SEO a bábuk számára: Hogyan lehet SEO-t létrehozni 2020-ban

Mi a Keresőoptimalizálás (SEO)?

A Search Engine Optimization (SEO) a weboldal finomhangolásának folyamata annak érdekében, hogy magasabb rangsorolást érjen el a keresési eredmények között. A SEO részben az alábbiak alapján készül:


 1. Meg kell érteni azt, hogy a gépek hogyan értelmezik a keresők szándékát, és egyeztetik azt a webtartalommal (a keresési algoritmus), és,
 2. Becslések az emberek interakciójáról az online által látott tartalommal.

A SEO rendkívül összetetté vált. A mai napig vannak több mint 200 rangsorolási tényező (a weboldal rangsorolását befolyásoló paraméterek), amelyeket az internetes marketingszakemberek elfogadtak és elismertek.

A Search Engine Land ezt tette A SEO periódusos rendszere a SEO stratégia lényeges elemeinek magyarázata.

Ezek a tényezők magukban foglalják a felhasználók eltöltik az időt, link horgonyszöveg, kulcsszavak URL-ben, tartalom hossza, TF-IDF, címcímke, meta leíró szöveg, weboldal betöltése sebesség, kulcsszavak a kép alt szövegében, kimenő linkek száma, bejövő linkek száma, LSI kulcsszavak, a keresési eredményoldal kattintási aránya (SERP CTR), stb.

Ezeket a tényezőket a többség elismerte, mert vagy a Google szóvivője igazolta őket, vagy bizonyították (legalábbis kissé) hatékonyságukat a jól ismert SEO szakértők által közzétett kísérletekben és esettanulmányokban. Sokan, köztük magam is, úgy vélik, hogy a kritikus rangsorolási tényezők száma jóval meghaladja a 200-ot. Ezeknek a tényezőknek a különböző keresési eredményoldalakon eltérő súlya van – ami a SEO hihetetlenül (ismét) összetett és nehezen magyarázható. Egyesek a SEO-t inkább művészetnek, mint tudománynak hívták.

Nem fogom elmélyíteni ezeket a 200+ rangsorolási tényezőket. A cikk célja az, hogy gyors áttekintést adjon a keresőmotorok működéséről, és megosszák a legkritikusabb SEO elemek listáját, amelyeket meg kell vizsgálni.

Ahogy a Google tartja a mai keresési piac mennyiségének több mint 90% -a, Cikkben lazán cserélem a „keresőmotor” és a Google kifejezést.

Hogyan működött a SEO 2005-ben?

Hosszú farok vs rövid farok kulcsszavak.A SEO folyamat hagyományosan kulcsszó kutatással kezdődik. Ideális esetben olyan kulcsszavakat szeretne megtalálni, amelyekben a legtöbb keresési mennyiség és a legkevesebb a verseny. Mindazonáltal mindkettő szinte kizárólagos egymáshoz – a legnagyobb keresési volumenű kulcsszavak versenyeznek a legnagyobb mértékben, míg a legkevesebb versenynek kevés vagy egyáltalán nincs keresési mennyisége.

Így tettem SEO-t 15 évvel ezelőtt:

 1. Végezzen egy kulcsszókészletet az Overture (most eltűnt) vagy a Google Adwords Kulcsszóválasztó eszköz hogy meghatározza az egyes kulcsszavak keresési mennyiségét.
 2. Válasszon egy 30-50 kulcsszót a keresési mennyiség és a piaci verseny alapján. Célzott keresési kifejezések nagyobb keresési mennyiséggel, de alacsonyabb piaci verseny mellett.
 3. Szegmentálja ezeket a kulcsszavakat 10-15 témára. Minden témának egy elsődleges kulcsszóból és néhány más másodlagos kulcsszóból kell állnia.
 4. Készítsen tartalmat a témákban – győződjön meg arról, hogy az elsődleges kulcsszavak az oldalcímkében vannak, és a másodlagos kulcsszavak maradnak az oldal címsorában (H1, H2, H3 stb.).
 5. Mindegyikbe csatoljon gyönyörű képeket és kulcsszóban gazdag alt szövegeket.
 6. Összekapcsolja a fontos pénzoldalakat az egész weboldalon, a fejléc és a lábléc között
 7. Küldjön el annyi e-mailt, amennyit csak tud más webmestereknek, és kérje meg őket, hogy térjenek vissza az Ön weboldalára, az elsődleges kulcsszavak rögzítési szövegként.
 8. Vásároljon linkeket más webhelyekről, ha van extra költségvetése.
 9. Ismételje meg az 1-6. Lépést végtelenül.

Ez nagyrészt az, hogy a 2000-es években több nagy forgalmú kapcsolt weboldalt és blogot építettem. Noha ez a módszer korlátozott értelemben továbbra is működhet, ez már nem hatékony módszer. A keresési és webes technológiák tájképe annyira megváltozott – egyszerűen lehetetlen ugyanolyan jó eredményeket elérni ezzel a módszerrel.

