12 Fakta dan Statistik Padu Mengenai Pemasaran E-mel yang Anda Perlu Tahu

Walaupun status pekerjaan anda, umur atau jantina, kemungkinan pada hari kerja anda membaca e-mel sebelum bangun dari tidur. Anda mungkin melakukannya pagi ini.


Sekarang, pemasar kandungan harus tahu bahawa memiliki strategi pemasaran e-mel sangat penting untuk setiap jenama. Oleh itu, jika anda enggan melakukan ini, berikut adalah beberapa fakta dan nombor terkini yang dapat membantu anda dan pasukan anda mengerjakan kempen e-mel dan terus berada di landasan yang betul.

Sebelum ini, berikut adalah beberapa fakta dan artikel statistik yang kami lakukan sebelumnya:

  • Statistik Beli-belah Dalam Talian, eCommerce, dan Interne
  • Berapa banyak Internet adalah WordPress

Tandakan mereka jika anda berminat. Sekarang, mari kita ke jalan raya!

Statistik dan Fakta Pemasaran E-mel

1. E-mel Mempunyai Jangkauan Terbesar

Bilangan e-mel yang dihantar dan diterima setiap hari di seluruh dunia dari 2017 hingga 2023 (dalam berbilion-bilion).

Adakah anda tahu e-mel adalah saluran pemasaran terluas yang pernah ada? Pada tahun 2018, terdapat lebih 3.8 bilion pengguna e-mel di seluruh dunia dan jumlahnya dijangka meningkat kepada 4.4 bilion pengguna pada tahun 2023.

Sekiranya itu tidak cukup menarik bagi anda untuk mula merancang menjangkau pelanggan melalui e-mel, Penganalisis HTF menganggarkan bahawa menjelang tahun 2022, pemasaran e-mel akan terus berkembang dan saiz pasaran akan mencapai $ 694 juta.

Saiz pasaran untuk pemasaran e-mel akan mencapai $ 694 juta pada tahun 2022 melalui @placeitapp beritahu rakan

2. Pemasaran E-mel Mempunyai Kadar ROI Tertinggi

Penyelidikan menunjukkan bahawa kempen pemasaran e-mel mempunyai kadar pulangan pelaburan (ROI) yang lebih tinggi daripada saluran pemasaran digital yang lain.

Laporan oleh pihak Persatuan Data dan Pemasaran menyatakan bahawa ROI pemasaran e-mel melebihi £ 42 untuk setiap paun yang anda belanjakan, jumlah yang meningkat berbanding dengan laporan sebelumnya pada tahun 2017. ROI e-mel telah meningkat dari £ 32 (2017) kepada £ 42 (2018).

Di samping itu, sebuah Banci ekonsultasi dari 2018 menyoroti bahawa 74% syarikat menilai saluran pemasaran e-mel dan mengakui strategi ini menjadikan perniagaan mereka ROI yang baik atau cemerlang.

3. Gen Z akan Meningkatkan Penggunaan E-mel untuk Perniagaan

Millennials dan Generation X mempunyai penggunaan e-mel jenuh, semua orang tahu ini, tetapi ada generasi yang diharapkan dapat meningkatkan strategi pemasaran ini untuk beberapa tahun ke depan seiring bertambahnya usia. Jenama kini bertaruh pada Generasi Z.

Ini bukan sekadar firasat rawak. Menurut kajian oleh Strategi SendGrid dan Telur 85% Gen Z menggunakan e-mel sekurang-kurangnya setiap bulan, jumlah ini bertambah seiring dengan usia seawal milenium dan Gen X menggunakan e-mel sekurang-kurangnya sebulan sekali dalam 89% dan 92%, masing-masing.

Walaupun Gen Z cenderung menggunakan e-mel untuk bekerja (kebanyakan mereka bukan sebahagian daripada tenaga kerja) mereka akan mempunyai tabiat e-mel seperti yang dilakukan oleh milenium sekarang. Dijangkakan bahawa 68% daripadanya akan membaca e-mel dari syarikat yang menghantar iklan, kupon atau resit.

68% Gen Z akan membaca e-mel dari syarikat yang menghantar iklan, kupon atau resit melalui @placeitapp memberitahu rakan

4. Orang Mengandalkan E-mel untuk Berkomunikasi Secara Langsung

Salah satu sebab strategi pemasaran e-mel berjaya selama bertahun-tahun adalah kerana pengguna masih mahukan dan mempercayai hubungan langsung dengan jenama dan, dalam senario terbaik, mereka secara sukarela melanggan untuk mendapatkan kandungan berharga melalui saluran ini.

Trend pasaran menunjukkan bahawa perkhidmatan perbankan, kewangan dan insurans, serta barang runcit dan pengguna, dan perjalanan dan perhotelan adalah industri utama teratas yang menggunakan penyelesaian pemasaran e-mel.

