Amit a Wikipedia nem tud elmondani a webtárhelyről

Biztos vagyok benne, hogy a blogod fantasztikus.


Mindent jól csinálsz: Nagyszerű címsoroddal, nagyszerű látványterveket szerzett, esetleg aktívan részt vehet a tartalom létrehozásának minden területén, saját képeinek, infografikáinak és videóinak fejlesztésében.

De van egy dolog, amelyet a bloggerek többsége (legalábbis eleinte) figyelmen kívül hagyja, és amely még a blogok legjobbjait is meg tudja tartani, hogy valaha is megjelenjenek a potenciális közönség előtt..

Ez egy dolog a jó web hosting.

Gondolj bele erre: Valaha kattintottak egy linkre a Facebookon vagy egy másik webhelyen, és megvártad, amire örökkévalóságnak tűnt a webhely betöltése? Ez nem 1997. Ma nyitnak meg olyan weboldalak, mintha egy könyvet fordítana – vagy legalábbis kellene. Ha nem, akkor sok oldalmegtekintés veszít. A visszafordulási arányok szárnyalnak. Mostanáig valószínűleg fogalma sincs róla, hogy mi van.

Mondom – nézd meg a host szolgáltatót.

Persze, vannak olyan módok, amelyekkel a sebesség mellett segíthet a saját webhelyén. Lehet vékonyítani a multimédiás tartalmat, csökkentheti a grafika minőségét és felbontását, és átugrani mindenféle karikát, megpróbálva a webhelyet gyorsabban betölteni. Valójában ezt mondja meg a nagy dobozokat üzemeltető vállalatok többsége. De vajon valóban szükség van erre??

Mi az a webtárhely??

Ha csak most kezdődik, vagy valaha azon tűnődött, vajon mi történik a webhely kulisszája mögött?, Wikipedia jól magyarázza a web hosting fogalmát:

A webtárhely-szolgáltatás egy olyan típusú internetes tárhelyszolgáltatás, amely lehetővé teszi az egyének és szervezetek számára, hogy webhelyüket elérhetővé tegyék a világhálón. A webgazda olyan vállalatok, amelyek helyet biztosítanak az ügyfelek tulajdonában lévő vagy bérelt kiszolgálón, valamint internetes kapcsolatot biztosítanak, általában egy adatközpontban.

Ez egy nagyon tömör, alapvető fogalomleírás. Ezek azok az alapvető szolgáltatások, amelyeket az összes web hosting szolgáltató nyújt. De mi különbözteti meg egymástól? Ha mindegyik ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, akkor miért nem válasszon egyet, és felejtsen el?

Ezek olyan kérdések, amelyekre a Wikipedia nem válaszol.

Erre szolgál ez a blogpost.

Mi teszi a jó webgazdagépet?

Csakúgy, mint bármilyen más szolgáltatásnál, vannak jó web hosting cégek, és vannak olyanok is, amelyek nem olyan jók.

Nem olyan jónak tekintjük azokat, amelyek lassú kiszolgálói hozzáférést biztosítanak, ami akadályozza az adatátvitelt. Sokkal több, mint a tartalma, lelassítja a dolgokat, de egyetlen vállalkozás sem fogja beismerni, hogy szerverük lassú vagy túlterhelt, vagy hogy a DNS-gyorsítótárazási képességek al-par.

A legjobb webtárhely-szolgáltatók azok, amelyek figyelmet fordítanak a fontos részletekre, és úgy gondoljuk, hogy ezek a rangsorban magasan szerepelnek:

1. Könnyen használható felhasználói felület (UI)

Az UI-nek és a kezelőpanelnek elég intuitívnak kell lennie ahhoz, hogy a felhasználó változtatásokat és frissítéseket végezzen, új domaineket adjon hozzá, a webhelyről készítsen biztonsági másolatot, és gyorsan és egyszerűen telepítse az olyan alkalmazásokat, mint a WordPress..

WebHostFace műszerfalPélda – A WebHostFace felhasználói kezelőpanelje – egyszerű és könnyen használható.

