19 Platform Hebat Untuk Membangun Laman Web & Aplikasi Mudah Alih Anda Sendiri

Ini 2019 dan jika anda masih belum mempunyai laman web untuk perniagaan atau jenama anda, inilah masanya untuk memperbaikinya. Sama ada anda seorang guru pemasaran digital atau pemilik perniagaan kecil, anda memerlukan laman web untuk memberi tahu kehadiran digital anda.


Anda mungkin berkata sendiri, “Saya tidak tahu satu pun mengenai pengaturcaraan, bagaimana saya membina laman web!”

Jangan risau! Banyak platform pembinaan laman web hari ini sangat mudah digunakan, anda tidak perlu menjadi pakar IT untuk membuat laman web yang menakjubkan.

Bagi mereka yang tidak takut membuat pengekodan, kami mempunyai beberapa CMS yang boleh digunakan untuk memasukkan gigi anda.

Mahukan laman web atau aplikasi mudah alih anda sendiri? Inilah 19 platform yang baik untuk menyelesaikan tugas Klik Untuk Tweet

Platform Super Mudah

Pelantar
Apa yang ditawarkannya?
Contoh
Tentang sayaHalaman pendaratan yang ringkas dan pantas. Pilihan sempurna untuk kad perniagaan digital.Meneroka
WeeblyPlatform termudah. Hebat untuk membuat laman web pertama dalam talian. (Baca ulasan)Meneroka
JimdoPlatform fokus eCommerce sederhana. Templat terhad.Meneroka
WordPress.comSampaikan platform terbaik untuk blog dan penerbitan.Meneroka
WebnodeBagus untuk membuat laman web berbilang bahasa dan tidak keberatan memaparkan iklan.Meneroka
WixSalah satu platform terbaik yang kami gemari. Atas kelas. (Baca ulasan)Meneroka
Ruang SquarespaceBanyak templat yang direka dengan baik. (Baca ulasan)Meneroka
ShopifyPembina kedai dalam talian yang kami gemari. Mula menjual di sosial dengan mudah. (Baca ulasan)Meneroka
VolusiBersandar pada pengurusan kedai dalam talian.Meneroka
Syarikat besarPembina kedai dalam talian yang komprehensif dan mudah digunakan. (Baca ulasan)Meneroka

Platform Tahap Ahli

Pelantar
Apa yang ditawarkannya?
Contoh
JoomlaPlatform CMS canggih dengan alat canggih untuk dibina dari bawah ke atas.Meneroka
WordPress.orgCMS yang sangat disesuaikan dengan banyak plugin dan tema.Meneroka
DrupalSkrip sumber terbuka dan popular di kalangan pengaturcara.Meneroka
Kedai PrestaCMS yang memfokuskan e-Commerce untuk kedai digital yang komprehensif.Meneroka
WooCommercePlugin unik yang menjadikan WordPress menjadi kedai dalam talian yang kuat dengan mudah.Meneroka
MagentoPlatform e-Dagang dengan ciri yang luas tetapi keluk pembelajaran yang curam.Meneroka

Platform Pembuat Aplikasi Mudah Alih

Pelantar
Apa yang ditawarkannya?
Contoh
AppInstitutePlatform pembangun aplikasi DIY untuk aplikasi iPhone dan Android.Meneroka
PantasPembuat aplikasi mudah alih dengan ciri kad kesetiaan untuk meningkatkan kedai dalam talian.Meneroka
ShoutemBuat aplikasi dengan lebih pantas menggunakan platform. Atau, anda boleh mengupah pasukan mereka untuk melakukannya.Meneroka
AppYourselfPlatform mesra pengguna untuk pemula hingga pembuatan aplikasi.Meneroka

Jadi, adakah anda sudah bersedia untuk mula membina laman web anda sendiri? Berikut adalah 16 platform hebat dan 4 pembuat aplikasi untuk membina laman web!

10 Platform Super Mudah untuk Membina Laman Web

Membina laman web tidak semestinya menjadi pengalaman yang menyakitkan. Dengan sistem pengurusan kandungan ini (atau platform pembinaan laman web), anda tidak perlu melihat satu baris kod semasa membuat laman web anda sendiri.

