Miért lassú a WordPress webhely? A WP-oldalak felgyorsításának egyszerű módjai

A WordPress messze a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS), és manapság a világ minden webhelyének több mint 34% -át birtokolja. Nagyra értékelik, mert sokoldalúság teszi lehetővé a weboldaltulajdonosok számára a lenyűgöző minőségű és funkcionalitású webhelyek gyors létrehozását.


A WordPress-t azonban meg kell érteni annak érdekében, hogy a legjobban teljesíthessen. Ha egy WordPress-webhelyet működtet, és úgy érzi, hogy a teljesítmény nem megfelelő, akkor javíthatja a teljesítményt néhány apró csípés elvégzésével..

a sebesség fontosWebhelyének sebessége nagyban befolyásolja az átváltási arányt. A tanulmányok ezt következetesen kimutatták A gyors oldalsebesség jobb konverziós arányt eredményez. A konverziók 20% -os csökkenése tapasztalható a mobiloldalak betöltési idejének minden késése után. És szerint Gondolj a Google-ra, a hely gyors feltöltésének referenciaértéke 0-1 másodperc.

1. Nem megfelelően tárolja

A gyorsítótárazás általában akkor történik, amikor az alkalmazások adatokat tárolnak a memóriában a gyorsabb feldolgozás vagy hozzáférés érdekében. Hasonlóképpen, a gyorsítótárazás engedélyezésével előtöltheti webhelyének részeit a gyorsabb hozzáférés érdekében. A gyorsítótárazás különféle módjai lehetnek, amelyek kihasználhatók, de általában két kategóriába sorolhatók; ügyféloldali vagy szerveroldali gyorsítótár.

Az ügyféloldali gyorsítótár (általában a böngésző gyorsítótárazása) segít meghatározni, hogy webhelyének mely elemeit tárolja a látogató böngészője. Ezenkívül meghatározhatja az elemek tárolásának időtartamát, így ha webhelyét frissítik, a böngésző frissített elemekkel frissítheti a gyorsítótárat. A böngésző gyorsítótárazása statikus elemekkel, például CSS, JS és képekkel működik.

A szerveroldali gyorsítótárazás a gyorsítótárazás bármely módja, amelyet a webkiszolgálón hajtanak végre. Ezek magukban foglalhatják az OPcode gyorsítótárazását, az oldal gyorsítótárazását, az adatbázis gyorsítótárazását és egyebeket. Ezen módszerek mindegyike a WordPress különféle elemeivel foglalkozik, és ezek kihasználása javíthatja webhelyünk teljesítményét.

Például a WordPress nagyon erősen adatbázis-központú. Sajnos az adatbázisokkal működő folyamatok általában sok erőforrást igényelnek (feldolgozási teljesítmény és memória). Az adatbázis-gyorsítótárazással alapvetően a korábbi lekérdezések eredményeit mentheti a memóriába, hogy csökkentse az egyes eredmények megjelenítéséhez szükséges időt.

1. megoldás: Telepítsen jó gyorsítótárazási plugineket

A gyorsítótárazás az egyik legfontosabb módszer, amellyel jelentősen javíthatja WordPress webhelyének teljesítményét. Szerencsére, akárcsak a WordPress-hez kapcsolódó dolgokhoz, vannak olyan plug-inek, amelyek segítségével ezzel segíthet. Néhány jó példa a WordPress gyorsítótárazó beépülő moduljaira a WP Rocket és a Swift Performance.

2. megoldás: Engedélyezze az OPCache szolgáltatást a webgazdan

A PHP szkriptek összeállított műveletkódjainak gyorsítótárba helyezésével az OPcache lehetővé teszi a webhelyek számára, hogy az oldalak tartalmát lényegesen gyorsabban szolgálják ki. A jó hír az, hogy a legtöbb megosztott tárhelyszolgáltató lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telepítsék az OPcache kiterjesztést a vezérlőpultjukról. Tehát – hogy kihasználhassa ezt a lehetőséget webhelyének gyorsabb betöltésére, egyszerűen jelentkezzen be a host vezérlőpultjába, és engedélyezze ezt a funkciót.

Példa: Az OPCache engedélyezése az A2 tárhelyen jelentkezzen be a cPanelbe > Szoftver > Válassza a PHP verziót > Telepítse a PHP kiterjesztéseket.

