15 Petua Pemasaran Media Sosial Mudah untuk Pemula Mutlak (Dan, Petua dari Pakar)

Adakah kemas kini media sosial anda mendapat banyak perkongsian, komen, dan klik? Dan adakah mereka mendorong banyak lalu lintas ke blog anda?


Mungkin tidak…

Mungkin anda mendapat sedikit interaksi dan trafik rujukan dari media sosial. Lebih buruk lagi, mungkin catatan sosial anda benar-benar tidak disedari.

Sekiranya anda baru bermula dengan media sosial atau jika anda bergelut dengan prestasi kandungan sosial anda, maka siaran ini sesuai untuk anda.

Di sini, anda akan belajar bagaimana mengoptimumkan profil dan kandungan Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, dan LinkedIn anda untuk mendapatkan hasil yang dapat dilihat. Bukan hanya itu, anda juga akan belajar menggunakan rangkaian sosial teratas ini untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke blog anda.

Sedia? Mari kita mulakan!

Bahagian I- Petua Pemasaran Facebook

 • Tulis catatan Facebook yang baik
 • Betulkan halaman anda
 • Jalankan ujian

Bahagian II- Petua Pemasaran Twitter

 • Tulis tweet yang baik
 • Gunakan hashtag yang betul
 • Buat bio yang hebat (seperti profesional)

Bahagian III- Petua Pemasaran Instagram

 • Gunakan hashtag (banyak!)
 • Buat panduan penjenamaan
 • Mengeratkan hubungan dengan pelanggan

Bahagian IV- Petua Pemasaran Pinterest

 • Tulis keterangan pin yang hebat
 • Buat panduan gaya
 • Menawarkan percuma

Bahagian V- Petua Pemasaran Linkedin

 • Buat profil profesional
 • Sertailah kumpulan yang disasarkan
 • Penerbitan (atau penerbitan semula)

Petua dari Pakar

 • Meghan Monaghan, Sosial Burung Pintar
 • Maddy Osman, The-blogsmith
 • Marina Barayeva, MarinaBarayeva.com
 • Ivana Taylor, DIYMarketer
 • Dev Sharma, DesignBombs
 • Andreea Sauciuc, BrandMentions

Baca -15 petua pemasaran media sosial (dan petua pakar) untuk pemula mutlak! beritahu kawan

15 Petua Pemasaran Media Sosial untuk Pemula

Bahagian I: Petua Pemasaran Facebook

Facebook = Raja media sosial?Facebook = Raja media sosial?

Facebook mempunyai 1,870 juta pengguna aktif, menjadikannya platform media sosial yang paling popular. Berkat jangkauannya yang sangat besar, Facebook membolehkan anda memanfaatkan sebahagian besar khalayak sasaran anda.

Dan tidak kira sama ada anda menjalankan perniagaan alat berkebun atau blog mudah berkebun, anda boleh menggunakan Facebook untuk mendorong lalu lintas dan menuju ke laman web anda.

Berikut adalah 3 strategi yang boleh dilaksanakan untuk mengecas pemasaran Facebook anda:

Petua # 1. Ketahui cara menulis catatan Facebook yang baik

Ini mungkin terdengar seperti petua yang sangat asas, tetapi banyak orang tidak dapat menulis catatan Facebook yang menarik. Catatan Facebook yang ‘sempurna’ – sebagai Penyangga meletakkannya – adalah:

 • pautan
 • ringkas — 40 aksara atau kurang, jika anda boleh mengayunkannya
 • akan diterbitkan pada waktu bukan puncak
 • mengikuti catatan lain mengikut jadual biasa
 • tepat pada masanya dan berita baru

Seperti yang anda lihat, menulis catatan Facebook yang menghubungkan memerlukan beberapa pemikiran dan usaha ke dalam kandungan, masa, dan panjang.

Tetapi jika anda berusaha, anda akan melihat siaran anda mendapat lebih banyak klik, suka dan perkongsian.

Sekiranya anda secara khusus ingin menghasilkan lebih banyak komen, gunakan yang berikut Format catatan Facebook dari HubSpot (memetik HubSpot):

 • Mengemukakan soalan. Ini mungkin relevan dengan produk anda, profesi audiens atau gaya hidup mereka (seperti “Biru / hitam atau putih / emas?)
 • Isi penyataan kosong. Menyiarkan pernyataan yang meminta respons tertentu (seperti, “Satu perkara yang saya tidak dapat hidup tanpa di tempat kerja adalah ________.”)
 • Kapsyen gambar. Menyiarkan foto (atau video) dan meminta kapsyen lucu (atau relevan) adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan penglibatan pengguna. (#captionthis #photocaption)
 • Pilihan A, B, atau C. Memposting pernyataan atau foto dan bertanya kepada orang pilihan mana yang mereka setuju. (“Sekiranya rakan sekerja anda melewati tarikh akhir yang mempengaruhi penghantaran anda, adakah anda lebih suka: A) mengambil kelonggaran B) memanggilnya keluar C) memberitahu ibu anda).

Seperti yang anda lihat, siaran ini bertujuan untuk menarik lebih banyak komen.