Sama ada halaman portfolio sederhana, kedai digital untuk perniagaan anda, atau hanya blog makanan hobi, selagi anda tahu bagaimana menggunakan pemproses teks (iaitu MS Words) atau e-mel, anda akan mempunyai laman web yang hebat-dan -berjalan dalam masa yang singkat.

Bahagian terbaik? Sebilangan besar platform ini sangat murah! Anda boleh memiliki nama domain yang diperibadikan dan penyedia laman web yang boleh dipercayai dengan harga kurang dari $ 5 sebulan.

1- Weebly

weeblyLawati Weebly

Salah satu pembangun laman web paling mudah di sekitar, Weebly sangat sesuai untuk orang yang membuat laman web pertama mereka. Dengan menggunakan sistem “drag-and-drop” yang sederhana, anda boleh membina laman web Weebly yang cantik yang agak cepat dan tidak menyakitkan.

Weebly menawarkan pelbagai peringkat dari segi harga tetapi akaun percuma mereka masih banyak yang ditawarkan, termasuk jumlah simpanan dalam talian yang tidak terhad.

Catatan – Anda mungkin juga ingin melihat SiteGround syarikat hosting tradisional. SiteGround adalah salah satu pilihan hosting perniagaan terbaik kami. Pelan hosting bersama asasnya hadir dengan harga yang sedikit lebih rendah, menyokong Asas Weebly, dan menawarkan ciri-ciri mesra pengguna lain (seperti pemasangan SSL satu klik, penghijrahan laman web percuma, dan pemantauan malware yang murah).

2- Shopify

membeli-belahLawati Shopify

Shopify adalah pembangun e-dagang yang setara dengan Wix dan Squarespace. Dari segi reka bentuk dan kemudahan penggunaan, Shopify adalah yang terbaik untuk mengatur etalase dalam talian anda.

Setelah menyediakan semua alat dan perkhidmatan di laman web mereka, Shopify adalah untuk menjadikan platform mereka sebagai pusat sehenti untuk kedai dan peruncit dalam talian.

Inilah cara anda boleh memulakan kedai dropshipping menggunakan Shopify.

3- WordPress.com

wordpressLawati WordPress

WordPress (menguasai 31.9% Internet) selalu menjadi kegemaran para blogger kerana alatnya yang mesra pengguna dan antara muka yang berpusat pada blogger yang memungkinkan penyesuaian yang tinggi.

Jika dibandingkan dengan pembangun laman web yang lain, WordPress mempunyai sedikit keluk pembelajaran tetapi jika anda meluangkan masa untuk mempelajari selok-belok sistemnya, anda akan mendapati bahawa WordPress menawarkan banyak kawalan dalam membuat laman web blog.

4- Wix

wixLawati Wix

Dikenali secara meluas sebagai salah satu pembangun laman web percuma terbaik, Wix mempunyai banyak tawaran untuk perniagaan dan jenama yang baru bermula dan dengan anggaran yang ketat.

Dengan katalog reka bentuk dan tema yang mengagumkan, alat Wix yang sangat fleksibel membolehkan anda membuat laman web yang “sempurna piksel” dan profesional.

Ketahui cara membuat laman web Wix menggunakan panduan langkah demi langkah ini.

5- Mengenai.me

tentang sayaLawati About.me

Perlukan halaman pendaratan yang cepat dan sederhana untuk diri anda? About.me adalah pilihan yang tepat untuk membuat kad perniagaan digital atau halaman hub yang menghubungkan ke semua laman profil dalam talian anda (seperti Facebook, Linkedin, Twitter, Google+, dll).

Menyiapkan halaman about.me cukup mudah. Cukup tuntut nama dan URL anda, masukkan gambar latar bersama dengan keterangan dan anda sudah selesai!

6- Jimdo

jimdoLawati Jimdo

Untuk pembangun laman web yang lebih berfokus pada e-dagang, anda tidak boleh salah dengan Jimdo. Sama seperti Weebly, Jimdo menawarkan alat yang mudah digunakan yang dapat dengan mudah membiarkan anda membuat kedai dalam talian yang licin dalam beberapa minit.

