Blogging untuk Permulaan – Mengapa Blogging harus menjadi sebahagian daripada Rancangan Pertumbuhan anda

Sekiranya anda baru memulakan perniagaan, terdapat banyak sebab anda memerlukan kehadiran dalam talian. Tempat terbaik untuk memulakan adalah dengan blog. Menurut KISSmetrik, pemasaran permulaan memerlukan tujuan dan rancangan yang berbeza daripada pemasaran biasa. Sebahagian dari rencana itu harus mencakup “meletakkan landasan yang tepat.”


Bagaimana anda dapat meletakkan asas yang tepat? Terdapat banyak elemen yang memasuki fasa pra-pelancaran perniagaan anda. Namun, satu perkara yang pasti, mempunyai blog membolehkan anda menjadi platform untuk mula berkongsi maklumat dengan pembaca / pelanggan yang berpotensi. Ini juga memberi anda tempat untuk berhubung dengan syarikat pengaruh dalam industri anda.

Petua: Tidak pasti di mana hendak bermula? Baca panduan Jerry’s A-to-Z dalam memulakan blog.

1. Membangunkan Penonton Anda

Seperti disebutkan di atas, asas yang kuat adalah kunci untuk bangunan yang kuat. Sebelum mula mempromosikan secara dalam talian, anda memerlukan khalayak untuk mempromosikannya. Namun, anda tidak boleh membuang halaman blog dan mengharapkan orang ramai membaca apa yang anda tulis.

Pertama, anda perlu memahami sebab-sebab orang mengunjungi laman web.

Untuk Penyelidikan

Menurut Laman Web yang intuitif, sebab utama orang mengunjungi laman web adalah kerana mereka menggunakan Internet sebagai alat penyelidikan. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa anda adalah sumber berwibawa nombor satu dalam topik ini.

 • Adakah anda telah menyokong idea anda dengan memetik pemimpin pemikiran?
 • Adakah anda meneliti statistik?
 • Adakah jawatan anda selesai? Bolehkah pelawat laman web mengetahui semua yang mereka perlukan mengenai topik dari halaman anda?

Untuk Menguasai Pertandingan

Sebab ini tidak boleh mengejutkan anda kerana anda mungkin melakukan perkara yang sama sebelum memulakan perniagaan anda. Adalah bijak untuk melengkapkan persaingan dan melihat apa yang mereka tawarkan yang tidak anda lakukan dan kemudian menawarkannya, tetapi lebih baik.

Apabila pesaing mengunjungi laman web anda, dia harus berfikir:

 • Bagaimana saya akan bersaing dengan lelaki ini?
 • Perniagaan ini adalah persaingan yang kuat?
 • Dia mempunyai banyak idea unik dan tidak mencuri bahan dari pesaing.

Sebagai bonus tambahan, jika anda mencapai mata tersebut, pelanggan anda juga akan memperhatikannya.

Pelanggan Berpotensi Mencari Maklumat

Sebab lain orang mengunjungi laman web adalah kerana mereka mencari maklumat mengenai produk atau perkhidmatan. Laman web anda muncul dalam pertanyaan carian mereka. Sekiranya anda menggunakan taktik SEO yang kukuh, laman web anda harus berada di kedudukan yang hampir dengan carian kata kunci tertentu. Sebaik sahaja anda mendapatkan pelanggan ke laman web anda, anda perlu melibatkan mereka.

 • Lihat artikel Luana Spinetti yang merangkumi 37 Elemen Penglibatan Pengguna.
 • Minta mereka mendaftar untuk senarai mel. Tawarkan buku percuma, konsultasi percuma atau sesuatu yang lain untuk menarik minat pengunjung untuk mendaftar.
 • Pastikan maklumat mengenai perkhidmatan atau perniagaan anda mudah dicari dan menawarkan perincian lengkap.

Kerana Rakan Memberitahu Mereka

Menurut Forbes, 1 dari 3 pelawat laman web pergi ke laman web kerana salah seorang rakannya mengesyorkannya. Apa maksudnya bagi anda?