Jadi ini adalah mengenai menulis catatan Facebook yang hebat. Bukan itu sahaja Semasa mengepos di Facebook, pastikan bahawa anda tidak terus menyiarkan dan menyiarkan semula cerita hanya dari blog anda.

Sekiranya anda melakukan ini, anda akan kehabisan cerita dan apabila pengguna memeriksa halaman anda, mereka akan melihat banyak kandungan berulang, yang dapat mematikannya.

Untuk mengelakkan ini, anda perlu berkongsi cerita baru dari bukan sahaja blog anda sendiri tetapi dari pelbagai blog lain yang berkaitan.

Untuk mengembangkan aliran idea baru:

 • Buat senarai laman web di tempat anda yang menerbitkan kandungan yang hebat
 • Ikuti mereka di Facebook
 • Kongsi semula kandungan mereka dengan pengikut anda (siapa tahu walaupun mereka mungkin mula berkongsi sebahagian kandungan anda)

Dengan cara ini, pengikut Facebook anda akan lebih menyukai anda untuk memilih dan berkongsi cerita yang berguna dan menarik dari sumber terbaik.

Sekarang, cerita sumber mungkin kelihatan seperti banyak kerja, tetapi ada bantuan. Anda boleh menggunakan alat percuma seperti Menaikkan semangat untuk menyediakan cerita menarik untuk anda. DrumUp menggunakan kata kunci anda untuk mencari cerita yang relevan yang boleh anda kongsi.

Tetapi:

Ingatlah untuk menyederhanakan cerita yang dikuratori oleh alat tersebut kerana mereka bergantung pada algoritma untuk mencari artikel, yang mungkin tidak 100% tepat. Walaupun banyak kisah yang relevan, beberapa pelengkap juga dapat dicadangkan.

Petua # 2. Betulkan halaman anda

whsr-facebook-semak

Kesalahan pemula yang dilakukan orang dengan pemasaran Facebook TIDAK mengatur halaman Facebook mereka dengan betul.

Halaman perniagaan Facebook sama seperti laman utama laman web anda di Facebook. Oleh itu, jangan biarkan kandungan terus terang. Gunakan untuk memberi inspirasi kepada orang untuk mengikuti anda.

Sebagai permulaan, anda memerlukan:

 • Gambar profil dan gambar muka depan yang hebat
 • Seruan untuk bertindak
 • Bahagian yang menarik
 • Catatan yang disematkan

Sekiranya anda tidak menggunakannya, tambahkan sekarang.

Selanjutnya, untuk mendiagnosis beberapa masalah peringkat tinggi dengan halaman Facebook anda, analisa dengan alat percuma seperti Likealyzer. Likealyzer menganalisis halaman Facebook dan memberikan pandangan yang dapat ditindaklanjuti untuk penambahbaikan.

Semasa saya menjalankan analisis halaman Facebook salah satu projek saya yang lain (Rahsia Hosting Web Terungkap) Melalui Likealyzer, saya mendapat cadangan pengoptimuman seperti yang anda lihat dalam gambar di sebelah kanan anda.

Seperti yang anda lihat, ini adalah kedua-dua cadangan yang boleh saya jalankan.

Untuk mendapatkan cadangan penambahbaikan yang serupa untuk halaman Facebook anda, jalankan melalui Likealyzer. Kemudian bertindak berdasarkan cadangan.

Petua # 3. Uji. Uji. Uji.

Cara terbaik untuk mengoptimumkan hasil pemasaran Facebook anda adalah dengan menjalankan ujian.

Dan tidak – saya tidak meminta anda membeli alat yang mahal untuk melakukannya.

Cukup uji semua bahan jawatan anda.

Contohnya, anda boleh bereksperimen dengan salinan siaran anda dan nada dan waktunya.

Wawasan Facebook menyediakan data seperti Paparan Halaman, Suka Halaman, Jangkauan Pasca, dll. Metrik ini berguna ketika mengukur hasil ujian anda.

Anda juga boleh mencuba frekuensi penerbitan yang sama sekali berbeza. Oleh itu, jika anda mengeposkan 3 kali seminggu, anda boleh mencubanya hingga 6 kali, dan lihat apakah anda mendapat lebih banyak suka, komen, atau klik.

Atau, cuba gaya gambar yang berbeza.

Sekiranya anda memerlukan inspirasi untuk idea ujian, periksa pelbagai ujian yang dilakukan Buffer dengan pemasaran Facebooknya.

Bahagian II: Petua Pemasaran Twitter

Dengan 319 juta pengguna aktif bulanan, Twitter meraih tempat ketiga ketika datang ke media sosial.

Twitter mungkin bukan penghasil trafik yang hebat, tetapi ia pasti merupakan platform yang baik untuk memulakan perbualan dengan pembaca anda dan untuk berhubung dengan pemberi pengaruh.

Petua # 4. Belajar bagaimana menulis tweet yang baik

Kejayaan anda di Twitter bergantung pada seberapa baik anda twee, iaitu, bagaimana anda menulis tweet anda, berapa kerap anda tweet, dan masa di mana anda menghantar tweet anda.

Tweet asas mudah ditulis.

