12 Idea Perniagaan Dalam Talian Untuk Pemula

Memulakan perniagaan dalam talian tidak pernah semudah ini bagi anda, terutamanya pada tahun 2018. Semula, usaha perniagaan akan mempunyai banyak risiko yang perlu anda tanggung, seperti perlu melabur di kedai fizikal atau mencari ruang pejabat.


Dengan senarai idea perniagaan dalam talian terbaik kami, anda dapat menghilangkan banyak risiko tersebut dan mempunyai lebih banyak fleksibiliti dengan cara anda bekerja. Selain itu, dengan beberapa pengetahuan asas pembinaan laman web dan pemahaman yang mendalam mengenai penyelenggaraan laman web, anda boleh membina laman web yang akan menjangkau lebih banyak calon pelanggan dengan sedikit perbelanjaan.

Pendedahan FTC: BuildThis menerima bayaran rujukan dari alat yang disenaraikan di laman web ini. Tetapi, pendapat itu berdasarkan pengalaman kami dan bukan berapa banyak yang mereka bayar. Kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu untuk membina laman web sebagai perniagaan. Tolong menyokong kerja kami dan pelajari lebih lanjut mengenai pendedahan pendapatan kami.

Contents

Idea Perniagaan Dalam Talian Terbaik Dan Cara Memulakan

Anda mungkin bertanya pada diri sendiri, “Tetapi, apa jenis idea perniagaan dalam talian yang ada? dan bagaimana saya boleh bermula? “

Sekiranya anda memerlukan sedikit pertolongan, kami mendapat beberapa cadangan yang boleh anda usahakan untuk mula menjana pendapatan pasif tersebut!

Pada dasarnya, memulakan perniagaan dalam talian adalah sama dengan memulakan perniagaan luar talian. Terdapat satu perkara biasa yang perlu anda sediakan – kehadiran dalam talian (laman web atau laman web).

Laman web adalah perkara pertama yang perlu dipertimbangkan jika anda ingin mengembangkan laman web anda seperti perniagaan. Berikut adalah beberapa alat yang dapat membantu anda:

 • Pendaftar domain – Daftarkan nama domain anda dengan pendaftar nama domain yang dipercayai
 • Web hosting untuk perniagaan kecil anda – Pilih syarikat hosting berprestasi tinggi dan boleh dipercayai untuk laman web anda
 • Pembangun laman web terbaik – Sekiranya anda lebih suka editor seret dan lepas, pembangun laman web adalah alternatifnya.
 • Beli sijil SSL – Penting untuk melindungi data pelanggan anda dengan menerapkan SSL
 • Templat invois – Bil pelanggan anda dengan templat invois ringkas dan percuma

Idea # 1. Mulakan Blog

Kaedah yang dicuba dan benar untuk memulakan perniagaan dalam talian adalah melalui blog.

Hanya untuk memberi anda idea tentang berapa penghasilan blog, Pinch of Yum adalah blog makanan yang berjaya dan laman web memperoleh $ 802,144.55 dalam tempoh 12 bulan.

Sekiranya anda minat menulis atau mempunyai kemampuan untuk menulis dengan sangat baik, laman web blog adalah perniagaan dalam talian terbaik yang boleh anda mulakan.

Cubit Yum

Apa yang hebat ialah anda tidak memerlukan banyak kemahiran teknikal atau komputer. Platform seperti WordPress membolehkan anda membuat dan membina laman web blog dalam masa yang singkat.

Anda bahkan boleh menghoskan laman web anda dengan SiteGround atau iPage atau mencari pembangun laman web yang sesuai yang dioptimumkan untuk blog (yang sangat penting jika anda ingin memastikan pengalaman pengguna anda setara).

Dengan menggunakan blog, anda dapat membangun pengikut yang luas untuk jenama anda, yang akan membolehkan anda memperoleh keuntungan dengan bekerjasama dengan pengiklan atau dengan mendapat komisen dari kandungan yang disponsori jenama.