5. Ia Mempunyai Kadar Pengekalan Pelanggan Tertinggi

Selama bertahun-tahun, pemasar telah meletakkan e-mel sebagai saluran yang paling berkesan untuk kesedaran, pemerolehan, penukaran, dan pengekalan. Kini, e-mel mempunyai kadar pengekalan pelanggan tertinggi. Menurut Emarsys, 81% SMB masih bergantung pada e-mel sebagai saluran pemerolehan pelanggan utama mereka. Dan, e-mel tersebut mempunyai kadar pengekalan pelanggan pada 80%.

Untuk beberapa tahun akan datang, menurut Salesforce Trends in Customer Trust, 75% milenium dan Gen Zers diharapkan dapat mengekalkan penglibatan jenama mereka berdasarkan interaksi sebelumnya.

Fikirkan bahawa anda bukan sahaja dapat menjaga pelanggan anda tetapi anda juga dapat mendapatkannya kembali jika mereka meninggalkan kempen pemasaran anda untuk beberapa sebab.

Usahakan untuk menambah dan menambah nilai pada kandungan e-mel pada hari cuti, dan terutama semasa Black Friday. Telah dinyatakan bahawa Tawaran Black Friday mempunyai kadar pengembalian tertinggi, juga disebut pengaktifan semula pelanggan; nombor menunjukkan bahawa pesanan winback meningkat sebanyak 106% pada tarikh ini, berbanding dengan baki tahun ini.

E-mel terus menjadi pemacu utama pengekalan pelanggan (80%) dan pemerolehan (81%) untuk PKS, menurut Emarsys kepada rakan

6. E-mel Meningkatkan Jualan Dalam Talian

E-mel OmnisendJuga dari Omnisend – Hari terbaik mutlak (untuk kadar buka dan klik) untuk menghantar e-mel adalah yang pertama bulan ini.

Menghantar 3 e-mel automatik boleh membawa kepada 90% lebih banyak pesanan dalam talian berbanding dengan e-mel tunggal, seperti yang dituntut oleh Omnisend, platform automasi pemasaran e-dagang.

Dianggarkan bahawa 81% pembeli dalam talian Amerika cenderung membeli-belah -sama ada dalam talian atau di kedai- hasil daripada apa yang mereka baca dalam e-mel. Pengguna menyukai ganjaran e-mel seperti mendapatkan tawaran istimewa, kupon yang mereka boleh menebus atau harga eksklusif dalam talian.

7. E-mel Membolehkan Hubungan Segera dengan Pasar Amerika

Statistik menunjukkan bahawa 28% orang dewasa Amerika akui mereka sentiasa dalam talian.

Menurut Ini Siaran akhbar Market Watch, Amerika mempunyai bahagian pasaran terbesar dalam pasaran pemasaran e-mel global. Itulah kunci strategi pemasaran e-mel yang berjaya.

Sebenarnya, data ramalan eMarketer 2019 menunjukkan bahawa 37.2% pasaran iklan digital Amerika Syarikat adalah milik Google, 22.1% ke Facebook dan 8% ke Amazon pada akhir 2019.

Amerika Utara dianggap mempunyai bahagian pasaran terbesar dalam pasaran pemasaran e-mel global, menurut MarketWatch kepada rakan

8. Pemasaran E-mel adalah serba boleh dan mudah alih

Apabila dilakukan dengan baik dan dioptimumkan untuk responsif, kempen pemasaran e-mel menarik dan menarik dan mempunyai reaksi positif yang akhirnya menjadi penjualan.

Bergantung pada kandungan yang anda urus dan keperluan jenama anda, 53% e-mel dibuka pada peranti mudah alih. Anda boleh menyertakan gambar, video unggulan atau video yang dibuat dalam pemasaran e-mel anda menggunakan alat seperti pembuat tayangan slaid.

Beri perhatian khusus terhadap respons dan video dioptimumkan untuk dipaparkan dengan betul pada peranti mudah alih kerana. Sekiranya tidak, pelawat akan mencari di tempat lain. Menurut Scientia Mobile dan Google Study, 53% pengguna meninggalkan kandungan yang tidak dipaparkan dengan cukup pantas, dan semua usaha anda sebelum ini akan ditakdirkan.

Oleh itu, fleksibiliti grafik harus selari dengan salinan dan tajuk subjek yang ditulis dengan baik. Paige Arnof-Fenn, pemilik firma pemasaran Massachusetts Mavens & Moguls, menunjukkan baris subjek untuk e-mel mestilah pendek kerana banyak orang membaca di telefon atau tablet mereka.

9. E-mel Adalah Platform Yang Paling Disukai untuk Pemasaran Digital

Menurut eTargetMedia, pemasaran e-mel bergerak ke arah pemperibadian dan membuat kandungan interaktif.

Ini bermaksud maklumat tidak akan berjalan sehala tetapi akan sampai pada waktu yang tepat dan pengguna berpeluang menempah sesuatu, mengambil tinjauan, menonton video atau mengikuti jenama di media sosial. Penyelidikan Accenture menunjukkan bahawa 91% pengguna lebih suka jenama yang mengingati siapa mereka, mengenali minat mereka dan menawarkan cadangan yang berkaitan dengan mereka secara peribadi.