[ARTIKEL TAJUK]: http://url.com #hashtag oleh @TwitterHandle

Dalam jawatannya yang memberikan 12 templat tweet, HubSpot menerangkan tweet berikut sebagai templat termudah untuk tweet:

Cukup jelas. Tetapi anda mungkin ingin menjaga perkara berikut:

 • Sentiasa ingat untuk memendekkan URL sebelum berkongsi – ini akan menjimatkan beberapa aksara. Gunakan alat seperti Sedikit sebanyak.
 • Gunakan 2 hashtag dan bukannya 1; pilih hashtag dengan teliti

Setelah anda mempelajari asas menulis tweet, anda harus memikirkan untuk mendapatkan lebih banyak retweet.

Sayangnya, tidak ada templat untuk menulis tweet yang dapat ditweet semula, tetapi ada beberapa tweak mudah yang dapat anda buat.

Sebagai contoh, Adweek mendapati bahawa menambahkan tanda seru pada tweet membuat mereka mendapat menggandakan retweet daripada yang tanpa tanda seru!

Dan menurut Twitter, menambahkan gambar ke tweet menghasilkan peningkatan 35% dalam retweet.

Kerana tidak ada jawapan pasti, anda perlu bereksperimen dengan tweet anda dan lihat bagaimana tindak balas pengikut anda. Sekiranya anda melihat gaya gambar atau tweet tertentu berfungsi dengan baik, hantar lebih banyak gambar. Anda hanya dapat mengetahui dengan mencuba.

Juga, untuk setiap catatan yang anda tulis, tulis sekurang-kurangnya 5 variasi tweet dan jadual setiap untuk masa yang berbeza. Dengan cara ini, tweet anda akan menjangkau lebih banyak orang dan mendorong lebih banyak lalu lintas ke blog anda. Anda juga akhirnya akan mengetahui jenis tweet yang baik.

Petua # 5. Gunakan hashtag yang betul

Fikirkan hashtag sebagai kata kunci media sosial.

Rata-rata, tweet dengan hashtag mendapat penglibatan 2X lebih banyak daripada tweet tanpa hashtag.

Oleh itu, gunakan hashtag di semua tweet anda. Tetapi jangan keterlaluan kerana penyelidikan yang sama menyatakan bahawa menggunakan lebih dari 2 hashtag dalam tweet menurunkan kadar pertunangan sebanyak 17%. Oleh itu, ikuti 2 hashtag / tweet.

Tetapi itu masih memberi kita persoalan untuk mencari hashtag yang sesuai untuk digunakan dalam tweet (atau di rangkaian media sosial lain untuk perkara itu!). Tetapi Ben Teo telah menulis sebuah panduan terbaik untuk mengenal pasti hashtag yang betul. Pada dasarnya, dia mencadangkan:

 1. Kenalpasti Hashtag Pengaruh
 2. Gunakan Senarai Permulaan Hashtag untuk Mengenal Hashtag Berkaitan
 3. Tentukan Perkaitan Hashtag Anda

(Baca panduan lengkap untuk langkah-langkah pelaksanaan terperinci.)

Petua # 6. Buat Bio Twitter yang hebat

Seperti yang saya katakan sebelumnya, Twitter adalah platform yang bagus untuk berhubung dengan influencer. Oleh itu, apabila mereka mula menyedari anda meng-retweet atau berinteraksi dengan mereka, perkara pertama yang akan mereka lihat ialah profil Twitter anda. Potensi pengikut anda juga akan memeriksa profil anda sebelum memutuskan untuk mengikuti anda.

Oleh itu, gunakan profil Twitter anda dan jadikannya luar biasa.

Sama seperti Facebook, bahkan di sini anda memerlukan dua gambar hebat: gambar profil dan foto muka depan.

Selepas gambar, perkara terpenting di profil Twitter anda adalah bio penulis anda.

Ketika datang ke bio, taktik terbaik adalah memastikannya mudah dan tepat. Cukup nyatakan apa yang dilakukan oleh perniagaan atau blog anda. Dan itu akan berlaku. Jangan ragu untuk menggunakan kata kunci yang relevan sebagai hashtag jika masuk akal.

Syed Balkhi di Twitter (@syedbalkhi)Syed Balkhi di Twitter (@syedbalkhi)

Michael Pozdnev di Twitter (@Mpozdnev)Michael Pozdnev di Twitter (@Mpozdnev)

Petua: Elakkan menggunakan rentetan hashtag. Mungkin membaca lucu, tetapi tidak menceritakan kisah anda kepada orang yang membaca bio anda.

Sekiranya anda mempunyai sumber yang sangat penting, cuba sematkan di bahagian atas profil Twitter anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengarahkan pengunjung ke kandungan terbaik anda dan memotivasi mereka untuk mengikuti anda.

Untuk mendapatkan idea untuk memanfaatkan bio 160 watak di Twitter, gunakan ini Contoh dan petua bio Twitter bahawa Christina Newberry dari Hootsuite berkongsi.

Bahagian III: Petua Pemasaran Instagram

Platform media perkongsian foto milik Facebook, Instagram mempunyai lebih daripada 600 juta pengguna aktif.

