5 Petua Pengoptimuman Kandungan untuk Laman Web Pemasaran Afiliasi Anda

Pemasaran afiliasi berkembang berdasarkan kepercayaan dan reputasi. Melayan kandungan anda secara dangkal kemungkinan akan menjadi bumerang, mengakibatkan penukaran yang buruk dan lalu lintas yang rendah. Sebab utama adalah kenyataan bahawa orang mencari seseorang yang berpengetahuan yang akan memberi mereka maklumat yang berguna dan benar-benar berguna.


Tetapi kebenarannya adalah bahawa kita berkembang ketika kita terus maju. Pada waktunya, kami memperoleh lebih banyak pengetahuan dan pengalaman mengenai apa yang merupakan penulisan yang baik dan kandungan yang boleh dipercayai. Terdapat banyak cara bagaimana penulisan yang baik dan pengoptimuman kandungan yang relevan dapat meningkatkan prestasi laman web afiliasi anda. Ini dapat diterapkan pada artikel yang akan datang dan panduan membeli dan memperbaiki kandungan lama juga.

Menurut 99 Firma, program pemasaran gabungan menghasilkan 15-30% daripada semua penjualan untuk pengiklan, dengan 81% jenama dan 84% penerbit sudah melaksanakan pemasaran afiliasi dalam usaha kandungan digital mereka. Dalam artikel ini, kami ingin memberi anda petua penting yang akan membantu anda meningkatkan penukaran dan meningkatkan lalu lintas anda dengan banyak.

Petua Pengoptimuman Kandungan untuk Laman Web Pemasaran Afiliasi

1. Kedalaman Lebih Julat

Ini untuk menegaskan bahawa orang mencari kandungan berharga yang memberi manfaat langsung kepada mereka. Apa sahaja demografi yang anda inginkan, adalah mustahak untuk memenuhi keperluan khalayak anda terlebih dahulu.

Orang tidak peduli dengan kandungan yang lemah. Menurut Pekerjaan 2 Kegembiraan, 38% pemasar mendakwa bahawa pemasaran gabungan adalah kaedah pemerolehan pelanggan teratas mereka, dengan 57% menyatakan bahawa blog dan pembuatan kandungan adalah kaedah pilihan mereka untuk mendorong lalu lintas.

Untuk meyakinkan, laman web pemasaran gabungan mesti teliti dan bermaklumat. Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli produk yang diiklankan oleh laman web yang tidak terdengar berpengetahuan? Pengoptimuman kandungan tidak hanya bertujuan menjadikan artikel lebih panjang dan lebih luas, tetapi lebih teliti dan teliti.

2. Meningkatkan Kebolehbacaan

Terdapat pelbagai faktor yang menentukan kemudahan membaca salinan. Kaedah pengukurannya yang paling popular adalah Skor Flesch-Kincaid.

“Memastikan skor kebolehbacaan yang tinggi akan memberi banyak manfaat kepada laman web anda dari pelbagai perspektif. Pertama – yang jelas. Salinan yang disusun dengan baik sepertinya tidak dapat ditembusi. Ia membaca dengan lancar dan tidak memerlukan pengkomputeran terlalu banyak. Kedua, kebolehbacaan sangat penting untuk SEO. ”

– Christopher K. Mercer, usahawan digital, dan pencipta Citatior.

Tidak ada jaminan bahawa Google mengira skor Flesch-Kincaid kandungan laman web. Walau bagaimanapun, kandungan yang mudah dibaca cenderung berada di kedudukan yang lebih tinggi dalam hasil carian. Sebabnya terletak pada faktor manusia juga. Orang tidak mahu membaca teks yang sangat rumit apabila tidak diperlukan. Sekiranya orang mengklik pautan anda di Google dan meninggalkan halaman anda tidak lama kemudian, Google akan “menghukum” laman web, kerana tidak memberikan nilai yang dicari kepada pengguna. Oleh itu, ia tidak boleh mendapat kedudukan tinggi dalam hasil carian.