2. Garantált helysebesség

Azok a webgazdagépek, amelyek írásban nyújtják be webhely-sebesség-garanciájukat, sokkal valószínűbb, hogy folyamatosan jó végfelhasználói élményt nyújtanak Önnek, és sokkal kevésbé valószínű, hogy mérési probléma fennállása esetén fordítási lehetőséget nyújtanak Önnek. Enélkül készülj fel nagyon kellemetlen beszélgetésekre arról, hogy miként rendetted el a saját webhelyed, és a gömböket, amelyeken át kell ugranod a javításhoz.

3. Megbízhatóság

Ez összhangban áll a következetesség fogalmával. Válasszon egy host szolgáltatót, amely garantálja a szerver 99,9% -os rendelkezésre állását. Az üzemidő mindössze fél százalékkal történő csökkenése (ez 0,05%) évi két teljes leállási napra fordulhat. Mennyit keresnek a blogod egy nap alatt? Ezt megduplázhatja, és hozzáadhatja a sub-par web hosting költségeihez.

4. Ár- és fizetési lehetőségek

Sok webhely van odakint, amely díjat számít fel olyan szolgáltatásokért, amelyeket a felhasználó valószínűleg soha nem fog használni. A jó tárhelyszolgáltatók rögzítik árképzési struktúrájukat és elmagyarázzák, hogy miért fizet. Szintén nyújtanak többszintű, ésszerű árazási terveket, amelyek megfelelnek az Ön webhelyének igényeinek.

5. Szolgáltatás az eladás után

Mennyire megbízható a jelenlegi internetes házigazda, ha segítségre van szüksége? Milyen a várakozási idő? Milyen órákat tartanak? Még inkább, mi lenne, ha jobban szereti tudni a kérdéseket kutatni, mielőtt várakozással várna egy képviselőre? Van-e tárhelyszolgáltatója átfogó tudásbázissal az összes ügyfelének?

Mi lenne, ha be kell hívnia? Vajon a képviselők minden vonalon ismeretesek, legyen az értékesítés, számlázás vagy műszaki támogatás? Rendszeresen kap-e öt különböző választ ugyanazon kérdésre öt különböző ismétlésből?

A jó webtárhely-szolgáltatók nagy számú személyzettel rendelkeznek, elérhetőek 24 órán keresztül, és működőképes, egységesen képzett csapattal rendelkeznek, amely mindenféle kérdést képes kezelni, és következetes megoldásokat kínál.

Felhasználói visszajelzések tárolásaPélda – Valódi felhasználói visszajelzések a SiteGround értékesítés utáni támogatásáról.

Nem igazán számít az ár?

Mindannyian hallottuk a régi mondást: „Megkapod, amit fizet”, és bár ez sok esetben igaz, a webtárhelyről nem mindig igaz..

A drágább nem feltétlenül jelenti jobbat. Mint már korábban említettem, a legrosszabb otthont adó cégek közül néhányan a legmagasabb, mert olyan ügyfelek áldozatává válnak, akik nem tudják, mit akarnak. A kis árat nem feltétlenül jelenti olcsó alagsori termékek vagy szolgáltatások.

Néhány költségvetési hosting társaságnak vannak hátrányai. Csökkentik a költségeket azáltal, hogy csökkentsék az élő támogatás óráját, vagy szigorúan online csevegés útján kezelik a támogatást (így öt beszélgetést folytathatnak egyszerre – néha többet is). Nem frissítik szervereiket a technológiai fejlesztésekkel. A legjobb módja annak, ha elmondja, ha az Ön olcsó webtárhely-szolgáltatója valóban olcsó-e, ha elvégzi a házi feladatát, és tedd fel a megfelelő kérdéseket.

Tudja meg, milyen könnyű elérni a támogatást. Vizsgálja meg a legújabb web hosting technológiákat, és nézze meg, hogy az egyes vállalkozások miként tartják számon a viteldíjakat és képesek maradni.