Pemasaran Instagram sangat popular di kedai dalam talian dan syarikat B2C kerana mereka menggunakannya untuk membuat pelanggan / pengguna / pengikut mereka mengambil gambar atau selfie dengan produk mereka dan berkongsi. Ini adalah kaedah yang baik untuk menghasilkan beberapa kandungan yang dihasilkan pengguna.

Tetapi anda juga boleh berkongsi foto dan grafik blog anda untuk membina yang berikut di Instagram. Berikut adalah 3 cara untuk meningkatkan pemasaran Instagram anda:

Petua # 7. Gunakan banyak hashtag

Tidak seperti Twitter, anda tidak perlu mengehadkan penggunaan hashtag hanya 2 per siaran.

Penyelidikan menunjukkan bahawa semakin banyak hashtag yang anda gunakan, semakin banyak suka yang anda dapat. Sebenarnya, Jurutera QA Perisian, Max Woolf, dijumpai bahawa:

“Foto Instagram yang memiliki maksimum 30 # tag menerima, rata-rata, kira-kira tiga kali lebih banyak Suka daripada foto dengan hanya beberapa tag.”

Sumber: MaxtografiSumber: Maxtografi

TrackMaven juga menyokong penemuan ini. Menurut TrackMaven, Catatan Instagram dengan 9 hashtag mendapat penglibatan terbaik.

Sekarang saya dapat memahami jika anda menolak idea menggunakan begitu banyak hashtag. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba apa-apa antara 5-10, betul.

Untuk mencari hashtag yang akan digunakan, kembali ke kaedah carian hashtag Twitter. Sebilangan besar taktik dan alat penemuan hashtag berfungsi sama untuk semua platform media sosial.

Petua # 8. Buat panduan penjenamaan (atau siarkan gambar yang konsisten)

Oleh kerana Instagram adalah media visual, ia membolehkan anda mengekspresikan keperibadian jenama anda dengan catatan anda. Oleh itu, pastikan anda menghantar mesej yang konsisten.

Pakar Instagram Ariel Rule telah memberikan beberapa petua cemerlang untuk membuat panduan gambar praktikal untuk Instagram dalam tindakan ini jawatan. Lihat dan buat sistem yang serupa untuk blog anda.

Anda bahkan boleh menggunakan alat untuk cari dan berhubung dengan influencer Instagram di ceruk anda.

Petua # 9. Walaupun anda menjalankan perniagaan B2B, jangan menyerang Instagram

Jenama B2B yang menggegarkan Instagram.Boeing dan UBS – dua jenama B2B yang menggegarkan Instagram.

Sebilangan besar syarikat B2B membuang Instagram. Mereka fikir terlalu berguna untuk mereka. Tetapi Margot da Cunha dari WordStream menjadikan syarikat B2B hebat di Instagram.

Dia memberitahu bahawa berada di Instagram dan menyiarkan gambar dari tempat kerja membantu dalam:

“[] … mengeratkan hubungan dengan pelanggan mereka, menunjukkan bahawa pelanggan mereka memang pelanggan yang senang (dengarkan petunjuk!) Dan memberikan sentuhan manusia yang diperibadikan kepada perniagaan mereka (ya, ada orang yang sebenarnya di sebalik mesin perisian pemasaran mereka).”

Dia memetik contoh syarikat SaaS, HubSpot, dan memberitahu bagaimana ia menawarkan pertunangan di Instagram walaupun merupakan syarikat B2B.

Bahagian IV: Petua Pemasaran Pinterest

Dengan 150 juta pengguna aktif – dengan majoriti pengikut wanita – Pinterest adalah platform media sosial untuk pencinta media visual.

Kini banyak blog menggunakan alat seperti Canva untuk membuat grafik dan poster blog dan menambahkannya ke catatan mereka. Selanjutnya, mereka menjadikan grafik ini dapat disambungkan, sehingga pembaca blog mereka dapat membagikannya di Pinterest. Grafik yang cantik dan dapat disisipkan adalah kaedah terbaik untuk mengembangkan jejak Pinterest blog. Sebaik sahaja anda mula mengembangkan pengikut, profil Pinterest anda akan mula muncul di bahagian atas apabila orang mencari kata kunci sasaran anda di Pinterest.

Untuk mendapatkan lebih banyak keterlihatan di Pinterest, cubalah 3 petua pemasaran Pinterest yang bijak ini.

Petua # 10. Ketahui cara menulis perihalan pin yang hebat

Walaupun Pinterest terutama merupakan media visual, anda perlu menambahkan teks untuk menerangkan pin anda agar mudah dicari.

Pinterest mencadangkan:

Huraian terbaik adalah positif, membantu orang membayangkan apa yang mungkin mereka lakukan dengan Pin sambil memberikan maklumat tambahan.

Sama ada menulis perihalan kaya kata kunci untuk pin individu anda atau papan pin anda, luangkan sedikit masa untuk mencari dan menggunakan kata-kata yang mungkin digunakan orang untuk mencari kandungan anda di Pinterest.

