Az élő csevegés ereje a pozitív ügyfélkapcsolatok kiépítésében

A legtöbb vállalat sikeresen folytatja a pozitív kommunikációt, amelyet ügyfeleivel alakít ki. Különösen fontos, ha termékeiket és szolgáltatásaikat értékesítik. Ügyfeleik körébe egyaránt tartoznak azok a hűséges vásárlók, akik szeretik és megvásárolják a terméket, az ablakvásárlók, akik éppen úton vannak a pozitív döntés meghozatalának útján, és azok is, akik csak először hallottak a cégről és még nem alakítottak ki ötlet még.


Bármely üzlet célja, ebben az esetben a szolgáltató-ügyfél kapcsolatok kiépítése a kölcsönösen előnyös alapon. Ehhez meg kell mutatniuk, hogy megértetik a vásárlók igényeit, készek segíteni a döntés meghozatalában, és mindig empátiaval reagálnak, ha valami nem világos vagy rosszul fordul elő. A vállalkozások mindezen célokat élő csevegés útján érhetik el, amelyet mindezen célok felé kell felhasználni.

Az élő csevegések legelőnyösebb tulajdonsága, hogy azonnali címet kínálnak az ügyfeleknek. Íme néhány tipp és módszer az élő csevegőeszközök használatához egy ilyen fontos fejlesztés érdekében.

Az élő csevegések előnyei

Az élő csevegéseken keresztül elvégzendő legfontosabb feladat az, hogy az ügyfelek érezzék magukat abban, hogy segítenek nekik, kiszolgálják őket, és minden sajátos problémájuk azonnal megoldódnak. Ha úgy érzik, akkor valószínűleg nemcsak hűséges ügyfelekké válnak, hanem a lelkesebben képviselőiknek is.

Az Internet biztosítja a vállalkozások számára ezt a pozitív elkötelezettséget, és mindent meg kell tennie, hogy ezt az erőteljes lehetőséget használja vállalkozásának promóciójához és jólétéhez.

Az egyik legnyilvánvalóbb az élő chat előnyei a következőket lehet kiemelni:

 • a költségek csökkentése a hagyományos csatornákhoz képest
 • az eladások növekedése
 • az ügyfélszolgálat és a lojalitás fejlesztése
 • kliens fájdalompontok felfedezése
 • gyors és következetes problémamegoldás
 • kényelem az ügyfelek számára
 • a verseny előnyei
 • piaci hozzáférés és kibővített lehetőségek
 • proaktív tervezés és tájékoztatás
 • alapos elemzés és jelentéstétel

Ne feledje azonban, hogy ez a feat csak annyira hangzik. Előfordulhat, hogy sokkal nehezebb, mint gondolnád. Használni a legújabb ügyfélszolgálati eszközök és a frissített taktika nagyban segítenek a sikerben.

Miért preferálják az ügyfelek az élő csevegést?

Az amerikai marketingszakértő és az azonos névű marketing cég alapítója J. D. Power, állítja, hogy az élő csevegés a vezető online kapcsolatfelvételi módszerré vált, mivel 42% -uk inkább az élő csevegést részesíti előnyben az e-mailben (23%) és a közösségi médiában (16%).

Ennek oka az emberi elme. Valószínűbb, hogy azonnal valakihez fordul, amikor online vásárol valamit. Ez az oka annak, hogy az emberek úgy döntnek, hogy olyan webhelyekről vásárolnak, amelyekben élő chat-funkció található. Ez a gyors támogatás a döntéshozatal szakaszában növeli a pozitív döntéseket és az átváltási arányokat.

A társaságot illetően az is nagyon kényelmes, ha azonnal kommunikálhat a látogatókkal, megoldava a tétovázásukat, az esetleges negatív észleléseket és a csalódást..

Taktikai tippek az élő csevegés használatához a pozitív ügyfélkapcsolatok kialakításában

Az üzleti beszélgetés nagyobb részének növelése érdekében emlékezzen és alkalmazza a CRM (Customer Relationship Management) alapelveit a technológiai fejleményekkel együtt.

1. Testreszabhatja szolgáltatásait az élő csevegés és a CRM kombinációjával

Ez az eszköz segíthet a vállalat hosszú távú stratégiáinak kidolgozásában. Élő csevegés révén sokat megtudhat a lehetséges és valódi ügyfeleiről, igényeiről és problémáiról, valamint arról, hogy miként kezelik őket.

Ha felhőalapú adatokat tárol az ügyfelekről és a múltbeli preferenciáikról, képesek lesznek elemezni az élő csevegési tapasztalataikat, és kényelmesebbé tenni őket. Ez viszont segíthet megjósolni jövőbeli igényeiket, problémáikat és viselkedését.

Például, ha felveszik Önnel a megvásárolni kívánt termék néhány specifikációját, akkor kidolgozhatja a legjobb algoritmust az ilyen kérések megválaszolására..

2. Készítsen egy alapos tudásbázist az élő csevegéshez, hogy biztosítsa az ügyfeleknek szükséges információkat

Az Ön üzemeltetőjének tökéletes ismereteket kell szereznie a szolgáltatásokról és a termékekről, hogy további információkat tudjon adni kétségeinek megoldásához, annak biztosítása érdekében, hogy a szállítás, a pótlás és a felújítás minden kérdése egy időben megoldódjon..

