e-kereskedelem marketingstratégiák: 6 tipp az értékesítés növeléséhez

Az elemzők szerint világszerte 1,92 millió globális digitális vásárló lesz 2019-ben, és az e-kereskedelem eladásai elérni fogják 2021-re 4,9 trillió dollár. A hozzáértő üzleti tulajdonosok elkészültek azzal, hogy megszerezzék részesedésüket a váratlan eseményből.


Az e-kereskedelem kiskereskedelme világszerte növekszik (forrás: Munkahelyek marketingben)

Ha e-kereskedelemmel foglalkozik, akkor meg kell tudnia a legjobb stratégiákat az értékesítés növelésére. Mind az új, mind a növekvő vállalkozásoknak működő értékesítési stratégiákra van szükségük.

Ez a cikk bemutatja az online értékesítés fellendítésének 6 taktikáját.

6 e-kereskedelem marketing ötlet az online értékesítés növelésére

1. Befolyásoló marketing

A marketingszakemberek 48% -a szerint az influencer marketing megtérülése más csatornákhoz képest magasabb. Eközben a marketingszakemberek 41% -a egyetért abban, hogy az influencer marketing ugyanolyan hatékony, mint a többi csatorna.

Továbbá, 49% a fogyasztók aránya bízik a befolyásolóban, míg 40% -uk vásárol dolgokat, miután megtekintették őket a közösségi médiában.

e-kereskedelem marketing stratégiaA marketingszakemberek 89% -a érzi úgy, hogy az influencer marketing eredményeket ér el számukra (Mediakix).

A stratégia érdekében ki akarja használni azt a hatást, amelyet a befolyásolók követõikre gyakorolnak.

A befolyásoló marketing egyfajta áttételes marketing. Bár az itt egy ember által elért eredmény sokkal nagyobb. Ezért, amikor egy befolyásoló beszél a márkájáról, a rajongók meghallgatják.

Ha még nem ismeri a befolyásoló marketing tevékenységet, akkor itt található egy rövid áttekintés annak működéséről.

Először keresse meg a megfelelő befolyásolókat. A megfelelő befolyásoló eszköz lerakása sok munka lehet. Biztos lehet benne, hogy olyan létfontosságú mutatók vannak, mint például

 • Célozzák a potenciális vásárlókat,
 • A befolyásolónak emberi követői vannak, nem botoknak, és
 • Az influencer hatékonyan terjeszti üzenetét a közönségükkel.

Ezután tárgyalni fog a cél befolyásolóival, és megállapodni kell a promóciós ösztönzőkről és egyéb feltételekről.

Miután megszerezte befolyásolóit és megállapodott abban, hogyan kell velük együtt dolgozni, előállíthat egy kuponkódot a befolyásoló követőinek..

A megcélzott befolyásolói ezeket a kódokat használják a termék promóciójára. Ne felejtsen el időben kapcsolatba lépni a befolyásoló közönséggel a kérdésekkel és aggályokkal kapcsolatban.

Az egyik jelentés szerint a szépség befolyásolói generáljon 11,38 dollárt minden 1,29 dollárért költesz. Ez majdnem 800% -os ROI! Nos, nem olyan szép?

Befolyásoló marketing munkahelyen

@nknaturalz egy fodrászos kanadai Instagram influencer. Promóciós példánya úgy érzi, mint egy természetes beszélgetés az ő és olvasói között. Felhívja követőit, és arra készteti őket, hogy vásároljanak szponzoraitól, @curlkeeper

Az Influencer marketinggel való kezdéshez egyszerűen keressen be befolyásolókat a térben, majd keresse fel őket, hogy megismerjék szolgáltatásaikat. A „népszerű befolyásolókat keresheti meg a [YOUR NICHE]” -ben is a Google keresésben, hogy megtalálja a megcélzott befolyásolókat..

2. Fizetett reklám

A fizetett marketing az e-kereskedelem értékesítésének jelentős részét növeli. A Merkle-jelentés szerint, A hirdetésre leadott kattintások 60% -a a Google-ban és 31% -uk a Bing-ben vásárlási hirdetésekre vonatkozik.

