10 Penjana Nama Domain Terbaik untuk Laman Web Anda

Sama ada anda berfikir untuk memulakan blog perjalanan atau ingin mendirikan kedai dalam talian untuk perniagaan anda, anda memerlukan laman web. Lebih penting lagi, anda perlu mendaftarkan nama (atau nama domain) untuk jenama anda dan ia mesti menarik!


Anda mungkin berfikir pada diri sendiri, “Mengapa saya perlu terlalu memikirkan nama domain? Bolehkah saya pergi dengan apa yang saya ada? “

Anda boleh, tetapi kemudian, itu mungkin bukan nama domain yang baik. Dan jika anda mahu blog atau laman web anda berjaya, anda mesti mempunyai nama domain yang baik untuk mengikutinya.

Apa Itu Nama Domain?

Nama domain mudah diingat perkataan yang digunakan untuk berkomunikasi dengan a Pelayan DNS laman web yang ingin kami lawati. Domain Name Server adalah apa yang menerjemahkan nama mesra ke alamat IP atau sebaliknya. (sumber)

Sekiranya anda memerlukan sedikit bantuan untuk mencari tahu domain, maka kami akan membuat anda dilindungi! Lihat senarai penjana nama domain kami yang boleh anda gunakan untuk menyelamatkan diri anda kerana perlu mengetahui nama domain baru.

Catatan: Sekiranya anda belum memilih nama domain, anda boleh mendapatkan domain percuma dengan host web ini:

 • Hosting InMotion 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Carian Domain Lean

leandomainsearchCarian Domain Lean

Dicipta oleh Automattic, orang di belakang platform WordPress.com dan pasukan teras yang mengusahakan WordPress itu sendiri, Lean Domain Search mungkin merupakan penjana nama domain yang paling banyak digunakan pada masa ini.

Menggunakannya cukup mudah. Cukup mulakan dengan satu kata kunci, kemudian pilih pilihan domain anda dan mereka akan memberi anda ratusan idea nama domain yang ada pada masa ini. Apa yang hebat ialah mereka akan memeriksa sama ada nama itu ada di Twitter juga!

2. NameMesh

nama namaNamaMesh

NameMesh membolehkan anda menguraikan carian nama domain anda kepada lapan kategori berbeza: umum, serupa, baru, SEO, pendek, menyeronokkan, tambahan, dan campuran. Ini membolehkan lebih banyak nama eksperimen yang mungkin tidak anda fikirkan.

Anda juga dapat menyaring nama berdasarkan peluasan domain, ketersediaan domain, dan juga maksimum. Sekiranya anda mencari nama baru untuk permulaan anda, NameMesh boleh lakukan juga untuk anda.

3. NameStall

papan namaNamaStall

Di NameStall, tidak ada satu alat, sebaliknya, mereka menyediakan rangkaian generator domain yang dapat anda gunakan. Tiga dari yang lebih berguna yang boleh anda gunakan adalah penjana nama domain utama, penjana nama domain tiga perkataan, dan penjana nama domain berima.

Walaupun pada awalnya nampaknya luar biasa, tetapi setelah anda mengetahui, anda akan dapat membuat nama domain yang benar-benar unik. Bereksperimen dengan ‘kumpulan kata’ seperti ‘500 kata pertama yang popular’, ‘kata-kata asas bahasa Inggeris’, atau bahkan ‘1500 kata terakhir yang popular’ untuk memberi anda kemungkinan tanpa henti dengan nama yang disesuaikan untuk blog anda.

4. Nama Payudara

bustaname-1Payudara Nama

Dengan Nama Bust A, anda boleh menggunakan banyak alat penapis mereka untuk mencari nama domain yang sesuai dengan keperluan dan keperluan khusus anda. Anda mulakan dengan menyaring kata kunci anda dan kemudian pilih “bermula” atau “akhir” dengan kata kunci anda. Ini kemudian akan memberi anda senarai yang boleh anda tapiskan bergantung pada seberapa semula jadi anda mahu nama itu dibunyikan dan had wataknya.

Mereka juga memiliki pilihan untuk melihat nama domain yang telah diambil serta kemampuan untuk menyaring berdasarkan ekstensi, seperti .com, .net, dan .org.

Tidak ingat kata kunci tertentu? Anda dapat menggunakan opsi “Buat Domain Acak” mereka untuk menyarankan nama yang tersedia. Sekiranya anda menjumpai yang anda suka, anda boleh menyimpannya atau membelinya melalui pautan ke pendaftar domain terbaik seperti GoDaddy dan NameCheap.

5. Nameboy

nameboyNameboy

Nameboy membolehkan anda mencari nama domain yang tersedia berdasarkan kata kunci yang telah anda pilih. Anda meletakkan kata kunci, yang kemudian akan disusun oleh Nameboy senarai nama domain yang dicadangkan yang boleh anda gunakan.