Berikut adalah beberapa langkah utama untuk membantu anda memulakan blog anda:

Langkah 1: Pilih niche

Orang mencari di Internet dengan satu sebab sahaja: untuk menyelesaikan masalah. Sama ada untuk mencari tempat nongkrong, memperbaiki paip yang bocor, atau resipi baru untuk makan malam, blog anda harus memberikan penyelesaian.

Langkah 2: Rancang struktur blog anda

Seterusnya, anda perlu mempunyai struktur blog yang baik. Ia diperlukan untuk tujuan navigasi pengguna dan SEO. Juga, ini dapat memberi anda idea mengenai strategi kandungan anda dan pengembangan blog masa depan.

Langkah 3: Buat kandungan yang hebat

Sekiranya anda mengetahui kaedah pantas untuk memperbaiki paip yang bocor, tulislah! Menghasilkan kandungan yang hebat adalah mudah jika anda pakar dalam bidang anda, jika tidak, anda harus membuat penyelidikan kata kunci.

Langkah 4: Promosikan kandungan anda

Apabila anda mempunyai artikel yang hebat, inilah masanya untuk mempromosikannya! Oleh kerana kebanyakan orang berada di platform media sosial, anda boleh berkongsi kandungan anda di mana khalayak anda berada.

Langkah 5: Mengewangkan blog

Cara mengewangkan blog adalah faktor penting sekiranya anda ingin mula memandang serius blog anda. Mencari kandungan yang ditaja, membuat eBook anda sendiri atau mengesahkan produk pengiklan adalah beberapa cara yang popular.

Contoh memulakan perniagaan dalam talian dengan panduan langkah demi langkah:

 • Bagaimana memulakan blog pelancongan dengan WordPress dan menjana wang
 • Cara memulakan blog makanan dengan WordPress
 • Cara memulakan blog fotografi menggunakan WordPress (dan 4 cara untuk mengewangkan)

Idea # 2. Sertailah Pemasaran Gabungan

Pemasaran afiliasi telah lama wujud dan ini adalah salah satu kaedah termudah untuk menjana wang dalam talian.

Pada asasnya, anda menjana wang dengan menerima komisen untuk produk yang anda jual dari syarikat lain, sama ada melalui laman web mereka sendiri atau melalui platform seperti Amazon atau eBay.

Program gabungan Amazon

Juga, rangkaian gabungan seperti Persimpangan Komisen, atau ShareASale menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan. Anda boleh bergabung dengan rangkaian gabungan ini untuk memperluas pilihan anda.

Selain itu, banyak jenama besar menawarkan program afiliasi dan cukup mudah untuk memulakannya. Yang perlu anda lakukan hanyalah mendaftar sebagai ahli gabungan dan menjual produk atau perkhidmatan syarikat itu menggunakan pautan rujukan khas, yang kemudian anda akan mendapat komisen untuk setiap produk atau perkhidmatan yang dijual.

Bahagian terbaik? Anda boleh melakukan ini tanpa mengangkat jari!

Berikut adalah beberapa petua untuk anda sebelum memulakan perniagaan dalam talian pemasaran gabungan:

1. Penyelidikan program gabungan

Luangkan sedikit masa untuk meneliti program afiliasi yang betul. Anda ingin memastikan program dapat dipercayai dan mempunyai reputasi yang baik dalam membayar komisen.

2. Bagaimana anda dibayar

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan bayaran dalam pemasaran afiliasi seperti CPS, CPL, CPC, dan CPA. Periksa dengan teliti sebelum anda memulakan untuk memastikan program ini menguntungkan dan dapat menghasilkan pulangan pelaburan yang mencukupi.

3. Hari pembayaran

Itu bergantung pada setiap program afiliasi, ada yang dapat pembayaran anda pada hari yang sama dan ada yang memerlukan 1 – 13 hari bekerja bergantung pada negara anda. Juga, periksa dengan program afiliasi bagaimana anda menerima pembayaran? Ia melalui PayPal atau cek.