Piros zászlók a költségvetési hosting cégekkel

Íme néhány dolog, amire figyelnie kell megy olcsó web hosting. Ezek közül néhány nem feltétlenül teszi rossz döntéseket, ám befolyásolhatják webhelyének teljesítményét.

Szükségtelen szoftverfrissítések

A költségvetés-tároló cégek gyakran prémium szoftvereket javasolnak kapcsolt partnerektől, amelyekre valószínűleg nincs szüksége.

Túlterhelt szerverek

Ha jó számú negatív véleményt látszik hivatkozva a túlzott leállásra, a lassú sebességre vagy az áramkimaradásokra, ez egyértelmű jel, hogy a vállalatnak túl sok ügyfele van túlterhelt hálózaton.

Feketelistára felvett IP-k

Ha a tárhelyszolgáltató sok spamküldővel foglalkozik, akkor webhelye szenvedhet, ha olyan IP tartományba tartozik, amelyet több területen tiltottak meg..

Korlátozott MySQL adatbázis-hozzáférés

Bármely olyan host, amely kevesebb mint 100 táblát kínál, problémákat okoz a sorban.

Rejtett díjak

Egyes hosting cégek az első évben mélykedvezményeket kínálnak, majd nevetséges áron rámennek. Akkor, ha megpróbálja lemondni, óriási lemondási díjjal csapnak fel. Végezze el házi feladatát, és tudja, mit fog fizetni hosszú távon.

“Tehát hogyan válasszam ki a megfelelő gazdagépet?”

Új bloggerek számára –

 • Mindig megfizethető megosztott tárhelyen kell kezdenie.
 • Ha csak most kezdődik, a legfontosabb dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, a jó tartalom előállítása, a hirdetés, az e-mail listák létrehozása és a közösségi média csatornáinak lépése. Ezeken a területeken kell költenie a pénzt.
 • Web hosting szolgáltatójának nem szabad a legfontosabbnak lennie, vagy valami, ami túl sok befektetést igényel (egyelőre).

Tapasztalt bloggerek számára –

Amint blogod elegendő mennyiségű kereskedelmet gyűjt (durva becslés – 1000 egyedi látogatás naponta), itt az ideje, hogy fontolja meg a tárhely frissítését a jobb biztonság és felhasználói élmény érdekében.

Személy szerint nem engedném, hogy a blog memóriahasználata a 80% -ot tegye ki. Ha igen, itt az ideje, hogy fontolja meg a VPS tárolását (vagy dedikált) a webhely teljesítményének javítása érdekében. Tartsa lépést a blog működési idejével és a válaszadási sebességgel olyan eszközökkel, mint a Bitcatcha, Uptime Robot, Friss ping, Pingdom és oldalakat olvashat, amelyek közzéteszik a valós szerver teljesítményadatokat, például HostScore.

Alsó vonal

A megfelelő hosting cég elengedhetetlen eleme a blogod sikerének. Válasszon okosan, és végezze el minden otthoni feladatát. Nem minden költségvetési webtárhely nyújt al-par szolgáltatást, ám minden kötelezettséget mindig alaposan ellenőrizze.

Utolsó megjegyzés: Szűrés a negatív értékelések révén

Mivel említettem a véleményeket, gondoltam, hogy jó ötlet lenne tisztázni valamit: A negatív vélemények nem mindig tükrözik egy web hosting szolgáltatást.

A nagy hosting cégeknek mindig lesznek elégedetlen ügyfeleik. Ahogy a mondás szól: “nem tetszhetsz mindenkinek kedvére”. Az emberek hajlamosak csapkodni a vállalatoknál kisebb jelentőségű ügyek miatt, vagy amikor ésszerűtlen elvárásaik vannak, amelyek egyszerűen nem teljesíthetők, ezért negatív értékeléseket vegyenek be egy sótartalommal. Keressen mintákat a panaszokban. Ez a legjobb módja annak feltárására, hogy hol vannak a valódi problémák, ha vannak ilyenek.

Megjegyzés – A cikk eredetileg a következő helyen jelent meg: WHSR Blog; most a BuildThis.io személyzet kezeli és frissíti.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map