Hasil carian mereka juga menunjukkan kepada anda pelanjutan mana yang diambil dan yang masih ada. Sebagai contoh, sementara webhostingsecretrevealed.com mungkin diambil, anda masih boleh membeli webhostingsecretrevealed.net sebagai gantinya.

Anda juga boleh memeriksa nama domain yang tersedia untuk dijual semula serta cadangan kata hubung atau kata kunci berima.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Sekiranya anda mahukan lebih banyak bakat dan kreativiti untuk nama domain anda, maka anda pasti harus mencuba Wordroid, penjana nama domain yang pada dasarnya membentuk kata-kata yang kelihatan bagus dan bagus untuk menamakan blog, produk, syarikat, dan bahkan nama domain.

Alat penamaan percuma dan pintar adalah salah satu penjana nama yang lebih kreatif di luar sana kerana pada dasarnya mereka mencipta perkataan baru dalam bahasa yang berbeza. Mereka melakukan ini dengan alat penghasil nama khas mereka yang mengikuti peraturan fonetik sambil mencipta nama yang meluncurkan lidah.

Anda bahkan boleh menyesuaikan parameter tertentu dalam laman web seperti corak, panjang kata, bahasa, tahap kualiti, dan bahkan sama ada menyertakan peluasan domain atau tidak.

7. Domain Puzzler

domainpuzzlerTeka-teki Domain

Domain Puzzler berbeza daripada kebanyakan penjana nama domain kerana anda boleh menggunakan beberapa kata kunci sebagai asas untuk menghasilkan nama domain yang sempurna. Berdasarkan kata kunci yang telah anda pilih, Domain Puzzler akan melalui semua kombinasi yang boleh anda buat dan pada masa yang sama, periksa mana yang tersedia untuk pendaftaran.

Untuk menggunakannya, yang harus anda lakukan hanyalah menyediakan sekumpulan kata kunci yang anda mahukan dalam domain anda, memilih sambungan yang anda mahukan, dan kemudian alat itu akan melakukan semua pekerjaan.

8. DomainHole

lubang domainDomainHole

Walaupun tidak begitu luas seperti penjana nama domain yang lain, DomainHole masih menawarkan berbagai alat (beberapa tepat) yang dapat Anda gunakan untuk membuat dan nama domain.

Selain daripada alat sumbang saran, anda juga boleh mencari nama domain yang baru sahaja habis dan membuat domain rawak dengan penjana namanya. Sekiranya anda mahu, anda bahkan boleh menentukan dan memeriksa semua peluasan domain untuk mencari nama domain yang sempurna.

9. Bot Domain

domainsbotBot Domain

Domains Bot bukan sahaja berjaya menghasilkan nama domain yang menarik, mereka juga membolehkan anda memilih sinonim yang ingin anda gunakan dengan kata kunci asal anda. Menggabungkan faktor-faktor ini boleh menghasilkan beberapa nama yang cukup keren yang mungkin tidak anda fikirkan.

Untuk menggunakannya, pertama anda mesti memasukkan satu atau lebih kata kunci benih. Selepas itu, anda dapat melalui hasil awal, menyesuaikan TLD yang anda inginkan, menambah atau mengubah sinonim, dan bahkan menambahkan awalan dan akhiran pilihan anda.

Pada mulanya, banyak hasil Bot Domain cukup mudah tetapi lebih jauh lagi dan anda akan dapati beberapa kombinasi yang cukup menarik.

10. Panabee

panabeePanabee

Untuk penjana nama domain, penjana nama perniagaan, dan alat carian nama domain yang mudah digunakan, anda tidak boleh salah dengan Panabee. Cukup menarik, mereka mahu dipanggil Pandabee – malangnya, nama domain itu sudah diambil.

Dengan Panabee, anda boleh mula mencari nama domain dengan memasukkan dua kata kunci, yang kemudian mereka akan menyenaraikan cadangan nama berdasarkan kata kunci tersebut. Sekiranya nama domain yang anda inginkan diambil, anda boleh pergi ke laman pendaftar domain dan periksa sambungan lain yang tersedia.

Selain nama domain cadangan, Panabee juga dapat memeriksa apakah nama domain yang anda inginkan digunakan sebagai nama pengguna media sosial.

Kesimpulannya

Menamakan perniagaan yang menarik dan tidak dapat dilupakan bukanlah sesuatu yang mudah. Terutama jika anda harus memastikan ia sesuai dengan perniagaan anda. Mudah-mudahan, dengan penjana domain terbaik yang kami senaraikan di atas, anda dapat mencari nama domain yang tersedia dan menerangkan perniagaan dan jenama anda dengan baik.

Adakah anda sudah mencipta nama untuk blog anda? Sekiranya anda sudah mempunyai nama yang hebat, anda mungkin memerlukan pembina laman web yang hebat untuk membuat laman web anda. Kami memberi anda panduan dengan panduan laman web yang berguna ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map