Weboldal-színsémák, amelyeket a WordPress-webhelyhez használhat

Most regisztráltál WordPress, és készen áll az első webhely felépítésére. A probléma az, hogy fogalma sincs, hogyan szeretné kinézni. Nem egyszerűen kiválaszthat egy téma ragaszkodj hozzá – döntő fontosságú a tökéletes színösszeállítás kiválasztása.


Ijesztõnek hangzik? Ne aggódj. Összeállítottam néhány lenyűgöző példát a weboldal színsémáiról, amelyek inspirálhatnak. Azt is megvitatjuk, hogy mit kell tennie a webhely tökéletes palettájának kiválasztásához.

Miért fontosak a színes sémák?

Mielőtt belekerülne a listába, beszéljünk meg arról, hogy miért elengedhetetlen kiválasztani a megfelelő színeket webhelyéhez.

Először is, egy egyértelmű színséma emlékezetesebbé teszi a márkáját.

A nagyvállalatok általában logójuk színét használják weboldalakhoz, hirdetéseikhez és egyéb márkanevek fejlesztéséhez. Például a FedEx lila és narancssárgát használ, míg a PayPal több kék árnyalatot választ. E színek következetes használatával a közönség társítja ezt a bizonyos színsémát a márkához.

A jó színséma vonzó lehet a célközönség számára is.

A Scott Design felmérése szerint úgy tűnik, hogy a kék és a zöld a két kedvenc szín.

Minden demográfiai csoport megvan a saját színválasztása. Ízüket nevelésük, kultúra, társadalom és sok más tényező befolyásolhatja.

Például egy színnek lehet különböző jelentések különböző kultúrákban. A fekete általában eleganciát jelent, de egyes kultúrákban szenvedést jelent.

A vállalatok a színek hatásait saját javukra használják. Például a gyerekek általában pozitívan reagálnak az élénk színekre. Így egy olyan webhely, mint a PBS Kids élénk színséma segítségével vonzza a gyermekeket.

Végül, a színek nagyobb felhasználói elkötelezettséget eredményezhetnek.

Nemrégiben tanulmány feltárja, hogy a nagy kontrasztú színekkel rendelkező CTA gombok magas konverziós arányt mutatnak. Ez azt jelenti, hogy a gombnak olyan színűnek kell lennie, amely kiemelkedik a weboldal színsémájával.

Tehát, amint láthatja, döntő fontosságú, hogy figyelembe vegyük webhelye minden elemének színét, még akkor is, ha ez csak egy gomb.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színsémát webhelyéhez

A jó színösszeállítás kiválasztásának legegyszerűbb módja a színgenerátorok használata. Íme néhány használható eszköz:

 • Colorspire– a színek előnézete a webhelysablonon.
 • Paletton– megnézheti, hogy néz ki a színséma a különféle elrendezésekben.
 • Coolors– színsémákat generálhat a választott képekből.

Ha azonban színsémát szeretne készíteni a semmiből, tegye a következőket:

 1. Válasszon domináns színt. Ez az a szín, amellyel kiemelkedik a legjobban. Javasoljuk, hogy márkájának színét használja a webhelyén.
 2. Válassza ki a másodlagos színeket. Ezek a színek kiegészítik vagy erősítik domináns színét.
 3. Határozza meg, hol helyezze el a színeket. Vannak, akik szeretik az uralkodó színt használni a hangsúlyos funkciókhoz, például gombokhoz és linkekhez. Mások nagy vizuális elemekhez használhatják, míg a másodlagos színek a szövegekhez használhatók. Fedezze fel a lehetőségeket, és keresse meg az Ön számára legmegfelelőbbet.
 4. Válassza ki a háttér színét. Az emberek általában semleges hangjelzést választanak a weboldal olvashatóságának biztosítása érdekében.

8 Lenyűgöző weboldal színösszeállítás

Mivel a webhelyek 34% -a használja a WordPress programot, gondosan kiválasztottam a 8 színrendtípust, amelyeket inspirációként használhat a WordPress webhelyén:

1. Élénk

Látogasson el a Climate Optimist oldalra

A világos, élénk színek tökéletes választás azoknak a weboldalaknak, amelyek élénk és energikus hangot akarnak adni.

A Climate Optimist weboldala példája az ilyen színek megfelelő felhasználásának. Mint éghajlatváltozási szervezet, pozitivitást és magabiztosságot akarnak ösztönözni, hogy az embereket bevonják a kampányba. Ezt a sárga, rózsaszín és zöld színrendszer testesíti meg.

2. Némítva

Látogasson el a Mosole-ba

Ha azt szeretné, hogy webhelye elegánsan nézzen ki, fontolja meg a néma hangok használatát. Lehet, hogy nem annyira vonzóak, de a megfelelő színkombináció stílusosnak tűnhet.

A Mosole, az olasz pincészet weboldala ilyen hangzásra törekszik. Dezaturálják a földes színeket, mint például a barna és a zöld, és ízléses hatást fejtenek ki, amely továbbra is a borászuk márkáját képviseli.