Miért? Mivel a keresőmotorok és az Internet ma másképp működnek.

A mai keresőmotor …

Rendkívül titkos

A Google titkosítás mögött rejtett keresések száma.

A mai keresések többnyire titkosítva vannak – ez azt jelenti, hogy már nem láthatjuk teljesen, hogy mit írnak a felhasználók a keresősávba webhelyünk eléréséhez. A legpontosabb keresési adatok, amelyeket ma megszerezhetünk, néhány olyan SEO eszköz szolgáltatótól származnak, amelyek kattintási adatot vásárolnak harmadik fél brókerektől..

És nem is beszélve – a hirdetésblokkolók és a VPN-k használata szintén blokkolja az adatok megosztását a kisebb webhelytulajdonosok között. Már nem tudjuk pontosan látni, hogy hány kereső érkezik webhelyünkre, és honnan keresnek.

Személyre

A Duck Duck Go 76 különböző keresési eredményt talált 76 keresés során, ugyanazon a „fegyvervezérlés” kifejezéssel (forrás).

Google most erősen személyre szabott keresési eredményeket szolgáltat az egyének számára az egyéni preferenciák és az internetes böngészési előzmények alapján. A használt eszköz, például a mobiltelefon márkák, a táblagépek, az asztali számítógépek, az intelligens TV-k stb.

Még a maga viselkedését is elemezzük, és ez bizonyos mértékben hozzájárul. Például a felhasználási előzmények, például a meglátogatott webhelyek, a kedvelt vagy megosztott videók, az okostelefonokra telepített alkalmazások és más interakciók.

Akkor itt van a kapcsolat a keresési eredményekkel (webhelyek, amelyekre kattintott, a korábban keresett dolgok, a felmerült hirdetések stb.). Ezek együttesen diktálják a következő eredményeket, amelyeket a Google kereséséből kap. A tíz legjobb keresési eredményem valószínűleg teljesen eltérő lesz, mint a sajátod.

Cross-platform

különböző eszközök a keresés végrehajtásához

A kereséseket különféle típusú készülékeken hajtják végre – ezek gyakran különböznek a keresőmotorok szándékától. Például – azok a keresők, akik az asztalon „aglio olio” -t keresnek, inkább receptet keresnek; de a keresők, akik ugyanazt a dolgot keresik mobilon, olasz éttermet kereshetnek. Még ha pontos kulcsszavak is vannak a kulcsszó keresési mennyiségében, akkor nehéz lesz becsülni a forgalom mennyiségét.

Hogyan kell csinálni SEO-t 2020-ban?

A mai SEO szakember számára a legnagyobb kihívás a végrehajtás, nem a know-how.

Nem tudtam jobban egyetérteni Kevin Indignel a modern SEO szétválasztása két kategóriába

 1. Makro szint, amely magában foglalja a technikai szempontokat, például a weboldal architektúrájának kialakítását, az UX optimalizálását, a weboldal nemzetközivé tételét és így tovább;
 2. Mikroszinten, amely magában foglalja a koncentrált tartalmat és az oldalak optimalizálását, például a szándék egyeztetését és a tartalom finomítását.

Ami az, hogy már nem állhat fel rögzített eljárásokkal a SEO-ban, és minden weboldalra és oldalra egyformán alkalmazhatja.

Minden iparág egyedi.

Minden weboldal egyedi.

A keresés mögött álló minden szándék egyedi.

A SEO már nem önálló marketing „taktika”; de be kell építeni valamit a webfejlesztésbe és a tartalom előállítási folyamatába. Ahhoz, hogy magas rangot szerezzen a Google-on és növekedjen webhelye, folyamatos fejlesztési cselekvési tervre van szüksége, amely mind a makró, mind a mikrotípus képeket áttekinti.

Ebben a cselekvési tervben a webhely öt területe található, amelyeket folyamatosan fejlesztenie és optimalizálnia kell.

1. Készítsen releváns és hasznos tartalmat

Csináld – Készítsen olyan weboldalakat (és webhelyét), amelyek egyértelmű célt szolgálnak a felhasználók számára. A weboldalak folyamatos frissítése és hozzáadott érték hozzáadása. A webhelyének csaknem olyan hasznos tartalommal kell szolgálnia, amelyet a felhasználók máshol nem találnak az interneten.

Ha új vagy, a SEO erőfeszítéseinek nagy részét a tartalom ellenőrzésére fordítják. Tegye fel a következő kérdéseket.

 • A tartalma naprakész és világosan bemutatott?
 • Tartalmaz-e tartalma elegendő mélységet (és értéket) a felhasználók számára??
 • Megjelenik-e a tartalomban szakértelem, autoritativitás és megbízhatóság (E-A-T)?