Juga, ingat bagaimana anda mengkategorikan pin, iaitu menggunakan papan pin dengan berhati-hati. Pakar penjenamaan Lindsay Goldner mengkategorikan pinnya dengan cara yang sangat sistematik, sehingga pengikutnya dapat melihat contoh yang baik dari apa yang dia kongsi di Pinterest:

lindsay

Petua # 11. Buat panduan gaya

Sama seperti Instagram, Pinterest juga, membantu jenama anda bersinar melalui visual atau gambar yang anda kongsi. Yang menjadikannya penting untuk merancang visual yang konsisten – atau jenama anda boleh kehilangan keperibadiannya.

Alat pemasaran Pinterest Tailwind memberikan yang berikut 4 petua untuk menjadikan visual Pinterest anda konsisten:

 • Tambahkan logo dan / jenama anda pada gambar supaya orang dapat mengenali Pin anda
 • Lekatkan dengan palet warna yang ketat dengan dua atau tiga warna jenama utama
 • Gunakan fon yang sama setiap kali
 • Cari gaya foto yang sesuai dengan jenama anda

Petua # 12. Menawarkan freebie (untuk mendorong pendaftaran e-mel)

Melanie Duncan dari Akademi Usahawan menggunakan Pinterest untuk mendapatkan pelanggan e-mel. Duncan mencadangkan kaedah mudah untuk membuat freebie, menyematkannya, dan kemudian memimpin orang dari pin itu ke halaman pemerasan.

Duncan juga terus maju dan mencadangkan beberapa idea freebie:

Kod kupon

Ebook

Senarai semak – Duncan mengatakan senarai semak sangat berkesan di Pinterest.

Panduan

Siri video – Sekiranya kamera malu, Duncan mengatakan untuk menggunakan ScreenFlow untuk Mac atau Camtasia untuk PC

Latihan dalam talian

Google Hangouts – Anda tidak perlu mendaftar untuk hangout Google, tetapi tetap membuat halaman pendaftaran untuknya!

Webinar

Oleh itu, lihat apakah anda boleh membuat salah satu daripada percuma ini dan tunjukkan kepada semua orang yang menemui anda di Pinterest. Sekiranya mereka menyukainya, kemungkinan mereka akan melayari blog anda, dan ada kemungkinan mereka akan melanggan.

Bacaan berkaitan: Panduan pemasaran Pinterest untuk meningkatkan trafik blog.

Bahagian V: Petua Pemasaran LinkedIn

LinkedIn – platform media sosial B2B (perniagaan ke perniagaan) terbesar – mempunyai 467 juta pengguna aktif.

Secara amnya, anda tidak akan bercakap mengenai LinkedIn dalam konteks mengembangkan blog anda. LinkedIn lebih kepada mengembangkan perniagaan anda (dan bukannya blog). Ini kerana LinkedIn memberi anda platform untuk berhubung terus dengan prospek anda.

Oleh itu, jika anda menawarkan penyelesaian, perkhidmatan atau produk B2B dan pembaca sasaran anda adalah kedudukan tertentu di syarikat, misalnya, pengarah pemasaran syarikat atau VP penjualan, maka anda boleh menggunakan LinkedIn untuk menghubungi mereka.

Econsultancy melaporkan bahawa LinkedIn membawa masuk “64% daripada semua lawatan dari saluran media sosial ke laman web korporat,”Kajiannya berdasarkan trafik rujukan ke 2 juta laman web korporat.

Perhatikan bahawa kita tidak bercakap mengenai ‘blog’ tetapi laman web ‘korporat’.

lawati-corp-blog

Sekiranya anda mempunyai perniagaan atau blog B2B, cubalah 3 taktik berikut untuk meningkatkan pemasaran LinkedIn anda:

Petua # 13. Buat profil LinkedIn yang hebat

Semasa anda memulakan dengan LinkedIn, perhatikan profil anda kerana ini adalah aset terpenting anda di platform.

Untuk menarik lebih ramai orang untuk mengunjungi laman web anda, ikuti amalan terbaik untuk melengkapkan profil LinkedIn anda. Infografik dari True Conversion ini adalah lembaran cheat yang bagus untuk menulis profil LinkedIn yang berjaya (Ini adalah yang terbaik yang pernah saya lihat!).

linkin-profil-panduanKredit: Penukaran Tru

Oleh itu, periksa dan ikuti setiap arahan untuk membuat profil lengkap.

Petua # 14. Sertailah kumpulan yang disasarkan

Dari segi lalu lintas, kumpulan LinkedIn tidak begitu berkesan sekarang. Tetapi walaupun mengambil bahagian dalam mereka tidak membawa banyak lalu lintas, mereka masih merupakan kaedah yang baik untuk berhubung dengan khalayak sasaran anda.

Sertai kumpulan LinkedInInilah cara untuk bergabung dengan Kumpulan LinkedIn – Pergi ke menu kerja > Klik ikon Kumpulan, atau anda boleh menaip kata kunci pada bar carian untuk kumpulan niche anda (sumber).

Oleh itu, jika anda mempunyai alat penganalisis / pengoptimum kelajuan laman web, anda boleh melihat pelbagai kumpulan LinkedIn yang mementingkan kelajuan dan pengoptimuman laman web. Semua ahli kumpulan tersebut boleh menjadi bakal pelanggan anda.

