Hogyan szerezhetek be ingyenes webhelyneveket a webhelyekhez?

A weboldal első létrehozása ijesztő feladatnak tűnik. Ha nem vagy hozzászokva a folyamathoz, akkor még a domain név megválasztása egy kicsit savanyúságot eredményezhet. Mennyit kell fizetnie, honnan szerez be egyet – ezekre és sok kérdésre felmerülhetnek a fejedben.


Volt vége 348 millió domain név regisztrált eddig (2018 végén), és a szám gyorsan növekszik. A digitális kor jelenlegi korában mindenki vásárol saját domain nevet, a nagyvállalatoktól kezdve az egyénekig, akik egyszerűen csak saját online identitásukat akarják.

Ahhoz, hogy jobb felülről lefelé képet kapjunk a webtárhely és a domainnevek részleteiről, azt javasoljuk, hogy olvassa el ezt a cikket Webtárhely és 101 domain első. A cikkben azt fogom megvitatni, hogy hogyan lehet INGYENES domain nevet szerezni.

Igen ez így van. Biztos vagyok benne, hogy hallott már az eladásra kerülő domainnevekről és így tovább, de tudta, hogy vannak olyan oldalak, ahol ingyenes domain nevet igényelhet? Igen, néhányan figyelmeztetéssel érkeznek, de vannak más körülmények, és ma néhányat megosztom veled.

Számos módon lehet ingyenes domainneveket szerezni, és ezek közül néhány nem jár azzal, hogy egy centet költene. Mindegyiknek megvan a saját fogása, és az, amit választott, attól függ, hogy hajlandó-e feláldozni cserébe. Ne aggódjon, ez nem semmi baljósló, de ügyeljen arra, hogy odafigyeljen az egyes módszerek részleteire.

1. módszer: Ingyenes domainok a fogadó cégektől

Ingyenes .com / .org / .net / .store / .xyz domain ezzel a módszerrel

Annak ellenére, hogy szeretem a freebies-t, személy szerint úgy érzem, hogy sokkal nagyobb a kockázata ezeknek a domain neveknek a vásárlásához képest. Ha ugyanúgy érzi magát, érdemes fontolóra vennie egy olyan web hosting szolgáltatót, amely ingyenes domain nevet és web hosting szolgáltatást csomagol. Végül is, még mindig szükség van webhelyének tárhelyére, igaz?

A fogás – Ennek egy kicsit nyilvánvalónak kell lennie. A fogás az, hogy az ingyenes nem ingyenes; fizetnie kell egy csomagot. Ez azonban jó választás, mivel webhelyének futtatásához egyaránt szükség van hostolásra és domain névre.

1. Hostinger

Hostinger - ingyenes domain név tárolással

Weboldal: https://www.hostinger.com/

A Hostinger erre kiváló példa, mivel nagyon kedvező árú csomagokkal rendelkeznek, amelyek közül néhány ingyenes domain nevet is tartalmaz. A prémium és az üzleti megosztott webtárhely-tervek (amelyek havonta mindössze 2,15, illetve 3,45 dollárba kerülnek) egyaránt ingyenes domain név regisztrációval érkeznek..

Az is elősegíti, hogy rendkívül jó hírű gazdagépesek legyenek, és az ingyenesen kapott domainnevek prémium TLD-k, például .com vagy .net..

2. GreenGeeks

Greengeeks

Weboldal: https://www.greengeeks.com/

A GreenGeeks több mint 11 éve foglalkozik a web hosting vállalkozással, és egyedülálló változást kínál a felhasználók számára, hogy miközben környezetbarátak, digitálissá váljanak. Energiahiteleket vásárolnak, bármennyi energiát igényel a webtárhely költségei, és így pozitívan járulnak hozzá az energialábnyom szempontjából.

A tervek mindegyike ingyenes domain nevet kap, kezdve a legalapvetőbb Ecosite Starter tervvel, csupán havonta 2,95 dollárral. Ez azt jelenti, hogy bármi is legyen a velük együtt választott terv, a domain név csak akkor terjed ki Önre!

3. TMD tárhely

TMD tárhely

Weboldal: https://www.tmdhosting.com/

A TMDHosting egy másik iparági veterán, aki sokat keres rajta. Nagyon gyors, megbízható és legfőképp biztonságot nyújtanak. Host-csomagjaikhoz ingyenes domain nevek is tartoznak, a legalapvetőbb tervektől kezdve.

Számos webtárhely-képességgel rendelkezik, így ha úgy dönt, hogy a megosztott tárhely-terveket, vagy akár a Cloud vagy a VPS-tárhelyet választja, akkor érdemes megy. A megosztott tárhely a TMDHosting szolgáltatással már havi 2,95 dollártól kezdődik.

2. módszer: Ingyenes domain a ingyenes domain név szolgáltatóktól

Ingyenes .tk / .ga / .gq / .cf / .ml domain név szerezhető be ezzel a módszerrel

Ingyenes domain név szolgáltatók azok, akik komolyan adják ki a domain nevet. Általában mindegyiknek megvannak a saját korlátozásai arra vonatkozóan, hogy mely domain kiterjesztést regisztrálhatja, de általában nem számít fel fel centet.