A híroldal csak akkor hasznos a felhasználók számára, ha a legfrissebb vagy legfontosabb eseményeket jelenti. A bevásárló oldalnak tartalmaznia kell az összes szükséges információt a termékről, és erõsen megalapoznia kell az eladást. Az útmutatóknak teljes A-Z információt kell tartalmazniuk – szöveg, kép vagy videó formájában – a feladat elvégzéséről.

2. Építsen bejövő linkeket és bölcs módon kapcsolja össze azokat

Csináld – Hivatkozás a kulcsfontosságú weboldalakra belsőleg gyakran (anélkül, hogy veszélybe sodorta a webhely felhasználói élményét). Kapcsolódjon más releváns és hasznos weboldalakhoz az interneten. Szerezzen más releváns webhelyeket és blogokat, amelyek linkre mutatnak.

Az internetes linkek olyanok, mint a szavazatok a való világban – azzal a különbséggel, hogy a különféle linkek eltérő súlyúak a keresési rangsorban. Egy nagyon megbízható webhelyről, például a Nasa.com-ból származó linknek több energiája van, mint egy web-könyvtárban található linknek, amely egy oldalról 500 különböző webhelyre mutat hivatkozást.

A linkek kiépítésének fő célja, hogy minél több „jó” linket szerezzen.

A különböző SEO módszerek eltérő módon közelítik meg a kapcsolatépítést. Egyes módszerek olyan jó tartalom elõállítását javasolják, amely természetesen vonzza a linkeket (az emberek inkább olyan tartalomra mutatnak hivatkozást, amelyet hasznosnak vagy érdekesnek találnak); míg mások kereskedés útján szereznek linkeket – pénz (szponzorálás és hirdetések), jó tartalom (vendég hozzászólások), üzleti kapcsolatok (hálózatépítés).

Tipp: A linkezési lehetőségek megtalálásának egyik jó módja a versenytárs backlink-profiljának áttekintése. Rengeteg SEO eszköz található erre a célra, de szeretem az egyszerűségét Linkológia backlink-ellenőrző. Ingyenes (tartományonként legfeljebb 100 linket jelent, és a link minőségét egyszerűen, 0 – 100 skálán értékelje. A fenti képernyőkép az ezen a webhelyen található 15 Linkológia első linket mutatja..

Ezen megközelítések mindegyike előfordulhat, hogy nem működik az Ön számára. Ennek kulcsa az, hogy kitaláld, mi az öltönyed, és válasszon néhány megfelelő linképítési taktikát.

3. Írjon vonzó webcímet

Csináld – Írjon olyan kulcsszóban gazdag címeket, amelyek vonzzák a felhasználókat arra, hogy a keresési eredményoldalakon keresztül kattinthassanak az Ön webhelyére.

Az oldal címe a SEO-ban két dolgot végez:

 1. Segítsen a keresőmotoroknak a weboldal tartalmának megértésében
 2. Hogy elősegítse weboldalának a keresési eredményoldalakon történő megjelenítését

A címcímke 65-70 karakter hosszú lehet. A fontos kulcsszavaknak és a kulcsfontosságú értékeknek a mondat elején kell megjelenniük.

4. A meccskeresők szándéka

Csináld – Ellenőrizze a SERP-ben a megcélzott kulcsszavakat, hogy megértse, mit tart a Google a keresés szándékának. Frissítse az oldalt új formátumokkal és további elemekkel, hogy megfeleljen a keresési szándéknak.

A „keresési szándék” az a cél, amelyet a felhasználó elérni próbál, amikor interneten keresést végez.

A keresőmotorok a keresési lekérdezéseket három különböző szándékosztályra osztják (idézve Andrei Broder írását):

 1. navigációs A közvetlen szándék az, hogy elérjék egy adott helyet.
 2. tájékoztató A szándék az információk gyűjtése, amelyek feltételezhetően jelen vannak egy vagy több weboldalon.
 3. Tranzakciós A cél az, hogy valamilyen web-közvetített tevékenységet végezzen.

Hagyományosan, a keresők általában nagyon literálisak (a legtöbb esetben), és hajlamosak pontosan arra keresni, amit akarnak. Ezért a SEO alapvető gondolata az, hogy a webhely tartalmát minél jobban összehangolja az egyes keresésekben szereplő releváns kulcsszavakkal.

A mai SEO nem ennél sokkal többet igényel. Nem csak az, hogy a tartalomnak meg kell egyeznie a kereső lekérdezéseivel, hanem a tartalom bemutatásának módja is megváltoztatja a szándék szerinti egyezést.

