Hogyan valósítsuk meg az Omnichannel kiskereskedelmet az online áruházban

Az értékesítésben nem fog sikerrel járni, ha egyetlen csatornára támaszkodik kiskereskedelmi üzlete számára.


Diverzifikálni kell azzal, hogy különféle módszereket talál arra, hogy a terméket vagy szolgáltatást a célközönség előtt szállítsa. A megnövekedett láthatóság és jelenlét ezért jön nagyobb értékesítési potenciál.

Természetesen nemcsak az online eszközökre gondolok. Ha eladást kell végeznie azzal, hogy lefejezi a száját és háztól házig értékesíti, akkor te kell csináld! A profitszerzés az, hogy a kényelmi zónákon kívül esünk, hogy az emberek kényelmesebben vásárolhassanak tőled.

Ezért meg kell vizsgálnia az omnichannel kiskereskedelmet, ha azt akarja, hogy gazdag legyen a kiskereskedelmi üzlettel.

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, mi az omnichannel kiskereskedelem, és mit jelent az, hogy ügyfeleinek omnichannel vásárlási élményt nyújtson az értékesítés és bevétel növelése céljából..

Mi az Omnichannel Retail??

Az Omnichannel kiskereskedelem az a megközelítés, amely révén a fogyasztók egységes vásárlási élményt nyújtanak több értékesítési csatorna. Az e-kereskedelmi üzlet és a tégla- és habarcsbolt mellett eladásokat végezhet a közösségi médiából, az ügyfélszolgálatból, a mobil alkalmazásokból és másokból. Ezenkívül minden csatorna működik együtt hogy megkönnyítsék az emberek vásárlását az Ön üzletéből.

Mivel az omnichannel kiskereskedelmi megközelítés megköveteli, hogy vállalkozását több platformon keresztül kínálja, sokkal jobban kell kezelnie a készletét. Nem hagyatkozhat egyszerűen a listákra és a táblázatos lapokra, amelyeket az alkalmazott kézzel ír le.

A népszerű online áruházépítő, például a BigCommerce lehetővé teszi, hogy termékeit különböző piacokon összekapcsolja és eladja.

Az omnichannel kiskereskedelem miatt ezt kell tennie A szinkronizálás készletét úgy, hogy egyetlen műszerfalról kezeli őket. A különböző csatornáktól származó minden értékesítés automatikusan bekerül a készletkészletbe. Ez kiküszöböli a készletgazdálkodás kézi folyamatát, és lehetővé teszi, hogy ügyfeleinek zökkenőmentes omnichannel-vásárlási élményt biztosítson.

A helyes módon megvalósított kiskereskedelmi megközelítés példája a Nike. Amikor az ügyfelek belépnek valamelyik üzletükbe, vagy meglátogatják webhelyüket, meglátogatják tapasztalat a sportruházat márkája innovatív módon.

Például az online üzlet, a NikeID, lehetőséget kínál az emberek számára, hogy hozzáférjenek exkluzív termékekhez, amelyek nem vásárolhatók meg a helyi üzletekből.

A Nike által az összescsatornás kiskereskedelemben alkalmazott megközelítés révén átalakítják az ügyfelek vásárlási szokásait. Annak megkövetelésével, hogy regisztráljanak egy NikeID fiókot bizonyos termékek megvásárlásához, online ökoszisztémát hoznak létre az ügyfelek számára, hogy boldoguljanak és élvezhessék őket. Ugyanakkor az online vásárlásra ösztönzik az ügyfeleket, ahelyett, hogy üzletekbe mennének, mivel az előbbi sokkal kényelmesebb.

Hogyan fejlessze ki az Omni-Channel kiskereskedelmi élményt

Nem szükséges olyan kifinomult beállítás, mint amilyen a Nike, az omnichannel kiskereskedelemhez. Fontos dolog az, hogy különféle lehetőségeket hoz létre az emberek számára, hogy vásárolhassanak az üzleti vállalkozástól, és szinkronizálja az összes csatornáját a következetesség érdekében.

Az alábbiakban találunk ötleteket az indításhoz:

1- Használjon készletkezelési platformot

Mint korábban említettem, minden értékesítést össze kell gyűjtenie a különböző kiskereskedelmi csatornáktól. Ily módon pontos adatokat kap nemcsak a készletéről és a termékkészletről, hanem az is, hogy mennyire jól működnek az egyes csatornák. A készletkészlet sokkal könnyebbé teszi az értékesítés nyilvántartását és az elemek kezelését.

shopify pos

Az ilyen platformra példa Shopify POS. A platform emellett lehetővé teszi a különféle fizetési módok elfogadását, kedvezmények és adók alkalmazását, valamint e-mailben vagy szövegesen küldött ügyfelek vásárlási bizonylatát, néhányat említve. A Shopify POS akkor működik legjobban, ha a Shopify-t használja az e-kereskedelmi webhelyen (itt olvashat többet a Shopify-ról). Ugyanakkor akkor is használhatja a platformot, ha jól érzi magát ezzel.

