Upwork vs Fiverr: Melyik platformon volt a legjobb tehetség?

Ma, Az amerikai munkaerő 36% -a szabadúszókból áll.


Ezek a rugalmas alkalmazottak évente mintegy 1,4 trillió dollárt járulnak hozzá a gazdasághoz, kiváló lehetőséget biztosítva az új munka világához.

Bár sok munkáltató vizsgálja a távoli munkavállalók előnyeit, sokan nem tudják, hol kell keresni, amikor a megfelelő tehetséget keresik. A helyi újságban való hirdetés ebben a környezetben nem működik.

Kiemelkedtek olyan szabadúszó közösségek, mint az Upwork és a Fiverr, amelyek támogatják a szabadúszó munkaerőt. Ezeken a webhelyeken csomópontok találhatók, ahol szabadúszókat találhat, akiknek speciális készségeikre van szüksége, projektjeit rendelhetik el, és akár kiválasztott vállalkozójának munkáját is követhetik..

Hogyan működik a Fiverr??

A Fiverr egy szabadúszó közösség, amelyet azon munkáltatók számára terveztek, akiknek gyors és olcsó projektek vannak, amelyekhez segítségre van szükségük. Ez a weboldal fantasztikusan segít megtalálni a koncerten dolgozókat az Önnek megfelelő áron.

Hogyan működik az Upwork??

Odesk egy könnyen használható weboldal, amely minden háttérrel rendelkező szabadúszó tehetségeket kínál. Az oldalon több mint 10 millió ember regisztrált és készen áll a munkára.

Mindkét webhely lehetőséget kínál a vállalatoknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek a munkavállalókkal a készségek különböző kategóriáiban. Ez a két platform működése azonban nagyon eltérő.

Szóval, melyiket válassza??

Upwork vs Fiverr: Melyik platformon van a legjobb tehetség? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr mondja el barátjának

Upwork vs Fiverr: melyiket kell választania?

Bár mind a Upwork, mind a Fiverr jelentős jelenléttel rendelkezik a szabadúszó világban, nem nyújtják ugyanazt a tapasztalatot.

Nézzük tovább, mit várhatunk el mindegyiktől.

1. Upwork vs Fiverr: Az árképzés

Nem számít, mit bérel, a költségvetés mindig kulcsfontosságú szempont.

Mind a Upwork, mind a Fiverr pénzt keresnek azzal, hogy levonják a díjat a rendszerükön feldolgozott kifizetésekből. Az árak meghatározásának módja azonban változhat.

Bemutató - SEO keresés az Upwork.com webhelyenSEO keresés az Upwork.com webhelyen

A Upwork oldalon a szabadúszók beállítják a díjat és az ajánlatot a projekt vagy az óra alapján, preferenciáktól függően.

Az Upwork csapat pénzt keres azzal, hogy díjat számít fel minden befejezett projektért. A költségbe beleszámítják azt az árat, amelyet a szabadúszó írt téged, így a megadott ár magasabb lehet a díj befogadására..

Például, ha egy szabadúszó 500 USD-t jegyez egy projektet, ennek 20% -a fordulhat Upwork-hoz, ami azt jelenti, hogy a profi csak 400 USD-t kap. Az Upwork 2,75% -ot számít fel a fizetésén túl feldolgozási díjként.

Bemutató: Grafikus keresése a FiverrnélGrafikusok keresése a Fiverrnél

A Fiverr mindkét fél számára díjat számít fel. A vásárlónak előre fizetnie kell a vásárolni kívánt koncertért. A díj 2 $ a koncertekért, de legfeljebb 40 USD, és 5% a fentiekért. Az eladó (szabadúszó) jövedelmének 80% -át kapja, mert a 20% jutalék megy Fiverrhez.

2. A munkafolyamat összehasonlítása: Hogyan működnek??

A Fiverr és az Upwork között nem csak az árazás különbözik.

Ezek a platformok meglehetősen különböznek abban is, hogy hogyan kezelik a munkát.

Például a Upwork szolgáltatásban a szabadúszók olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek kapcsolódnak egy adott készségekhez. A Fiverr lehetővé teszi az emberek számára, hogy különböző szolgáltatások széles skáláját biztosítsák egyszerre.

A Upwork oldalon a szabadúszók meghatározott projektekre licitálnak, egyedi pályázatokat és kísérőleveleket küldve az ügyfeleknek, amikor rendelkezésre álló állást jelentenek. A Fiverr-en az ügyfelek bizonyos szolgáltatásokat vásárolnak, amelyeket a szabadúszó már meghatározott.

