Alapvető kiberbiztonsági útmutató kisvállalkozások számára

A kiberbiztonsági események pusztító hatást gyakorolhatnak az üzleti életre, mivel 2019-ben az átlagos veszteség költségei meghaladják Eseményenként 200 000 USD. A költségek azonban jóval meghaladhatják a finanszírozást, és a kisvállalkozások nem tudják ellenállni hírnevüknek.


Annak ellenére, hogy a kiberbiztonság egésze kiterjedt terület, sok területen léteznek a kisvállalkozások gyors lépések. Ezek a proaktív lépések jelentősen meggátolhatják vagy csökkenthetik a leggyakoribb események hatását.

A világ digitális fejlődésével még sürgetőbb, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai vállalják a számítógépes védekezésüket. Noha valószínűleg nem szeretne időt szentelni a kiberbiztonság komplexitásainak megértésére, vállalkozásának jövője függhet attól, hogy ezt teszitek..

Ez az útmutató azoknak a kisvállalkozások tulajdonosának szól, akik bármilyen formában rendelkeznek digitális eszközökkel (ez bármi csatlakoztatható, akár egy egyszerű üzleti e-mail is). Fektessen be egy kis időt arra, hogy vállalkozása továbbra is növekedjen, innovációt hozzon létre, és értéket teremtsen ügyfelei számára

Gyors navigáció:

 • A kiberbiztonsági fenyegetések négy fő típusa
 • Tippek a vállalkozás biztonságához
 • Kiberbiztonság dióhéjban
 • A hackerek miért célozzák meg a kisvállalkozásokat

Használható biztonsági eszközök:

 • NetDefender
 • ZoneAlarm
 • Comodo személyes tűzfal
 • ExpressVPN
 • Acronis True Image
 • EaseUS ToDo biztonsági mentési kezdőlap
 • IObit Updater

A kiberbiztonsági fenyegetések típusai

Olyan sokféle támadás esetén, amelyeket a hackerek kivitelezhetnek, az üzleti tulajdonosoknak legalább tudomásul kell venniük néhány kulcsfontosságú érintőt. Fontos céltól függetlenül, ezen módszerek bármelyike ​​árthat az üzleti vállalkozásának oly módon, hogy a kibontakozása, ha egyáltalán egy korosztályt igényel,.

Fejlett perzisztens fenyegetések (APT)

E hosszú távú célzott támadások elsősorban lopás, kémkedés vagy zavarás célja. A hálózatokba való behatolás zavartalanul és különféle szakaszokban végezhető. A hozzáférés megszerzése után a támadók hosszabb ideig sem tehetnek semmit – várva, hogy stratégiai pillanatok sztrájkoljanak.

Elosztott szolgáltatásmegtagadás (DDoS)

A DDoS támadások célja egy hálózat vagy webhely működésének megzavarása azáltal, hogy azt kérésekkel és információkkal elárasztják. Amikor a szerver már nem képes megbirkózni az áradással, a szolgáltatások meghibásodni kezdnek, és végül leállnak.

Adathalászat

Az adathalászat nagyon gyakori kiberbiztonsági fenyegetés. A csalárd, törvényes e-mailekhez hasonló e-mailek küldése azért, hogy a címzetteket arra biztassák, hogy érzékeny adatokat küldjenek vissza. Az adathalász támadások általában a felhasználói hitelesítő adatok, például felhasználónevek és jelszavak, vagy akár pénzügyi információk rögzítését célozzák.

zsarolóprogramok

Az elmúlt években a Ransomware népszerűvé vált és számos áldozatot céloz meg. A tudatlan áldozatok teljes merevlemezüket titkosítva találhatják meg, amelyben felszólítják őket, hogy fizessenek „váltságdíjat” a visszafejtési kulcsért. Azok a felhasználók, akik általában nem fizetnek, elveszítik az összes adatot.

Vállalkozásának számítógépes biztonsága

Az alapvető biztonsági szoftverek telepítése nélkülözhetetlen azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek célja annak biztosítása, hogy hálózataik megvédjék a közös támadásokat. A szoftver önmagában azonban nem elegendő.

Vegyük fontolóra az adatátvitel módját sok vállalkozás számára;

 • A bizalmas kommunikáció e-mailben is elküldhető
 • Az irodába és az irodából származó eszközök vezeték nélkül továbbíthatják az adatokat
 • Lehet, hogy az egyes készülékek közvetlenül kapcsolódnak az internethez
 • A távoli dolgozók bejelentkezhetnek a vállalati szerverekbe
 • A munkatársak üzenetküldő alkalmazásokat használhatnak a kommunikációhoz
 • és több.

