10 Reka Bentuk Tema Shopify Terbaik yang Meningkatkan Penukaran Anda

Artikel ini ditulis oleh Lana Miro.


Adakah anda memerlukan kedai dalam talian untuk mula menjual hari ini? Saya pasti anda pernah mendengar mengenai Shopify.

Shopify adalah platform e-Dagang terkemuka dan pembangun kedai dalam talian terbaik yang membolehkan pengusaha membuat kedai dalam talian mereka sendiri atau perniagaan dropshipping. Ia mudah digunakan sehingga anda dapat membuat kedai anda sendiri walaupun anda tidak mempunyai pengalaman yang sewajarnya. Tidak syak lagi, ia adalah penyelesaian yang ideal bagi mereka yang ingin menjalankan kedai dalam talian mereka sendiri tanpa sebarang masalah dan kos kewangan yang tinggi.

Salah satu kelebihan Shopify adalah siap pakai yang sangat cantik Tema Shopify. Walaupun estetika penting, anda harus memahami dengan jelas bahawa laman web anda perlu menjual produk. Oleh itu, penting untuk memilih tema yang dibuat untuk dijual.

Adakah anda pernah berpeluang melihat laman web yang mempunyai reka bentuk dan fungsi yang cantik tetapi pada masa yang sama ia bukan sumber pelanggan baru untuk syarikat itu? Dengan kata lain, salah satu petunjuk prestasi utama adalah penukaran laman web.

Secara peribadi, saya akan meninggalkan laman web e-dagang yang mempunyai:

 • Elemen terang, sepanduk berkelip, butang terang besar;
 • Tiada struktur logik dan intuitif;
 • Penerangan / ketersediaan / harga produk yang salah;
 • Sistem pendaftaran yang rumit;
 • Kelajuan memuatkan laman web yang perlahan.

Kedai dalam talian anda adalah wajah jenama anda. Ini mesti membuat pengunjung anda merasa mereka adalah tetamu yang dialu-alukan dan mendorong untuk meneroka produk yang anda tawarkan.

Di bawah ini, saya ingin berkongsi 10 tema Shopify kegemaran saya untuk meningkatkan penukaran. Lebih-lebih lagi, perhatikan beberapa petua berguna untuk kedai dalam talian anda yang saya sertakan di bawah setiap tema.

Ulasan 10 Reka Bentuk Tema Shopify Terbaik yang Meningkatkan Penukaran Anda

1. Roti pembalut

Wrapbread – Tema Shopify Clean Multipage Fesyen

Wrapbread adalah contoh terbaik dari laris Tema kemeja Shopify. Ia dibuat khas untuk mereka yang menghasilkan dan menjual kemeja-T. Tema ini menggabungkan reka bentuk yang indah, navigasi yang mesra pengguna, dan sejumlah elemen reka bentuk untuk mendorong penjualan. Anda boleh dengan mudah menyesuaikan halaman utama anda dengan bahagian siap seperti sepanduk, senarai koleksi, artikel blog, produk unggulan, karusel produk, buletin, dan lain-lain. Gunakan alat suapan Instagram untuk menarik lebih banyak pelanggan. Ia memaparkan 6 atau 12 gambar terakhir dari Instagram dengan merujuk kepada siaran.

Ciri-ciri utama:

 • Reka bentuk 100% responsif
 • Kesan paralaks
 • Pelbagai bahasa
 • Borang hubungan
 • Pengekodan semantik yang sah

Pastikan orang memahami cara menavigasi laman web anda dan tempat untuk mencari produk, kenalan, halaman pesanan yang betul. Ikuti prinsip mudah ini:

 • Elemen navigasi harus dilihat, pelawat tidak boleh bersiar-siar di halaman yang mencarinya;
 • Sentiasa tunjukkan kepada pengguna di mana dia berada dan bagaimana untuk kembali ke halaman sebelumnya;
 • Sekiranya anda mempunyai pelbagai produk, lebih baik menambahkan penapis supaya pelanggan dapat memilih produk yang diinginkan dengan cepat.

2. Berbilang

Multifly – Tema Shopify Kedai Dalam Talian Serbaguna

Tema seterusnya untuk meningkatkan penukaran anda adalah Multifly, tema Shopify kedai dalam talian serbaguna. Tidak perlu membatasi imaginasi anda – Pembangun visual Shopify disertakan untuk mendapatkan sebanyak mungkin susun atur yang anda mahukan. Tema ini hadir dengan 7 kulit cantik untuk pelbagai jenis perniagaan. Dengan ciri dan alat Multifly, anda dapat meningkatkan khalayak anda sekaligus. Lebih-lebih lagi, sokongan 24/7 profesional dan dokumentasi dalam talian terperinci tersedia untuk memanfaatkan tema tersebut.