Munka feladása és a Fiverr-en jelentkezés megszerzése helyett a potenciális tehetségek adatbázisán keresztül válogat, és az Ön igényeinek megfelelő valamit keres.

Az Upwork egyik lenyűgöző tulajdonsága, hogy a platformba beépített adattudományokkal jár. Ez azt jelenti, hogy a platform algoritmikus egyeztetés alapján képes megtalálni a legjobb szabadúszókat, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Ez sok időt takaríthat meg a megfelelő személynek a több ezer szabadúszó körében történő keresésével. Természetesen – nem feltétlenül kell használni az Upwork által javasolt szabadúszót, de a lehetőség ott van.

3. A szabadúszó munkája minősége

A megfelelő szabadúszó kiválasztásának legfontosabb szempontja annak biztosítása, hogy megkapja a megérdemelt munka minőségét.

Mindkét Fiverr vs Upwork piactér szakképzett szakemberek választékát kínálja. Számos különbség van azonban abban, hogy hogyan keresse meg és osztályozza a potenciális alkalmazottakat.

Például a Upwork oldalon megkeresheti a szükséges készségeket, ha rákattint egy adott résre, és böngészhet az egyes profilokban szereplő tehetségekkel rendelkező emberek között:

A szabadúszó készségek részletes osztályozása az Upwork-nál.

A felsorolt ​​képességekre kattintva egy másik oldalra jut, ahol látni fogja az adott kategóriába tartozó szabadúszókat. A megtalált profilok rengeteg információt nyújtanak az ember óradíjáról, az Upwork munkában eltöltött időről és egyebekről.

A Fiverr lehetővé teszi tehetségek keresését is, ha egy kulcsszót beír egy keresősávba.

A Fiverr egy közvetlenebb stílust használ a tehetségkutatásban.A Fiverr egy közvetlenebb stílust használ a tehetségkutatásban.

Az egyik fantasztikus dolog a Fiverrnél az, hogy mennyi információt kap, amikor egy szabadúszó által nyújtott szolgáltatásra kattint. Elérheti a különböző emberek által kínált csomagok részletes összehasonlítását, ami megkönnyíti a bérbeadás eldöntését.

4. A minősítési rendszerek

A megfelelő munkaminőség megtalálása nem csupán azt jelenti, hogy több ember közül lehet választani.

Aggodalomra ad okot, ha pénzt bocsát ki olyan embereknek, akikkel még nem találkoztál. Ez az oka annak, hogy az Upwork és a Fiverr egyaránt kínálnak besorolási rendszereket, amelyek segítenek betekintést szerezni a munkaadók előtt, akik előttetek voltak.

Az egyes szabadúszóként kapott csillagok minősítése, kiegészítve azzal a lehetőséggel, hogy ellenőrizze a többi projekt visszajelzését, fantasztikus nyugalmat nyújthat.

A munka minőségének védelme érdekében fontos, hogy elkerülje az olyan szabadúszó munkát, akinek sok befejezett munkája van az öv alatt, de nincs visszajelzése. Ez arra utalhat, hogy megszabadulnak a negatív értékelésektől.

5. Előszűrő szolgáltatások

Az értékelések és a visszajelzések mellett az Upwork egy lépéssel tovább megy, hogy magasabb színvonalú munkát nyújtson Önnek. Ez a weboldal nagyon hosszú, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tudja, mit kap a felkínált tehetség:

 • A szabadúszó személyazonosság ellenőrzése biztonsági és megfelelési célokból
 • Video- és csevegőkonferencia-szolgáltatások biztosítása interjúkhoz
 • Szabadúszó eredmények, sikertörténetek és visszajelzések megjelenítése a befejezett munkákról
 • Online készségek tesztelése: Kereshet olyan embereket, akik kitöltöttek teszteket például UX és HTML készségek terén.

Akkor is lehetősége van befektetni az Upwork Pro szolgáltatásba, ha azt akarja, hogy egy toborzó szakember megtalálja a megfelelő szabadúszó munkát az Ön nevében. Csak annyit kell tennie, hogy megadja a projekt részleteit, és az Upwork ellenőrzi és kiválasztja az Ön számára megfelelő embereket.