A fogás – Ezeknek az ingyenes domainnek gyakran sok apró betűje van, amelyet el kell olvasnia. Például .tk kiterjesztéssel, ha a webhely nem reagál az átirányítási célokra, a domainjét a regisztrátor visszaveszi. Az adott domain forgalmát ezután eladják a hirdetési hálózatoknak.

4. Freenom

Freenom - Ingyenes domain név szolgáltatók

Weboldal: https://www.freenom.com

A Freenom regisztrálja a. Domain domainneveit az apró Tokelau-sziget, egy távoli és nagyon ritkán lakott ország, körülbelül 1500 ember. Ingyenesen adja el a domainneveket, és ebből kifolyólag felrobbant a népszerűsége.

.A tk domainek az ötödik leginkább regisztrált domain kiterjesztés a világon, és a Freenom segítségével megkaphatja a sajátját. Emellett, ha itt keres domainnevét, a rendszer gyakran javasol más domain kiterjesztéseket, amelyekre feliratkozhat.

5. Biz.NF

.Biz.nf - ingyenes domain név szolgáltató

Weboldal: https://www.biz.nf

Egy másik távoli és földrajzi helyhez tartozó .nf domain kiterjesztések a Norfolk-szigeteket képviselik. Ne feledje azonban, hogy bár a .nf TLD ingyenes, a második és a harmadik szintű kiterjesztésekért, például a .com.nf vagy .net.nf, meg kell fizetni.

A Biz.nf most már csak ingyenes domaineket kínál a .c1.biz webhelyen – amely valójában al domain. Ha érdekli, más ingyenes szolgáltatásokat is kínálnak, mint például a webtárhely és az SSL tanúsítványok kiállítása.

6. Dot TK

Dot TK - ingyenes domain nevet kaphat

Weboldal: http://www.dot.tk

A Dot TK a Freenom leányvállalata, szemben egy kissé eltérő színsémával, ugyanolyan elrendezéssel és funkciókkal. A Dot TK-val kapcsolatban itt nem sokat kell kibővíteni, kivéve megemlítjük, hogy ugyanazokkal az eredményekkel használhatja a Freenom ezen a webhelyén.

Ugyanezt a keresést végezve pontosan ugyanazokkal az eredményekkel tértem vissza, amelyeket a Freenommal kaptam – elérhetetlen nevek és alternatív javaslatok kombinációja. A lista megváltozik, amikor ismét elvégzi a keresést, ezért néha segíthet annak néhányszor történő futtatásában, ha nem tetszik az, amit lát..

7. Aldomain.com

Aldomain - ingyenes domain név a webhelyéhez

Weboldal: http://www.subdomain.com/

Az utoljára azon helyek listáján, ahol ingyenes domainneveket szerezhet, az aldomain.com. Itt regisztrálhat egy ingyenes domain nevet a .nu (Niue) kiterjesztéssel. Ennek a webhelynek az előnye a .nu-t kínáló webhelyekkel szemben az, hogy a második és a harmadik szintű domaineket is ingyen kaphatja.

Van néhány .nu domain, amely díjköteles, és ezek általában a prémium kategóriába tartoznak, például egy karakterű domain nevek, amelyek akár 500 euróba kerülhetnek..

3. módszer: Ingyenes aldomainek a weboldalkészítővel

Ingyenes aldomaineket szerezhet ezzel a módszerrel

A weboldal-készítők lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen építsen webhelyeket kevés műszaki ismeretekkel vagy azok nélkül. Rengeteg hasznos eszközt kínálnak ennek elősegítésére, és alig meghaladják azt az árat, amely a szokásos web hosting költségei lehetnek. Ezen felül néhányan ingyenes terveket is létrehozhat, amelyekkel elindíthatja az ingyenes aldomaineket a webhelyén.

A fogás – Az aldomainek általában bizonyos „olcsóbb” tulajdonságai vannak a weboldalak számára, és úgy tűnik a felhasználók számára, mintha nem lennél elég komoly ahhoz, hogy megkapja még a saját domain nevét. Másrészt az aldomain, valamint a weboldal készítő és a tárhely kiváló kiindulási pontot jelent webhelytulajdonos karrierjéhez..

8. Wix

Wix - ingyenes aldomain név webhelyének

Weboldal: https://www.wix.com

Wix az weboldal készítők királya jelenleg, és számos okból értékelik. A Wix egyik legfontosabb eleme, hogy ingyenes belépési szintű tervvel rendelkezik, amelyhez ingyenes aldomain tartozik, amely hozzáférést biztosít a webhelyéhez..

Noha igaz lehet, hogy a terv szigorúbb, mint bármi, amit egy megosztott gazdagép kínálhat – ingyenes! Ha úgy találja, hogy tetszik, akkor valószínűleg fel is vált egy fizetős tervre. Nagyon ajánlom a Wix-et mint a weboldal-készítő vállalkozások egyik legfontosabb elemét.