2. A merevlemezen tárolt adatbázisok

Szinte kétségtelenül a legtöbb web hosting szolgáltató manapság hirdetni fogja, hogy Solid State Drive (SSD) megoldásokat kínál. Az SSD-k a hagyományos merevlemez csúcstechnikai verziója, és sokkal gyorsabbak. Az SSD árcsökkenése ellenére ezek még mindig drágábbak, mint a mechanikus merevlemezek.

Emiatt egyes tárhely-szolgáltatók megpróbálják megszabadulni a hibrid beállításoktól. Az SSD-kön futtatják az alkalmazásokat, de a tároláshoz hagyományos merevlemezeket használnak. Ez rossz hír a WordPress felhasználók számára, mivel valószínű, hogy az adatbázis az SSD helyett a lassabb, mechanikus meghajtókon található. Ügyeljen arra, hogy a tárhely szolgáltatója teljes SSD megoldást kínál-e vagy sem.

Megoldás: Ragaszkodjon a teljes SSD tárhelyet kínáló szolgáltató cégekhez

ssd webhely tárhelyPélda: Az összes, a SiteGround által üzemeltetett webhely SSD lemezeken fut – ami ideális a WordPress webhelyek számára.

Annak ellenére, hogy a piacon az egyik legolcsóbb WP-tárhely, a Hostinger teljes SSD-tárolón fut, így ideálisvá teszi őket a WordPress-webhelyek tárolására. Más, a teljes SSD-n futó márkák a következők: A2 Hosting, BlueHost és SiteGround.

3. Régi PHP

A WordPress PHP-alapú, és a szerver által futtatott PHP-verzió szintén befolyásolhatja a webhely teljesítményét. PHP 7 tesztelték a PHP 5.6 teljesítésének szinte kétszer gyorsabb teljesítéséhez – ez a teljesítmény 100% -os növekedése!

Az AeroSpike csapata futott néhány teszt a PHP 5 és a PHP 7 összehasonlításához.

A tesztük négy folyamatot indított, mindegyik 100 000 tranzakciót futtatva. Az összes futtatást egycsomópontos fürtön, az Aerospike Server Community Edition 3.9.1 verzióján futtattuk, a CentOS 7-en 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2.20GHz processzorral (bekapcsolt hiperterjesztéssel) és 32 GB memóriával..

A két felhasznált PHP verzió a php-7.0.10 és a php-5.5.38 volt.

Az alábbiakban összefoglaljuk az eredményeket.

Teljes végrehajtási idő

A PHP 7 teljes végrehajtási ideje ~ 10–12% -kal alacsonyabb, mint a PHP 5-nél (az alacsonyabb jobb).

Műveletek másodpercenként

A PHP 7 ~ 9–15% -kal többet ír / olvas a PHP 5-hez képest (minél jobb, annál jobb).

Megoldás: Frissítse webhelyének PHP verzióját

Ha a PHP egy régebbi verzióját futtatja, akkor valószínű, hogy elég gyors javulást fog látni egyszerűen az, ha a PHP újabb verzióját választja. A legtöbb webtárhely-szolgáltató a PHP több változatát kínálja, amelyeket a webtárhely vezérlőpultján keresztül választhat ki.

Példa – A PHP verzió kiválasztása a Hostingernél a host vezérlőpultján végezhető el.

4. HTTP / 2

A HTTP / 2 a „Új” internetes protokoll amelyet 2015-ben vezettünk be. A korábbi HTTP 1.1 verzióval ellentétben, ez lehetővé teszi több adatkérés végrehajtását egyszerre. Ez elősegíti a webhely eszközeinek betöltési idejének csökkentését.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – A HTTP / 2 több adatkérést küldhet egyetlen kapcsolaton keresztül. Ez csökkenti a további oda-vissza utazási időt (RTT), gyorsabbá téve a webhely betöltését (tudj meg többet).

Megoldás: Végrehajtja a HTTP / 2-t

Ennek ellenére azonban néhány webtárhely továbbra sem kínál HTTP / 2-t, vagy csak drágább tervek szerint kínálja. Kétféle módon lehet kihasználni a HTTP / 2 előnyeit; keressen egy hostot, amely felkínálja, vagy vegye igénybe a Cloudflare CDN-t.

Vannak olyan webtárhely-szolgáltatók, amelyek változó szintű HTTP-t kínálnak. Például a Siteground és a GreenGeeks a HTTP / 2-t elérhetővé tette minden tervükön, de az A2 Hosting csak a HTTP / 2-t kínálja a Turbo vagy annál magasabb webtárhely-tervükön..