Annak megértése érdekében, hogy a Google miként tartja a keresést számon, tekintse meg a cél kulcsszavak legmagasabb rangú oldalait. Hasonlítsa össze a weboldal különbségét, mint az övék. Frissítse az oldalt új formátumokkal és kiegészítő elemekkel, hogy jobban megfeleljen a keresési szándéknak. A hatékonyságot felmérheti azáltal, hogy hány felhasználó kattint át az Ön webhelyére, vagy olyan felhasználókkal, akik hosszabb ideig maradnak.

5. Javítani kell a felhasználói élményt (UX)

Csináld – Hangsúlyozzon az UX-n weblapjának tervezésekor. Rendszeresen végezzen A / B tesztet webhelyének felhasználói élményének javítása érdekében.

Annak érdekében, hogy az Ön webhelyére érkező felhasználók jobban elköteleződjenek, nemcsak a bevonásra van szükség. Olvasói az ügyfelek, és felbecsülhetetlen értékű pozitív benyomást hagy nekik. Ez azt jelenti, hogy biztonságot, zökkenőmentes böngészést és kellemes tartózkodást kell kínálnia számukra.

Néhány alapvető példa …

Az SSL tanúsítvány használata nemcsak segíti a felhasználókat az adatok biztonságában, miközben kapcsolódik a webhelyéhez, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a keresőmotorok megtudják, hogy webhelye biztonságos-e számukra a forgalom irányításához..

Azok a felhasználók, akiknek várniuk kell egy weboldal feltöltésére, gyakran türelmetlenné válnak és távoznak, ezért győződjön meg arról, hogy webhelyét a sebességre is optimalizálták.

Végül, bár a hirdetések és a felbukkanó ablakok hatékonyan eredményezhetik a bevételt, ezek zavaróak lehetnek a a felhasználók böngészési élménye.

Következtetés: A SEO utazás, nem cél

Ma sok vállalat és magánszemély kínál SEO szolgáltatásokat. Mielőtt elkezdené velük foglalkozni, ne feledje, hogy a SEO utazás, és nem csak a cél. A webhelyek és a tartalom fejlődésével a SEO követelmények megváltoznak.

A keresőmotorok folyamatosan változtatják algoritmusaik működését is, ami azt jelenti, hogy soha nem lesz a „tökéletes SEO megoldás”. Kulcsuk a megértésben, a kísérletezésben és az odaadásban rejlik – úgy mondhatjuk, egy egész életen át tartó utazás.

Gyakori kérdések a SEO-ról

Mit jelent a SEO?

A SEO a Search Engine Optimization-t jelenti.

Mi a SEO egyszerű szavakkal?

Mint már említettük, a SEO a weboldal optimalizálásának folyamata a magasabb rangsor elérése érdekében a keresési eredményekben. A SEO-t elkészítették, részben annak megértésén, hogy hogyan működik a keresési algoritmus, és részben annak becslésén alapulnak, hogy az emberek miként lépnek kapcsolatba a keresési eredményekkel.

A GYIK jó-e a SEO-hoz?

A „Gyakran Ismételt Kérdések” oldal mindig hasznos a felhasználó szempontjából. A gondosan megtervezett és beépített GYIK oldal értékesítési eszközként működik, és növeli webhelye tartalmának számát (szavak száma stb.), És ezáltal növeli esélyét arra, hogy megjelenjen a releváns keresésekben.

Ha a GYIK strukturált adatokkal (például ez) meg van jelölve, növeli annak esélyét, hogy megjelenjen a gazdag keresési eredmények között, és (elméletileg) segít több kattintást vonzani az Ön webhelyére. Hivatkozni Google és Bing útmutatója további részletek a weboldal jelölésében.

Mi a backlink a SEO-ban??

A backlink egy hiperhivatkozás, amely egy weboldalról linkel a webhelyére. A backlink, vagy más néven bejövő link, a Google fontos rangsorolási tényezői.

Ha SEO-t csinál egyedül?

Igen és nem. Rengeteg hasznos SEO útmutató található az interneten – tehát nem könnyű elkezdeni, és pénzt megtakarítani. Ne feledje azonban, hogy a SEO nagyon idő- és munkaerőigényes.

Pénzbe kerül a SEO?

Teljesen. Alapjaim tanulmányozza a topwork 400 szabadúszó profilját, A SEO átlagosan 23,68 USD / óra. A díj eléri a 175 dollárt óránként. Személy szerint úgy érzem, ésszerű havonta 1000 – 2500 dollárt fizetni egy jó, hosszú távú SEO szolgáltatásért.

Hogyan teszik a kezdők a SEO-t??

Kezdje azzal, hogy elolvassa ezt az útmutatót, és megfigyelheti, hogy mit tesznek más webhelytulajdonosok a saját weboldalaikkal. Használjon SEO eszközöket, például AHREFS, SEM Rush vagy MOZ, hogy megtudja, mások mit csinálnak a keresési rangsoruk javítása érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map