2. Menjadi Pemimpin

Contoh - Peep Laja membuat Blog Penukaran XL pada tahun 2011 dan kini menjadi salah satu yang terkemukaContoh – Peep Laja membuat Blog Konversi XL pada tahun 2011 dan kini menjadi salah satu “jenama” terkemuka dalam reka bentuk UX dan pengoptimuman web.

Sekiranya anda akan memilih pembaiki HVAC, seseorang untuk memperincikan kereta anda, atau bahkan mencari tenaga pengajar untuk pelajaran golf, anda mahukan seseorang yang mempunyai banyak pengalaman dan pengetahuan atau seseorang yang baru memulakannya tanpa sebarang bukti kelayakan?

Salah satu perkara hebat untuk memulakan blog ialah anda dapat mula memantapkan diri sebagai pemimpin dalam industri.

Blog adalah tempat yang tepat untuk:

 • Serlahkan pengetahuan yang anda ada yang tidak dimiliki oleh orang lain. Dan, tunjukkan keperibadian anda.
 • Kongsi petua orang dalam dari diri sendiri, pekerja anda dan juga pemimpin lain dalam industri anda. Dengan mempamerkan nama lain yang terkenal, anda menunjukkan bahawa anda tidak takut untuk mencari maklumat dari orang lain sekiranya ada sesuatu yang tidak anda kenali.
 • Tulis panduan mendalam yang berguna untuk bakal pelanggan dan tunjukkan kepada mereka bahawa anda mempunyai minat terbaik dan ketahui masalah yang mereka bimbangkan.
 • Jawab soalan melalui komen atau forum.

Katakan anda memulakan perniagaan dengan membantu mengatur almari. Bila-bila masa seseorang di kawasan tri-negeri anda Googles “penganjur almari di negara bagian”, nama anda akan muncul. Penyemak imbas mesti melihat artikel oleh anda mengenai topik, gambar almari yang telah anda atur, profil media sosial, video YouTube dengan petua. Anda menamakannya dan nama anda akan muncul di bawah istilah carian itu. Sekali lagi, amalan SEO yang baik akan membantu anda berada di kedudukan teratas hasil carian mesin. Cara terbaik untuk mendapatkan kedudukan tinggi adalah dengan membuat kandungan biasa dan berharga.

3. Jangkau Pengaruh Lain

Sebab lain untuk memulakan blog adalah dengan mencapai pengaruh lain dengan perniagaan pelengkap.

Sebagai contoh, saya menjalankan blog mengenai topik rumah dan kebun. Saya telah berhubung dengan rakan penulis yang menulis mengenai topik kerajinan. Baru-baru ini dia menyebut sebuah artikel yang saya tulis mengenai bufet gula-gula dan lalu lintas laman web saya meningkat selama beberapa hari. Saya merancang untuk membalas budi dan mengesyorkan salah satu artikelnya dengan sedikit penulisan.

Namun, untuk berhubung dengan cara ini, pertama anda mesti memulakan blog dan menulis beberapa kandungan berharga yang ingin dikongsi oleh orang lain. Anda juga perlu ingat bahawa komuniti blogging adalah suasana “menggaru punggung saya, saya akan menggaruk anda” dalam beberapa cara. Sekiranya seseorang men-retweet anda, berkongsi catatan anda, menyebutkan anda, menjadikan anda sebagai tetamu di blog mereka, anda harus melakukan yang terbaik untuk membalas budi. Sudah tentu, anda ingin memastikan kandungan / input mereka berharga untuk pembaca anda terlebih dahulu. Sekurang-kurangnya, anda harus mengucapkan terima kasih secara terbuka kepada mereka atas sebutan tersebut.

Gali lebih mendalam: Panduan pemula untuk memulakan blog makanan.

4. Topik Perbualan

Semasa anda keluar dan berkomunikasi dalam komuniti, mempunyai blog memudahkan anda berhubung dengan orang lain dan membuat mereka berminat dalam perniagaan anda.

Berikut adalah senario contoh:

Anda baru memulakan perniagaan perundingan yang membantu pejabat perubatan menjadi lebih cekap masa. Anda memutuskan untuk menghadiri beberapa makan malam tempatan yang akan mempunyai banyak doktor dan pengurus pejabat perubatan. Semasa anda duduk di meja dengan sepuluh tokoh penting dalam komuniti perubatan, salah seorang doktor berpaling kepada anda dan bertanya apa yang anda lakukan untuk mencari nafkah.