Sebaik sahaja anda menyertai kumpulan, anda boleh menghantar mesej langsung kepada (kira-kira 15) orang di dalamnya. Siapa tahu salah seorang dari mereka boleh menukar agama!

Selain itu, jika anda berhubung dengan seseorang melalui kumpulan umum, anda akan dilihat sebagai hubungan kedua dengan orang itu, yang dapat meningkatkan keterlihatan anda.

Viveka von Rosen (pengarang “Pemasaran LinkedIn: Jam Sehari”) menunjukkan beberapa peretasan carian yang hebat untuk mencari prospek dalam kumpulan LinkedIn dalam ini jawatan.

Petua # 15. Penerbitan (atau penerbitan semula) di LinkedIn

Dengan platform penerbitan LinkedIn, anda kini boleh menyiarkan kandungan anda secara langsung di LinkedIn. Anda juga boleh menerbitkan semula kandungan yang anda hantar di blog anda di LinkedIn. Sekiranya anda melihat pengaruh di ceruk anda, anda mungkin akan mendapati bahawa mereka sudah menerbitkan di LinkedIn. Ini kerana LinkedIn membantu orang meletakkan diri mereka sebagai pemimpin pemikiran di tempat mereka.

Tetapi tidak semua siaran berfungsi dengan baik. Sebenarnya, pemasar carian, Paul Shapiro menganalisis 3000 catatan Terhubung teratas dan menyusun ciri-ciri catatan LinkedIn yang berjaya. Dia mendapati mereka mempunyai:

 • Panjang tajuk antara 40 hingga 49 watak
 • Banyak gambar (catatan yang paling banyak dikongsi mempunyai 8 gambar!)
 • Format ‘Cara’ klasik
 • 1,900 hingga 2,000 perkataan (dengan kira-kira 5 bahagian)

Sebelum mula menulis, baca sepenuhnya hasil penyelidikan untuk mengetahui bagaimana anda boleh menulis catatan LinkedIn yang akan berhubung dengan khalayak sasaran anda.

Apa yang para pakar katakan

Meghan Monaghan, seorang perunding kandungan, dan pemasaran menunjukkan kunci pemasaran media sosial, “Pemasaran media sosial efektif dalam membangun hubungan dalam talian dan memupuk faktor pengetahuan, suka, dan kepercayaan dengan penonton anda.”

Monaghan, juga CEO dan pengasas bersama di Sosial Burung Pintar, berkongsi dengan kami petua yang dia mahukan dia tahu ketika mula-mula,

meghan-monaghan

Inilah petua yang ingin saya ketahui semasa mula-mula:

 • Jangan cuba berada di mana sahaja. Mulakan dengan satu platform untuk mengelakkan kewalahan.
 • Media sosial adalah jalan lain untuk pemasaran kandungan. Buat kandungan yang relevan dan berharga yang menarik avatar ideal anda.
 • Orang mahukan keaslian. Dapatkan sedikit peribadi sekarang dan kemudian! Bagaimanapun, ini dimaksudkan untuk menjadi “sosial.”
 • Mesej pesanan langsung yang memarahi menghalau orang. Sebaliknya, arahkan lalu lintas dari media sosial ke laman web anda dan ke corong penjualan anda.
 • Kesan terbesar pemasaran media sosial berasal dari konsistensi, kandungan hebat, dan penglibatan. Melakukan salah satu daripada tiga perkara ini berfungsi; melakukan ketiga-tiganya memaksimumkan hasil anda!

Sekiranya anda mengharapkan media sosial menjadi cengkaman suci perniagaan anda, Monaghan akan berkongsi pendapatnya kebenaran mengenai pemasaran media sosial. Anda mesti melihat.

Maddy Osman, pemasar kandungan media sosial, dan blogger berkongsi dengan kami petua pemasaran media sosialnya untuk pemula,

maddy-osman

Sekiranya anda baru memulakan pemasaran media sosial, perkara berikut boleh berguna untuk berjalan dengan kaki kanan:

 • Pilih 2-3 rangkaian sosial untuk disiarkan sehingga anda dapat menyelesaikannya dengan betul. Tetap sederhana sehingga anda dapat membina tabiat yang baik. Yang demikian, teruskan dan tuntut profil di rangkaian lain yang akhirnya anda mahu aktifkan, sebelum orang lain!
 • Kirim secara konsisten. Sekali sehari atau beberapa kali seminggu sudah cukup untuk menunjukkan kepada orang bahawa anda sebenarnya menggunakan profil yang anda pilih. Pastikan juga menjawab secara konsisten jika orang menggunakan profil anda untuk berkomunikasi dengan anda. Alat penjadualan media sosial seperti Buffer, Hootsuite, atau Sprout Social dapat membantu anda menghasilkan penciptaan kandungan dan membantu secara konsisten.
 • Sekiranya anda tidak mempunyai masa atau tenaga untuk membuat kandungan asli, pilihlah. Kongsi artikel yang berkaitan dengan pemimpin pemikiran dalam industri anda. Pastikan untuk menandai mereka dan anda mungkin mendapat jangkauan tambahan jika mereka memutuskan untuk berkongsi catatan anda!

