Dalam Mencari Hosting WordPress Termurah pada tahun 2020 (Menampilkan 3 Pilihan)

Keselamatan, kemampuan, dan kelajuan laman web anda bergantung pada infrastruktur host. Sekiranya anda menyukai 35.4% kebanyakan pemilik laman web, maka anda mungkin menginginkan atau memiliki Laman web WordPress.


Tantangannya adalah memilih jenis hosting web yang sesuai dengan anggaran anda, tanpa mengorbankan kualiti. Tetapi apa itu “Quality Hosting” dan penyedia hosting yang menawarkannya dengan harga yang berpatutan?

Kemampuan untuk anda mungkin bukan gimik promosi. Anda tidak mahu membeli rancangan hosting yang kelihatan murah di bahagian depan dan kemudian membayar sejumlah wang yang tidak senonoh untuk ciri dan sokongan teknikal yang semestinya disertakan dalam pakej anda di tempat pertama. Anda mahukan ketekalan. Harga rendah tetap rendah selepas anda membeli.

Saya mempunyai berita baik, tetapi pertama-tama, mari kita fahami apa yang anda minta.

Jenis Rancangan Hosting WordPress

WordPress adalah CMS yang paling banyak digunakan dan mempunyai bahagian pasaran 62.7%. Joomla, yang merupakan jalan kedua paling popular di belakang dengan 4.4% pasaran.

Tidak memerlukan banyak pilihan untuk memilih penyedia hosting yang tepat untuk laman web anda. Anda perlu mengetahui beberapa perkara seperti cara kerjanya dan jika ia sesuai dengan sifat perniagaan anda.

Biasanya, terdapat tiga jenis perkhidmatan hosting WordPress yang boleh anda gunakan – dikongsi, didedikasikan, dan awan.

1- Hosting Berkongsi

Pelan ini adalah penyelesaian hosting paling popular di pasaran sekarang. Ia berpatutan dan senang dijaga.

Untuk rancangan hosting bersama, penyedia hosting biasanya menempatkan beberapa laman web pada satu pelayan. Pelan ini sering mempunyai batasan atau batasan pada sumber yang dapat anda akses, termasuk ruang penyimpanan, lebar jalur, keselamatan, dan fitur lain.

Hosting bersama adalah pilihan termurah untuk individu dengan anggaran terhad dan bagus untuk pemula dengan pengalaman terhad.

2- Hosting Khusus

Dengan hosting khusus, anda mendapat pelayan khusus untuk menghoskan laman web anda. Seperti namanya, anda tidak perlu berkongsi sumber pelayan anda dengan pengguna lain.

Hosting khusus meningkatkan kelajuan laman web anda dengan ketara kerana anda tidak akan berkongsi sumber pelayan dengan laman web lain. Ia juga sangat selamat kerana hanya anda yang menggunakan pelayan.

Hosting khusus adalah pilihan yang sangat baik jika anda mengharapkan banyak lalu lintas di laman web anda. Hosting bersama mempunyai had jumlah trafik laman web yang dapat dikendalikannya.

Satu-satunya kelemahan rancangan ini adalah kos tinggi dan keperluan pengetahuan teknikal untuk menguruskan pelayan khusus. Oleh itu, anda sama ada akan mengambil kakitangan IT atau cukup teknikal untuk mengekalkan pelayan hosting.

3- Pengehosan Awan

Perkhidmatan hosting ini adalah teknologi yang agak baru yang menggabungkan ciri-ciri hosting bersama dan khusus. Anda boleh memanggilnya hibrid.

Perkhidmatan ini mengagihkan beban fizikal untuk beberapa laman web di pelbagai komputer. Proses ini membolehkan laman web anda mempunyai sumber pelayannya tanpa memerlukan perkakasan khusus. Anda mungkin tidak mendapat perkakasan hosting khusus, tetapi anda dapat meningkatkan keperluan anda bila perlu.

Sekiranya anda ingin menggabungkan kelebihan hosting bersama dan khusus, hosting awan adalah penyelesaiannya. Walau bagaimanapun, ia mempunyai kelemahan seperti

 • Sokongan boleh melambatkan menyelesaikan masalah yang timbul,
 • Anda mungkin perlu menangani masalah keselamatan, dan
 • Penskalaan bermaksud hosting menjadi mahal

Anda mungkin tertanya-tanya apakah pilihan terbaik untuk anda. Mari kita meneroka!

Hosting WordPress yang murah pada tahun 2020

Berikut adalah tiga penyedia hosting WordPress termurah pada tahun 2020. Pilihan kami adalah berdasarkan harga semasa pendaftaran dan kos pembaharuan seterusnya.

Pilihan ini tidak berdasarkan hosting bersama sahaja. Host ini akan sesuai jika anda mencari pilihan hosting khusus dan cloud yang murah.

