
  Sekali lagi, bukan hanya yang saya hantar, tetapi data yang saya kongsi. Apabila saya berkongsi item dengan hashtag dan komen saya sendiri dari seseorang yang penting, kata Robyn O’Brien dari “Kebenaran Tidak Sihat”, saya lebih baik terlibat. Saya menyiarkan kira-kira 70% data yang relevan dari pakar di kawasan saya, dan 25% catatan saya sendiri dengan hanya beberapa dari rakan.
 • Komen pada Pos dan Perkongsian:
  Saya cuba terlibat di sini dengan menyiarkan sesuatu yang kontroversial dan bertanya kepada pembaca apa pendapat mereka atau bagaimana reaksi mereka, atau bagaimana perkara ini mempengaruhi saya.
 • Gunakan Visual dengan betul:
  Catatan yang mempunyai penglibatan paling organik bagi saya mempunyai video yang dilampirkan kepadanya, jadi saya cadangkan untuk berkongsi video dalam topik anda. Juga, buat gambar bersaiz betul. Sebenarnya, anda boleh memuat naik gambar dengan ukuran yang berbeza jika foto blog anda tidak betul Lihat Dimensi Foto Facebook Louise Myer’s Essential 2014 untuk ukuran tepat.
 • Tingkatkan Catatan:
  Terdapat banyak kontroversi mengenai perkara ini, tetapi jika anda ingin melabur $ 5 untuk meningkatkan siaran dan melihat apa yang berlaku, saya katakan melakukannya sekurang-kurangnya sekali. Pastikan ini adalah catatan yang sangat berharga! Yang terakhir saya dorong adalah pemberian dan saya mendapat 1,000 lawatan dari pelaburan satu hari itu. Ini bukan sesuatu yang boleh anda lakukan secara berkala kecuali anda mempunyai anggaran yang besar, tetapi jika rasa ingin tahu anda mempunyai yang terbaik, tingkatkan kandungan yang anda benar-benar ingin keluar dari sana, seperti petua pakar atau e-book percuma yang anda tulis. Ia pasti bernilai. Berhati-hatilah untuk mengikuti panduan mereka untuk gambar dan pastikan peningkatan anda berbaloi. $ 5 untuk 1000 tontonan adalah tawaran yang bagus, tetapi untuk 130 tontonan – tidak begitu hebat.
 • 10-31-facebooktargetingMenandai Orang Lain:
  Sejujurnya saya tidak melakukannya semestinya tetapi ia berfungsi dengan baik ketika saya mengenali orang itu dan dia seorang pakar atau mempunyai banyak pengikut. Sekiranya anda tidak mengenali orang tersebut, anda mungkin menghadapi risiko disekat daripada pengguna tersebut.
 • Gunakan Penyasaran Facebook:
  Kini Facebook juga memberi anda pilihan untuk menargetkan khalayak anda, daripada mengirim catatan anda kepada semua orang. Anda boleh memilih sasaran berdasarkan Jantina, Hubungan atau Status Pendidikan, Berminat (lelaki atau wanita), Umur, Lokasi dan Bahasa. Contohnya, jika saya mempunyai siaran mengenai acara kesihatan alternatif atau pemberian hadiah, anda boleh menyasarkan lokasi anda ke Negara, Wilayah, Negeri, atau Kota tertentu. Itu sangat berguna untuk mempromosikan acara dan hadiah dengan tumpuan tempatan.

Pergi lebih mendalam: Berikut adalah lebih banyak petua mengenai cara meningkatkan prestasi suapan Facebook anda.

Google+ Dilayari

Blogger masih mempunyai perasaan bercampur-campur mengenai penggunaan Google+ atau tidak. dan berapa banyak masa untuk dikhaskan untuknya. G + adalah salah satu alat yang anda perlukan untuk terlibat secara peribadi. Di Google+, terdapat lebih banyak orang dan kumpulan yang berkongsi maklumat daripada syarikat yang menggunakannya sebagai alat pemasaran. Oleh kerana G + sangat berharga untuk penentuan kedudukan mesin pencari, ada baiknya meluangkan masa.

Berikut adalah beberapa langkah pemula:

 • Dapatkan G + dan terlibat dengan blogger di ceruk yang anda mahukan dan buat bulatan mereka. Lakukan ini dengan mencari mereka dalam bentuk media sosial yang lain.
 • Gunakan G + seperti halaman petikan blog anda. Kirimkan kandungan anda sendiri dengan betul dengan menulis petikan mengenai kandungan anda yang diakhiri dengan soalan, membariskan hashtag yang relevan di bawah, menandai pemain utama, dan menambahkan gambar yang luar biasa.
 • Mulakan dengan memberi +1 dan komen ahli dalam kalangan itu. Balas dengan perbincangan yang bermakna dan bukan hanya “keren!”
 • Tandakannya secara berasingan dengan catatan yang berguna. Jangan hadkannya pada siaran anda sendiri, tetapi item yang benar-benar bernilai atau ingin tahu mereka.
 • Sasarkan saham anda. Kelebihannya ialah anda dapat menyasarkan dengan lebih baik berbanding Facebook. Langkah pertama anda adalah membuat dan bergabung dengan kalangan dan menandai orang ke dalam lingkaran yang betul, mengetahui siapa pemain utama dan bersosial dengan mereka. Sekiranya saya mempunyai acara tempatan, saya boleh berkongsi dengan Philly Social Moms Circle. Apabila saya mempunyai resipi bebas gluten, saya berkongsi bahawa blogger bebas gluten dan alergi saya. Ini adalah kaedah terbaik untuk menyusun dan menyasarkan catatan untuk orang yang mempunyai banyak ceruk.

