Átfogó útmutató az A / B tesztelésről (példákkal)

Minél magasabb a weboldal látogatói száma, annál több lehetőséget kínál az üzlet bővítésére (új ügyfelek megszerzése és a meglévőkkel való kapcsolat javítása). A konverziós csatorna határozza meg, hogy a webhely hatalmas forgalmat irányít-e vagy sem. És a vállalkozások fő motivációja egy cselekvés (átalakítás) megtétele a látogatóktól a webhelyükön. Vegye figyelembe, hogy ha a tölcsér jól van optimalizálva, akkor maximalizálja a látogatók konvertálási esélyeit.


A webcsatorna optimalizálásának egyik ígéretes módja az A / B tesztelés. Azok, akik nem jól ismerik ezt a kifejezést, kristálytiszta megértést kapnak, amikor áttekintetik ezt az átfogó útmutatót.

Tehát kezdjük az alapokkal.

Mi az A / B tesztelés??

Az A / B tesztelés (amelyet néha osztott tesztelésnek neveznek) magában foglalja a hasonló weboldal két verziójának összehasonlítását annak elemzése érdekében, hogy melyik a teljesítmény szempontjából a legjobb.

Az ab tesztelés során a webhely két verzióján teszteket végez, hogy összehasonlítsa a végrehajtott változások hatását. Ön elveszi a weboldal eredeti verzióját (vezérlő néven), és módosítja azt, hogy ugyanazon oldal második verzióját (a variációt) (forrás).

Ez a folyamat segítséget nyújt az összes releváns üzleti kérdés megválaszolásában, a weboldal forgalmából származó nagyobb bevétel generálásában, és megalapozhatja az adatközpontú marketingstratégiát.

A konverziós mutatók minden webhelyen teljesen különböznek. Például ez a termék eladása egy e-kereskedelem portál számára, míg a B2B számára a minőségi vezetők generálása egy vállalkozás számára.

Miért végezzen A / B tesztet??

Minden vállalkozás valamilyen problémával foglalkozik, például egy médiaháznak alacsony nézettséggel kell szembenéznie, az e-kereskedelem boltjaiban magas a korongok elhagyásának aránya, míg a B2B vállalkozás tele lehet minősíthetetlen ügyfelekkel..

Nos, ezeket a konverziós mutatókat nagymértékben befolyásolják az olyan problémák, mint a pénztár oldalán történő lemondás, a konverziós tölcsér kiszivárgása stb.

Olvassuk el, miért kellene A / B tesztet elvégezni a következő kérdések kezelésére:

Cím a látogatók fájdalom pontjaira

A webhely látogatói elé állítanak egy kitűzött célt, amelyet elérni szeretnének. Lehet, hogy megértjük a szolgáltatásokat, megvásárolhatunk egy terméket, szerezhetünk egy adott témát, vagy egyszerűen szörfözhetünk valamiért. Bármi is legyen a célja, ám céljuk elérésekor általános fájdalom pontokkal szembesülnek: ez lehet egy zavaró CTA gomb, rosszul írt címsor vagy egyéb dolgok. Ha céljaikat nem érik el, ez rossz felhasználói élményhez vezet, és szintén akadályozza az átváltási arányt.

Az A és a B változat két azonos oldal, kivéve a címsort és az alcím megfogalmazását. Az eredmény – az A változat 27,76% -kal növeli a látogatók űrlap kitöltését. Ez azt mutatja, hogy a címsor jelentős hatással van a látogatókra (forrás).

Vegyünk egy példát az A / B tesztelésről a weboldal címsorában. A weboldal első verziója a „Sikeres marketing kampány létrehozása az XYZ eszközzel” feliratot, a második verzió a „Marketing kampány az XYZ eszközzel” feliratot jeleníti meg. A látogatók valószínűleg az elsőt választják, mivel ez egyértelműen ábrázolja a célt.

Vezesse a megtérülést a meglévő forgalomból

Manapság a marketingszakemberek jól ismerik a minőségi forgalom megszerzésének fontosságát. Az A / B tesztelés segítségével növelheti az átváltási arányt anélkül, hogy az új forgalom megszerzésére fordítana ráfordításokat. Ez a tesztelés biztosan segíti a jobb ROI elérését, mivel még egy kisebb változtatás is meghökkentő eredményeket eredményezhet.

Időt kell szentelnie a céloldal optimalizálásának. Az elrendezést, a színeket, a tartalmat, a gombokat és a grafikát optimalizálni kell, mivel ez segíti a látogatók átalakítását. De ne feledje, hogy az egyik méret nem felel meg mindennek. Tehát különféle céloldalakra van szüksége a látogatók számára, akik az organikus keresés és az e-mail marketing útján jönnek be. Az A / B teszteléssel figyelemmel kísérheti a különféle verziók átváltási arányát.