Alat analisis kebolehbacaan oleh YoastAlat analisis kebolehbacaan oleh Yoast (sumber)

Jadi, bagaimana anda mengoptimumkan teks anda agar lebih mudah dibaca? Berikut adalah beberapa cadangan:

 • Pastikan ayat anda pendek. Semakin pendek, semakin mudah untuk mengikuti inti teks. Menjaga ayat di bawah 15 perkataan harus dilakukan.
 • Pastikan perenggan anda pendek. Teks teks yang besar mengintimidasi dan selalunya akan menghalang pembaca daripada membaca. Mengekalkan perenggan anda di bawah 5-6 baris akan menjadikannya mesra pengguna.
 • Gunakan penyambung seperti “bagaimanapun,” “apalagi,” “lebih jauh,” dan sebagainya. Mereka membantu mewujudkan hubungan logik antara idea, yang menjadikan teks lebih mudah dibaca.
 • Gunakan senarai berpoin untuk menjadikan artikel lebih dapat diimbas.
 • Elakkan suara pasif jika boleh.

Anda juga boleh mengehadkan jumlah kata keterangan yang anda gunakan. Daripada memilih kata keterangan, lebih baik menggunakan kata kerja yang lebih deskriptif. Ini menjadikan teks lebih menarik. Berikut adalah contoh ringkas:

 • Jennifer berjalan dengan pantas
 • Jennifer bergegas

Versi kedua jauh lebih deskriptif dan ringkas, yang menjadikannya lebih mudah dibaca dan lebih menarik.

3. Gunakan Multimedia

Kejayaan laman web pemasaran gabungan ditentukan oleh seberapa menarik kandungannya. Dengan mempertimbangkan ekosistem teknologi moden, kita sepertinya memiliki jangkauan perhatian yang lebih pendek dan sepertinya tidak suka membaca perenggan panjang atau teks panjang secara umum. Inilah sebabnya mengapa kita perlu sesekali melengkapkan artikel kita dengan gambar dan video.

Berikut adalah beberapa cara untuk meningkatkan penglibatan pembaca dengan kandungan anda:

 • Gunakan gambar dengan wajah. Kami secara evolusi bergerak ke arah wajah. Mereka menarik perhatian kita dan melibatkan kita, yang dapat membantu anda menekankan bahagian penting teks anda dan Seruan Bertindak.
 • Gunakan gambar dan infografik yang memudahkan pemahaman teks anda.
 • Cadangan umum adalah menggunakan gambar dalam 200 perkataan teks. Walau bagaimanapun, Pro Blog telah menganalisis 100 entri blog yang paling popular di internet dan menyimpulkan bahawa mereka mempunyai gambar dalam lebih kurang 350 patah perkataan.

4. Kata kunci melebihi UX

Piawaian SEO banyak berubah dari masa ke masa dan sering kali menjadi asas pengoptimuman berkualiti tinggi menjadi usang dalam beberapa bulan. Inilah yang berlaku dengan kata kunci, yang tetap menjadi topik perdebatan dalam pengoptimuman di halaman.

James Daily, Ketua bahagian kandungan di Flashessay.com berkongsi bahawa

“Beberapa tahun yang lalu, penulis harus melalui gelung pelik untuk menggabungkan kata kunci dalam teks mereka dengan bijak. Mereka sering menyerupai serpihan teks yang terpotong dan tidak wajar yang tidak akan diucapkan oleh orang yang waras.

Piawaian SEO, bagaimanapun, telah banyak berubah, dan sekarang pemadanan kata kunci dianggap sebagai kesalahan, dan bukannya amalan terbaik. “

Pengalaman pengguna yang dirancang dengan baik (UX) kini menjadi komponen penting untuk peringkat tinggi di enjin carian, yang pada hakikatnya, menyediakan laman web dengan kemasukan lalu lintas yang sihat. Menurut Tal Teratas, 88% pelanggan sangat tidak mungkin kembali ke laman web dengan UX yang lemah, dengan 62% mendakwa telah mula aktif menghindari jenama tersebut kerana UX yang tidak sesuai.

Ini bukan untuk mengatakan bahawa kata kunci sekarang tidak penting, kata kunci tersebut tetap menjadi salah satu isyarat penting yang dipertimbangkan oleh enjin carian untuk menentukan kedudukan laman web dalam hasil carian. Walau bagaimanapun, UX kini menjadi komponen penting bagi Strategi pengoptimuman SEO.

Tetapi apa maksudnya bagi pemilik laman web?

Ringkasnya, kita harus fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan sebelum apa-apa. Oleh itu, mengebom calon pelanggan anda dengan sintesis berulang dan tidak wajar adalah amalan yang tidak baik. Fokus pada menjawab soalan pelanggan dengan pasti, hanya kemudian cuba menerapkan kata kunci pada teks anda.