1. Hostinger

Hosting WordPress HostingerHostinger WordPress Hosting bermula serendah $ 0.96 / bulan (klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut).

Oleh kerana kos awal dan harga berikutnya, Hostinger dianggap lebih murah daripada penyedia hosting lain.

Terlepas dari keperluan teknikalnya yang rendah, Hostinger juga sesuai dengan anggaran yang ketat. Ia tidak lebih berpatutan daripada $ 0.99 sebulan.

Ciri-ciri WordPress Hostinger

Mari kita terokai apa yang anda dapat.

Keselamatan yang dipertingkatkan

Setiap laman web yang dihoskan oleh Hostinger dilindungi oleh pelan perlindungan all-in-one BitNinja, yang menawarkan pertahanan terhadap semua serangan automatik dan serangan siber.

1-Klik Pemasangan WordPress

Lewatlah hari-hari ketika menyiapkan WordPress anda terbukti terlalu rumit dan memakan masa. Sekarang, yang perlu anda lakukan ialah mengisi borang ringkas, masukkan maklumat anda, dan pasang WP dalam satu klik. Tidak memerlukan masa lebih dari beberapa minit.

Dibina untuk Prestasi

Hostinger mencapai kelajuan pemuatan yang tidak terkalahkan melalui penggunaan

 • HTTP / 2,
 • PHP7.4,
 • NGINX, dan
 • Plugin WP caching yang telah dipasang sebelumnya,

Ciri Hostinger yang lain termasuk sandaran harian atau mingguan, domain percuma, dan sijil SSL, akaun FTP tanpa had, Cronjobs, dan Jalur Lebar, dan banyak lagi.

Sokongan Pelanggan Hostinger

WordPress Hostinger sokongan ada untuk membantu semua pertanyaan dan kebimbangan anda. Sokongan sembang langsung segera tersedia 24 × 7. Ketenangan fikiran anda terjamin kerana perkhidmatan ini menyediakan pakar yang bersedia untuk menyelesaikan sebarang masalah yang berkaitan dengan laman web anda.

Hostinger Harga

Harga Hosting WordPress Hostinger

Pelan WordPress Tunggal berharga $ 0.99 sebulan. Pelan ini diperbaharui pada $ 2.15 sebulan selepas pembayaran pertama.

Premium WordPress ialah $ 2.89 sebulan dan $ 3.49 sebulan apabila anda memperbaharui. Perniagaan WordPress dimulakan dengan harga awal $ 3.99, sementara pembayaran berikutnya berharga $ 7.95.

Kelebihan hosting termasuk,

 • Harga rendah dan berpatutan
 • Perkhidmatan pelanggan yang cekap dan boleh dipercayai
 • Sangat boleh dipercayai untuk kelajuan dan waktu operasi
 • Menawarkan ciri-ciri yang sangat baik

Kekurangan hosting meliputi,

 • Harga meningkat selepas penggal pertama
 • Tiada nama domain percuma untuk pengguna pelan Hosting WordPress Tunggal
 • Tidak menyokong kemas kini automatik

2. Bluehost

Hosting WordPress BlueHostHosting BlueHost WordPress bermula pada $ 2.75 / bulan (klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut).

Bluehost berbeza dengan banyak penyedia hosting lain. Tidak seperti yang lain, anda tidak perlu membayar rancangan tiga atau lima tahun untuk mendapatkan rancangan hosting murah ketika menggunakan perkhidmatan.

Sekiranya anda berfikir untuk menggunakan rancangan hosting bersama 5 tahun, maka Bluehost adalah pilihan untuk anda. Perkhidmatan ini menawarkan tiga jenis hosting WP.

 • Hosting WP Berkongsi: Ia agak selamat, mudah dinavigasi, dan cukup pantas. Platform ini juga menyediakan kemas kini automatik, nama domain percuma (untuk tahun pertama sahaja), dan sijil SSL percuma.
 • Hosting Terurus: Ini membantu jika menguruskan laman web anda menjadi membosankan untuk anda. Ciri ini membantu menguruskan semuanya dari satu papan pemuka.
 • Hosting E-dagang: Dikuasakan oleh WooCommerce, plugin eCommerce ini menyediakan pintu masuk pembayaran yang selamat dan kedai dalam talian yang dapat disesuaikan sepenuhnya, antara lain.

Ciri-ciri WordPress Bluehost

 • Kemas kini WordPress Automatik: Ciri ini memastikan bahawa akaun anda dikemas kini dan dilindungi sekerap mungkin.
 • Pemasangan WP automatik: Bluehost memasang versi WordPress yang paling selamat dan terkini untuk laman web anda setelah anda melanggan rancangan.
 • Persekitaran Pementasan WordPress: Pilihan ini memungkinkan untuk menguji perubahan sebelum membuatnya tersedia di laman web anda.