Ini adalah peluang anda untuk berkongsi perniagaan baru anda. Pasti, anda akan menyerahkan kad anda kepadanya, dan anda harus memasukkan alamat blog anda pada kad tersebut. Daripada hanya memberitahunya bahawa anda boleh membuat pekerjanya bekerja dengan lebih baik, anda akan memberitahunya bahawa anda baru saja menyiarkan artikel tentang bagaimana doktor dapat menjimatkan $ 20,000 setahun dengan satu perubahan sederhana pada penyimpanan rekod mereka.

Anda lebih baik percaya bahawa dia akan mengunjungi blog anda apabila dia mendapat peluang. Dia juga mungkin akan bercakap dengan orang lain mengenainya. Kenalan satu ini boleh menyebabkan beberapa panggilan untuk perkhidmatan perundingan anda. Lagipun, jika anda dapat menyelamatkannya beribu-ribu dengan artikel 800 perkataan, berapa banyak anda dapat menyelamatkannya sebagai perundingnya?

5. Blog Juga Mengoptimumkan Laman Web Anda

Di samping menetapkan diri anda sebagai pihak berkuasa dan menjangkau pelanggan baru, memulakan blog dapat memastikan laman web anda sentiasa segar, terkini dan penuh dengan kandungan yang sangat baik.

Ini akan membantu anda mendapat kedudukan lebih tinggi dalam enjin carian. Walaupun Google mengubah algoritma mereka secara berterusan, satu perkara tidak pernah berubah – Google mahukan kandungan tetap, padat dan berharga untuk pembaca.

Apa yang para pakar katakan

Sharon Hurley Hall, penulis profesional dan pemasar kandungan, percaya, “Ketika membuat kehadiran anda terasa dalam talian, blog tetap menjadi alat yang berharga untuk startup dan semua perniagaan. Terdapat banyak faedah. “

Dia menghuraikan lebih lanjut,

sharonhh

Contohnya, apabila anda membuat kandungan yang sangat baik yang dioptimumkan untuk membantu orang menemuinya dengan mudah, perniagaan anda dapat muncul dalam hasil carian untuk mendorong lalu lintas dan meningkatkan khalayak anda.

Dan apabila orang menemui anda, mempunyai kandungan blog yang lebih hebat dapat membantu anda menjalin hubungan dengan pelawat anda, menonjolkan kepakaran anda, dan memberi anda platform untuk menceritakan kisah permulaan anda dengan cara anda.

Sharon, yang juga pengasas Sharonhh.com berpendapat perniagaan baru tidak seharusnya meletakkan semua usaha di platform media sosial,

Banyak perniagaan baru tergoda untuk menumpukan perhatian hanya pada laman media sosial tertentu.

Tetapi, walaupun mereka mempunyai jumlah pengguna yang besar, platform media sosial mempunyai peraturan mereka sendiri mengenai kandungan apa yang harus anda hantar dan bagaimana ia akan kelihatan.

Dan jika anda bergantung pada satu platform sosial dan mereka menggunakan plug anda, sebarang faedah yang anda peroleh akan hilang dalam sekelip mata. Apabila anda mengendalikan platform, anda dapat membina khalayak anda dengan cara anda, dan mempunyai ketenangan fikiran seperti anda.

Di sini, Sharon telah berkongsi dengan kami apa perniagaan yang boleh dilakukan dengan blogging,

Sudah tentu, menulis blog hari ini bukan sekadar menuliskan kata-kata.

Anda boleh menjangkau lebih banyak lagi dengan menggunakan kandungan blog anda sebagai titik permulaan untuk bercakap dengan pelanggan utama anda dalam lebih banyak format dan lebih banyak tempat.

Sebaik sahaja anda mempunyai kandungan blog, senang menggunakannya untuk membuat video, persembahan, podcast, infografik, dan banyak lagi.

Intinya: blog masih merupakan alat yang relevan dan penting untuk sebarang permulaan.

Anda boleh menemui Sharon Hurley Hall di Sharonhh.com

Artikel asal pertama kali diterbitkan pada Blog WHSR; kini dikendalikan dan dikemas kini oleh kakitangan BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map