Pergi lebih mendalam: Berikut adalah gambaran mendalam mengenai komuniti Google+ dan cara melibatkan mereka.

Pinterest

Sangat mudah untuk meninggalkan papan ini sendirian tetapi ia boleh menjadi sumber lalu lintas tertinggi anda walaupun anda tidak banyak untuk mengekalkannya tetapi anda boleh membina.

 • Pastikan anda menyematkan kandungan orang lain, bukan hanya kandungan anda sendiri. Ia mungkin kira-kira 50/50.
 • Tulis komen yang bermakna dan suka. Anda boleh membuka perbincangan, yang jarang berlaku di Pinterest – tetapi saya telah menyedari!
 • Lakukan sekurang-kurangnya 15-20 pin sehari. PDF ini di White Gloves Social Media mempunyai senarai alat penjadualan untuk Pinterest, jika anda memerlukannya, kebanyakannya dibayar atau terhad.
 • Lihat analisis anda dalam pin. Ini akan banyak membantu! Ini akan menunjukkan kepada anda papan yang berfungsi dan yang tidak berfungsi, jadi anda boleh menumpukan tenaga anda pada papan yang lebih popular.
 • Jemput hadir ke papan kumpulan – atau buat sendiri. Memasukkan bersama pasukan pada topik umum adalah idea yang bagus. Perhatikan bahawa sekarang, papan percutian dan bermusim sangat panas. Cara terbaik untuk mencapainya adalah dengan menjadi sebahagian daripada kumpulan blogger dan mencari orang yang mempunyai minat bersama.
 • Minta jemputan untuk Ahalogi. Ini adalah alat penjadualan yang hebat untuk Pinterest, tetapi juga memungkinkan untuk melakukan pertunangan dan memberitahu anda kapan tiba masanya untuk memasang pin. Ia juga memberikan statistik tambahan dan alat yang lebih maju semasa anda menggunakannya.
 • Periksa Analitis Google anda – anda juga seharusnya mendapat trafik dari Pinterest. Sekiranya tidak, pastikan anda mengambil petua ini. (Saya menganggap anda telah menyediakan laman web anda untuk dihubungkan ke halaman Pinterest anda.)
 • Masukkan papan anda dalam catatan blog yang relevan untuk menjemput orang untuk mengikuti.

Pergi lebih mendalam: Lihat 10 Papan Pinterest Setiap Blogger Mesti Ikuti.

Instagram

10-31-iconosquare

Sangat mudah: ambil foto yang hebat dan kongsi – atau ambil foto yang tidak sedap, tapis, kemudian bagikan! Mula-mula anda perlu mula mengikuti orang.

Sekiranya anda dapat menjumpai kumpulan saham blogger, ikuti dan minta orang untuk mengikuti semula. Kuncinya adalah untuk melihat apa yang dikongsi oleh orang yang anda ikuti dan menirunya. Petua teratas:

 • Hashtag banyak. Saya baru-baru ini gambar kostum Halloween anak perempuan saya, menandainya “#frozen” dan akaun Frozen rasmi menyukai gambar saya. Sekiranya Frozen atau Disney menjadi tumpuan saya, saya akan mengikutinya dan mula menandakan item beku sebanyak mungkin.
 • Seperti foto lain, malah gambar yang anda dapati dapat diterokai.
 • Mengulas! Seperti Pinterest, ini tidak digunakan sama seperti media lain, sehingga membuat anda perasan. Sekali lagi, mulakan perbualan yang bermakna dan sanjungi.
 • Gunakan Iconosquare. Sebagai tambahan kepada statistik mendalam, anda mendapat plugin alat dan banyak lagi. Sebenarnya, mereka mempunyai pemalam sehingga anda dapat memasang suapan anda di laman web anda. Tidak lebih dari 5 minit!

Giliran awak!

Lihat cadangan tersebut dan mulailah melalui saluran media sosial anda sendiri untuk membuat rancangan anda sendiri dan mula menjana lebih banyak pengikut media sosial sekarang!

Artikel yang ditulis oleh Gina Badalaty; asalnya muncul pada Blog WHSR; kini dikendalikan dan dikemas kini oleh kakitangan BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map