Értékesítés / keresztirányú értékesítés: 5 tipp az online üzleti bevételeik javításához

Függetlenül attól, hogy valaha is folytatott-e közvetlen értékesítést, valószínűleg már ismeri a két alapvető értékesítési stratégiát: az eladást és a keresztértékesítést. Lehet, hogy nem tudja, hogy ismeri ezeket a fogalmakat – de manapság fogyasztóként határozottan ki volt téve ezeknek.


Lehet, hogy némileg is tisztában van a két kifejezéssel, de lehet, hogy nem pontosan tudja, hogy mit jelentenek – vagy talán összezavarodott a különbségek a kettő között.

Itt található az egyes kifejezések rövid leírása, valamint néhány példa mindkettőre:

Az eladás egy olyan módszer, amellyel meggyőzik az ügyfelet, hogy vásároljon a megvásárolni kívánt termékek vagy szolgáltatások jobb verzióját.

A keresztirányítás olyan stratégia, amelyet arra használnak, hogy további termékeket vagy szolgáltatásokat adjon az eredeti vásárláshoz.

Példák

 • upselling: “Különleges ma egy dupla sajtos hamburgerünk van, 0,60 dollárért többet – vásárolna meg az egyetlen hamburger helyett?”
 • Keresztértékesítés: “Szeretne krumplit és kokszt hozzáadni ehhez a sajtburger-rendeléshez?”
 • upselling: “A közepes méretű szedán népszerű jármű, de a luxusszedánkhoz kiegészítő biztonsági funkciók és jobb garancia vonatkozik.”
 • Keresztértékesítés: “További kétszáz dollárnál be tudok dobni egy motorblokk-melegítőt és egy első rendszámtábla tartót az új szedánnal.”
 • upselling: „Ez a TV nagyszerű, de láttad a legújabb modellt? Újabb funkciókkal rendelkezik, azt hiszem, értékelni fogja. ”
 • Keresztértékesítés: „Ez a TV nagyszerű – de annak alapján, amit elmondtál nekem a családjáról, valószínűleg megnézné a teljes házimozi rendszerünket. Ez örökre megváltoztatja otthoni filmnézési élményét. ”

Látja a különbséget??

Mindkét módszer ugyanolyan fontos minden online áruházban vagy a cseppszállítás területén.

Ha helyesen hajtják végre, az eladás / keresztértékesítés nemcsak az eladónak, hanem az ügyfeleknek is előnyös. Ha olyan lehetőségeket mutat be, amelyekről tudod, hogy az ügyfelek számára előnyös lesz, akkor mindenki nyer. Hogyan csinálod, hogy? Nos, intuitív megközelítést kell alkalmaznia. Hallgassa meg, amit az ügyfelek mondhatnak a kívánságaikról és igényeikről. Helyezze magát a helyére; Ha gazdaságos autót vásárolna, szeretne hallani a téren található luxusjárművekről? Valószínűleg nem. De érdemes tudni a legújabb hibridről, amely megkímélheti Önt attól, hogy tonna pénzt küld az üzemanyaghoz … igaz?

Ha meghallgatja, amit az ügyfelek mondanak neked, majd ennek megfelelően alkalmazza az eladási / keresztértékesítési stratégiát, olyan megoldásokat kínálhat számukra, amelyek boldoggá teszik őket. Az emberek gyakran nem is veszik észre, hogy szükségesek bizonyos termékekre vagy szolgáltatásokra – mindaddig, amíg rámutat nekik. Ez mindenki számára hasznos helyzet az Ön és ügyfelei számára.

Az eladás / keresztirányú értékesítés további előnye, hogy könnyebb megtenni, mint egy teljesen új vevőnek eladni. Amikor te marketing új vezetésre, az ügylet lezárásának valószínűsége 5-20%. Ha egy meglévő ügyfélnek ad el eladást, ez a százalék akár 60–70% -ot is elérhet. Tehát az eladás / keresztértékesítés valóban hatékonyabb módszer az eladásra.

NBA-ajánlás

Itt találja a legfontosabb tippeket a profi eladáshoz és a keresztértékesítéshez.

1. tipp: Használja a technikát moderálás közben

Meg szeretné tartani az ügyfelek bizalmát, és ezt nem teheti meg, ha arra készteti őket, hogy elárasztják az eladásokat / a keresztértékesítéseket. A túl sok választás megzavarja az ügyfeleket, és ez visszafordíthat téged. Az ügyfelek gyanús és bosszantóvá válhatnak, ha túl sok lehetőséget dobnak rájuk – és esetleg csak feladják azt az ötletet, hogy bármit is megvásárolnak tőled. Tartsa a lehetőségeket egyszerű és érthetőnek.

Szeretné tudni, hogy néz ki ez a marketing technika egy valós életű, rendkívül sikeres példa? Vásárolt már valaha az Amazonon? Ha van, akkor valószínűleg látta a „gyakran együtt vásárolt” kifejezést.

amazon gyakori vásárolt-együtt

Egy cikk szerint a Fortune-ban, a webhely ezen ajánlásainak átváltási aránya akár 60% lehet. Ez egy példa a valós világban történő keresztértékesítésre, amelytől minden marketingszakember tanulhatott.

2. tipp: Csomagolja össze a releváns elemeket

Ez egy olyan stratégia, amely a „gyakran együtt vásárolt” koncepciót a következő szintre hozza. A vásárlási élményt az ügyfelek számára kényelmessé teszi a szükséges / releváns cikkek együttes csomagolása révén.