Ciri-ciri utama:

 • Troli Ajax
 • JPA termasuk
 • Paparan pantas produk
 • Tambahkan ke senarai keinginan
 • Borang pendaftaran

Borang pendaftaran adalah alternatif yang baik untuk slider. Lebih berkesan meletakkan borang ini di bahagian atas halaman sehingga anda dapat menjimatkan peratusan besar pelanggan e-mel. Di samping itu, lebih mudah bagi pengguna untuk mencari borang tanpa menatal halaman dan melangkau sejumlah besar maklumat. Perhatikan, penting untuk memastikan borang pendaftaran tetap ringkas dan ringkas. Bentuk panjang boleh mengganggu dan tidak berguna. Anda juga boleh memasukkan borang pendaftaran di halaman utama untuk mendapatkan perhatian pelanggan sebaik sahaja mereka melayari laman web anda.

3. Fesyen Shopy

Tema Shopy Fashion Shopify

Tema Shopy adalah penyelesaian Shopify premium dengan pengalaman pengguna yang sempurna. Tema ini hadir dengan 13+ susun atur yang telah dibuat sebelumnya, 9 halaman penyenaraian, 4 halaman galeri, MegaMenu, penapis Ajax, dan ciri hebat lain. Membuat slaid yang responsif dan menarik tidak pernah semudah ini. Ini adalah kaedah yang benar-benar baru untuk menyampaikan idea anda. Tema ini dibuat kerana trend reka bentuk web terkini untuk mendorong penjualan anda. Sesuaikan reka bentuk laman web anda dan jangan lupa tentang sedikit ruang kosong. Gambar skrin lebar, minimum teks dan ajakan bertindak adalah penting.

Banyak ciri:

 • Coretan kaya Google
 • Kedai Instagram
 • laman blog
 • RTL
 • Kesan paralaks

Terdapat banyak ceruk perniagaan ketika panggilan telefon penting. Oleh itu, laman web tanpa maklumat hubungan boleh menimbulkan keraguan dalam hati bakal pelanggan anda. Saya yakin anda tidak boleh mempercayai perniagaan yang menyembunyikan halaman kenalannya. Jangan lupa kenalan lain seperti alamat dan e-mel. Sekiranya pejabat anda tidak mudah dicari, letakkan peta atau foto kawasan sekitarnya. Ini meyakinkan pelanggan anda bahawa anda adalah syarikat yang sebenar dan dipercayai.

4. Simpleaf

Simpleaf – Tema Shopify Kedai Kosmetik Organik

Sekiranya perniagaan anda berkaitan dengan produk kesihatan dan kecantikan, Simpleaf adalah pilihan tepat anda. Tema ini mempunyai reka bentuk yang elegan dan merangkumi sepanduk indah yang boleh anda gunakan untuk memaparkan produk paling popular anda. , Pelanggan anda juga dapat dengan mudah melayari semua kategori dan menapis produk mengikut harga, pengeluar atau jenama. Saya pasti, anda akan menghargai kemungkinan dan kebebasan penyesuaian. Selain itu, bahagian buletin tersedia untuk menawarkan produk dan promosi baru kepada pelanggan anda melalui e-mel.

Ciri-ciri utama:

 • Pilihan sosial
 • Pelbagai mata wang
 • Kesan paralaks
 • Borang carian
 • Pembuatan blog

Sebagai tambahan kepada gambar berkualiti tinggi, kedai dalam talian anda juga harus memberikan penerangan mengenai produk. Sebelum membuat pembelian, orang hampir selalu ingin mengetahui lebih banyak perincian mengenai produk yang mereka minati. Dan sekiranya keterangan ditulis dengan baik dan kelihatan hebat secara visual, pengunjung akan cenderung membeli barang tersebut. Walau bagaimanapun, penerangan yang besar tidak selalu merupakan idea yang baik (lebih banyak gambar dan kurang teks!). Oleh itu, lebih baik hanya memaparkan keterangan ringkas bersama gambar yang menarik.

5. Bionika

Bionika – Tema Shopify Kedai Kosmetik Organik

Bionika adalah satu lagi tema Shopify kedai kosmetik organik yang berkesan. Anda boleh menyesuaikan susun atur halaman mana pun dengan mudah menggunakan editor halaman Drag-n-Drop dan merancang setiap perincian laman web anda melalui panel pentadbir. Selain itu, tema siap diterjemahkan, yang sangat sesuai jika anda berusaha menjangkau khalayak antarabangsa. Elemen dan ciri reka bentuk seperti pilihan penyortiran, langganan buletin, jenama, slaid, dan lain-lain akan sangat berguna untuk menarik lebih banyak pelanggan dan mendorong penjualan anda.