Anda boleh memilih untuk kekal di platform percuma Jimdo (yang tidak mempunyai batasan masa) tetapi menaik taraf ke Jimdo Pro dan JimdoBusiness menawarkan pakej all-in-one yang hebat.

7- Webnode

laman webLawati Webnode

Webnode mungkin tidak menumpuk kepada pembangun laman web lain dari segi ciri dan alat, tetapi dari segi menyokong pelbagai bahasa, Webnode memilikinya dalam sekop.

Dengan kemampuan membuat laman web berbilang bahasa untuk lebih dari 20 bahasa, platform Webnode lebih ditujukan kepada khalayak antarabangsa.

8- Ruang Squarespace

ruang bawah tanahLawati Squarespace

Pesaing langsung untuk Wix dalam reka bentuk yang indah, Squarespace adalah untuk membina laman web yang indah untuk jenama anda.

Dengan slogan “Build It Beautiful”, anda boleh mengharapkan banyak templat reka bentuk untuk laman web anda yang cantik.

Ikuti panduan pemula mengenai cara menggunakan Squarespace untuk membina laman web.

9- Volusi

paduLawati Volusion

Volusion lebih cenderung ke arah operasi (iaitu pengurusan inventori, pengurusan pelanggan, dll.) Dari sisi web membangun spektrum.

Sama seperti Shopify, Volusion menyediakan penyelesaian all-in-one untuk perniagaan membuat kedai dalam talian.

10- Perniagaan besar

syarikat besarLawati Bigcommerce

Pembangun kedai dalam talian yang paling komprehensif, Bigcommerce memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk memulakan kedai digital untuk perniagaan anda.

Membayar pelan standard mereka memberi anda akses ke platform kaya ciri mereka yang merangkumi produk tanpa had, lebar jalur tanpa had, storan tanpa had, dan kedai yang berfungsi sepenuhnya.

Catatan: Sekiranya anda mempunyai had anggaran, berikut adalah senarai rancangan pembangun laman web percuma yang boleh anda pertimbangkan semasa membuat laman web anda.

6 Platform Tahap Pakar untuk Membuat Laman Web

Platform tahap pakar adalah di mana anda boleh membuat teknikal dengan membina laman web anda. Fikirkan platform mudah sebagai menghias semula apartmen atau kondominium semasa menggunakan platform pakar sama seperti membina rumah anda sendiri.

Terdapat lebih banyak kawalan terhadap apa yang dapat anda bina dengan sistem pengurusan kandungan (CMS) ini tetapi memerlukan anda memahami perkara seperti HTML, CSS, PHP, dan bahasa pengaturcaraan web lain.

Menggunakan platform ini boleh menjadi mahal tetapi anda dapat membuat dan menyelenggara laman web anda secara lebih langsung dan mempunyai fleksibiliti yang lebih baik dari segi penambahan ciri.

1- Joomla

joomlaLawati Joomla

CMS pemenang anugerah, Joomla adalah salah satu pembangun web sumber terbuka yang paling banyak digunakan dengan aplikasi dalam taliannya yang kuat, perisian yang mudah digunakan, dan kepanjangan yang fleksibel.

Dengan sokongan asli untuk ciri sosial, rangkaian, dan e-dagang, alat CMS Joomla yang sangat maju bermaksud anda boleh memiliki laman web yang menakjubkan, dibina dari bawah.

2- WordPress.org

wordpressorgLawati WordPress.org

Sekiranya anda menyukai ciri dan alat WordPress tetapi mahu menghoskan laman web anda dengan nama domainnya sendiri, anda boleh beralih ke WordPress.org, platform CMS mereka untuk membina laman web.

Sebilangan besar ciri disimpan di WordPress.org, namun, kerana anda mengehos domain anda sendiri, ada lebih banyak fleksibiliti dalam hal menambahkan peluasan dan ciri kerana anda akan mendapat akses pengekodan langsung.

Inilah cara anda boleh mulakan blog atau buat laman web berita menggunakan WordPress.