4. Jenis sokongan

Ketahui jenis sokongan pelanggan yang anda dapat sekiranya menyertai program afiliasi. Bolehkah anda bercakap dengan seseorang melalui telefon atau berbual atau anda perlu menunggu tindak balas e-mel 24 jam?

Pasaran untuk program afiliasi boleh menjadi sangat kompleks dan untuk mencari program yang sesuai untuk anda, anda akan memerlukan sedikit kajian. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pemasaran gabungan, berikut adalah Soalan Lazim yang boleh anda periksa.

Idea # 3. Buka Kedai eCommerce

Idea lain yang popular untuk memulakan perniagaan dalam talian adalah dengan membuka kedai eCommerce.

Pada tahun 2017, jumlah penjualan e-commerce runcit di seluruh dunia berjumlah $ 2.3 trilion dan pendapatannya diunjurkan meningkat menjadi $ 4.88 trilion pada tahun 2021.

statistik penjualan eCommercePenjualan e-dagang runcit di seluruh dunia dari tahun 2014 hingga 2021. (sumber)

Dengan platform seperti Shopify, BigCommerce atau WooCommerce, tidak pernah lebih mudah bagi anda untuk memulakan kedai dalam talian.

Mereka bukan sahaja mudah ditubuhkan, tetapi juga sangat murah untuk membuka kedai eCommerce kerana anda tidak perlu risau tentang tingginya kos kedai fizikal. Anda hanya perlu memastikan operasi kedai dalam talian berjalan lancar, kedai anda akan bertambah sedikit demi sedikit.

Sekiranya anda bimbang tentang perkara seperti penghantaran atau pergudangan, anda boleh menggunakan kaedah seperti penghantaran (lebih lanjut kemudian) untuk menguruskan inventori anda.

Ambil contoh kedai dalam talian WooCommerce, terdapat beberapa petua biasa tetapi penting yang harus anda ketahui untuk menjalankan kedai eCommerce. Petua ini tidak hanya berlaku untuk WooCommerce tetapi juga berfungsi di platform lain.

Petua penting untuk membuka perniagaan dalam talian eCommerce:

1. Pilih platform eCommerce yang betul

Platform yang betul untuk kedai dalam talian anda adalah penting.

Mengapa?

Kerana jika dibandingkan dengan menjalankan blog, ada banyak hal yang perlu dipertimbangkan untuk kedai eCommerce, seperti gateway pembayaran, konfigurasi produk, plugin tambahan, yuran transaksi, dll..

Perkara-perkara ini akan mempengaruhi operasi kedai anda dalam jangka masa panjang.

2. Dapatkan nama domain dan platform hosting

Sekiranya anda ingin membuat kedai di WooCommerce, anda mesti mempunyai hosting eCommerce anda sendiri (seperti InMotion Hosting dan SiteGround). Ini akan membolehkan anda mempunyai lebih banyak kawalan ke atas kedai anda berbanding dengan platform lain.

Perkara lain yang anda perlukan adalah nama domain.

Walaupun beberapa syarikat hosting menawarkan pendaftaran domain percuma jika anda menghoskannya, anda boleh mendaftarkan nama domain pilihan anda dengan mudah di NameCheap atau GoDaddy dan menyambung ke platform eCommerce anda.

3. Pasang dan pasangkan platform

Membina kedai eCommerce dengan WooCommerce sangat mudah.

Anda perlu muat turun pemalam di papan pemuka pentadbir WordPress anda dengan menambahkannya sebagai pemalam baru. Aktifkan pemalam dan anda perlu melihat halaman tetapan.

Dan itu sahaja! Anda sudah bersedia untuk mula membina kedai eCommerce.

Walaupun WooCommerce menghendaki anda menyiapkan platformnya secara manual, mereka bebas digunakan. Yang sudah siap seperti Shopify atau BigCommerce akan meminta anda membayar yuran untuk menggunakannya.

4. Konfigurasikan dan tambah produk

Bergantung pada cara anda membina kedai dalam talian anda, mungkin ada kurva pembelajaran untuk menggunakan dan membiasakan diri dengan setiap platform.