Ciri-ciri utama:

 • Keserasian merentas penyemak imbas
 • Pembuatan blog
 • peta Google
 • Borang carian
 • Kelajuan memuat cepat

Masa dan prestasi muat turun laman web anda sangat penting. Pernahkah anda mendengar bahawa kelewatan 1 saat memuat laman web mengurangkan penukaran sebanyak 7%, dan tahap kepuasan pelanggan – sebanyak 16%? Pengguna moden semakin tidak sabar. Oleh itu, pastikan laman web anda memuat dengan cukup pantas.

6. Gadis Fesyen

Fashion Girl – Kedai Pakaian Wanita Tema Shopify yang Sedia Digunakan

Sekiranya anda mencari laman web berstruktur yang baik untuk kedai fesyen dalam talian anda, tema Fashion Girl adalah tarikan yang baik. Pelanggan anda dapat menambahkan barang ke troli dengan mudah dan meneruskan pembayaran, serta mengetahui produk mana yang baru atau dijual. Anda juga boleh menukar teks dengan mudah berkat penggabungan fon Google dan meningkatkan kedudukan anda dalam mesin carian berkat pengoptimuman SEO. Tema ini senang dipasang dan digunakan tanpa kemahiran pengekodan.

Ciri-ciri utama:

 • Borang hubungan
 • Troli Ajax
 • Paparan pantas produk
 • Carousel produk
 • Tab koleksi

Bayangkan bahawa anda melayari laman web dan anda tidak tahu di mana hendak mencari terlebih dahulu. Contohnya, sepanduk di sebelah kanan menggegarkan anda untuk turut serta dalam kempen, tetingkap pop timbul menawarkan untuk melanggan buletin, dan skrin utama mengajak anda pergi ke katalog koleksi baru. Perhatian anda secara harfiah terkoyak.

Jangan membebani pengunjung anda dengan banyak ajakan bertindak (CTA.) Biarkan hanya ada satu CTA pada satu skrin untuk memastikan pelanggan anda akan melakukan tindakan yang diperlukan.

7. BeStore

BeStore – Tema Shopify Fesyen Premium

BeStore adalah tema Shopify premium lain untuk membina laman web berkaitan fesyen yang sangat berfungsi dan menarik. Tema ini dioptimumkan untuk memuat cepat dan merangkumi 9+ susun atur premade, 3 halaman produk, plugin premium, dan panel pentadbir yang kuat. Selain itu, anda akan menikmati beberapa modul premium seperti MegaMenu, buku panduan, galeri, saiz gambar automatik, dan banyak lagi yang dapat membantu anda meningkatkan jualan. Sekiranya terdapat masalah, anda akan mendapat bantuan daripada pasukan sokongan 24/7.

Ciri-ciri utama:

 • Susun atur responsif
 • Rangka kerja Bootstrap 3
 • RTL
 • Pencarian Ajax
 • Daftar Keinginan

Pastikan laman web anda beroperasi untuk penonton yang menjanjikan dengan tablet dan iPhone. Jumlah pembelian dan transaksi serupa yang dilakukan oleh pengguna mudah alih terus bertambah, dan trend ini tidak lagi dapat diabaikan. Pembeli yang berpotensi tidak perlu lagi menghabiskan masa untuk menatal untuk mencari produk yang tepat dalam katalog dan kemudian berusaha mencari butang kecil untuk membuat pesanan. Reka bentuk yang responsif memungkinkan untuk membeli produk yang diinginkan secepat mungkin. Hasilnya, anda akan melihat pertumbuhan penukaran, yang sangat penting untuk perniagaan apa pun.

8. Perhiasan Muse

Tema Muse Jewellery Fashion Responsive Shopify

Temui Muse, tema Shopify responsif pelbagai guna. Tema ini menawarkan anda empat kedai siap pakai dengan fungsi bahagian. Sama ada anda memiliki kedai perhiasan, kedai fesyen atau kedai beg tangan, Muse adalah penyelesaian terbaik untuk mempromosikan perniagaan anda. Antara faedah utama adalah reka bentuk responsif 100%, penukar warna tema, paparan pantas produk, karusel produk, dan banyak lagi. Selain itu, anda akan dapat menggunakan ciri Buku Pandang, yang juga merupakan alat pemasaran yang sangat baik.

Ciri-ciri utama:

 • Fon Google
 • Pelbagai mata wang
 • Pilihan sosial
 • Kod semantik yang sah
 • Suapan Instagram

Jangan tunggu pelanggan mencari produk yang tepat – cadangkan produk tersebut dengan segera. Setelah pelanggan anda menyedari bahawa beberapa produk popular, dia mungkin berminat dengannya dan membuat penukaran. Sebagai alternatif, anda dapat menunjukkan apa yang sering dilihat oleh orang lain dan apa yang mereka cadangkan jika anda mempunyai sistem penilaian dan maklum balas.