A Merkle Q1 2018 digitális marketing jelentése

Ezek a számok azt mutatják, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel kattintanak az e-kereskedelem hirdetéseire, mint más típusú hirdetések. Sokkal érdekesebb, hogy a trend növekszik, így a hozzáértő üzletemberek többet költenek a hirdetésekre és több kattintást tapasztalnak meg.

Lássuk, hogyan működik ez néhány közösségi média csatornán.

Facebook hirdetések

Felett 2,7 milliárd felhasználó aktív a Facebookon minden hónapban. Sőt, a hálózat több adatot tartalmaz az emberek mindennapi tevékenységeiről, mint más platformokról.

A Facebook hirdetések csak annyit parancsolhatnak 152% ROI. Nem akarja kihagyni a vállalkozása forgalmának és értékesítésének növelésére irányuló potenciálját.

A Facebook hirdetések típusai a következők:

 • Oldal tetszik
 • Tevékenységi hirdetések
 • Promóció utáni
 • Márkaismertség
 • Lokalizált hirdetések
 • Webhely-konverziók
 • Webhely kattintások
 • Események promóciói
 • Ólomgenerációs hirdetések

Menj tovább Facebook Business hirdetései elindításához. Nyisson meg egy fiókot, csatolja a fizetési módot, csatlakoztassa Instagram-fiókját, majd tervezze és indítsa el hirdetését.

Céloktól függően olyan hirdetéseket állíthat be, amelyek egyszerűen felhívják a figyelmét a termékre, felhívják a vevőket az e-kereskedelem áruházába, vagy vásárolnak tőled.

Az induláshoz kattintson a Hirdetéskezelőre.

Kattintson a „Létrehozás” elemre. Válassza ki a megjeleníteni kívánt hirdetéstípust, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

YouTube hirdetések

A YouTube-felhasználók költenek egy milliárd óra napi YouTube-videókon. Ez a figura nem csak a TV-vel való felzárkóztatáshoz, hanem meghaladta a Netflix és a Facebook videóinak együttesét. A Netflix akkoriban 116 millióval, a Facebook pedig 100 millióval rendelkezett.

Ezek az adatok semmit sem jelentenek vállalkozása számára, ha az emberek nem érdekli őket. De ha sikert akar elérni ezzel a módszerrel, akkor a videódnak egyedinak kell lennie. Mindig olyan elemekkel kezdje, amelyek felkeltik az érdeklődést és a kíváncsiságot.

Instagram hirdetések

2017 áprilisában a Instagram bejelentette, hogy elérte 700 millió aktív felhasználó.

Lenyűgöző képeket és videókat bármilyen cég hirdethet Instagram-on. Az Instagram-on hirdető fiókok száma 2016-ban 200 000-ről egy millióra nőtt 2017-ben. Ez csak azért lehetséges, mert az Instagram hirdetések működnek.

Szerencsére az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások profitálhatnak az Instagram hirdetésekből. A hirdetések egy tipikus üzenetnek tűnnek, így senki sem érzi magát úgy, mintha hirdetne nekik. Kölcsönhatásba léphet a felhasználókkal, és felhasználhatja a Facebook adatait a célzáshoz.

Az itt található hirdetések tartalmazzák:

 • Fotó hirdetések
 • Diavetítés hirdetések
 • Videohirdetések
 • Körhinta hirdetések

retargeting

Az ügyfelek valószínűleg később vásárolnak tőled, ha a múltban kapcsolatba léptek a tartalommal vagy a közösségi média oldalaival.

Ezért az újracélzás nyomon követi a látogatókat, és online megjelenésükkel megmutatja számukra a hirdetéseit. A cél az, hogy újra látogassák meg őket, és ezúttal vásároljanak. A versenytársak közönségét is később visszavonhatja.

Az újracímkézés megkezdése

A retargezés futtatásához be kell ágyaznia egy JavaScript kódot a webhely fejlécébe vagy láblécébe. Ha például a Facebook segítségével késlelteti, akkor szüksége lesz a Facebook pixelekre.

Ha pixeleket szeretne használni a Facebookon, válassza a „Konverziók” lehetőséget hirdetési célként, majd kövesse az utasításokat.