Menjual produk mudah?

Anda mungkin perlu tahu cukup untuk menambahkan perincian seperti harga, kod SKU, kuantiti, kaedah penghantaran dan ketersediaan stok.

Menjual barang yang lebih rumit mungkin memerlukan anda menyiapkan varian atau atribut produk dan mempertimbangkan perkara seperti produk yang dipautkan untuk penjualan atau penjualan silang atau menghubungkan pintu masuk pembayaran ke kedai dalam talian anda.

Syukurlah, sebilangan besar platform dilengkapi dengan percubaan percuma, jadi anda dapat memperoleh pengalaman langsung dengan mereka.

5. Pasang alat tambah

Semua platform eCommerce dilengkapi dengan add-on yang dapat membantu anda mengembangkan kedai dalam talian anda dan meningkatkan penjualan.

BigCommerce mempunyai perisian omnichannel yang membolehkan anda mempromosikan dan menjual produk anda dengan lancar di pasaran seperti Amazon, eBay, Etsy dan saluran lain.

Shopify membolehkan anda menjual di platform media sosial seperti Pinterest, Facebook, Instagram dan Messenger, sementara WooCommerce mempunyai jumlah plugin terbanyak yang boleh anda gunakan dan banyak di antaranya percuma.

Memulakan kedai eCommerce adalah idea perniagaan dalam talian terbaik jika anda mempunyai produk hebat atau ingin mengembangkan penjualan anda. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ketika penjualan eCommerce global meningkat, anda tidak boleh ketinggalan!

Idea # 4. Bina Aplikasi

Ini zaman telefon pintar dan permintaan untuk aplikasi baru dan inovatif lebih besar dari sebelumnya. Setiap hari, banyak aplikasi dimuat turun dan digunakan di pasaran Android dan iOS. Dengan sebilangan besar pelanggan berpotensi, membuat aplikasi dapat menjadi pasaran yang menguntungkan.

Bagi anda yang merupakan pengaturcara atau pembangun, meluangkan masa untuk membangun dan menjual aplikasi peranti pintar akan bernilai masa anda jika anda ingin menjana wang dalam talian. Kos overhead untuk membuat aplikasi sangat minimum kerana anda tidak perlu bimbang tentang perkara seperti kos penghantaran atau penyimpanan.

Lebih-lebih lagi, jika aplikasi anda berkinerja baik, anda bahkan dapat memikat jenama lain untuk beriklan di aplikasi anda dengan sumber pendapatan pasif yang hebat.

Platform untuk membina aplikasi mudah alih untuk memulakan anda:

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman pengekodan, berikut adalah pembuat aplikasi di pasaran untuk membantu mengembangkan aplikasi mudah alih:

1. Appery.io

Appery.ioGunakan pembuat aplikasi mudah alih Appery.io untuk memulakan perniagaan dalam talian

Pembangun aplikasi mudah alih berasaskan awan untuk Android, IOS dan Windows Phone. Appery.io menggunakan penyunting visual untuk menyeret dan melepaskan komponen untuk membina UI. Anda boleh menyambung dengan serta-merta ke REST API dan menggunakannya di aplikasi anda.

2. AppMakr

Ini adalah platform DIY yang membolehkan sesiapa sahaja membuat aplikasi IOS, Android, dan HTML5. Tidak memerlukan pengetahuan pengekodan. Anda boleh membina seberapa banyak aplikasi yang anda mahukan AppMakr untuk kemas kini dan bilangan ciri tanpa had.

Selain membina aplikasi, anda juga dapat membina laman web untuk pelanggan. Sam sebagai membina aplikasi, anda tidak perlu menjadi pakar dalam HTML atau PHP untuk membuat laman web untuk pelanggan. Berikut adalah senarai platform pembinaan laman web yang boleh anda gunakan.

Idea # 5. Jadilah Perunding Media Sosial

Walaupun syarikat besar dan jenama besar mampu menggaji kakitangan sepenuh masa untuk menyelaraskan akaun media sosial mereka (Twitter, Facebook, Instagram, dll.), Sebilangan besar perniagaan kecil cenderung menguruskannya sendiri.