3. Könnyű

Látogasson el a Bosumhus-ba

Ha azt szeretné, hogy webhelye meghívónak tűnjön, azt javaslom, hogy használjon világosabb árnyalatot. Mint a kényelmes otthon, a kellemes webhely arra készteti a látogatókat, hogy több időt töltsön el az Ön oldalán.

A Bosumhus, a házépítők weboldala kiváló példát mutat erre a színsémára. Miközben a szövegek sötétek, más elemek többnyire világosbarna és bézs színűek, itt-ott a földzöld hangulatával. A webhely egyben azt is jól szemlélteti, hogy a képei miként reprezentálhatják a színpalettáját.

4. Sötét

Látogasson el a Critical TechWorks oldalra

A világos színekkel ellentétben a sötét árnyalatok általában rejtélyt jelképeznek. Ezenkívül a modernitást és a futurizmust ábrázolják.

Ebben a példában a Critical TechWorks sötét színeket használ, hogy kiegészítse identitását következő generációs technológiai vállalatként.

A weboldal azt is bemutatja, hogyan lehet sötét színeket használni, miközben magával ragadja. Bár a színek többsége mély, a weboldal neonkék színt használ a kiemeléshez.

5. Pasztell

Látogasson el a Mont-Roucous-ba

A pasztell tervezési trend az elmúlt években. Ezek a színek lágyak és kimosódtak, és nyugtató hatásúak.

Általában csecsemőkkel társul, mivel ezeket a színeket gyakran találják az óvodákban. Számos weboldal azonban használja ezeket a színeket, hogy vonzó legyen a fiatal demográfia számára is.

A Mont-Roucous honlapja kiváló példa a pasztell színek használatára. Mivel termékeik csecsemőknek készültek, lágy rózsaszín és kék színt használnak márkájukhoz.

6. Monokróm

Látogasson el a Brightscout oldalra

Ha nem tudja, hogyan kell kombinálni a színeket, próbáljon meg egy színt választani, és tegye teljes weboldalát monokrómvá. Ez azt jelenti, hogy csak az azonos színű különböző árnyalatokat fogja használni az oldalon.

A Brightscout bemutatja, hogy miként lehet ugyanazon az oldalon használni a különböző zöld árnyalatot. Bár mindenekelőtt zöld, a világos és a sötét árnyalatok egyaránt megakadályozzák az oldal sima megjelenését.

7. Kiejtés

Látogasson el a Fraktonba

Az ékezetes színek azok, amelyeket a fontos elemek hangsúlyozására használnak. Ezeket a színeket takarékosan használják, és egyes weboldalak márkaneve színét használják kiemelő színként.

Például a Frakton túlnyomórészt fekete-fehér színpalettát használ, itt-ott a sárga felbukkan. A fekete-fehér rajz segíti az összes figyelmet a sárga kiemelésekre, így az ékezetes színt a gombok, a kiemelt szövegek és a fejlécek használják..

8. Kontrasztos színek

Látogasson el a Turner Dairy Farms-be

Egyes webhelyek szeretnek két kontrasztos színt alkalmazni, hogy szembetűnő vizuális hatást hozzanak létre. Ezek a színek általában a színkerék ellentétes végein ülnek.

A Turner Dairy a vörös és a kék felhasználásával tejtermékeit összeveti a nem tejtermékekkel. Ezt a kontrasztot fenntartják egész webhelyükön. A gombok és a címsorok elsősorban piros színűek, míg a vizuális elemek kék színűek. Fehér hátteret is használnak az olvashatóság érdekében.

Csomagolás fel

A megfelelő színösszetétel kiválasztása nem csupán a gyönyörű színek együttes kombinációjáról szól. A márkád, a közönség és a felhasználó elkötelezettsége szempontjából megfelelő kiválasztásról szól.

Ha gondtalan folyamatot szeretne találni a megfelelő paletta megtalálásához, használja a színgenerátort. Döntse el azokat, amelyek az Ön domináns, másodlagos és háttérszínei. Arra is gondolkodnia kell, hogy az egyes színeket hogyan kell elhelyezni a webhelyén.

Bár csak 8 színsémát soroltam fel, végtelen színkombinációk vannak, amelyeket kipróbálhat a WordPress webhelyén. Tehát ne félj kísérletezni, és sok szerencsét.

Simon Dwight Keller egy digitális marketing vállalkozó, amely alig várja, hogy kreatív és lenyűgöző tartalommal töltsön rengeteg forgalmat az Ön weboldalán. Három év szabadúszóként végzett kemény munka után úgy döntött, hogy a következő szintre lép, és társalapította a PRable digitális marketing céget. Végül Simon úgy érezte, hogy ahhoz, hogy többet érjen el, saját vállalatát kell létrehoznia – az SDK Marketing-et. Kis, bár profi csapatával készen áll új kihívások felvállalására, a forgalom növelésére és a bevétel növelésére. A SEO iránti izgalmas szenvedélye mellett a jégkorongot és az utazást is érdekli. Lépjen kapcsolatba Simonnal LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map