A megfelelő tehetség megszerzése a Fiverr-en nem mindig olyan egyszerű. A Fiver „profik” kivételével bárki eladhat szolgáltatást a Fiverr-en. Anonim visszajelzést hagyhat erről a szabadúszóról, de nincs készségvizsgálat vagy ellenőrzési lehetőség annak biztosítására, hogy nem pazarolja az idejét.

6. Munkafelügyelet és vitarendezés

A munka minősége szempontjából egy szabadúszó platformon keresendő másik fontos szempont az eszközök megfigyelése.

Az Upwork lehetővé teszi a teljes projekt megszervezését annak platformján keresztül, a kommunikációval közted és a szabadúszó között. Megadhat mérföldköveket egy feladathoz, és ellenőrizheti, hogy fizetést küld-e, amikor a munka befejeződött.

Az Upwork emellett elkülönül egy csodálatos vitarendezési központtal is, amelyet problémák kezelésére használhat, ha bármilyen problémát észlel a befejezett projekttel kapcsolatban. Az ügyéhez kinevezett mediátor lesz, aki visszatéríti Önnek a pénzét, ha úgy találják, hogy panaszai érvényesek.

A Fiverrnek nincs ugyanaz a munkakezelő rendszere. Mindaddig, amíg az eladó teljesíti a vásárolt szolgáltatás feltételeit, addig minden zökkenőmentesen működik.

Ha azonban ellenőrizni szeretné a projekt állapotát, akkor mindig gyors üzenetet kaphat az eladóval.

A vitarendezés érdekében a Fiverr szintén nem kínál közvetítőt a vita rendezésére. Látogasson el a felbontási központba, hogy meghosszabbítsa a projekt szállítási idejét, vagy kérjen frissítést a megrendeléshez. Sokkal nehezebb azonban egy problémát megoldani, ha valami rosszul megy a Fiverr-en.

Bérleti útmutató: Szabadúszó munkaerő felépítése

Medium szerint szabadúszók 2027-ig az amerikai munkaerő nagy részét fogja képezni.

Itt az ideje, hogy dolgozzon a felvételi stratégiáján, ha azt akarja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megszerezte-e a megfelelő tehetségeket.

Noha a szabadúszó alkalmazottak sok előnyt kínálhatnak a jobb termelékenység, alacsonyabb általános költségek és a tehetségekhez való jobb hozzáférés formájában, ez kihívás a megfelelő emberek megtalálására.

Ha nem bérel fel valakit az adott projektre, akkor csak időt és pénzt pazarol.

Szóval, hogyan lehet növelni a siker esélyeit?

1. Definiálja, amit keres

Az első dolog, amit tudnia kell, hogy mire van szüksége egy új szabadúszóként.

Ez nem csak azt jelenti, hogy felsoroljuk azokat a készségeket, amelyek kulcsfontosságúak egy projekt befejezéséhez. Azt is meg kell határoznia, hogy a munkavállaló milyen formában fog a legjobban működni a csapata részeként – még akkor is, ha csak korlátozott ideig fognak kommunikálni veled..

Ha egy szabadúszó profilját ellenőrzi egy olyan felvételi oldalon, mint például a Upwork vagy a Fiverr, betekintést nyújt személyiségükbe és munka-etikájukba. Ez segít abban, hogy a vállalkozó megfelelő minőségű legyen.

2. Végezze el az átvilágítását

Csakúgy, mint bármely bérleti folyamat, alapvető fontosságú, hogy minél többet megismerjen a potenciális jelöltekről, mielőtt kibővíti az állásajánlatát.

Az Upwork hasznos lehet ebben a folyamatban, előzetesen szűrve meg a jelölteket az ön számára, és lehetővé téve videointerjúk fogadását, mielőtt felvesz valakit.

Függetlenül attól, hogy milyen szerszámot használ, képesnek kell lennie arra, hogy megtudjon valamit a leendő szabadúszóról, olvassa el a profiljukat és ellenőrizze a korábbi ügyfelek megjegyzéseit..

Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott személy jó minőségű szolgáltatást nyújt azáltal, hogy ellenőrzi a véleményét, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik tapasztalattal a projekt típusával kapcsolatban.

3. Kövesse nyomon a munkát

Miután interjút készített a szabadúszóival és meggyőződött arról, hogy megfelelőek-e a munkához, ne feledje, hogy nem kellett volna csak bíztatnia őket rá.

A legjobb szabadúszó webhelyek lehetővé teszik, hogy következetes beszélgetést tartson fenn azzal a személlyel, akivel dolgozik. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizheti a folyamatban lévő projektet, és kérdéseket tehet fel a feladat működéséről.