Anda boleh menemui Maddy www.the-blogsmith.com

Saya telah menghubungi Marina Barayeva, pengasas MarinaBarayeva.com, dia menyebut bahawa “Ketika anda baru mulai dan ingin mendapatkan hasil dari media sosial segera, kemudian buat iklan. Tetapi kemudian mereka akan menjadi seperti panggilan dingin bagi orang-orang. “

Marina, yang juga pakar dalam pemasaran untuk usahawan, menambahkan “Jika anda memikirkan penggunaan media sosial jangka panjang, maka fokuslah untuk membangun masyarakat. Inti anda adalah menjadi sumber maklumat berguna mengenai subjek anda. Juga, cari cara untuk berhubung dengan orang lain. ” Dia mencadangkan,

marina-barayeva

 • Terlibat dengan mereka dengan sedikit kreativiti:
  • Mulakan perbualan dengan mengemukakan soalan terbuka.
  • Berikan dua pilihan dan minta untuk memilih yang mereka suka.
  • Tanya pendapat mereka, dll
 • Kaedah lain yang baik untuk berhubung dengan orang lain adalah dengan menandai mereka semasa anda berkongsi kandungan mereka. Bersikap terbuka untuk bekerjasama dan beri sebelum meminta sesuatu.
 • Gunakan semula kandungan antara rangkaian media sosial dan gunakan lebih banyak visual.

Lakukan itu pada akaun anda dan juga pada akaun lain yang mempunyai khalayak yang sama. Jangan spam cuba menjual barang anda, cari cara untuk membantu.

Perkara utama di media sosial sebenarnya adalah sosial dan berguna untuk orang di sana. Ini mengembangkan kewibawaan dan kepercayaan anda kepada anda dan perniagaan anda.

Ivana Taylor, pengasas DIYMarketer, telah berkongsi dengan kami petua penting untuk memulakan pemasaran media sosial anda, “Sama ada anda pemula media sosial atau hanya pemula di platform yang tidak pernah anda gunakan untuk perniagaan anda, ambil 30 hari pertama untuk mengunjungi platform sekurang-kurangnya 15 minit sehari. “

Ivana juga menambah,

ivana-taylor

 • Buat deskripsi profil anda sehingga dapat berbicara dengan pelanggan sasaran anda dengan cara yang hangat, menarik dan ramah.
 • Jadilah profesional sambil membiarkan keperibadian anda bersinar.
 • Kemudian luangkan masa untuk “Dengarkan”. Mendengarkan bermaksud membaca catatan, memperhatikan apa yang orang lain hantar dan catatan mana yang paling berjaya.
 • Cari peluang untuk terlibat dalam perbualan dan mulailah mencari orang untuk mengikuti ceruk anda.
 • Fokus pada perbualan dan ubah hubungan digital anda menjadi e-mel, panggilan telefon atau pertemuan tatap muka.

Anda boleh menemui Ivana Taylor diymarketers.com

Dev Sharma, pengasas DesignBombs adalah pemasar digital yang berjaya terkenal dengan mewujudkan perniagaan dalam talian yang maju. Menurutnya, media sosial sangat strategik dalam kejayaan dalam taliannya. Tetapi banyak pemula tidak berfungsi dan salah sepenuhnya.

Berikut adalah beberapa cadangannya yang dapat membantu pemula berjaya dalam usaha pemasaran media sosial mereka:

dev-sharma

Terdapat banyak platform media sosial yang berbeza. Baru sekali akan muncul setiap hari dan ini merupakan sumber gangguan. Fokus pada sebilangan kecil dan buat kesan.

 • Jangan mengharapkan hasil segera. Ia memerlukan masa untuk membina dan mula mendapat hasil. Yang saya maksudkan di sini ialah anda harus konsisten dan stabil. Jangan berhenti begitu awal.
 • Baca dan laksanakan yang berkesan. Apa yang anda harus tahu ialah pemilik platform media sosial sentiasa berubah. Beberapa strategi yang digunakan di Facebook tahun lalu adalah memalukan hari ini. Ikuti perubahan positif dan tingkatkan secepat mungkin.
 • Ikuti peranan platform media sosial. Agar kempen dan akaun anda tidak ditangguhkan, baca peranan platform dan ikuti mereka.
 • Terlibat dengan pengikut anda di media sosial. Balas komen, suka dan sumbangkan secara positif. Jangan biarkan pengikut anda merasakan anda adalah bot atau pemasar yang tidak peduli dengan aktiviti mereka.
 • Jangan hanya bergantung pada media sosial. Sebabnya ialah platform media sosial milik ahli perniagaan yang mungkin mengubah syaratnya dan memberi kesan serius kepada perniagaan anda. Dorong penglibatan ke blog anda dan dapatkan pengikut anda dalam senarai e-mel anda. Dengan cara itu, jika Facebook (misalnya) melakukan beberapa perubahan yang memberi kesan negatif terhadap kempen pemasaran anda, blog dan senarai e-mel anda akan membuat anda terus berjalan.