Ciri-ciri lain termasuk; nama domain percuma selama setahun (dengan lima domain terparkir dan 25 sub domain), sijil SSL, storan SSD 50GB, dll..

BlueHost Sokongan pengguna

Bluehost menyediakan Sokongan 24 jam untuk WP Hosting. Mereka tersedia untuk sembang langsung dan panggilan.

Harga Bluehost

Harga Hosting Dikongsi

Pelan / Harga
Harga Pendaftaran
Biasa (12 bulan)
Pembaharuan (24-bulan)
Pembaharuan (36-bulan)
Asas$ 2.95 / bln$ 8.99 / bln$ 8.49 / bln$ 7.99 / bln
Tambahan$ 5.45 / bln$ 12.99 / bln$ 11.99 / bln$ 10.99 / bln
Pilihan Plus$ 5.45 / bln$ 16.99 / bln$ 15.99 / bln$ 14.99 / bln
Pro$ 13.95 / bln$ 25.99 / bln$ 24.99 / bln$ 23.99 / bln

Harga Hosting Terurus

 • Pelan Binaan – $ 19.95 sebulan
 • Tumbuh – $ 29.95 sebulan
 • Skala – 49.95 sebulan

Harga Hosting E-dagang

 • Pek Permulaan – $ 6,95 sebulan
 • Tambahan – $ 8,95 sebulan
 • Pro – $ 12.95 sebulan

Kelebihan Bluehost

 • Bluehost menawarkan salah satu harga paling berpatutan di pasaran
 • Perkhidmatan ini menyokong kemas kini automatik
 • Ia agak selamat

Kekurangan Bluehost

 • Sokongan pelanggan yang tidak boleh dipercayai
 • Jualan mahal
 • Kenaikan harga pembaharuan

3. Namecheap

Hosting WordPress NameCheapHosting WordPress Terurus NameCheap bermula pada $ 3.88 / bulan (klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut).

Perkhidmatan ini mempunyai salah satu harga harga awal dan pembaharuan yang paling murah, sebab itulah ia membuat senarai ini. Namecheap menawarkan domain yang hebat dan hosting web yang murah dengan harga yang berpatutan.

Namecheap mempunyai perkhidmatan Shared Hosting dan Managed Hosting yang mempunyai banyak ciri.

 • Hosting Berkongsi: Tawaran ini disokong oleh Jaminan Hosting Namecheap, dengan jalur lebar tidak bermeter, 99.9% waktu operasi, dan sijil SSL percuma, antara ciri.
 • Hosting Terurus: Ini adalah pilihan hosting WordPress terpantas. Ia dilengkapi dengan sandaran selamat dan alat pemulihan.

Walaupun Hosting WordPress Terurus bukanlah pilihan termurah yang tersedia, pengguna menyukainya. Kira-kira 52% pengguna hosting WordPress yang diuruskan percaya bahawa itu bernilai tambahan.

Namecheap WordPress ciri-ciri

 • Jaminan seratus peratus: Semua perkhidmatan web hosting mempunyai bentuk jaminan tertinggi dan memberikan pilihan yang sangat baik.
 • Teknologi pelayan terkini: Namecheap menggunakan Teknologi Pelayan Dell yang revolusioner untuk meningkatkan kecekapan. SAN berkelajuan tinggi memberikan masa operasi 100%.
 • Pembina Laman Web: Anda dapat memanfaatkan kehadiran dalam talian anda dengan cepat.

Ciri-ciri lain termasuk sijil SSL percuma, sokongan pelanggan 24/7, kawalan laman web penuh dengan cPanel, peningkatan mudah, sandaran harian, dll..

NamaCheap Sokongan pengguna

Namecheap mempunyai ciri 24/7 sokongan pengguna melalui sembang langsung. Terdapat juga asas pengetahuan yang luas untuk belajar sendiri.

Harga Hosting Namecheap

Harga Hosting Dikongsi

Pelan dan Harga Hosting NameCheap

 • Pelan bintang – $ 1.44 / bulan (untuk permulaan dan pembaharuan)
 • Stellar Plus – $ 2.44 / bulan
 • Perniagaan Stellar – $ 4,44 / bulan

Anda mendapat potongan 50% apabila anda membayar untuk tahun pertama.

