15 (Percuma) Penjana Favicon Yang Sangat Kami Cadangkan

Oleh itu, anda sudah bersedia untuk memulakan blog atau laman web. Anda telah membuat kajian mengenai pembangun laman web mana yang akan digunakan. Anda telah memutuskan nama yang sangat menarik untuk laman web anda. Ya, anda mungkin sudah selesai dan hanya mahu mula mengewangkan blog anda.


Tetapi tunggu, sebelum anda melakukannya. Inilah sedikit ujian. Muatkan blog anda dalam penyemak imbas dan kemudian muatkan laman web lain.

Perhatikan apa-apa yang berbeza?

Selain dari itu adalah dua laman web yang berbeza (jelas), anda akan perhatikan bahawa kebanyakan laman web mempunyai ikon kecil ini di tab mereka. Ini adalah favicon – singkatan dari ikon kegemaran – dan percaya atau tidak, memilikinya sebenarnya sangat penting bagi jenama anda.

Apa Itu Favicon Dan Di Mana Saya Mendapatkannya

Apa itu favicon sebenarnya? Ini adalah ikon kecil kecil yang muncul di hadapan halaman URL, senarai penanda halaman, bar alamat laman web, penyemak imbas tab, dan elemen antara muka lain.

Favicons biasanya mempunyai ukuran berikut: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 128 × 128. Sebilangan besar penyemak imbas menggunakan format .ICO tetapi ada juga yang menggunakan * .GIF dan * .PNG.

Tidak sukar untuk membuat favicon dan dengan 15 Generator Favicon Percuma yang Kami Sarankan, anda akan mempunyai favicon profesional untuk laman web anda dalam masa yang singkat!

1. Penjana Favicon

favicon_genPenjana Favicon

Mungkin penjana termudah untuk digunakan, Favicon Generator membolehkan anda membuat favicon yang siap digunakan hanya dengan memuat naik gambar ke laman web mereka. Penjana favicon percuma ini dapat mengimport format gambar GIF, JPEG, dan PNG terus dari komputer anda, dan menukarnya ke format .ICO. Setelah selesai, muat naik fail favicon ke folder root laman web anda.

Lawati Favicon Generator

2. Favicon.cc

favicon_ccFavicon.cc

Untuk yang lebih kreatif, anda boleh membuat favicon menggunakan Favicon.cc. Penjana dan pencipta favicon percuma dalam talian, laman web ini bagus untuk membuat favicon di tempat yang boleh anda animasikan juga. Anda boleh mengimport gambar serta laman web menyokong format gambar JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, ICO dan CUR.

Lawati Favicon.cc

3. Pemacu Dinamik – Penjana Favicon

pemanduan dinamikPemacu Dinamik – Penjana Favicon

Sebahagian daripada alat web Dynamic Drive, Dynamic Drive – Favicon Generator adalah penjana favicon percuma yang mudah dan senang digunakan. Anda boleh memuat naik gambar yang ada dalam GIF, JPG, PNG, dan BMP untuk menghasilkan ikon favicon. Mereka juga mempunyai pilihan tambahan untuk membuat ikon desktop 32 × 32 dan ikon 48 × 48 XP.

Lawati Dynamic Drive – Favicon Generator

4. Genfavicon

genfaviconGenfavicon

Genfavicon membolehkan anda membuat favicon hanya dalam tiga langkah mudah. Apa yang hebat dari Genfavicon ialah anda dapat memilih ukuran ikon anda semasa membuat. Setelah memuat naik gambar anda dalam bentuk JPEG, GIF, atau PNG, anda boleh memilih ukuran favicon anda (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128). Anda juga boleh melihat pratonton favicon anda dengan mengklik “Capture & Butang Pratonton ”.

Lawati Genfavicon

5. Favicongenerator

favicongenratorFavicongenerator

Favicongenerator adalah penjana ikon tanpa embel-embel yang menggunakan antara muka yang sangat asas, menjadikannya mudah untuk pengguna. Penjana favicon percuma inilah yang anda perlukan untuk menukar gambar PNG, JPG, atau GIF ke format .ico. Laman web ini tidak mempunyai banyak pilihan dan memerlukan gambar berukuran sempurna (100 Piksel x 100 Piksel), tetapi sangat mudah digunakan jika anda malas berfikir untuk membuat favicon.

Lawati Favicongenerator

6. Prodraw

prowdrawProdraw

Walaupun kebanyakan penghasil favicon menyokong fail gambar biasa, sangat sedikit yang membolehkan anda menggunakan fail foto. Prodraw tidak hanya menyokong fail JPG, GIF, PNG, dan BMP biasa, mereka juga menyokong format fail TIF. Alat favicon percuma boleh menghasilkan ikon dalam pelbagai saiz (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) dan juga dapat menghasilkannya pada tahap penajam yang berbeza sehingga anda dapat membandingkan mana yang kelihatan lebih baik untuk laman web anda.

Lawati Prodraw

7. Logaster.com

logasterLogaster.com

Dengan lebih daripada 5,000,000 logo berbeza yang dibuat di bawah tali pinggang mereka, Logaster adalah penjana favicon percuma bagi mereka yang ingin menambahkan “sentuhan peribadi” ketika membuat favicon. Bermula dengan Logaster cukup mudah. Cukup klik pada butang “Buat Logo”, tulis nama syarikat anda dan pilih jenis aktiviti. Anda kemudian akan diberi pilihan templat logo untuk dipilih, yang dapat anda sesuaikan.