Anda boleh menemui Dev Sharma Designbombs.com

Terdapat beberapa perkara yang harus diketahui oleh setiap pemasar media sosial, tidak kira sama ada pemula atau pakar. Berikut adalah cadangan pemasaran media sosial teratas dari Andreea Sauciuc, Pengurus Pemasaran Digital Lanjutan BrandMentions:

Andreea Sauciuc

Adalah penting bahawa setiap perniagaan mempunyai program penjadualan yang termasuk dalam strategi media sosial mereka. Rancang rancangan mingguan atau bulanan anda dan tambahkan catatan pada masa anda mempunyai penglibatan yang lebih tinggi.

 • Pilih platform yang tepat untuk berkongsi kandungan sosial. Jangan meneka di mana penonton anda mungkin menghabiskan masa, tetapi periksa statistik dan analisis laman web anda. Salah satu cabaran terbesar adalah membuat kandungan yang relevan ke saluran yang betul.
 • Gunakan alat untuk meningkatkan perniagaan kecil anda. Ini adalah sos rahsia setiap pemasar. Gunakan alat mendengar sosial seperti BrandMentions untuk mengetahui apa yang orang bercakap tentang anda. Dapatkan semua sebutan dan mesej mengenai jenama anda di satu tempat, dan dapatkan maklumat mengenai jenis pengalaman yang mereka ada, baik positif dan negatif.
 • Membina komuniti. Sekiranya anda berjaya memberikan kepercayaan yang tinggi, orang akan menghargai anda. Mulakan dengan menjalin hubungan di media sosial dan jujur ​​dalam kempen sosial anda dan dengan apa yang anda janjikan.
 • Sentiasa jejak hasil untuk mengetahui cara mencapai ROI yang tinggi pada usaha sosial anda. Penting untuk memantau prestasi dan menilai perniagaan anda dalam setiap strategi pemasaran dalam talian yang anda laksanakan.

Anda boleh menemui Andreea Sauciuc di JenamaMentions.com

Jacob Whitmore mempunyai sudut pandang yang unik dalam petua pemasaran media sosial, “Petua terbaik saya ialah hanya mencuba banyak teknik pemasaran media sosial yang berbeza!”

Jacob, juga pemilik BloggingTitan dan WhitoMedia, percaya,

Sekiranya anda bereksperimen dan mencuba, kemungkinan besar anda akan mencari teknik yang sangat sesuai untuk anda. Juga, baca dan tonton banyak, anda adalah yang anda makan.

WhitoMedia – An pemasaran influencer dan agensi pengeluaran video.

Lihat petua pemasaran yang boleh diambil dari pakar media sosial ini! beritahu kawan

Mengemasnya

Oleh itu, anda mempunyai ’em. Semua petua yang anda perlukan untuk melancarkan atau menggunakan permainan pemasaran media sosial ke peringkat seterusnya.

Tetapi anda mungkin tertanya-tanya …

Apa platform sosial yang harus saya mulakan? ” Atau “Satu-satunya platform media sosial yang harus saya fokuskan?

Soalan hebat.

Dan jawapannya (kepada mereka berdua) adalah:

Mulakan dengan (atau fokus pada) platform media sosial di mana khalayak anda paling aktif.

Oleh itu… Sekiranya anda menjalankan perniagaan B2B, mulailah dengan LinkedIn kerana di situlah bakal pelanggan eksekutif C-suite anda melepak. Begitu juga, jika anda menjalankan perniagaan perhiasan buatan tangan, pergi ke Pinterest, kerana Pinterest mempunyai pengikut yang didominasi wanita.

Memahami demografi khalayak anda boleh sangat membantu di sini. Ini sumber menyenaraikan beberapa maklumat demografi khalayak media sosial yang sangat baik dan memberitahu siapa yang menggunakan rangkaian media sosial yang berbeza. Cukup padankan profil pengguna anda dengan profil pengguna media sosial, dan pilih platform dengan pertindihan terbaik.

Anda boleh mendapatkan hasil yang luar biasa dari media sosial jika anda hanya belajar menulis catatan sosial yang lebih baik, berkongsi cerita menarik dengan pengikut anda, dan menyesuaikan kekerapan / masa pengeposan.

Tetapi:

Jangan lupa bahawa perkara yang paling penting dalam media sosial adalah rangkaian. Oleh itu, fikirkan rangkaian dan bukan penjualan. Penjualan akan menyusul akhirnya.

Untuk menghantar barang yang baik secara konsisten, kembangkan kalendar perkongsian kandungan media sosial. HubSpot memberikannya secara percuma di sini. Selain itu, daftar untuk mendapatkan alat penjadualan media sosial seperti Penyangga dan Hootsuite. Juga, tambahkan pelanjutan penyemak imbas semasa anda mendaftar. Ini akan membantu anda berkongsi cerita menarik dengan satu klik.

Baiklah, itu sahaja.

Anda kini mempunyai semua petua, alat, dan sumber untuk memulakan dengan media sosial. Jadi teruskan! Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai mana-mana platform media sosial, beritahu saya dalam komen dan saya akan membantu dengan senang hati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map