Walau bagaimanapun, kebanyakan pemilik perniagaan tidak mempunyai masa atau keupayaan untuk mengendalikan media sosial mereka sementara masih menguruskan tanggungjawab yang lebih besar untuk syarikat itu.

Di sinilah anda masuk dengan menawarkan kepada menjadi perunding media sosial untuk perniagaan yang lebih kecil.

Kadar purata untuk pengurus / pemasar media sosial bebas adalah sekitar $ 25.25 sejam dengan jumlah tertinggi ialah $ 150 sejam dan terendah adalah $ 4 sebulan. Semakin baik anda, semakin tinggi yuran anda di platform bebas ini. (sumber)

Sebagai perunding media sosial, anda dapat membantu mereka merancang jadual pemasaran mereka, menyusun strategi kandungan yang relevan dengan khalayak sasaran mereka, dan meningkatkan keseluruhan perancangan media sosial mereka.

Berikut adalah beberapa perkara untuk memulakan anda sebagai perunding media sosial:

 1. Jadilah orang yang sebenar dan menolong orang lain
 2. Analisis data untuk menentukan kandungan yang sesuai untuk setiap platform
 3. Gunakan alat seperti IFTTT, Bufferapp, Hootsuite, dan lain-lain untuk menolong anda mengautomatikkan dan menjadwalkan tugas
 4. Terokai dan cari pelbagai jenis peluang media sosial
 5. Dapatkan kemahiran anda untuk menonjol dari orang ramai – Penulisan, reka bentuk dan penyuntingan foto

Sebenarnya, jika anda mempunyai laman web atau blog anda sendiri, anda harus mempelajari panduan pemasaran media sosial mudah ini untuk pemula untuk menguruskan akaun media sosial anda sendiri.

Idea # 6. Freelancer Untuk Sewa

Pekerjaan lepas bukanlah sesuatu yang baru bagi dunia dalam talian dan ini adalah cara yang baik untuk menjana pendapatan pasif jika anda seorang pakar dalam bidang tertentu. Perniagaan yang lebih kecil cenderung mencari pekerja lepas untuk menolong mereka dengan projek satu kali kerana ia jauh lebih menjimatkan daripada menggaji kakitangan sepenuh masa.

Perkara hebat mengenai pekerjaan bebas ialah anda tidak perlu terikat dengan bidang apa pun. Platform seperti Fiverr menawarkan pekerjaan bebas untuk semua bidang termasuk kandungan bertulis, reka bentuk grafik, pengaturcaraan, hingga kemasukan data.

Walau bagaimanapun, penting bagi anda untuk menguruskan aliran kerja anda dengan betul kerana mengambil beberapa projek pada satu masa boleh sangat membebankan.

Idea # 7. Jadilah Pereka Tema WordPress

Dengan semakin banyak orang memulakan laman web WordPress mereka sendiri, permintaan untuk tema WordPress berkualiti juga meningkat dengan ketara. Bagi mereka yang mempunyai bakat untuk reka bentuk dan pengkodan HTML, terdapat permintaan besar bagi orang yang dapat membuat tema laman web WordPress yang dipesan lebih awal dan menarik.

Laman web seperti TemplatMonster adalah contoh terbaik bagaimana anda boleh menjana pendapatan pasif yang bagus untuk diri sendiri dengan menjual tema khas dan unik untuk orang. Sekiranya anda tidak mahu membuat laman web, anda bahkan boleh menggunakan pasaran seperti ThemeForest untuk menjual reka bentuk tema WordPress anda.

Idea # 8. Gunakan atau Bekerja dengan Pengiklan

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web atau blog, maka anda sudah mempunyai platform hebat yang boleh anda gunakan untuk menjana pendapatan pasif. Dengan menjual sebahagian ruang halaman anda kepada pengiklan, anda dapat menjana wang secara pasif apabila khalayak atau pengunjung anda mengklik iklan di laman web anda.