Lawati Logaster.com

8. Favicon.pro

Favicon.proFavicon.pro

Favicon.pro adalah satu lagi penghasil favicon hebat yang boleh anda gunakan untuk membuat favicon untuk laman web anda, dengan cepat dan mudah. Mereka mempunyai semua fungsi asas penjana ikon yang membolehkan anda memuat naik gambar anda dalam format PNG, JPG, atau GIF dan mengubahnya menjadi ikon. Perkara hebat lain mengenai Favicon.pro ialah mereka juga menyertakan panduan langkah demi langkah untuk membuat ikon dan memuat naiknya ke laman web anda. Betapa hebatnya perkara itu!

Lawati Favicon.pro

9. Antifavicon

antifaviconAntifavicon

Antifavicon sedikit berbeza dengan penjana ikon lain kerana ia sama sekali tidak menggunakan gambar untuk membuat favicon. Sebaliknya, ia menghasilkan favicon sepenuhnya melalui teks. Alat ini mempunyai dua kotak teks yang boleh anda tulis untuk membuat ikon anda. Selain itu, anda boleh menyesuaikan warna teks dan latar belakangnya. Walaupun pilihannya terhad, penjana favicon percuma ini adalah pilihan yang baik untuk individu yang tidak mempunyai kemahiran reka bentuk.

Lawati Antifavicon

10. RealFaviconGenerator.net

realfavicongenRealFaviconGenerator.net

RealFaviconGenerator adalah alat yang sangat mengejutkan berbanding dengan generator favicon lain. Dengan alat ini, anda dapat membuat favicon pada semua platform yang ada. Selain itu, anda juga dapat menguji ikon itu sendiri. Cukup ketik laman web anda, klik pada butang “Check Favicon” dan ia akan memberi anda maklum balas mengenai favicon anda. Anda dapat memeriksa bagaimana favicon anda kelihatan pada penyemak imbas atau sistem operasi yang berbeza dan memperbaiki apa sahaja yang hilang.

Lawati RealFaviconGenerator.net

11. Favic-o-Matic

favicomaticFavic-o-Matic

Favic-o-Matic mendakwa sebagai “penghasil favicon utama” dan melakukannya dengan memberikan dua pilihan mudah. Muat naik gambar anda dan ubah menjadi fail .ICO tunggal atau buat favicon untuk semua platform yang ada, termasuk aplikasi iOS dan Android. Anda bahkan boleh menyesuaikan ukuran, warna latar belakang, dan banyak lagi untuk favicon anda dalam tetapan lanjutan.

Lawati Favicomatic.com

12. Favikon

favikonFavikon

Perlukan penjana favicon ringkas? Favikon jawapan anda. Penjana ikon ringkas ini membolehkan anda memotong dan memuat turun gambar sebagai fail .ICO. Selain daripada itu, tidak banyak yang dapat anda lakukan dengan Favikon. Sekiranya anda memerlukan favicon sederhana, maka alat percuma ini pasti sesuai untuk anda.

Lawati Favikon

13. Faviconit

faviconitFaviconit

Faviconit adalah alat lain yang mudah digunakan untuk membuat favicon, ikon sentuhan epal, dan juga tajuk HTML untuk pelbagai platform dan peranti. Langkahnya cukup mudah, muat naik gambar anda sahaja dan selebihnya. Penjana favicon percuma ini juga memudahkan menamakan semula ikon anda. Anda boleh mengklik butang “Advanced” untuk mengakses lebih banyak pilihan penyesuaian.

Lawati Faviconit

14. Xiconeditor

xiconeditorXiconeditor

Ingin membuat ikon anda dari awal? Xiconeditor sangat baik jika anda ingin membuat favicon yang sepenuhnya dibuat khas. Laman web ini mempunyai alat jenis, alat berus, alat pensil, pemadam, dan banyak lagi untuk membolehkan anda membuat favicon yang benar-benar unik secara percuma. Anda juga boleh mengimport ikon anda dan memotongnya terus dengan alat yang tersedia dan melihatnya sebelum memuat turun favicon.

Lawati Xiconeditor

15. Faviconr

faviconrFaviconr

Faviconr dapat menghasilkan ikon menggunakan fail JPG, GIF, dan PNG, sama seperti alat lain dalam senarai ini. Perkara lain yang dapat dilakukannya ialah membuat favicon dengan latar yang telus menggunakan fail gambar GIF atau PNG yang telus. Tidak ada alat yang tersedia dengan Faviconr yang menjadikan pembuatan favicon menjadi urusan mudah dengan alat ini.

Lawati Faviconr.com

Pembungkus

Untuk membuat favicon tidak memerlukan banyak usaha tetapi mempunyai pasti sangat membantu. Mempunyai favicon unik dan tersuai anda sendiri menunjukkan bahawa anda serius terhadap jenama dan laman web anda. Tambahan, penjana favicon percuma ini mudah digunakan dan tidak ada salahnya mencubanya!

Sekiranya anda fikir kami kehilangan sesuatu yang hebat, beritahu kami. Kami akan menambah senarai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map