Harga Hosting WordPress Terurus

Price Hosting Hosting Terurus NameCheap

 • Permulaan EasyWP – $ 3.88 ($ 1 untuk bulan pertama)
 • EasyWP Turbo – $ 7.88 (bulan pertama berharga $ 2)
 • EasyWP Supersonic – $ 11.88 ($ 3 untuk bulan pertama)

Kelebihan Namecheap

 • Namecheap menyediakan wakil sembang yang cekap
 • Ia menawarkan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai
 • Antara muka dan reka bentuk pengguna yang mesra

Kekurangan Namecheap

 • Sokongan langsung hanya bergantung pada rancangan yang anda langgani
 • Ia tidak menawarkan sokongan telefon
 • Menyiapkan sijil SSL cenderung sukar bagi sesetengah orang

Kriteria Memilih Hosting WordPress

Sebelum anda memutuskan apa rancangan hosting WordPress yang hendak dipilih, anda ingin mempertimbangkan beberapa perkara. Kebolehpercayaan, kepantasan, dan keselamatan adalah faktor utama yang harus anda perhatikan semasa memilih perkhidmatan hosting anda.

Anda juga harus perhatikan keperluan, harga, ciri, cakera atau ruang penyimpanan, dan sokongan pelanggan juga.

Mari lihat lebih dekat.

1. Keperluan

Host WordPress yang anda pilih mesti memenuhi kriteria berikut. Ia harus menyokong:

 • Versi PHP 7.3 atau lebih tinggi
 • MySQL versi 5.6 atau lebih tinggi, sebagai alternatif, MariaDB versi 10.1 atau lebih tinggi
 • HTTPS

Walaupun mana-mana pelayan yang menyokong PHP dan MySQL boleh diterima, WordPress mengesyorkan penggunaannya Apache atau Nginx. Sentiasa ingat untuk meminta keperluan tuan rumah anda sebelum melakukan apa-apa.

2. Harga

Walaupun harga setiap penyedia hosting berbeza dari yang murah hingga yang mahal, ada yang menawarkan potongan harga atau harga promosi untuk pelanggan baru. Selepas itu, pengguna memperbaharui perkhidmatan hosting mereka dengan harga biasa.

Sebilangan besar penyedia hosting mengiklankan pilihan harga yang berlaku jika anda membayar selama tiga hingga lima tahun. Biasanya, ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan hosting WordPress yang murah kerana ia dapat mengurangkan kos hosting anda selama tiga tahun atau lebih.

Walau bagaimanapun, perniagaan yang membayar bulanan atau tahunan mungkin menghadapi risiko kenaikan harga dari tahun kedua atau ketiga mereka berlangganan.

3. Ciri-ciri

Sebilangan besar penyedia hosting menawarkan ciri yang serupa seperti,

 • Waktu operasi laman web 99.9%,
 • Hosting Dashboard dan cPanel,
 • Sijil SSL percuma,
 • Nama domain, dan
 • Akaun e-mel

Sebilangan dari mereka menyediakan pilihan sandaran biasa, sementara ada yang memilih sandaran mingguan atau bulanan. Beberapa penyedia mengendalikan sokongan pelanggan melalui telefon dan sembang langsung.

Beberapa hos menawarkan ciri tambahan dengan bayaran. Biasanya, penyedia hosting akan meminta anda membayar simpanan tambahan jika anda memerlukannya. Mereka juga menjual privasi nama domain, sandaran laman web, keselamatan laman web, serta fitur dan tambahan lain.

4. Cakera atau Ruang Penyimpanan

Bergantung pada harga atau pelan langganan, perkhidmatan hosting yang berbeza menawarkan dari 10GB hingga lebih dari 100GB ruang penyimpanan. Ada juga yang mempunyai ruang cakera SSD tanpa had untuk penggunanya.

5. Sokongan pengguna

Tidak kira seberapa mahir anda mengendalikan laman web anda, pada satu ketika, anda memerlukan pertolongan. Apabila situasi seperti itu muncul, anda memerlukan sokongan pelanggan yang dapat menyelamatkan anda dengan cepat.

78.3% pengguna mengatakan bahawa sokongan adalah perhatian terbesar untuk laman WordPress mereka, dan harus dijadikan keutamaan.

Tuan rumah yang hebat mempunyai sokongan pelanggan yang cekap dan responsif. Host web yang kami sarankan memberikan sokongan melalui pelbagai saluran.

Pemikiran Akhir

Bukan rahsia lagi, WordPress adalah juara sistem pengurusan kandungan yang tidak dapat dipertikaikan. Ini digunakan secara meluas untuk semua jenis laman web perniagaan, peribadi, dan institusi. Ia menyokong beberapa laman web hosting, termasuk Hostinger, Bluehost, dan Namecheap.

Hostinger mempunyai salah satu harga terbaik dari trio dan sokongan pelanggan yang paling berkesan. Bluehost menyokong rancangan jangka panjang dan sesuai untuk eCommerce, sementara Namecheap menawarkan beberapa domain terbaik dan paling berpatutan.

Anda boleh menguntungkan dengan mana-mana daripada tiga pilihan ini bergantung pada rancangan dan anggaran perniagaan anda. Teruskan dan buat pilihan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map