Ha valami rosszul forduljon, ne habozzon, indítson vizsgálatot az Ön által használt szolgáltatással is. A Upwork és a Fiverr egyaránt lehetővé teszi a munkák visszavonását vagy segítségkérés elküldését, ha úgy gondolja, hogy nem kapja meg a szükséges munkát.

Upwork vs Fiverr: melyik a legmegfelelőbb az egyes munkákhoz?

A Fiverr és az Upwork közötti választás személyes döntés lesz az Ön egyedi igényei alapján.

A legtöbb vállalat számára az Upwork jobb választás nagyobb projekteknél vagy feladatoknál, amelyek megkövetelik a szakember ismereteit és betekintését. Ha csak azt akarja keresni, hogy valaki kezeljen valami egyszerűt, akkor a Fiverr kiváló módja lehet a készpénz megtakarításának.

A Fiverr platform a kis, egyszerű munkák kiszervezéséhez, anélkül, hogy sok pénzt költene.

A Upwork használatának előnyei:

 • Az átvilágítási / toborzási folyamat irányítása
 • Kiváló előszűrési támogatás
 • Nincs szükség előzetes költségekre
 • Nagyszerű a speciális, szakemberi támogatáshoz
 • Hatalmas globális tehetségkészlet

A Fiverr használatának előnyei:

 • Költségvetés-barát
 • Könnyen kezelhető környezet
 • Aktív közösség
 • A tehetségek felkutatásának gyors módja

Fiverr vs Upwork: GYIK

&# 11088; A Fiverr vagy az Upwork jobb a szabadúszók számára?

Ezen platformok mindegyike saját előnyeivel rendelkezik. A Fiverr gyakran költségvetés-orientált munkát végez, ami magasabb volumenű, míg az Upwork jobb a képzett szakemberek számára.

&# 11088; A Fiverr vagy az Upwork olcsóbb?

Mindkét oldal különféle módon tölt fel. Az Upwork szabadúszók óránként töltenek fel, míg a Fiverr munkát számol fel.

&# 11088; Melyik szabadúszó platform jó kezdőknek?

A Fiverr szabadúszóinak képességi szintje szerint vannak elkülönítve. Ez jó forrást jelent azoknak a vállalkozásoknak, amelyek költségvetési szempontból barátságosabb szabadúszókat kívánnak venni.

További információ a webhely-fejlesztési munka kiszervezéséről.

&# 11088; Könnyű szabadúszókat felvenni a Fiverrre?

Igen, a Fiverr nagy tehetségekkel rendelkezik, amelyek több szolgáltatást kínálnak. Számos legfontosabb szabadúszó a Fiverr-ben is általában gyorsan reagál.

&# 11088; Mi a legjobb szabadúszó webhely?

A legtöbb szabadúszó webhely saját vásárlói profilját fedezi. A legjobb az, amely megfelel a szabadúszó egyéni képességeinek és tapasztalatainak.

Készen áll a szabadúszó alkalmazottak felvételére??

Ahogy a világ tovább fejlődik, és az emberek nagyobb egyensúlyt keresnek a munka és a magánélet között, a szabadúszó csak egyre népszerűbbé válik..

Az elkövetkező években a munkáltatóknak nincs választása, hogy szabadúszóként alkalmazzák-e vagy sem. Bár valószínűleg szembe kell néznie a kiszervezés hullámvölgyével és bukásával, ha megfelelő tehetséget szeretne, alkalmazkodnia kell.

Az olyan webhelyek, mint a Fiverr és az UpWork, amelyek a jól képzett emberek közösségeit egy egyszerűen használható platformon egyesítik, kiváló segítségnyújtási forrást jelentenek az embereknek szabadúszó munkavállalók keresése során..

Fontos azonban annak ellenőrzése, hogy az eszközt használja-e, amely a legjobb eredményt nyújtja.

Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy tudja, amit keres, és válassza ki a csapata számára legjobban működő szabadúszó közösséget.

Ha költségvetés-barát támogatási forrást keres egy egyszerű projekthez, akkor a Fiverr lehet a legjobb választás.

Ha valami fejlettebbre van szüksége, és hajlandó fizetni egy szakemberért, az Upwork lehet a megoldás az Ön számára.

Hitel: Ezt a cikket eredetileg a Ashley Wilson 2019-ben egy digitális nomád, aki üzleti és technológiai témákról ír. Többször frissítettük a postát, és sokkal több részletet adtunk hozzá 2020 márciusában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map