Csökkentse a visszafordulási arányt

A webhely teljesítményének megítéléséhez a visszafordulási arány a leghatékonyabb mutató, amelyet megvizsgálhat. Számos ok járul hozzá a magasabb visszafordulási arányhoz, például a webhely lassú sebessége, megtévesztő metacímke / leírás, rossz minőségű tartalom stb. Mivel a különféle webhelyek eltérő közönséget látnak el, nincs rögzített módszer a visszafordulási arány csökkentésére.

Ideális módszer az A / B tesztelés használata. Ezen keresztül könnyen kipróbálhatja webhelyének több változatát, amíg meg nem kapja a megfelelőt. Ez javíthatja a felhasználói élményt, arra készteti a látogatókat, hogy hosszú ideig maradjanak az oldalon, és csökkenti a visszafordulási arányt.

A kiemelkedő promóciós üzenettel rendelkező A verzió drámai módon alacsonyabb visszafordulási arányt mutat, mint a B verzió (az oldalsávval) – Ennek eredményeként 21% -kal csökkenti a webhely visszafordulási arányát (forrás)

Felvesz és eltávolít bizonyos elemeket a weboldaláról a teszteléshez, mint például a CTA gomb, az üzenet szövege vagy az oldalsáv. Akár hatalmas szavakat is használhat akciószavakkal, megnézheti, hogy ez csökkenti-e a visszafordulási arányt.

Nincs egy mindenki számára megfelelő megoldás, de meghatározhatja és nyomon követheti saját mutatóit, amikor elvégzi a következő szakaszba vezető teszteket..

Hogyan működik az A / B tesztelés??

Az A / B tesztelésnek köszönhetően kényelmesebbé válik, hogy kitaláljuk, mi fog működni, vagy mi nem egy adott marketing kampányban. A marketing tevékenységeket kizárólag a forgalom növelése céljából végzik, de mivel a forgalom megszerzése egyre nehezebb és költségesebb, most elengedhetetlen, hogy a felhasználók a lehető legjobb élményt nyújtsák (így sokáig ápolhatják)..

A strukturált A / B tesztelési program elfogadásával rendkívül jövedelmezővé teheti a marketing erőfeszítéseit – a megfelelő optimalizálást igénylő webhelyek területeivel foglalkozva. Az alábbiakban bemutatjuk az A / B tesztelés egymást követő lépéseit. Vegyük le a következőt:

1. Kutatás

Mielőtt kidolgozott egy A / B tesztelési tervet, alapos kutatást kell végeznie a jelenlegi webhely teljesítményéről. Olyan információkat kell összegyűjtenie, mint például a webhely látogatói száma, melyik oldal forgalmat keres, stb.

2. Megfigyelés & Hipotézis

Haladjon egy lépéssel közelebb az üzleti céljainak megvalósításához egy hatékony, adatokkal alátámasztott hipotézis megfogalmazásával és a kutatási megfigyelések naplózásával a webhely konverziós arányának javítása érdekében. Ezek hiányában a teszt kampány iránytalan lesz.

3. Változásépítés

A tesztelési program harmadik lépése egy variáció létrehozása a hipotézis szerint, és A / B teszteli azt a jelenlegi verzióval szemben.

4. Tesztelés

Ezen a lépésben két statisztikai megközelítés létezik: Frequentist és bayes-i. A Frequentist alkalmazásban felhasználhatja a jelenlegi kísérlet adatait. A Bayes-megközelítés során a korábbi kísérletekre kell hivatkoznia, hogy információkat szerezzen, és az adott adatokat beépítse jelenlegibe.

5. Az eredmények elemzése & a legjobb változat telepítése

Ez az utolsó lépés, ahol megkaphatja a kezét a kampány nyertesével. Mivel az A / B tesztelés megfelelő adatgyűjtést és elemzést igényel, teljes munkája tükröződik ebben a lépésben.

Hogyan kell A / B tesztet végezni: Kutatás > Figyeljük > Építsen variációkat > Teszt > Elemezze és ismételje meg – többet megtudhat és tesztelési ötleteket találhat

Mit tesztelhet az A / B teszteléssel?

A webhely konverziós csatornája dönt a vállalkozás jövőjéről. Tehát elengedhetetlen, hogy a weboldalon található tartalom minden egyes elemét nagymértékben optimalizáljuk. Ez vonatkozik azokra az elemekre, amelyek befolyásolják a látogatók viselkedését és a konverziós arányt. Az optimalizálási program elindításakor ezeket a kulcsfontosságú elemeket A / B tesztelésnek kell alávetni.

Tervezés & Elrendezés

Sok vállalkozásnak nehézségekbe ütközik annak eldöntésében, hogy a weboldalakon megőrizendő legfontosabb elemeket és az elhelyezésükhöz megfelelő helyet hogyan kell kiválasztani. Ez a probléma az A / B teszteléssel könnyen megoldható.

Például a webhely-elemzés, kitalálta, hogy webhelye látogatói kevésbé látogatják meg a navigációs területet, ahol a regisztrációs űrlapot tartják. Ezután elvégezheti A / B teszteket, hogy megismerje azt a területet, ahol a forgalom nagyobb. Tehát elhelyezheti az űrlapját arra a helyre, hogy több beküldést kapjon.