Dengan menggunakan pengiklan, penghasilan anda pada amnya akan dihitung dengan menggunakan metode biaya per klik (BPK) dan klik-tayang (RKT) dengan tingkat penghasilan anda akan berdasarkan lalu lintas laman web anda. Pada dasarnya, semakin banyak orang mengklik iklan di halaman anda, semakin banyak wang yang anda akan dapat.

Salah satu cara yang lebih popular untuk menjana wang melalui klik iklan adalah dengan menggunakan Google Adsense atau pengiklan lain yang serupa seperti RSS feed dan sepanduk langsung.

Idea # 9. Menawarkan Webinar dan Kursus Dalam Talian

Permintaan untuk tutor, sama ada dalam talian atau luar talian, sentiasa hebat. Sekiranya anda seorang pakar atau berpengetahuan dalam bidang khusus, maka menawarkan pelajaran dalam talian atau e-kursus boleh menjadi kaedah terbaik untuk menjana pendapatan tambahan pada masa lapang.

Tutor.com atau TutorVista adalah laman web di mana anda boleh memberikan perkhidmatan bimbingan dalam talian. Udemy dan Boleh diajar, sebaliknya, merupakan platform hebat untuk membuat kursus video dan menjana wang dengan mengajar orang di seluruh dunia. Pemasaran digital, penulisan web, Excel, analisis kewangan, dan latihan haiwan kesayangan adalah beberapa topik yang paling popular.

Idea # 10. Menawarkan Perkhidmatan SEO

Selok-belok mesin carian dan platform seperti Google Analytics boleh membingungkan bagi kebanyakan orang. Banyak perniagaan kecil hingga sederhana sering mengabaikan kelebihan pengoptimuman mesin pencari (SEO) dan bagaimana ia meningkatkan prestasi laman web mereka.

Sekiranya anda mengetahui cara anda menggunakan SEO dan amalannya, menubuhkan agensi perunding SEO boleh menjadi kaedah yang baik untuk menggunakan set kemahiran anda. Anda boleh menawarkan perkhidmatan seperti menafsirkan dan membaca data analisis mereka dengan cara yang betul, menyusun kandungan untuk mendapatkan lalu lintas yang lebih baik atau menggunakan kata kunci dengan betul untuk meningkatkan kedudukan mesin pencari..

Anda boleh melihat orang yang suka AJ Ghergich untuk contoh bagaimana menubuhkan agensi perunding SEO anda sendiri.

Idea # 11. Perniagaan Dropshipping

Satu lagi jalan yang baik bagi pengusaha untuk memulakan perniagaan mereka adalah dengan menubuhkan perniagaan dropshipping.

Tidak biasa dengan istilah itu? Nah, pada dasarnya ini adalah jenis perniagaan di mana anda menjual produk kepada pelanggan TAPI semua inventori dan penghantaran dikendalikan oleh pengeluar bagi pihak anda.

Kate adalah dropshipper yang berjaya. Dia menjana pendapatan $ 32,000 + setiap bulan dari perniagaan Anime dropshippingnya. Logik Kate mengatakan bahawa banyak dropshippers dapat menghasilkan wang dengan mengumpulkan item yang berbeza dari pelbagai dropshippers berdasarkan tema umum dan dengan itu membuat pangkalan membeli-belah khusus. – Crazylister

Perniagaan DropshippingKedai perniagaan dalam talian Kate’s Anime dropshipping.

Oleh kerana model perniagaan berbeza dengan kedai eCommerce, kos melibatkan memulakan perniagaan dropshipping juga berbeza.

Laman web seperti Shopify menawarkan cara yang mudah dan mudah untuk memulakan perniagaan dropshipping, tetapi jika anda memerlukan sedikit bantuan, berikut adalah beberapa petua:

Petua untuk memulakan perniagaan dalam talian:

1. Penyelidikan untuk niche yang menguntungkan

Anda tidak boleh memilih produk rawak untuk dijual. Untuk memaksimumkan prestasi, anda perlu mengenal pasti niche yang menguntungkan untuk kedai anda.