9. m.a.l.l.

m.a.l.l. – Tema Shopify Kedai Pakaian

Saya secara peribadi menyukai tema Shopify ini untuk menjual pakaian dan aksesori lelaki dan wanita. Ia ringkas, elegan, dan berfungsi pada masa yang sama. Tema ini dilengkapi slaid, gambar dengan hamparan teks, senarai koleksi, dan modul lajur produk. Dengan paparan pantas produk, anda akan dapat melihat produk dengan mudah dan bahkan membeli barang yang berdekatan atau serupa. Ciri peta dilaksanakan untuk memberi tahu pelanggan anda di mana kedai fizikal anda berada jika anda mempunyai.

Ciri-ciri utama:

 • Sepanduk
 • JPA termasuk
 • Susun atur yang responsif sepenuhnya
 • Pembuatan blog
 • Dokumentasi

Jangan lupa untuk memasukkan maklumat mengenai penghantaran dan pemulangan produk. Kedua-dua parameter ini menunjukkan kebolehpercayaan syarikat. Salah satu perhatian pembeli yang paling popular ialah “Apa yang berlaku sekiranya produk tidak memenuhi jangkaan saya?”. Yakinkan pelanggan bahawa anda boleh dipercayai. Nyatakan maklumat berikut di laman web anda:

 • Perkhidmatan penghantaran apa yang anda kirimkan dengan barang;
 • Kaedah penghantaran: ke gudang, ke pintu, dll;
 • Polisi pengembalian dengan arahan terperinci mengenai bagaimana barang dapat ditukar atau dikembalikan.

10. Victoria’s Peach

Tema Victoria’s Peach – Buah Hadiah Shopify

Tema Shopify terakhir dalam senarai saya adalah Victoria’s Peach yang segar dan cerah. Makanan selalu menjadi idea yang bagus, jadi jika perniagaan anda berkaitan dengan kedai makanan atau restoran, ini adalah penyelesaian lazat anda. Anda boleh merancang laman web anda secara profesional dengan sepanduk yang menarik, menukar warna, fon, dan latar belakang, menyusun produk anda ke dalam kategori, membuat karusel produk, dan lain-lain. Ini hanya beberapa minit. Fikirkan navigasi yang mudah dan bereksperimen dengan modul MegaMenu yang disertakan.

Ciri-ciri utama:

 • Pembangun visual Shopify
 • Paparan pantas produk
 • Jenama
 • Penyemak imbas silang
 • Borang hubungan

Proses pembayaran yang sederhana sangat penting jika anda ingin meningkatkan penukaran anda. Semakin banyak bidang yang bakal diisi oleh calon pembeli anda untuk dibeli, semakin rendah kemungkinan dia akan menyelesaikan pembelian. Elakkan memerlukan lebih banyak data daripada yang diperlukan untuk membuat pesanan. Minta nama dan e-mel atau tambahkan pilihan untuk masuk melalui rangkaian sosial. Pelanggan anda akan menghargai proses pembayaran semudah mungkin.

Kesimpulannya

Navigasi yang baik, gambar berkualiti tinggi, reka bentuk moden, keterangan produk yang baik, dan produk berkaitan – ini semua asas kedai dalam talian anda. Tetapi itu tidak perlu dipertimbangkan semasa membina laman web e-Dagang yang berjaya.

Anda harus memberi perhatian khusus kepada puluhan elemen reka bentuk untuk mendorong penjualan anda. Ini adalah borang pesanan, penyatuan dengan rangkaian sosial, ulasan pelanggan, penilaian, kedatangan baru, tawaran promosi, komen, penapis dan banyak lagi.

Belum lagi prinsip reka bentuk pemasaran, yang merangkumi hierarki visual, aksen semantik, dan lain-lain. Pastikan anda akan memutuskan bukan sahaja tema Shopify yang menarik tetapi juga tema untuk meningkatkan penukaran anda. Walaupun kualiti produk anda penting, reka bentuk kedai anda adalah perkara pertama yang dilihat oleh pengunjung anda. Buat pilihan yang tepat untuk tema Shopify anda!

Lana Miro jatuh cinta dengan reka bentuk web yang indah. Dia suka berkongsi pengalamannya dan meneroka sesuatu yang menarik. Dia juga bekerjasama dengan TemplateMonster. kerana membantu semua orang mencari penyelesaian terbaik untuk projek dalam talian mereka sendiri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map