Navigáció

A navigáció a következő dolog, amelyet az A / B tesztelés segítségével lehet optimalizálni. Ez elengedhetetlen eleme a mesés felhasználói élmény nyújtásának. Szüksége van egy jól megtervezett webhely struktúrájára, amely zökkenőmentes navigációt kínál a felhasználók számára.

A Yuppiechef AB tesztelési eredményei bizonyítják, hogy a navigációs sáv eltávolításával valójában 100% -kal nőtt az átalakítások (forrás).

Ehhez feltétlenül meg kell próbálnia eltávolítani a navigációt, mivel ez növeli az átváltási arányt – az A / B tesztelés ezt egyértelműen bizonyítja. Egy kis változás 100% -kal növeli az átalakítást. Ez elsősorban azért van, mert ez a legkevésbé vonzza el a felhasználókat.

Forms

Ezek a tökéletes közegek az ügyfelek számára az üzleti kapcsolatépítéshez. Csakúgy, mint két webhely nem lehet azonos, a különböző közönséget célzó két forma sem lehet hasonló. Tehát meg kell tudnia, melyik forma alkalmas a közönség számára, és az A / B tesztelés segíthet abban.

Vegyünk kétféle variánsot az A / B teszteléshez – egyet az egyszerű regisztrációs űrlappal, sima kialakítással, a másikat pedig a további lépések vonzó kialakításával. Az új feliratkozási folyamat hangsúlyozza minden kérdés fontosságát. És a felhasználóknak választaniuk kell több kép közül egyet a kérdés megválaszolásához. Ez vonzóbbnak tűnik a felhasználók számára, és valószínűleg feliratkoznak az űrlapra.

A tanulmányok azt mutatják, hogy az űrlapmezők csökkentése valójában negatív hatással volt a konverziókra, bár sok súrlódásról tudunk, amelyek befolyásolhatják az űrlap kitöltését (forrás).

Pénztár folyamat

A globális kocsi elhagyási aránya 2018 harmadik negyedévében 76,9% volt. Ha Ön az egyik online áruháztulajdonos, akkor a bevásárlókosár árának csökkentése a leggyorsabb módszer az eladások növelésére.

Vannak olyan elemek, ahol kipróbálhatják a fizetési folyamat során, például bemutathatják a ingyenes szállítást a pénztárnál, lerövidíthetik a fizetési folyamatot, biztonsági jelvényt vagy SSL tanúsítást kaphatnak, stb. Az A / B teszteléssel meg lehet mondani, mely elemek működnek. jól a boltjával.

Például: A zavarás megszüntetése a pénztár alatt. A fizetési folyamat (az alsó rész) újratervezése, amely eltávolítja az ajánlatot, és közelebb hozza a számológépet a megrendelés teljes mezőjéhez, megfelelőnek bizonyul (forrás).

Cselekvésre ösztönzés (CTA)

Az igazi akció a CTA segítségével történik: regisztráció, beszerzés és még sok más. Az A / B tesztelés segítségével A / B tesztelheti a színeket, méreteket, elhelyezéseket, megfogalmazásokat stb., Amíg meg nem kapja a nyerő variációt, majd tovább optimalizálja, hogy még jobbá tegye.

A gomb színe valóban befolyásolja az átváltási arányt. A teszt eredménye azt mutatja, hogy a piros gomb 21% -kal haladta meg a zöld gombot. Több ember kattintott a piros gombra, mint a zöld gombra (forrás).

Megértjük ezt egy másik példával. Két CTA variációt veszünk SEO szolgáltatások– az egyik árajánlatot kér, a másik pedig árajánlatot kér. A második változat túllépheti az elsőt, és az átalakulás növekedését eredményezheti.

Egy esettanulmány azt mutatja, hogy a „Kérjen ajánlatot” -ról a „Kérjen árképzést” -re változott a CTR majdnem 161% -kal (forrás).

Ennek oka az, hogy az „ajánlat” megszerzésének ötlete sok felhasználó számára nem vonzó. Tehát, ez néhány fontos elem, amelyet A / B tesztelhet a webhely optimalizálása érdekében.

Csomagolás fel

Az átfogó bejegyzés elolvasása után biztosak vagyunk benne, hogy megértette az A / B tesztelés minden vonzerejét. Most a megfelelő idő, hogy elkészítse saját optimalizálási ütemtervét. Az itt említett folyamat végrehajtása közben ne hagyjon ki egyetlen dolgot, és drasztikus változást tapasztalhat az átváltási árfolyamban.

Nyilvánvaló, hogy az A / B tesztelés eredményes abban, hogy javítja egy weboldal konverziós arányát, amelyet vállalkozásának feltétlenül kell választania.

Vendég hozzászólás: Tom Hardy

Tom Hardy ügyes minőségű elemző, évek óta dolgozik a Sparx IT Solutions-nél. Gazdag tapasztalattal rendelkezik a vertikális sokféleség bonyolult projektjeinek kezelésében. Írásaival szereti az ismeretek terjesztését a legjobb alkalmazásteszt-gyakorlatokról.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map