A Facebook együttműködik a legtöbb e-kereskedelemmel és tartalomkezelő platformmal, mint például a WordPress, a BigCommerce, a Wix, a Shopify és még sok más. Tehát a pixelek integrálása most szellő. Például a WordPress használatával mindössze annyit kell tennie, hogy a pixeleket hozzáadja egy Facebook pluginhoz. A Facebook itt is útmutatást nyújt.

3. Tartalmi marketing

Egy felmérésben a marketingszakemberek 72% -a egyetértett abban, hogy kihívást jelent a tartalom stratégiai kezelése. Ezen túlmenően a marketingszakemberek 59% -a szerint stratégiailag javította megtérülését.

Forrás: Tartalommarketing Intézet

A tartalommarketing célja, hogy oktatja közönségét a termékről. Emellett forgalmat építhet és tudatosíthatja ajánlatait, mivel minél több ember fér hozzá az oktatási anyagokhoz és használja azokat.

Pontosabban, létrehozhat ilyen típusú tartalmat

 • Videó,
 • Blogbejegyzések,
 • infographics,
 • Közösségi médiabejegyzések (képeket és GIF-eket is ideértve)

A tartalommarketingről hallott hallás az, ha a tartalmadat felhasználja az ügyfelek vonzására, majd azokat az ügyfelekre konvertálására.

Témák és kulcsszavak

Kiváló tartalom létrehozása lehetővé teszi a rangsorolását a keresőmotorokban, és ez azt jelenti, hogy keresési forgalmat jelent a webhelyén. Ezért, amikor témákat és kulcsszavakat választ, ügyeljen arra, hogy keresési igényeik magasak.

Olyan szavakat vagy kifejezéseket kell céloznia, amelyek leírják a terméket vagy szolgáltatást.

Ha súlycsökkentő termékeket árul, akkor kereshet egy „fogyás” kifejezésre egy kulcsszóválasztó eszközben. Az alábbi képen a „fogyás” keresési mennyisége átlagosan havi 36 000 keresést mutat.

A kulcsszóeszköz, például az Ahrefs további információkat nyújt kulcsszavairól, például a keresési mennyiség, a nehézségek, a kattintások stb.

Ismételje meg ezt a folyamatot más kifejezésekkel annak megállapítására, hogy vannak-e jelentős keresési mennyiségük. Ezután prioritást élvez a kulcsszavak számára a legkisebb nehézséggel és a legnagyobb keresési mennyiséggel.

Tartalom létrehozása

A kulcsszóválasztó eszköz ötleteket ad a létrehozandó tartalomról is.

Miután meghatározta a szükséges kulcsszavakat, folytassa a tartalom létrehozásával. Rendben, hogy megnézed, amit mások mondanak a témádról, de ne állj meg itt. Keressen egy szöget, amely éleket ad.

4. Ajánló programok

A hivatkozás vagy a szóbeszéd marketing erőteljes az e-kereskedelemben. A logika egyszerű. Amikor élvez egy élményt, meg szeretné osztani azt az emberekkel, akiket szeretsz.

Az ügyfelek 81% -a bízza meg barátja egy termékre vonatkozó ajánlásában, a vállalat állításaival szemben HubSpot.

Ne feledd; az emberek hajlamosak figyelmeztetni szeretteiket a rossz tapasztalatokról is. Az Ön feladata, hogy valami jót adjon nekik, hogy megvitassák.

Bemutathat fejlesztőt, aki testreszabhatja az áttételi programot, ha valami egyediat szeretne. Vagy szerezzen egy áttételi programot a sebesség érdekében. Ezután döntse el, hogy milyen ösztönzést ad a program támogatására.

Ösztönzők

Az ösztönzők vonzzák az ügyfeleket az áttételi programokhoz. Ezért meg akarja tervezni ezt a lépést, mielőtt cselekszik.

Egy olcsó ajánlat nem vonzza a közönséget, míg egy drága ajánlat tönkreteheti üzleti vállalkozását, vagy hatékonysá teheti a programot.

Ezért a megfelelő egyensúly elérése előfordulhat, hogy kiemelkedik, de végül kitalálhatja a jövedelmezőség és a növekedés édes pontját.

akciók

Ha azt akarja, hogy az emberek meghallják az áttételi programot, akkor elő kell mozdítania a programot. Tájékoztassa róla jelenlegi ügyfeleit, és azonnal tájékoztassa az új ügyfeleket, mihelyt meglátogatják az Ön webhelyét.