5. Rushed Server

A webhelyek automatizáltak, és teljesítményüket befolyásolhatja a rendelkezésére álló erőforrások mennyisége. Az internetes forgalom kezeléséhez minden webhelynek rendelkeznie kell feldolgozási energiával és memóriával – minél nagyobb a hangerő, annál több erőforrásra van szükség.

Ha webhelye hirtelen beáramlik a látogatókba, akkor előfordulhat, hogy a fogadási tervnek nincs elegendő forrása az összes egyszerre történő kezeléséhez. Ennek eredményeként a webhely lelassul, vagy egyes kérésekhez nem lesz elérhető.

Figyelemmel kíséri a tárhely teljesítményét

Példa: WebSitePulse különféle figyelőeszközöket kínál, amelyek folyamatosan felügyelik a szervereket és a webhelyeket.

A helyzet inkább a megosztott tárhely-terveknél fordul elő, mivel a kiszolgálón minden fiók rögzített mennyiségű erőforrást oszt meg. Annak érdekében, hogy webhelye zökkenőmentesen működjön, próbáljon ki olyan webhely-megfigyelő eszközt használni, mint a Uptime Robot, Weboldal impulzus, és Freshping.

Ezeknek az eszközöknek a segítségével egy bizonyos ideig eldöntheti, hogy a házigazda milyen jól teljesít. Ha webhelye folyamatosan lelassul, vagy a szerver mindig leépül, ideje lehet, hogy fontolja meg a jobb tervre vagy egy másik webes hostra való áttérést..

Megoldás: Frissítsen VPS-re vagy magasabb szintű tárhelyre, ha szükséges

Példa: A (z) HostScore, A SiteGround VPS tárhelyének válaszideje (az Európában tárolt teszthely) körülbelül 15% -kal gyorsabb, mint a SiteGround megosztott tárhely.

A VPS-tárhely-tervek drágábbak, mint a megosztott tárhely-tervek, de könnyebben kezelik a nagy forgalmat. Ennek oka az, hogy a VPS-tervek általában méretezhetők, vagyis dinamikusan megnövelheti az erőforrások mennyiségét, ha úgy érzi, hogy webhelyének többre van szüksége.

Tudja meg, mikor van a megfelelő idő a VPS-tárhelyre váltáshoz.

6. Terjedelmes médiafájlok

Noha a nagy, éles képek vagy az izgalmas videók nagyon szemet gyönyörködtetőek, ne feledje, hogy ezek a multimédia fájlok gyakran nagyok. A hüvelykujj szabálya, hogy minél nagyobb a fájl, annál hosszabb ideig kell betölteni. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondania róluk, de legalább emlékezzen a fájlok optimalizálására.

Megoldás: tömörítse a képeket

A képeket kissé csökkentheti, és a megfelelő formátum használata is csökkentheti a méretet. Például egy BMP fájl általában nagyobb lesz, mint egy GIF vagy JPG fájl. A képek optimalizálása érdekében dönthet úgy, hogy manuálisan vagy beépülő modul használatával megteszi. Néhány WordPress beépülő modul, amely el tudja végezni a trükköt, többek között az EWWW és a Short Pixel.

Ha úgy dönt, hogy nem használ plugint, vannak olyan online eszközök, amelyek segítségével a képeket manuálisan optimalizálhatja. Néhány ezek közül Optimizilla és EzGIF.

7. Rosszul optimalizált / sérült adatbázis

Korábban említettem arról, hogy a WordPress nagyon adatbázis-központú, és hogy az SSD-tárolás miként segíthet felgyorsítani a lekérdezéseket. Az adatbázis állapota azonban szintén szerepet játszik a webhely teljesítményében.

Megoldás: Az adatbázis rendszeres optimalizálása

Nagyon nehéz lehet ellenőrizni minden olyan elemet, amely bekerül az adatbázisba, ezért időről időre el kell végeznie néhány takarítást. Ez elősegíti az adatbázis szervezését és teljes sebességű működését.

Vannak plug-inek, amelyeket erre használhat. Néhány jó példa erre WP DBManager és WP Sweep.

8. Lassú DNS szolgáltató

Sokan úgy érzik, hogy az Idő az első bájtig (TTFB) a sebességmérők legszebb része, ám valójában nem sokan bontják le a TTFB-t, és megpróbálják kezelni a benne található egyes elemeket. Az egyik elem, amely hozzájárul a TTFB-hez, a DNS-felbontás.