Egy ilyen adatbázis létrehozásához jó kommunikációt kell igénybe venni a vállalat részlegei között. Az is jó ötlet, ha vannak olyan beszélgetési szolgáltatók, akik különféle kérdések megoldására szakosodtak. Az ügyfelek teljesen elégedettek lesznek a webhelyről, és újra szeretnének visszatérni.

3. Képzze meg csevegőügynökeit, hogy barátságos, bár professzionális kapcsolattartást hozzanak létre

Egyrészről, a csevegő ügynököknek az ügyfeleknek örvendetesnek kell lenniük. Az tiszteletben tartás pozitív élmény, amelyet minden vásárló átad a környezetéhez. Másrészt a túl barátságos megjelenés arra készteti az ügyfelet, hogy ez a kommunikáció nem szakemberekkel történik.

Melyik a jobb? Választhat valamit a kettő között. A túl sok formalitás ugyanúgy működik, megtartva a felesleges távolságot az ügyfél és a vállalat között.

Az élő csevegés nem azt jelenti, hogy robotként beszélsz. A cél az, hogy megmutassák a vásárlóknak, hogy valódi emberekkel beszélnek, akik időt vesznek igénybe bármilyen felmerülő kérdéssel. Tehát a legjobb megoldás a barátság és az empátia, mégis tiszteletteljes és megértő megközelítéssel.

4. Promóció és időszerű eredmények biztosítása

Nem kétséges, hogy a csevegő ügynöknek képesnek kell lennie arra, hogy nyomás alatt dolgozzon. Ha az ügyfél által kért információkhoz további kapcsolattartásra van szükség más osztályokkal, akkor a tanácsadónak meg kell határoznia a megfelelő határidőket az ügyfélhez való visszatéréshez kész megoldással.

Ha az ügyfél kérésére a lehető leghamarabb nem válaszolnak, akkor a vevő sértődhet és a cég hírneve sérülhet. A visszatérítésekkel, a termékek nyomon követésével vagy a szállítással kapcsolatos információk megadásának prioritást kell élveznie.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, az ügyfelek visszajelzéseinek kérése. A gyors felmérés segít meghatározni, hogy minden jól működik-e.

5. A gyakori válaszok kezeléséhez használja a billentyűparancsokat

Nem számít, hány embert foglalkoztatnak csevegőügynök posztjára, soha nem lesznek elégek, főleg, ha a vállalat elég nagy. Ezért gondoljon néhány automatizálásra. Kérdezze meg az operátort konzerv üzenetek ami hasznosnak tűnik az időmegtakarítás szempontjából.

Bizonyos billentyűparancsok megmutatják az ügyfelek azonnali segítségnyújtási készségét a forgalmas ütemezés ellenére. Például mindig automatizálja az üdvözlő és egyéb hivatalos válaszokat.

6. Tegye elérhetővé az élő csevegési lehetőséget más eszközökön

Vegye figyelembe, hogy manapság a legtöbb ügyfél online vásárol a mobiltelefonjáról. Tehát gondolkodjon úgy, hogy webhelyét barátságossá tegye online. Ezért kell az élő csevegést elérhetővé tennie bármilyen mobil platformon.

Egy ilyen fejlesztés további pozitív kimenetele, hogy e platform használatával valószínűleg elősegíti követőidet, hogy a jövőben ügyfeleikké váljanak.

7. Magyarázza el egyszerűen

Az ügyfelek többnyire nem értik a terminológiát. Ez azt jelenti, hogy a csevegési ügynöknek türelmesnek kell lennie, megpróbálva egyszerűbb szavakkal magyarázni a műszaki feltételeket vagy az online bevételeket, valamint a weboldal használatát..

Annak érdekében, hogy ez a helyzet mind az ügynök, mind az ügyfél számára könnyebb legyen, dolgozzon ki egy kis útmutatót a műszaki feltételek magyarázatához vagy a technikailag tudatlan ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz..

Legjobb élő chat-szoftver megoldások

A sikeres élő csevegések eredményének fokozása érdekében válassza ki a szoftvert. Ez jelentősen megnövelheti az átváltási arányokat. A hatékony eszköznek elég intuitívnek kell lennie, mind a szolgáltatók, mind a látogatók vagy az ügyfelek számára. Sőt, a technológia fejlődésével az ügyfelek manapság még mindig gyorsabb válaszokat és mobilbarátabb lehetőségeket igényelnek.

Az alábbiak közül választhat néhány élő csevegési megoldást igényei szerint:

Még több alkalmazás és platform van az élő csevegéshez ahogy itt láthatod. Függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja, először végezze el az ingyenes próbaverziót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy választása megfelel-e vállalata igényeinek.

Összegzésképpen érdemes megemlíteni, hogy sok ember nem sokat bízol az online vásárlásban. Tehát nagyon fontos, hogy rávegyük őket a valódi társaságra, és az élő csevegés nélkülözhetetlen szerepet játszhat abban. Amikor a potenciális ügyfelek látják, hogy beszélgethetnek valódi emberekkel, és megvitathatják a felmerülő problémákat, akkor inkább bíznak a márkájukban és az Ön webhelyén, mert csak először próbálják meg termékeit..

Az élő csevegés nagyszerű módja a kommunikációnak a vállalatok és ügyfeleik között. Ezért nagyon fontos annak biztosítása, hogy a kommunikáció jól előkészített, szakmai és tiszteletteljes módon történjen, hogy mindkét fél profitálhasson belőle..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map