3- Drupal

drupalLawati Drupal

Drupal mengambil pendekatan lanjutan untuk CMS mereka dengan menawarkan platform yang disesuaikan untuk pengaturcara dan pengekod.

Skrip sumber terbuka sangat popular di kalangan pengaturcara kerana membolehkan kawalan penuh dan penyesuaian laman web anda, yang bermaksud anda boleh membuat apa sahaja dari blog sederhana hingga papan perbincangan yang komprehensif.

4- PrestaShop

prestashopLawati PrestaShop

PrestaShop adalah penyelesaian yang dicari oleh kebanyakan peruncit dalam talian jika mereka ingin membina kedai digital yang komprehensif.

CMS yang berfokus pada e-dagang adalah pilihan permulaan yang baik untuk perniagaan kecil dan usahawan kerana ciri-ciri mereka yang kuat dan integrasi yang luas sangat bagus untuk bermula dengan mudah dan berkembang menjadi sesuatu yang lebih baru.

5- WordPress + WooCommerce

woocommerceLawati WooCommerce

WooCommerce unik berbanding CMS lain kerana pada dasarnya ia adalah plugin yang mengubah laman web WordPress anda menjadi kedai dalam talian yang kuat.

Mereka sering digabungkan dengan WordPress sebagai pakej oleh laman web hosting seperti Bluehost sehingga anda dapat memiliki platform pembangun web dan e-dagang yang kuat untuk perniagaan anda.

Ketahui cara membina kedai dalam talian WooCommerce dengan WordPress.

6- Magento

magentoLawati Magento

Magento menawarkan rangkaian fitur yang luas dan membolehkan penyesuaian untuk laman webnya, yang menjadikannya pilihan terbaik untuk pedagang yang mempunyai sumber daya dan ingin menerapkan teknologi yang paling maju di kedai web mereka.

Platformnya yang kuat dan keupayaan yang kuat sesuai untuk pengaturcara dan pembangun canggih yang tahu bagaimana memanfaatkan sepenuhnya fungsinya.

4 Platform Pembuat Aplikasi Mudah Alih

Sebilangan besar orang pada masa kini lebih cenderung menggunakan telefon pintar dan tablet mereka untuk mengunjungi laman web anda, jadi perlu mempunyai laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih.

Membuat laman web HTML5 yang dioptimumkan untuk mudah alih dapat dilakukan dengan mudah menggunakan aplikasi yang dapat mengoptimumkan laman web anda untuk Android dan iOS. Tidak perlu pengalaman pengekodan!

1- AppInstitute

Lawati AppInstitute

Untuk syarikat permulaan dan perniagaan kecil, berusaha memanfaatkan populariti pemasaran mudah alih boleh menjadi cabaran besar.

AppInstitute menyediakan cara mudah bagi perniagaan kecil untuk membuat, menerbitkan dan mengurus aplikasi iPhone dan Android mereka sendiri menggunakan platform pembangun aplikasi DIY, menjadikan memasuki aplikasi aplikasi mudah untuk pemilik perniagaan kecil yang paling kurang mahir.

Dengan antara muka yang mudah digunakan, anda hanya memilih templat dan mencampurkan dan memadankan ciri pembuat aplikasi untuk membuat aplikasi anda dengan cepat, tanpa menulis satu baris kod menggunakan pembuat aplikasi yang intuitif, hebat.

2- Swifitc

pantasLawati Swiftic

Dahulu dikenali sebagai Como, Swiftic membolehkan anda membuat laman mudah alih kelas profesional anda sendiri menggunakan aplikasinya.

Sesuai untuk perniagaan kecil, aplikasi ini membolehkan anda membuat laman web mudah alih yang ditangani dengan banyak ciri e-dagang seperti program kesetiaan dan tempahan meja untuk restoran.

3- Shoutem

menjeritLawati Shoutem

Shoutem menjadikan membuat laman web mudah alih sebagai pengalaman yang menyeronokkan dengan pembuat aplikasi yang digilap dan mudah digunakan.

