Bagaimana Penyumberan Luar Boleh Membantu Mengembangkan Perniagaan Pemasaran Afiliasi Anda

Internet menawarkan banyak peluang untuk menjana wang secara dalam talian, dan salah satunya adalah melalui pemasaran afiliasi. Dalam istilah yang paling mudah, pemasaran gabungan melibatkan penjualan produk atau perkhidmatan orang lain melalui laman web atau platform media sosial anda. Kemudian, anda menerima bayaran rujukan sebagai komisen.


Perniagaan sekutu bukan model perniagaan “set dan lupakan” kerana ada yang mahu anda percayai. Walaupun boleh menguntungkan, memerlukan masa dan usaha untuk mengembangkannya untuk menjadi perniagaan yang berjaya. Nasib baik, anda dapat menjimatkan banyak masa dan meningkatkan keuntungan perniagaan pemasaran gabungan anda dengan melakukan banyak pekerjaan yang diperlukan.

Apa Potensi Dengan Perniagaan Pemasaran Afiliasi?

Sektor pemasaran gabungan terus berkembang dengan peluang baru setiap tahun. Pemilik laman web boleh melepaskan sebahagian daripada perbelanjaan iklan mereka sendiri dengan meminta sekutu melakukan kenaikan berat tersebut sebagai pertukaran dengan bayaran rujukan.

The Rangkaian Gabungan Rakuten mengeluarkan kajian yang mendapati bahawa ini akan menjadi industri bernilai $ 6.8 bilion pada tahun 2020. Pautan Pautan juga melancarkan tinjauan yang mendedahkan bahawa 9% pemasar afiliasi memperoleh pendapatan lebih dari $ 50,000 setiap tahun. Dengan aliran trafik yang stabil, laman web anda dapat membuat ini lebih banyak atau lebih.

Beberapa Kawasan Perniagaan Anda yang Boleh Anda Outsourcing

Sekiranya anda bekerja 12 atau lebih jam sehari dalam perniagaan pemasaran gabungan anda, ini adalah langkah yang sukar untuk dikekalkan. Walaupun perniagaan itu menghasilkan hasil, anda tidak akan dapat menimbangnya kerana hanya ada seorang daripada anda. Sudah tiba masanya untuk mengetahui tugas-tugas yang boleh anda buat orang lain semasa anda fokus pada perniagaan teras anda.

Walaupun ini adalah senarai tugas yang sangat baik untuk membuat anda dimulakan dengan penyumberan luar dalam pemasaran gabungan, lebih baik mempunyai penanda aras untuk pekerjaan ini sebelum anda menyerahkannya kepada orang lain. Dengan kata lain, jika anda tidak mengetahui apa-apa mengenai pengaturcaraan, pembuatan kandungan, atau perlombongan data, ada kemungkinan seseorang akan memanfaatkan anda melalui masa pemulihan yang lama, pengerjaan yang buruk, atau harga yang meningkat.

Semasa anda memulakan perniagaan pemasaran gabungan anda, pelajari bagaimana melakukan beberapa tugas ini terlebih dahulu, sekurang-kurangnya dalam bentuk paling asas. Kemudian, anda akan berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk mengupah kontraktor yang paling mahir dan jujur ​​untuk melakukan kerja ini untuk anda. Nasib baik, anda juga boleh menggunakan laman web bebas seperti Fiverr untuk memilih bakat teratas.

Apabila perniagaan pemasaran afiliasi dalam talian anda berkembang, berikut adalah beberapa tugas utama yang boleh anda lakukan:

1. Pengaturcaraan

Mempunyai beberapa kemahiran pengekodan asas akan memberi manfaat kepada anda sebagai pemasar gabungan, tetapi tidak akan menghabiskan masa dan usaha anda untuk memprogram laman web dan halaman arahan anda sendiri. Walaupun banyak pemasar dalam talian menggunakan WordPress, anda mungkin ingin mengatasi penyelesaian pemotong cookie.

Di Fiverr, anda boleh mendapatkan senarai freelancer untuk membantu anda dalam tugas pengaturcaraan.

Penyumberan luar kerja pengembangan web anda adalah salah satu kaedah terbaik untuk menjimatkan masa sebagai pemasar gabungan. Sewa pengaturcara atau pereka profesional untuk membina laman web anda dan sesuaikan halaman arahan dan muat naik ke web pada akaun hosting anda.

2. Pereka Grafik

Sekali lagi, anda mungkin ingin mempelajari beberapa asas reka bentuk, seperti cara menggunakan Photoshop, tetapi ini bukan sesuatu yang anda ingin dedikasikan hari-hari anda ketika anda boleh memberi tumpuan kepada sesuatu yang lebih menguntungkan.