2- Állítson be kampányokat a marketing automatizálás segítségével

Nehéz lépést tartani a kiskereskedelemmel, ha azt tervezi, hogy szolgáltatásai manuálisan kerülnek eladásra az embereknek e-mailben vagy telefonon. Még ha azt is tervezi, hogy valakit felvesz az Ön számára a munka elvégzésére, ennek a személynek nem csupán időre és erőfeszítésre van szüksége a munka elvégzéséhez.

A marketing automatizálási eszköz sokkal kényelmesebbé teszi az emberek elérését. Nem kell egyszerre kitöltenie az e-maileket a küldéshez, és meg kell határoznia, hogy az értékesítési csatorna melyik részén vezet. A marketing automatizálási eszköz segítségével előre beállíthatja e-mail kampányait az e-mail listára. Emellett pontosan profilozhatja az összes potenciális ügyfelet és ügyfelet, így világosabb ötlete van arról, hogy miként kaphatja meg őket tőled újra a vásárláshoz..

mailchimp marketing automatizálás

A Hubspot és a Marketo a piacon kiemelkedő marketing-automatizálási szoftverek. Ha azonban elindulsz, MailChimp lehetővé teszi, hogy akár 2000 előfizetőt ingyen összegyűjtsön. Innentől beállíthat e-mail kampányokat, amelyeket nyomon követhet és mérhet, hogy meghatározzák, hogyan lehetne javítani teljesítményüket.

Miután készen áll a marketing-automatizálási szolgáltatásokra való áttérésre, a MailChimp szinkronizál az e-kereskedelmi platformokkal, mint például a Shopify és a Magento, így kibonthatja ügyfél-adatbázisát, és az eszközzel kezelheti az értékesítési csatornát.

3 – Az érdeklődés ügyfél-támogatással történő értékesítéské változtatható

Az ügyfélszolgálat nemcsak az emberek kérdéseire vagy aggodalmainak megválaszolására szolgál az üzleti vállalkozásával kapcsolatban. Használhatja ezt a lehetőséget, hogy megkönnyítse az embereket abban, hogy termékeiket vásároljanak az üzletéből, ha nem javítja az ügyvédekkel fennálló kapcsolatait. Vedd el ezt a nagy Virgin-rajongót, aki a Twitter-en felvette a márkaközönséggel kapcsolatos aggodalmait. Ahelyett, hogy félne a témától, Virgin ügyfélszolgálata visszatért hogy nemcsak megkönnyíti a problémát, hanem értékelte és fontosnak érezte magát.

A jó kapcsolatok kiépítése az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel csak jó eredményeket hozhat a márka számára. Mivel az emberek leginkább a közösségi médiában veszik ki csalódásukat, figyelni kell üzenetüket és mindenkivel kapcsolatba kell hozniuk őket. Említés egy olyan eszköz, amely segít feltüntetni ezeket a megemlítéseket, így megérintheti az alapot, és javíthatja velük való kapcsolatait.

zendesk

Azt is fontolóra kell vennie, hogy megkönnyítse az emberek elérhetőségét online vagy telefonon. A “mindenki számára elérhető” kapcsolattartó oldal már nem elegendő, mivel nem minden probléma azonos, amellyel a márkáddal szembesülnek. Ezért olyan eszköz, mint a Zendesk tegye hozzáférhetővé a kommunikációs vonalakat az emberek és a márka számára. Az online csevegés és a hívás mellett létrehozhat egy Tudásbázist. Ez lehetővé teszi az emberek által feltett kérdésekre adott válaszok dokumentálását, így inkább rájuk mutathat a támogatási csoport.

Következtetés

Sok alkatrész alkotja a hatékony omnichannel kiskereskedelmet. Szüksége van vállalkozására is, hogy áttérjen az offline módról az online módra és fordítva. A mindencsatornás kiskereskedelmi megközelítés önmagában kihívás a kiskereskedelem számára.

Azonban azáltal, hogy több módot kínál az ügyfeleknek tőled történő vásárlásra, az erőfeszítés megéri. Egy olyan világban, ahol a fogyasztók diktálják, hogyan kell kiszolgálni őket, az omnichannel-vásárlási élmény biztosítása segíti vállalkozását, egyszerűen és egyszerűen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map