Pelan asas hanya membolehkan anda membuat aplikasi HTML5 asli, sementara akses ke ciri terbaik mereka dan kemampuan untuk membuat aplikasi yang sesuai dengan iOS dan Android ada pada rancangan Lanjutan mereka.

4- Aplikasi Diri Anda

appyourselfLawati AppYourself

AppYourself disesuaikan untuk perniagaan kecil dan pengusaha yang menginginkan aplikasi tanpa embel-embel yang mudah digunakan dan dibuat.

Kedai dalam talian mereka mempunyai sejumlah modul dan templat yang dapat digunakan untuk industri yang berbeza juga.

Soalan Lazim Platform Pembinaan Laman Web

Pembina laman web mana yang harus saya pilih?

Ia bergantung pada tujuan laman web anda dan apa yang anda cari.

Untuk tujuan laman web: Weebly dan Wix sangat digalakkan. Mereka adalah syarikat yang paling inovatif, mempunyai trend terkini dan alat khusus industri.

Untuk kedai dalam talian: Shopify adalah pembangun eCommerce serba terkini hari ini. Ia menyediakan semua yang sesuai untuk anda. Anda boleh mengembangkan saluran penjualan anda ke platform lain.

Sekiranya anda seorang DIY, anda boleh memilih CMS yang dihoskan sendiri seperti WordPress.

Pembina kedai dalam talian mana yang anda cadangkan kepada saya?

Walaupun di kebanyakan pembangun laman web ada pilihan untuk membuat kedai, kami masih menganggap Shopify adalah yang tepat. Sangat mudah untuk menguruskan produk anda, maklumat pelanggan, berintegrasi dengan saluran penjualan lain, dll.

Inilah cara anda boleh membuat kedai dalam talian menggunakan Shopify.

Berapa kos untuk membuat laman web?

Sukar untuk mencari kos sebenar membuat laman web. Selalunya melebihi wang. Perlu diingat bahawa anda memerlukan masa dan usaha semasa membuat laman web. Sekiranya anda pemilik perniagaan, adakah anda harus memasukkan perbelanjaan bulanan anda sebagai sebahagian daripada kos tersebut?

Tetapi, jika anda meminta kos awal, jumlah kasar melibatkan
1- Nama domain (sekitar $ 10 hingga $ 15)
2- Pembangun laman web (sekitar $ 8 hingga $ 12) atau hos Web (iaitu SiteGround – kurang dari $ 5)

Apakah pembina laman web terbaik untuk SEO?

Pembangun laman web seperti Wix dan Weebly menawarkan kemudahan untuk mengoptimumkan laman web untuk mesin pencari. Walau bagaimanapun, sukar untuk menentukan pembangun laman web mana yang menawarkan perkhidmatan SEO terbaik.

Laman web anda tidak akan muncul di halaman pertama hasil carian dengan menggunakan pembangun laman web tertentu.

Tidak masuk akal. Terlalu banyak pemboleh ubah yang masuk ke dalam SEO yang akan mempengaruhi kedudukan. Ini mungkin berbeza dari jenis laman web dan niche yang anda sertai.

Inilah asas bagaimana SEO berfungsi.

Sekiranya saya membeli nama domain melalui syarikat pendaftar domain atau pembangun laman web?

Perkara ini menjadi lebih mudah jika anda membeli nama domain melalui pembangun laman web. Sangat mudah bagi anda untuk menghubungkan domain ke laman web anda.

Beberapa pembangun laman web bahkan menawarkan percuma 1 tahun jika anda mendaftar dengannya. Nampaknya ini adalah pilihan yang tepat untuk membeli nama domain bersama dengan pembangun laman web.

Tetapi, perkara mungkin kelihatan berbeza selama bertahun-tahun. Kos penyelenggaraan domain akan lebih tinggi (sekitar $ 20 dengan pembangun laman web). Harganya lebih murah jika domain anda kini mempunyai syarikat pendaftar nama domain. (GoDaddy atau NameCheap – sekitar $ 10 hingga $ 15).

Anda perlu melakukan sedikit kerja untuk menghubungkan nama domain (dari syarikat pendaftar nama domain) ke pembangun laman web anda. Ini hanya satu kali usaha.

