7 Trik eCommerce Paling Berjaya Untuk Dilaksanakan Dalam Perniagaan Anda

Artikel ini ditulis oleh Lori H Morris


Setiap pengusaha mempunyai keinginan yang mendalam untuk memulakan perniagaan dan membiarkannya dijalankan secara automatik. eCommerce adalah kaedah terbaik untuk menjalankan perniagaan yang berfungsi sendiri. Ubah perniagaan eCommerce kecil anda menjadi berjaya dengan petua berjaya ini.

igor-miske-207639petua eCommerce untuk dilaksanakan dalam perniagaan anda.

Artikel berguna lain untuk mereka yang memulakan perniagaan eCommerce:

 1. Buka kedai eCommerce dengan WordPress
 2. Mulakan perniagaan dropshipping dalam talian dengan Shopify
 3. Buat penampilan dalam talian dengan Wix
 4. Mulakan blog pelancongan dan menjana wang
 5. Web hosting terbaik untuk perniagaan kecil hingga sederhana

1. Rawat Hasrat Anda Sebagai Perniagaan

Sekiranya perniagaan eCommerce anda lahir dari hobi, atau sesuatu yang anda lakukan pada masa lapang, naikkan semangat anda ke tahap seterusnya. Mulailah memikirkannya sebagai hobi dan fikirkannya sebagai perniagaan yang berfungsi. Kesalahan pertama yang dilakukan pemilik perniagaan dalam bidang keusahawanan adalah menganggap perniagaan mereka terlalu kecil untuk menyebut dirinya perniagaan. Itu sama sekali tidak berlaku Fikirkan secara strategik bagaimana anda boleh mengembangkan perniagaan anda

Ini bermula dengan yang berikut:

 • Membangunkan rancangan perniagaan untuk pertumbuhan. Apabila anda mempunyai rancangan, anda boleh berusaha mencapainya.
 • Mendapatkan dana untuk usaha perniagaan baru anda. Bercakap dengan pelabur, atau lawati bank untuk mendapatkan pinjaman. Untuk melancarkan hobi anda ke dalam perniagaan, anda memerlukan modal.
 • Buat rancangan pemasaran. Setiap perniagaan, besar atau kecil, mempunyai rancangan pemasaran. Mulailah memasarkan produk atau perkhidmatan anda hari ini. Ini adalah langkah pertama untuk pertumbuhan perniagaan.

2. Pilih Platform eCommerce yang Baik

Oleh kerana anda adalah pemilik perniagaan, anda memerlukan visi mendalam untuk mengenal pasti sebarang kemungkinan masalah sebelum timbul. Nilai pelbagai jenis platform eCommerce untuk perniagaan dalam talian kerana ia akan menjadi asas untuk keseluruhan operasi anda. Anda perlu meluangkan masa untuk mencari hosting laman web terbaik untuk perniagaan kecil agar sesuai dengan keperluan anda.

Semasa memilih perisian, anda perlu mempertimbangkan skalabilitas, masalah keselamatan, alat pemasaran dan kegunaan. Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa perkara lain yang perlu dipertimbangkan:

 • Harga dan pembayaran
 • Kesepaduan
 • Keramahan SEO dan mudah alih
 • Khidmat Pelanggan

3. Kenali Siapa Pelanggan Anda

Peraturan pertama dari mana-mana perniagaan adalah mengetahui dan memahami pelanggan sasaran anda. Anda perlu mengetahui tabiat mereka, minat mereka dan bagaimana mereka menghabiskan masa lapang. Banyak pengusaha membuat kesilapan mengabaikan langkah penting dalam perniagaan ini. Akibatnya, membuang banyak masa dan sumber daya dalam membuat strategi pemasaran.

Pertimbangkan untuk bekerja dengan laman web kupon untuk menjangkau khalayak sasaran anda. Strategi ini berfungsi jika anda mengenal pasti motif perniagaan anda, sasaran pengguna dan mempunyai penawaran produk yang jelas.

Ini adalah tahap di mana anda akan mengenal pasti sumber pemasaran yang akan menghasilkan ROI terbaik.

Anda juga boleh mempertimbangkan perkara berikut semasa mencari pelanggan anda:

 • Bermula dengan data yang ada
 • Memetakan perjalanan pelanggan
 • Menemu ramah pelanggan
 • Menjalankan tinjauan pelanggan
 • Menganalisis persaingan anda

4. Jadikan Proses Pembayaran Lebih Mudah

Adakah anda ingin menjual lebih banyak produk anda dalam talian?

Pastikan pelanggan anda tidak kecewa dan meninggalkan kereta mereka. Sekiranya proses pembayaran sukar, mereka mungkin membeli dari laman web eCommerce yang lain.

Permudahkan proses pembayaran untuk memudahkan sesiapa sahaja membeli dari laman web anda. Anda dapat melakukan ini dengan menghilangkan syarat bagi pengguna untuk membuat akaun, dan mengurangkan jumlah halaman yang harus diklik seseorang sebelum membeli.