Ez a folyamat, amely magában foglalja a domain nevek IP-címekké történő fordítását, időt vesz igénybe. A különböző DNS-szolgáltatók eltérően teljesítenek, és egy jó DNS-szolgáltató használata felgyorsíthatja a webhely betöltési sebességét is.

Megoldás: Váltson jobb DNS-szolgáltatóra

A DNS-sebesség ellenőrzéséhez futtasson egy tesztet a webhelyén a Pingdom eszközök majd kattintson a domain név első példányára az eredménytáblában. Ezzel kibővít egy négyzetet, amely megmutatja a TTFB összetevőit. Ebben a mezőben keressen egy sort, amely a következőt írja: „DNS”.

A DNS sebessége a szolgáltatótól függően változhat.A DNS sebessége a szolgáltatótól függően változhat.

Hasonlítsa össze a különféle szolgáltatók összesített DNS-sebességével a diagram a DNS Perfnél és fontolja meg, hogy a DNS sebessége megfelelő-e. Ha nem, akkor egy másik DNS-szolgáltató választása hasznos lehet a webhely betöltési sebességéhez.

CloudFlare az egyik leggyorsabb DNS-szolgáltató, és velük ingyen kaphat számlát.

9. Túl sok plugin

Az egyik dolog, amelyet az emberek szeretnek a WordPress-szel kapcsolatban, az, hogy mennyire könnyű a funkciók javítása egyszerűen egy plugin használatával. Mivel a nyílt forráskódú, a WordPress rendelkezik egy hatalmas fejlesztői közösség ami nagyszerű választás, de olyan plugin-eket eredményez, amelyek minősége nagyban különbözik.

A bővítmények az alapvető WordPress-kód kiterjesztései is, vagyis minél többet használsz, annál nagyobb lesz a WordPress-példány. Ez viszont növeli a webhely általános költségeit, és különböző mértékben befolyásolhatja a teljesítményt.

Megoldás: Csökkentse a bővítmény használatát

Ahol lehetséges, ellenőrizze, hogy csak azokat a bővítményeket használja-e, amelyekre valóban szüksége van, és próbáljon meg vágni a felesleges bolyhokat. Ezenkívül ne felejtsen el eltávolítani a nem használt plugineket! Manapság számos beépülő modul sokféle dolgot megpróbál megvalósítani, ezért lehetőleg próbáljon megbizonyosodni arról, hogy a beépülő modulok ne megismételjék a funkcionalitást..

10. Feltört webhely

A múltban a hackerek átvették a helyet, és pusztító ütéseket okoztak. A mai kiberbűnözés kifinomultabb, és megpróbálja elkerülni, hogy észlelje jelenlétüket. Céljuk az, hogy a számláján szereplő forrásokat felhasználják gazdagításukra – például a kriptovaluta felszámolására.

Ez eltávolítja az erőforrásokat a webhelyről, és nagy hatással lehet a teljesítményre. Mivel a radar alatt repülnek, rendszeresen aktívan kell átvizsgálnia webhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azt nem csendesen eltérítették-e el..

Fektessen be egy olyan megbízható biztonsági megoldást szolgáltató biztonsági eszközbe, mint például a Sucuri, és ügyeljen arra, hogy csak a megbízható forrásokból telepítse a bővítményeket. Annak ellenőrzéséhez, hogy a bővítmények legitimek-e, használjon olyan eszközt, mint a Bővítménybiztonsági ellenőrző problémák keresése.

A komplikációk elkerülése érdekében próbálja meg ellenőrizze egy plugin hírnevét még a telepítés előtt.

Következtetés: Összpontosítson a részletekre

Mint már láthatja, egy hatékony WordPress webhely gyakorlatilag teljes munkaidőben tehet munkát. Ha azonban felsorolja és rendszeresen követi a bevált gyakorlatokat, csökkenteni tudja a rossz teljesítményű WordPress-webhely esélyét, akárcsak a második jellegű. Ne felejtsen el minden tevékenység során a teljesítményre összpontosítani, és gondosan mérlegelnie kell minden, amit fel szeretne venni a webhelyére. Sok új WordPress webhelytulajdonos hajlandó túljutni a fedélzeten, és mindent eldobni, kivéve a konyhai mosogatót.

Kerülje el ezt a kísértést, és lassan építhessen a funkcionalitásra, amikor webhelye és vállalkozása növekszik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map