Gunakan alat seperti Perancang Kata Kunci Google atau SEMrush untuk membenarkan pilihan anda dengan meneliti permintaan pasaran, kesukaran kata kunci dan pesaing.

2. Pilih pembekal

Ketika mencari pembekal, anda tidak boleh salah dengan AliExpress. Mudah dan senang digunakan AliExpress dengan kedai dropshipping anda.

Untuk memulakan, Shopify sebenarnya mengesyorkan AliExpress sebagai sumber utama anda di artikel mereka untuk semua keperluan dropshipping anda.

3. Pilih platform yang sesuai

Terdapat banyak platform eCommerce untuk perniagaan dropshipping anda. Tetapi, Shopify adalah salah satu platform terbaik yang boleh anda mulakan dengan cepat.

Shopify berintegrasi dengan pasar seperti AliExpress dan Oberlo untuk mengimport produk terus ke kedai anda dan memesannya untuk pelanggan anda.

4. Pasang dan konfigurasikan

Ia berbeza dengan WooCommerce, anda boleh langsung mengkonfigurasi kedai dropshipping anda semasa anda mendaftar dengan Shopify.

Cukup pilih tema etalase yang indah untuk bermula. Walaupun tidak memerlukan pemasangan, anda masih perlu melalui kurva pembelajaran untuk menggunakan platform.

5. Lancarkan dan promosikan kedai anda

Apabila persediaan asas selesai, sudah waktunya untuk melancarkan dan mempromosikan perniagaan dropshipping anda.

Analisis khalayak anda, promosikan kedai anda di media sosial dan tulis kandungan asli yang berkaitan dengan produk anda adalah beberapa cara untuk mempromosikan kedai anda.

Mereka yang menginginkan model perniagaan berisiko rendah semestinya mempertimbangkan untuk menceburkan diri dalam perniagaan dropshipping kerana kos yang harus anda hadapi adalah pembayaran untuk produk (yang anda jual kepada pelanggan anda) dan persediaan di kedai.

Sebarang kos lain seperti penghantaran, pengurusan inventori, dan pembuatan produk, akan ditangani oleh pengeluar sebagai gantinya.

Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk memulakan perniagaan dalam talian:

 • Cara memulakan kedai dalam talian Shopify dropshipping

Idea # 12. Menjadi Vlogger / YouTuber

Penggunaan kandungan telah berubah secara mendadak sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan salah satu platform yang paling cepat berkembang adalah laman web yang berpusatkan video seperti YouTube dan Snapchat. Walaupun terdapat tempat untuk artikel kaya teks di internet, lebih kerap daripada pengguna, pengguna akan lebih tertarik kepada media kaya seperti video.

Ini memungkinkan peningkatan Vloggers dan YouTuber yang mampu menjana jutaan dolar setahun dari khalayak mereka dengan membuat kandungan berasaskan video.

Salah satu YouTuber – Toby Turner adalah salah satu bintang dengan pendapatan tertinggi Saluran YouTube. Dari vlog, animasi hingga podcast, Toby memperoleh $ 3.3 Juta untuk kandungan yang dihasilkannya. – NewMediaRockstars

Toby TurnerSaluran YouTube Toby Turner – lebih daripada 6.2 juta pelanggan

Dan, memulakan vlog atau saluran YouTube sangat murah kerana semua yang anda perlukan adalah kamera (sama ada iPhone anda atau kamera SLR asas) dan anda sudah bersedia untuk pergi!

Selain itu, anda tidak perlu hanya membuat video di YouTube. Terdapat platform kandungan video lain yang berkesan seperti Instagram, Snapchat Stories, dan Facebook Live video yang boleh anda gunakan untuk membina penonton dan mempromosikan jenama anda.

Soalan Lazim Perniagaan Dalam Talian

Perniagaan dalam talian mana yang terbaik?