Contohnya, dengan membuat infografik, anda dapat mengetahui lebih lanjut mengenai pekerjaan freelancer sebelum membuat keputusan.

Anda boleh memberikan freelancer reka bentuk grafik dengan contoh iklan sepanduk dan halaman arahan yang anda suka, dan kemudian memberi mereka arahan khusus untuk pesanan anda. Grafik lain yang boleh mereka buat sertakan infografik untuk pemasaran kandungan dan laman media sosial. Membuat ini sendiri sangat memakan masa dan mahal.

3. Penulis

Bercakap tentang memakan masa dan mahal, jika anda pernah cuba menulis kandungan atau salinan berkualiti anda sendiri, anda tahu bahawa ini bukan tugas yang mudah. Sebenarnya, sebilangan besar penyumberan luar anda mungkin untuk projek penulisan.

Anda ingin mencari beberapa sumber dalam talian untuk mendapatkan kandungan unik, menarik, berkualiti yang ditulis untuk laman web anda dan platform dalam talian yang lain. Ini termasuk salinan halaman arahan, catatan blog, e-buku, siaran akhbar, dan catatan media sosial anda.

Anda boleh mencari penulis di laman web seperti Fiverr, tetapi terdapat juga laman web khusus kandungan seperti ClearVoice.

4. Pelombong Data

Menggabungkan data dan penyelidikan lain dalam talian tidak sukar, tetapi pasti memerlukan banyak waktu. Ini adalah sesuatu yang anda boleh dan harus melakukan outsourcing kepada pekerja bebas. Ini boleh terdiri dari kata kunci, pasaran, dan penyelidikan pesaing hingga sesuatu yang lebih spesifik.

Kami menyewa VA dari Fiverr untuk membantu kami mengumpulkan data industri.

Sebagai contoh, kami mengeluarkan penyelidikan yang terlibat dalam menentukan “Berapa Kos Pengehosan Laman Web pada tahun 2019?“Daripada mencari semuanya sendiri, kami menyewa VA untuk mengumpulkan dan menyusun data ini.

5. Terjemahan Kandungan

Banyak sekutu menjalankan kempen pemasaran gabungan asing. Sekarang semua orang tahu banyak bahasa asing, dan menggunakan Terjemahan Google tidak akan mencukupi untuk ini. Anda boleh menggunakan laman bebas seperti Fiverr untuk mencari penterjemah kandungan atau laman web seperti OneHourTranslation.com.

6. Penghasilan Video

Video telah menjadi cara yang semakin popular untuk menyampaikan mesej anda dalam talian, tetapi menghasilkan kandungan yang berkesan tidak mudah. Anda mungkin membuat video, tetapi ada banyak lagi yang terlibat, dan anda harus mengupah pakar.

Mengupah freelancer video akan membantu menyatukan video anda dengan perisian pengeluaran, menambah suara yang anda mahukan, dan merangkumi peralihan, kesan, intro, dan outro. Anda boleh mendapatkan orang-orang ini di laman web freelancing utama.

7. Pentadbir Media Sosial

Menguruskan akaun media sosial anda sendiri boleh menjadi membosankan, tetapi seseorang harus melakukannya. Sekiranya anda masih mahu membuat beberapa kerja sendiri, anda boleh menggunakan alat seperti HootSuite atau SosialOomph, tetapi ini tidak memberi anda bantuan manusia.

Anda boleh meneroka profil freelancer untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ruang lingkup yang mereka tawarkan.

Jika tidak, cari a pengurus media sosial bebas untuk membantu pengurusan media sosial.

8. Pembantu Maya

Pembantu maya betul-betul seperti apa. Ini adalah freelancer dalam talian yang akan melakukan pelbagai tugas untuk perniagaan pemasaran afiliasi anda, yang biasanya dibayar setiap jam. Bergantung pada kemahiran yang diperlukan, kos untuk menyewa VA biasanya antara $ 10 hingga $ 15 per jam.

Sebilangan besar VA akan menyenaraikan kelayakan mereka, yang mungkin termasuk meneliti, memuat naik ke FTP, pelanggan penagihan, pemasaran e-mel, reka bentuk grafik asas, dll. Anda juga dapat melatih banyak orang untuk melakukan tugas tambahan.

Kelebihan Penyumberan Luar untuk Perniagaan Dalam Talian Anda

Bagi beberapa pemilik perniagaan, “penyumberan luar” adalah perkataan yang kotor, tetapi tidak seharusnya. Terdapat kesalahpahaman bahawa dengan melakukan outsourcing sesuatu bermaksud anda akan mendapatkan kualiti yang buruk, yang tidak berlaku.

Walaupun baru-baru ini tidak stabil untuk industri penyumberan luar, permintaan global untuk perkhidmatan penyumberan luar masih kukuh dengan $ 85.6 juta pada tahun 2018 (sumber).