5. Bercerita

Salah satu tujuan penting dari laman web pemasaran gabungan adalah untuk membina hubungan yang saling mempercayai dengan khalayaknya. Sebilangan besar perniagaan menggunakan penceritaan untuk mewujudkan hubungan yang bermakna dengan pelanggan mereka. Jenis penceritaan yang akan anda gunakan ketika menulis surat akaun peribadi.

Mari kita mulakan dengan sains di belakangnya.

Anehnya, menurut penyelidikan yang baru diterbitkan, bercerita meningkatkan tahap oksitosin dalam badan – salah satu hormon “berasa baik”. Manusia cenderung meningkatkan tahap oksitosin semasa interaksi fizikal dan sosial seperti pelukan, jabat tangan, dan sebagainya.

Kenaikan 300%Hasil keputusan menunjukkan intro naratif memberi kesan yang besar kepada pembaca halaman penuh dan waktu rata-rata di halaman (Penyangga)

Akibatnya, tidak menghairankan bahawa artikel yang menampilkan penceritaan, dibandingkan dengan pelaporan biasa memastikan penglibatan yang lebih besar dan penonton yang jauh lebih besar. Sebenarnya, menyuntik artikel dengan beberapa elemen penceritaan meningkatkan jumlah pembacanya tiga kali ganda, mengikut ujian Buffer sendiri.

Untuk meningkatkan kualiti penceritaan teks anda, pertimbangkan untuk berunding Shaelin Menulis, Diane Callahan, dan perkhidmatan seperti Bekalan Esei.

Kesalahan yang Perlu Dielakkan

Sekarang kita mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang cara mengoptimumkan kandungan di laman web pemasaran afiliasi, mari kita lihat beberapa kesalahan yang perlu dielakkan. Perlu diingat bahawa ini boleh menjejaskan usaha penjanaan dan penjualan anda, jadi pastikan untuk mengelakkannya setiap saat:

Kekurangan Pengkhususan

Adalah sukar untuk merangkumi setiap industri dan niche di bawah laman web pemasaran afiliasi anda. Menurut Tribunal Hosting, niche pemasaran gabungan yang paling popular merangkumi fesyen (18.7%), kesihatan (11.1%) dan perjalanan (8.6%) untuk beberapa nama. Sama ada IT, kesihatan, fesyen atau sesuatu yang berbeza sama sekali, pastikan untuk perlahan-lahan mengkhususkan perkhidmatan anda dalam satu arah atau yang lain. Ini akan membolehkan anda menaikkan harga anda, menarik lebih ramai pelanggan eksklusif dan mengembangkan pengetahuan mendalam mengenai niche pemasaran afiliasi tertentu.

Kekurangan SEO

Sama ada untuk menarik pelanggan atau hanya mendapat kedudukan lebih tinggi dalam enjin carian global seperti Google dan Bing, anda perlu memastikan bahawa permainan SEO anda sesuai dengan tugasnya. Alat seperti Perancang Kata Kunci Google, SEMrush dan Ahrefs dapat membantu anda mengenal pasti kata kunci, frasa dan sistem pengoptimuman yang berfungsi dengan baik dalam bidang pemasaran gabungan anda.

Kekurangan Inovasi yang berterusan

Akhir sekali, pemasaran gabungan adalah memberi lebih banyak pilihan kepada sesiapa sahaja yang anda bekerjasama. Pastikan untuk membuat pelbagai jenis kandungan, luaskan portfolio perkhidmatan anda dan libatkan khalayak anda secara berterusan. Jangan selesaikan rutin dan cuba buat sesuatu yang baru dan menarik secara berkala untuk memastikan laman web pemasaran gabungan anda menarik.

Kesimpulannya

Konsep pengoptimuman kandungan telah berubah secara mendadak selama lima tahun kebelakangan. Pastikan anda mengurus laman web dan kandungan pemasaran gabungan anda untuk menarik sebanyak mungkin petunjuk dan pelanggan. Setelah anda menemui sistem pengoptimuman kandungan yang sesuai dengan jenama anda, khalayak yang tepat akan menemui mereka melalui mesin carian dan mulut ke mulut.

Mengenai Leona Henryson – penulis bebas dan pereka UX. Juga, dia adalah penulis penyumbang untuk pelbagai blog. Ketika dia tidak menulis atau merancang, dia berenang, mendaki, dan, jika cuaca memungkinkan, bermain salji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map