Yang saya senaraikan di sini dalam artikel ini – blogging, pemasaran gabungan, kedai dalam talian, pemasaran media sosial, pereka tema aplikasi atau laman web – perniagaan dalam talian ini mempunyai kadar kejayaan tertinggi dalam penyelidikan saya.

Bagaimana saya memulakan perniagaan Internet?

Sama seperti memulakan perniagaan luar talian – anda mencari dan memenuhi keperluan pengguna. Satu-satunya perbezaan antara perniagaan Internet dengan perniagaan luar talian – adalah bahawa anda berhubung dengan pelanggan anda secara berbeza (dalam talian berbanding secara peribadi).

Inilah panduan pembuatan laman web kami untuk memulakan anda.

Adakah laman web mesti dimiliki untuk perniagaan dalam talian?

Tidak, laman web bukanlah suatu keharusan untuk mula menjual secara dalam talian. Tetapi akhirnya anda memerlukannya untuk tujuan pemasaran dan komunikasi.

Bagaimana saya memulakan perniagaan Shopify yang berjaya?

Kami telah menerbitkan beberapa panduan mendalam mengenai perniagaan Shopify, baca: Cara membuat kedai dalam talian menggunakan Shopify dan Cara memulakan perniagaan dropshipping yang berjaya dengan Shopify.

Perniagaan apa yang boleh saya mulakan dengan kurang dari $ 20k?

Semua perniagaan yang saya sebutkan di sini boleh dimulakan dengan kurang dari $ 20,000.

Mengapa kebanyakan perniagaan dalam talian gagal?

Tiga sebab utama mengapa kebanyakan perniagaan dalam talian gagal:
1- Mereka tidak dapat mengarahkan lalu lintas yang disasarkan dengan mencukupi ke laman web / portal dalam talian mereka,
2- Mereka tidak menawarkan produk unik / berkualiti dengan pengalaman berjenama, dan
3- Mereka tidak menyesuaikan diri dengan perubahan yang cukup cepat dan kalah dengan pesaing baru.

Apa yang paling banyak dibeli orang dalam talian?

Pada masa penulisan ini, penjual terlaris di Amazon adalah produk dalam kategori berikut: 1- Mainan & Permainan, 2- Elektronik, 3- Kamera & foto, 4- Permainan Video, dan 5- Buku. Menurut penyelidikan oleh Startup Bros, produk yang mudah dihantar dengan harga antara $ 21 – $ 200 paling mudah dijual di Amazon.

Platform mana yang harus saya gunakan untuk memulakan perniagaan dalam talian saya?

Saya mengesyorkan WordPress yang dihoskan sendiri bagi mereka yang memulakan laman web atau blog; BigCommerce dan Shopify adalah yang terbaik jika anda ingin menjual produk anda sendiri.

Di mana saya menjadi tuan rumah laman web perniagaan dalam talian pertama saya?

Untuk pemula kami mengesyorkan InMotion Hosting dan Hostinger.

Kesimpulannya

Kami hanya mencoret beberapa idea perniagaan dalam talian, tetapi idea yang telah kami sebutkan di atas adalah beberapa cara yang boleh dicuba dan anda boleh mulakan.

Sekiranya anda mencari lebih banyak inspirasi, lihat:

Perkara penting yang perlu diperhatikan ialah, lebih kerap daripada perniagaan dalam talian ini boleh menjadi lebih baik untuk mendapatkan sejumlah wang tambahan, tetapi bukan sebagai sumber pendapatan yang tetap.

Ini tidak bermaksud bahawa anda tidak dapat mengubahnya menjadi perniagaan utama anda seperti yang telah dilakukan oleh beberapa usahawan. Ia dapat dilakukan, tetapi perlu beberapa saat sebelum anda dapat melihat keuntungan besar dari perniagaan dalam talian anda yang akan membenarkan peralihan tersebut.

Seperti perniagaan apa pun, jika anda ingin melihat hasilnya, anda hanya perlu meluangkan masa dan usaha. Sebelum anda mengetahuinya, anda akan mempunyai perniagaan dalam talian yang berjaya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map