Buat pilihan penghantaran lalai dan murah yang secara automatik muncul di halaman pembelian. Isi automatik harus digunakan untuk mengisi borang dengan lebih cepat.

Sebaiknya simpan maklumat penghantaran, penagihan dan pembayaran untuk pelanggan.

Pastikan terdapat beberapa cara bagi pelanggan untuk melakukan pembayaran untuk pesanan mereka dan sertakan pilihan pembayaran biasa seperti Amazon dan PayPal.

Anda juga boleh mempertimbangkan cara berikut untuk meningkatkan proses pembayaran:

 • Buat pembayaran mudah alih
 • Pertimbangkan untuk menggunakan penunjuk kemajuan
 • Elakkan menggunakan keahlian atau log masuk
 • Letakkan ciri keselamatan di mana sahaja
 • Meminta maklumat yang kurang tetapi penting sahaja

carlos-muza-84523-1Tingkatkan penjualan eCommerce dengan meningkatkan proses pembayaran anda.

5. Jadikan Duta Pelanggan anda

Adakah anda mencari kaedah untuk menambahkan kredibiliti perniagaan anda?

Anda boleh mencapainya dengan testimoni positif dari pelanggan sebelumnya. Anda harus berkongsi dan mengumpulkan ulasan dan testimoni secara berkala sehingga mendorong penjualan dari pengunjung laman web anda.

Setelah mendapat testimoni, cari cara untuk membagikannya dengan pelanggan anda. Semakin banyak mereka mengetahui tentang perniagaan anda, semakin besar kemungkinan mereka akan membeli dari anda. Pelanggan adalah aset terbaik untuk perniagaan anda; memanfaatkannya dengan sewajarnya.

Di samping itu, berikut adalah beberapa perkara tambahan yang boleh anda lakukan:

 • Berusahalah untuk memberi kesan yang luar biasa kepada pelanggan – walaupun gerak isyarat peribadi yang kecil akan menyebabkan kesan riak.
 • Dengarkan keluhan pelanggan – tunjukkan kepada mereka bahawa anda mengambil berat tentang perasaan dan keinginan pelanggan anda.
 • Tawaran ganjaran – Ganjaran kepada pelanggan anda. Ini akan menjadikan mereka lebih memikirkan anda

6. Manfaatkan percubaan percuma

Manfaatkan percubaan percuma pada aplikasi untuk mencari yang terbaik untuk keperluan anda.

Sebagai pemilik perniagaan baru, percubaan harus menjadi sebahagian daripada proses anda. Terus menggunakan aplikasi yang paling berguna untuk perniagaan anda, terutamanya apabila perniagaan menjadi lebih sibuk.

7. Laksanakan Proses Pemasaran yang Ketat

Pertimbangkan pelbagai kaedah pemasaran untuk perniagaan anda.

Selain menggunakan media sosial, kirimkan produk anda ke majalah popular dan blog lain. Manfaatkan buletin e-mel untuk memastikan pelanggan mengetahui tentang tawaran perniagaan anda.

Anda akan mendapat pendedahan terbaik dari pengoptimuman mesin carian. Pastikan laman web anda dioptimumkan untuk kata kunci untuk meningkatkan lalu lintas organik anda. Semakin tinggi kedudukan laman web anda di enjin carian, semakin mudah pelanggan anda menemui anda.

Berikut adalah beberapa petua untuk meningkatkan usaha pemasaran eCommerce anda:

 • Strategi pemasaran konten – Buat strategi konten untuk membangun audiens Anda dan mendapatkan lalu lintas pencarian yang disasarkan
 • Membangun kuasa – Gunakan kedai eCommerce anda sebagai platform berwibawa untuk perbincangan pelanggan
 • Fokus pada penjenamaan tempatan – Sekiranya anda mempunyai kedai batu bata dan mortar, anda boleh memberi tumpuan kepada penjenamaan dan pemasaran tempatan
 • Ikuti perkembangan terkini berita industri – Gunakan berita industri terkini sebagai kandungan untuk dikongsi dengan pelanggan anda.
 • Produk penjualan / penjualan silang – Apabila menggunakannya dengan betul, teknik penjualan dan penjualan silang berkesan. Hit pengunjung anda dengan pautan produk yang berkaitan.

Kesimpulannya

Menjalankan perniagaan eCommerce yang menguntungkan adalah mungkin apabila anda menggunakan alat dan taktik yang betul untuk mengembangkan perniagaan anda. Yang diperlukan hanyalah kerja keras dan strategi untuk membuatnya berkembang.

Lori H. Morris adalah pakar pemasaran digital dan penulis kandungan untuk a Syarikat pembangunan laman web Toronto dan pakar dalam pemasaran, SEO dan penglibatan sosial.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map