Lebih jauh lagi, lebih mudah bagi anda untuk mengurus nama domain jika anda beralih ke pembangun laman web lain.

Bolehkah saya membina laman web tanpa kemahiran reka bentuk dan pengekodan?

Ya. Semua pembangun laman web mudah menggunakan seretan & turunkan ciri. Ciri ini memberi anda keupayaan untuk membuat laman web walaupun anda tidak profesional.

Langkah pertama adalah memilih templat yang sesuai untuk industri anda. Kemudian anda boleh mula mengedit dan mengisi dengan kandungan anda.

Anda perlu menyewa pereka laman web atau pembangun?

Terserah anda untuk membuat keputusan. Anda pasti dapat membuat penyumberan luar kerja pembangunan web atau mengupah profesional untuk membantu anda sekiranya anda tersesat separuh jalan.

Yang pasti, anda perlu melalui kurva pembelajaran setiap pembangun laman web sebelum membiasakannya. Tidak perlu risau, sebahagian besar pembangun laman web menawarkan tutorial yang komprehensif.

Semua pembangun laman web menawarkan cara bebas kod untuk membina laman web anda. Anda hanya perlu memutuskan tema dan mula memasukkan kandungan anda. Ganti dengan logo dan favicon anda dan laman web anda sudah siap dilancarkan.

Bolehkah saya memindahkan laman web saya dari pembina laman web ke hos saya sendiri?

Tidak. Malangnya, anda tidak boleh berbuat demikian.

Sekiranya anda membina laman web dengan pembina laman web, ia juga menyatukan beberapa aspek dengannya. Sebagai contoh. reka bentuk web, pangkalan data, hosting dan bahasa pengekodan adalah perkara yang melibatkan.

Nampaknya tugas mudah untuk hanya mengeksport dan mengimport tetapi tidak realistik. Terdapat banyak aspek hak milik yang terlibat. Kecuali anda menggunakan CMS seperti WordPress, anda boleh memindahkan laman web anda ke mana-mana hos yang anda suka.

Apakah perkara yang harus saya perhatikan semasa memilih platform pembinaan laman web?

Setiap pembina laman web mempunyai titik penjualan yang unik. Ini boleh menjadi baik atau buruk. Setiap syarikat ingin menjadi berbeza dan menawarkan sesuatu yang unik untuk menguasai pasaran. Ini menghasilkan banyak variasi untuk dipilih oleh pengguna. Kami menyoroti beberapa perbezaan utama yang kami anggap penting.

Kebolehgunaan: Ia melibatkan antara muka pengguna, pengurusan backend, dan penyunting laman web. Sebahagiannya dirancang dengan baik untuk mesra pengguna, ada yang agak teknikal dan ada yang antara. Sebilangan besar pembangun laman web menggunakan antara muka seret dan lepas di mana anda boleh menambahkan objek ke kedudukan yang anda mahukan. Yang lain perlu menggunakan beberapa baris pengekodan untuk menjadikannya sempurna.

ciri-ciri: Anda mungkin perlu mendaftar untuk percubaan percuma untuk melihat ciri-ciri setiap pembangun laman web. Kembali ke peringkat awal tujuan laman web anda. Fikirkan dengan teliti apa yang anda mahu lakukan dengan laman web anda. Cari pembangun laman web yang menawarkan ciri terpenting yang anda cari.

Pengekosan: Bayaran adalah faktor yang paling tidak penting. Sekiranya pembangun laman web dilengkapi dengan perkara-perkara yang membuat laman web anda melonjak, ia bernilai harganya.

Kesimpulannya

Mencari platform yang tepat untuk jenama anda boleh menakutkan, terutamanya jika anda seorang peniaga kecil atau pengusaha solo.

Syukurlah, banyak pembangun laman web mudah dipelajari sehingga anda dapat memulakannya dengan segera. Setelah anda bersedia untuk menaikkannya ke tahap seterusnya, anda boleh menyemak panduan percuma kami yang membolehkan anda mula membina perkara hebat untuk jenama anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map