Sebaliknya, anda harus sedar, seperti yang dinyatakan oleh baru-baru ini Tinjauan Kandungan Jenama Adobe 2019, bahawa 25% pengguna terganggu dengan kandungan yang terlalu diperibadikan, jadi mesti menjadi sesuatu di antara dan benar-benar difikirkan baik untuk sasaran tertentu.

10. E-mel Mempunyai CPA Terendah

e-mel mempunyai kos per pemerolehan terendahE-mel mempunyai CPA purata terendah; surat terus, sebaliknya, mempunyai CPA tertinggi dengan purata $ 26.40.

E-mel mempunyai kos perolehan (CPA) purata terendah sekitar $ 10, berbanding dengan media sosial – $ 20, surat terus – $ 31, carian berbayar – $ 16, dan iklan paparan dalam talian – $ 25.

Mengapa ini penting untuk strategi anda? Nah, ini mudah, kebanyakan jenama ingin mencapai jumlah terbesar dengan menggunakan sumber sebanyak mungkin.

E-mel mempunyai kos perolehan (CPA) purata terendah sekitar $ 10 melalui @placeitapp beritahu rakan

11. Orang Sebenarnya Membaca E-mel Mereka

Menurut Kehidupan Internet, kira-kira 936,740 e-mel yang sah dihantar setiap saat di seluruh dunia.

Untuk berjaya, anda harus fokus pada reka bentuk pemasaran e-mel yang dilaksanakan dengan baik. Sekiranya anda masih mengusahakannya dan memerlukan logo percuma atau cepat reka bentuk logo, bersama dengan visual jenama lain, lihat templat dan alat reka bentuk yang ditawarkan oleh perkhidmatan pemasaran e-mel, atau gunakan pencipta dalam talian seperti yang ada di Tempat letak. Dengan cara ini anda dapat menjimatkan banyak masa yang boleh digunakan untuk penyelidikan.

Dikatakan bahawa orang membaca e-mel mereka, tetapi ini tidak bermaksud mereka membaca semuanya atau mereka mempunyai masa untuk membaca buletin berukuran novel.

Mengenai kandungan bertulis itu sendiri, anda harus menyimpannya perbualan dan antara 300 hingga 500 kata untuk membuat orang membaca mesej anda dan bukannya hanya menatal ke bawah untuk mendapatkan yang penting.

Sekiranya anda menulis e-mel yang panjang, mereka mungkin akan masuk ke tong sampah.

12. Buletin Meningkatkan Penglibatan Pelanggan

Sekiranya anda belajar menguasai alat pemasaran e-mel, anda akan meningkatkan kadar penjualan dan penukaran, dan angka menunjukkan anda harus fokus untuk membuat buletin yang hebat terutamanya jika anda memulakan jenama baru.

Seperti yang dinyatakan oleh penulis Dave Pell, walaupun mereka telah meninggal dan kembali beberapa kali dalam beberapa dekad terakhir, buletin abadi. Kenapa? Dia menunjukkan beberapa sebab, dan yang paling penting ialah e-mel adalah peribadi, anda memasuki ruang orang lain yang dilarang dengan baik: peti masuk peribadi mereka.

Sangat penting bahawa setiap e-mel menunjukkan bahawa anda telah membuat kerja rumah anda, ini bermakna anda meluangkan masa untuk menulis kandungan yang bernas, dan menerangkan secara ringkas faedah membeli produk anda dan, jika boleh, memberi faedah tambahan untuk pelanggan e-mel.

Pemasaran e-mel jauh dari mati! Berikut adalah 12 fakta dan statistik mengenai pemasaran e-mel melalui @placeitapp kepada rakan

Kesimpulannya

Perlu diingat bahawa peti masuk e-mel adalah satu-satunya suapan yang dapat dikendalikan oleh pengguna 100% dan setelah mereka berhenti melanggan atau menandai e-mel anda sebagai spam, anda akan keluar.

Tajuk utama dengan “e-mel sudah mati” datang dan pergi ketika pengguna teruja dengan teknologi baru atau platform media sosial yang bergaya, tetapi ingat e-mel telah bertahan banyak dari mereka juga. Fikirkan tentang ketika anda pertama kali membuat alamat e-mel peribadi anda. Setelah bertahun-tahun anda masih memeriksanya, melanggan perkhidmatan baru dan akan terus melakukannya untuk tahun-tahun akan datang.

Sebagai pakar pemasaran, cabarannya sekarang bergantung pada penyesuaian kempen pemasaran e-mel dengan tren yang sedang berjalan dan pengguna baru.

Karina Ramos adalah wakil dari Placeit. Platform di mana setiap orang dapat membuat aset visual mereka sendiri untuk jenama mereka tanpa mengira kemahiran teknikal atau artistik. Sambung dengan Placeit dihidupkan Facebook dan LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map