5. Hűségprogramok

Az elégedett ügyfél és a hűséges ügyfél két különféle dolog. Nem minden boldog vásárló ragaszkodni fog a márkájához.

Ha azonban e-kereskedelmi webhelyet működtet, akkor lojális ügyfelekre van szüksége.

A hűségprogramokat régen nehéz volt kezelni, de a digitalizálás megkönnyítette. A könnyűség mellett számos lédús oldalán is van. Például, 73% a hűségprogram felhasználói a barátaikat a hűségprogramra utalják.

Most, hogy milyen más módon profitálhat a hűségprogramokból?

Ügyfelei ragaszkodnak hozzád

Azok az ügyfelek, akik vásárlásaikat a jutalmakra alapozzák, hajlandóak továbbra is tőled vásárolni, hogy megszerezzék ezt a jutalmat. Vásárlási gyakoriságuk 90% -kal több, mint a nem lojalitási program résztvevőinek.

Az ügyfelek inkább többet vásárolnak

Egy tanulmányban, A kkv-k 61% -a a megkérdezettek szerint eladásaik több mint 50% -a ismétlődő ügyfelekből származik. Ezen túlmenően ezek az ügyfelek 67% -kal magasabban költenek, mint az újak.

Az ügyfelek utalják üzleti vállalkozását másoknak

Az ügyfelek gyakran utalnak a barátaikra a hűségprogramokra, amelyeket szeretnek. A hűségprogram résztvevői 50-szer nagyobb valószínűséggel vásárolnak, és gyorsan elmondják másoknak a programot.

6. E-mail marketing

Az Adobe rögzíti, hogy az amerikai évezredek más tevékenységek végrehajtása közben ellenőrzik e-maileiket. Ez az e-mail használat függőség olyan erős, hogy A felhasználók 18% -a ellenőrizze e-maileiket vezetés közben!

Forrás: Adobe

Röviden: az emberek kapcsolatba lépnek az e-mailekkel, és te is kihasználhatja ezt a viselkedést az e-kereskedelmi vállalkozás számára. A nyilvánvaló első lépés itt az, hogy elkezdi gyűjteni a bolt látogatói e-mail címeit.

Mivel a Gen Z 68% -a elolvassa a cégek e-maileit, meg kell adnia valami értékes dolgot az ügyfelek e-maileivel szemben. Ön felajánlhatja őket,

 • kedvezmények
 • Ingyenes e-könyv
 • Puska
 • Letölthető ajándék-javaslatok és
 • Ingyenes felhasználói útmutatók

E-mail marketing szerszámok bőven vannak. Alapvetően szüksége van

 • Engedélyezési űrlapok
 • válaszadó
 • Listakezelő rendszer
 • Kampánykövetési és jelentési eszközök

Ezeket az eszközöket külön lehet beszerezni, vagy csomagban csomagként, amellyel olyan platformokat találhat, mint a Constant Contact és a MailChimp. Az e-mailes marketingplatformok többsége osztott tesztelési funkciókat, spamszűrési képességeket és API-kat kínál integrálni és kibővíteni teljesítményüket.

Becsomagolni

Ne feledje, hogy az, ami mások számára működik, nem mindig működik érted. A legjobb a dolgokat tesztelni, amíg meg nem találja, ami ragaszkodik.

Az örökzöld ötleteknek, például az e-mail marketingnek azonban minden olyan keverék részét kell képeznie, amelyet végül úgy dönt, hogy végrehajt. Ha ruhákat vagy egyéb cikkeket árusít, amelyek parancsot tesznek az ismételt vásárlásokra, akkor a hűségprogram nagyszerű módja a profit maximalizálásának.

Válasszon taktikát, és azonnal induljon el!

A Tulip tartalmi és bejövő marketing szakértő a Snewscms-nél. Az évek során tucatnyi vállalkozásnak segített a tartalmi stratégia meghatározásában. Úgy véli, hogy a kreativitás már nem ösztönzi az ügyfeleket. Egy igaz történet, ha jól szavaltunk, elegendő a kapcsolat felépítéséhez. Csatlakozzon a bekapcsolt Snewscms-hez Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map