Ez azonban egy másik eset, amikor óvatosnak kell lennie a megközelítés során. Nem akarja olyan lényeges termékeket vagy szolgáltatásokat kínálni, amelyeket ügyfelei valószínűleg nem találnak csábítónak (tehát ne próbálja meg rájuk rakni a nem kívánt készletet). Ha megteszi, sértő és nagyon ellentétes. Ehelyett kínáljon értékes kiegészítőket, amelyek az ügyfelek számára hasznosak lesznek. Jó példa erre a WordPress sablonok + beépülő modulok + logók együttes értékesítése. Ezek mind olyan dolgok, amelyeket a plug-inek vagy sablonok piacán az ügyfelek értékelnének egy csomagban.

3. tipp: ismerje meg ügyfeleit

Gondoljon a kedvenc éttermére. Az étteremben a tulajdonos vagy a pincér valószínűleg időbe telik, hogy megismerje kedveidet és nem kedvelőit. Ezen ismeretek alapján a tulajdonos / pincér javaslatokat tesz az Ön személyes preferenciái alapján.

Ugyanezt kell tennie a webhelyén. Ha az a célja, hogy az embereket feliratkozzon hírleveleire – de senki sem válaszol az előugró ablakra – próbálja meg ingyenes e-könyvet kínálni a nyitóoldalakon, amikor az emberek regisztrálnak az e-mail listára.

Gondoljon arra is, hogy az Amazon, az eBay és más fontosabb e-kereskedelmi webhelyek hogyan követik nyomon a könyv megrendeléseit és más típusú vásárlásait. Az Ön korábbi döntései alapján releváns termékeket ajánlanak, igaz? Ugyanazt kellene tenned. Használja a Google Analytics szolgáltatást hogy nyomon tudja követni a webhely felhasználói mintáit. Az egyik technika az, hogy vegye igénybe a megrendelés visszaigazolási oldalait elemzésen keresztül. Ha sok ember feliratkozott egy Ön által értékesített online tanfolyamra, akkor e-mailt küldhet csak azoknak az embereknek, és felkínálhatja őket egy kapcsolódó, de átfogóbb tanfolyamra. Nézze meg, hogyan működik?

4. tipp: Ne vigyük túlzásba

Az eladás / keresztértékesítés csak akkor működik jól, ha megoldja az ügyfelek igényeit (és még jobban működik, ha úgy érzi, hogy kiváltságosnak érzik magukat az ajánlat megszerzésekor). Ha kedvezményes borotválkozási készletet kínál minden olyan vásárlónak, aki a tervezői férfi kölni vásárolja, sokan értékelni fogják, hogy olyan ügyletet kötnek, amelyben más ügyfelek nem.

Másrészt, ha túlzásba kerül, irritálja az ügyfeleket, és távolítja őket tőled és az Ön webhelyétől. Ha az ügyfelek úgy érzik, hogy csak egy marketingkísérlet, vagy ha csak az eladás elvégzése, és nem az, amit akarnak, akkor az eladásnak / a keresztértékesítésnek ellentétes hatása lesz, mint amit akart..

Itt van egy további részlet, amelyet szem előtt kell tartani: Van egy „25-ös szabály” az üzleti életben; kerülje az olyan kereszttértékesítést, amelyek meghaladják az eredeti megrendelés 25% -át. Amikor megpróbál eladni / átadni ezt a százalékot meghaladja, általában úgy fogják érzékelni, hogy ügyfelei igényeit nem érintik (legjobb esetben), és bolondosak vagy kapzsak (legrosszabb esetben) – és valószínűbb, hogy ügyfelek, akik közel álltak a vásárláshoz. Ugyanakkor a 25% -ot meghaladó kiegészítők egyszerűen túlterhelteknek tűnhetnek, és mint egy második elsődleges vásárlás – kiegészítők helyett.

5. tipp: Időzítés

Az időzítés mindig az értékesítés kritikus szempontja. Csak akkor adjon el eladást / keresztirányt, ha rendelkezik az első rendelés biztosításához szükséges összes információval. Ez azt jelenti, hogy a vásárló már elkötelezte magát a vásárlás mellett, és kevésbé valószínű, hogy teljes egészében feladja a megrendelést. Ha további elemeket próbál el eladni a vásárlási folyamat túl korai szakaszában, könnyen kiszállíthatja az ügyfelet, és így elveszítheti a teljes eladást. Tehát ne felejtsen el várni, amíg az ügyfél már elkötelezi magát az értékesítéssel kapcsolattartási és pénzügyi információk megadásával -, majd írja le az eladni kívánt kiegészítő termékek / szolgáltatások előnyeit..

Számos mód van arra, hogy kipróbálhassa az eladást / keresztirányt. Például létrehozhat egy online áruházat a Shopify segítségével (további információt talál a Shopify áttekintéséről), és ezzel a stratégiával megpróbálhatja javítani bevételeit..

Ez egy marketingstratégia, amely számtalan vállalkozás és vállalkozó számára működött, és jól szolgálhatja a blogját vagy az üzleti vállalkozást. Ne felejtsen el használni az itt bemutatott tippeket, így a legtöbbet hozhatja ki értékesítési / keresztértékesítési erőfeszítései révén..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map