Azoknak, akik a szabad tervben vannak, a domain név így néz ki:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - ingyenes aldomain név egy fiókkal

Weboldal: https://www.weebly.com/

A Weebly egy újabb erős versenyző a weboldalépítő vállalkozásban, amely szintén ingyenes aldomaint kínál Önnek a fiókkal együtt. Természetesen, mivel ez az aldomain nem kapcsolódik az Ön felhasználónevéhez, mint ahogy a Wix, ez egy kicsit nehéz feladat a megfelelő nevet megtalálni..

Ha csatlakozik a Weebly-hez, a domain név valamilyennek fog kinézni;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - ingyenes aldomain a webhely számára

Weboldal: https://wordpress.com

Az összes tartalomkezelő rendszer (CMS) bástyája, a WordPress.com, ahol kezdődött, kezdődött, és még ma is népszerű választás marad. A saját CMS-platformon alapuló WordPress.com-fiókkal tárhelyet és ingyenes aldomainet hozhat létre.

Sokan használják a WordPress-t kiindulópontként a kezdő internetes karrierjük során, mind azért, mert ingyenes, és jó tapasztalatokat kínál a népszerű WordPress-platformon.

11. Megdöbbentő

Meglepően ingyenes domain név tárolócsomaggal

Weboldal: https://www.strikingly.com

Feltűnő, hogy ez a fajta keverék a csomagolt webhely-tárhely és a domain név között, azzal a különbséggel, hogy fő szerepe egy webhely-készítő. Mindaddig, amíg választ egy csomagot egy éves fizetési opcióval, ingyenesen választhatja meg a domain nevet (mindaddig, amíg elérhető).

A díjak havi 8 dollártól kezdődnek, ami jó, figyelembe véve, hogy domain név, webhely készítő, webtárhely és e-kereskedelem képességek egyidejűleg megkapták.!

Gyakran ismételt kérdések az ingyenes domainekről

Mi az a domain név??

A domain név a webhely címe. Az összes domain egyedi – nem regisztrálhat egy domain nevet, ha mások már regisztrálták. A globális domain regisztrációt irányító szervezet ICANN néven ismert.

További információ a domain névről ebben az útmutatóban.

Vannak 100% -ban ingyenes domain nevek?

Igen. Amint azt a cikk is említi, háromféle módon lehet ingyenes domain nevet szerezni webhelyére.

Melyik ingyenes domain a legjobb?

Az ebben a cikkben említett minden ingyenes domainnek megvan a saját maga. A választott dönt attól függ, hogy hajlandó-e feláldozni cserébe. Személy szerint úgy érzem, hogy sokkal jobb megoldás egy ingyenes domain név megszerzése egy tárhely-csomaggal, mint amit a Hostinger tesz, vagy akár ingyenes aldomain megszerzése.. 

Hogyan szerezhetek be egy ingyenes élettartamú domaint?

A .tk, .nf és .nu kiterjesztéssel végződő domainek az életre ingyenesek. Ezen ingyenes élettartamú domainek egyikének beszerzéséhez regisztrálja az egyik ingyenes domain név szolgáltatónál, a 2. módszer szerint.

Hogyan szerezhetek be egy ingyenes .com domaint?

Ingyenes .com domain beszerzéséhez regisztráljon egy ingyenes .com webhelyhez tartozó tárhely-csomaghoz. A Hostinger, a GreenGeeks és a TMD Hosting például ingyenes .com-ot kínál megosztott tárhelyterveikben.

Következtetés: Legyen óvatos a freebies-ekkel kapcsolatban

Nincs valódi ingyenes étkezés a világon, és mint minden, amit „ingyenes” megjelöléssel látnak el, ezek közül soknak a nap végén „fogása” van. Például az olyan ingyenes domainek, mint a .tk és a .nu kicsit lettek elítélhetetlen az évek során. Nagyon sok figyelmet kell fordítani a finom nyomtatásban is, például az, hogy a regisztrátor képes bezárni az Ön webhelyét, és elterelheti a forgalmat a hirdetésekre vagy más forrásokra, ha megsérti a szerződési feltételeket..

Személy szerint úgy érzem, hogy sokkal jobb megoldás, ha ingyenes domain nevet szerezünk egy tárhely-csomaggal, mint amit a Hostinger tesz, vagy akár ingyenes aldomain megszerzését is. Amit Hostinger ad neked, ez egy valódi domain, amelyet a világ minden tájáról jól elfogadnak, mint például a .com.

Lehet, hogy egy aldomain megszerzése egy weboldal-készítővel ingyenes, de ez rontja a webhely márkanevét, és a nap végén, azaz a webhely értékének része, ugye? Válasszon okosan ezek közül a lehetőségek közül, különben a véleményed szerint többet sérthet saját digitális hírneve.

* Fordítás: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map