Kami melakukan tinjauan baru-baru ini untuk mengetahui sama ada blogger melakukan tugas mereka dengan mengambil pekerja bebas. Berikut adalah beberapa penemuan menarik:

 • 66.7% daripada blogger yang kami wawancara mengupah freelancer.
 • 50% daripadanya membelanjakan kurang dari $ 500 setiap bulan.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour dan Freelancer.com paling popular di kalangan blogger.

Walaupun anda pasti dapat memperoleh kesepakatan dengan melakukan outsourcing beberapa pekerjaan di luar negara, pilihan anda hampir tidak terbatas. Berikut adalah beberapa sebab penyumberan luar adalah langkah bijak untuk perniagaan pemasaran gabungan anda:

1. Jimat Masa dan Wang

Sama ada anda mengendalikan perniagaan pemasaran gabungan anda secara solo atau sebagai satu pasukan, menyerahkan beberapa tugas anda kepada pihak ketiga akan meluangkan banyak masa untuk perkara penting lain. Semua masa yang dihabiskan untuk menulis kandungan, menguruskan akaun media sosial, dan menangani tugas-tugas biasa lain akan menjadi tugas anda sekali lagi. Dan ingat – masa adalah wang.

Pada catatan lain, penyumberan luar mungkin memerlukan banyak wang, tetapi juga akan menjimatkan sejumlah wang tunai. Sekiranya anda membayar pekerja untuk melakukan beberapa perkara sebelum atau menyewa ruang pejabat, anda boleh menghilangkan overhead tersebut. Juga, penyumberan luar memberi anda kos yang dapat diramalkan yang dapat anda masukkan ke dalam anggaran anda.

2. Tingkatkan Produktiviti untuk Memajukan Perniagaan Anda

Malah pemasar dalam talian merasa tertekan dan mendapati bahawa mereka tidak dapat membuat kemajuan dalam perniagaan mereka. Apabila anda mula melakukan penyumberan luar, anda akan mendapati bahawa beberapa tekanan itu dapat dikurangkan dan anda akan menjadi lebih produktif dalam bidang perniagaan anda yang paling penting.

Mungkin salah satu faedah terpenting dari penyumberan luar adalah bahawa ia membolehkan perniagaan pemasaran gabungan anda untuk skala. Anda bukan sahaja lebih produktif, tetapi anda boleh melakukan outsourcing sebanyak yang anda mahukan kerana anda mengembangkan perniagaan anda dengan cepat dan hasilnya.

3. Dapatkan Manfaat Perkhidmatan Peringkat Profesional

Internet menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk berhubung dengan pakar dan profesional lain di seluruh dunia yang dapat membantu anda menjalankan dan mengembangkan perniagaan pemasaran gabungan anda. Ini bukan sahaja memberi anda akses kepada orang lain tetapi juga pelbagai platform dan sumber daya yang dapat digunakan untuk pemasaran, automasi, analisis, dan banyak lagi.

Di luar ini, anda mempunyai perspektif unik mengenai perniagaan anda sebagai pemiliknya, tetapi mungkin berat sebelah. Apabila anda bekerja dengan kontraktor yang telah lama menjalankan perniagaan, mereka dapat memberikan perspektif yang unik untuk keadaan anda. Anda mungkin mendapat beberapa pandangan tambahan mengenai cara mengatasi masalah kesakitan tertentu atau cara baru untuk menarik dan menukar pembeli di laman web anda.

Ikuti Perniagaan Pemasaran Afiliasi Anda ke Tahap Berikutnya

Salah satu yang terbesar kesilapan dalam pemasaran gabungan kehilangan tumpuan anda. Semasa anda menjalankan perniagaan pemasaran gabungan, masa adalah komoditi yang berharga. Anda harus memfokuskan usaha anda untuk mengembangkan perniagaan anda. Perkara seperti perancangan strategik dan mengesan kemajuan anda bukanlah perkara yang anda boleh atau harus melakukan outsourcing, dan ini boleh menjadi tugas yang memakan masa.

Walaupun pemasaran afiliasi dapat menguntungkan, ia juga memerlukan perancangan yang teliti untuk memastikan bahawa anda tidak habis atau bahkan membatasi kemampuan anda. Dengan mengalihkan banyak tugas pemasaran afiliasi yang telah kami gariskan, anda dapat memaksimumkan pertumbuhan perniagaan anda.

Walaupun Fiverr adalah platform untuk kebanyakan orang, Upwork juga popular ketika mencari bakat dari luar. Inilah artikel kami mengenai Upwork vs Fiverr, jika anda ingin mengetahui perbandingannya.

Artikel ini mula-mula muncul di Blog Fiverr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map