Mint láthatja, olyan sok lehetséges belépési pont van, ahol a hackerek hozzáférhetnek a vállalat működésének bármely részéhez. Sajnos a kisvállalkozások számára az erős tűzfalak mögött szilárd hálózatok kiépítése kicsit költséges lehet.

A probléma kiküszöbölése érdekében legalább véletlenszerű eszközszintű biztonságot lehet megvalósítani a védekezés fokozása érdekében.

1. Engedélyezze a tűzfalakat

Sok vállalkozás számítógépeket futtat a Microsoft Windows rendszeren, amelyhez beépített tűzfal segédprogram tartozik. Ezek a szoftver-alapú verziók kevésbé hatékonyak, mint a hardver tűzfalak, de legalább bizonyos alapvető védelmet nyújtanak.

A szoftver alapú tűzfalak képesek megfigyelni az eszközökön belüli és azokon kívüli adatforgalmat, és ezzel a készülék biztonsági őrét szolgálják. Ha Windows operációs rendszert futtat, győződjön meg róla tartsa bekapcsolva a Windows tűzfalat.

Azt is fontolgathatja;

NetDefender

netdefender - ingyenes tűzfal alkalmazás

NetDefender – Ez az ingyenes tűzfal alkalmazás nem csak figyeli az adatokat, hanem lehetővé teszi a szabályok meghatározását, hogy mi mozoghat vagy nem mozoghat a hálózatán. Például korlátozhatja az alkalmazottak által végzett böngészést.

ZoneAlarm

zóna riasztás - többfunkciós eszköz webhelyének védelmére

ZoneAlarm – A tűzfalat és az antivírusokat egyaránt integrálva a ZoneAlarm jó többfunkciós alkalmazás az üzleti felhasználók számára. Védelmet nyújt majdnem minden típusú fenyegetés ellen, évi 39,95 dollártól kezdve.

Comodo

Comodo személyes tűzfal - tűzfal és víruskereső eszköz

Comodo személyes tűzfal – Ingyenes és kereskedelmi változatban is elérhető, a Comodo nagy hírnévnek örvend a biztonsági üzletben is. Átfogó fedezetet kínál többféle típusú fenyegetésre, csupán 17,99 USD / év alatt.

2. Használjon virtuális magánhálózatot

A virtuális magánhálózatok (VPN-k) nagyon praktikus eszközök, amelyek lehetővé teszik az összes eszközről történő továbbítás biztonságát. Biztonságos kommunikációs protokollokat és magas szintű titkosítást használnak annak biztosítása érdekében, hogy bármi, amit küld vagy fogad, bizalmas legyen.

ExpressVPN

expressvpn - egy vpn eszköz az adatok biztonságához továbbítás közben

Sok VPN ma más funkciókat is tartalmaz, amelyek megerősítik a képességeiket. Például az ExpressVPN, a VPN-üzlet egyik legismertebb neve, tartalmaz egy a Hálózati zár kapcsoló, privát titkosított DNS-kiszolgálók, hirdetés-blokkolók és még sok más.

A VPN használata nemcsak az irodában, hanem a mozgásban is biztosítja az eszközöket. Ez azt jelenti, hogy amíg az alkalmazottak és te magad VPN-t használnak, biztonságosan dolgozhat a világ bármely pontjáról.

3. Tartsa az adatmentéseket

Minden vállalkozásnak rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a fontos adatokról. A kritikus adatok, mint például az ügyfelek adatai, a számlák, a pénzügyi információk és még sok más, elengedhetetlenek vállalkozásának. Ha az adatok elvesznek, katasztrófa lenne.

Rendszeres biztonsági másolatok létrehozásával biztosítható, hogy minden fontos adat bármikor helyreállítható. Még jobb, ha a biztonsági mentéseket könnyen automatizálhatjuk, így a munkaerő nem pazarolható ilyen rutinszerű tevékenységek elvégzésére.

Manapság sok könnyen használható és olcsó adatmentési alkalmazás vagy szolgáltatás található kisvállalkozások számára. Néhányan közülük érdemes kipróbálni;

Acronis

Acronis - tartalék megoldás a fogyasztók és a vállalkozások számára

Acronis True Image – Az Acronis, a népszerű biztonsági mentési megoldások szolgáltatója, díjnyertes biztonsági szoftvert és adatvédelmi megoldásokat kínál minden méretű fogyasztó és vállalkozás számára. Ez a leggyorsabb szoftver, amelyet eddig teszteltünk a teljes lemez mentésére. Az árak már 69 USD / év-től kezdődnek.

EASEUS

easus - ablak biztonsági mentési szoftver az adatok védelme érdekében

EaseUS ToDo biztonsági mentési kezdőlap – Fejlesztett felülettel és hosszú szolgáltatásokkal felkínálva az EasUS támogatja a Dropbox és más felhőalapú tárolási megoldásokat, amelyek megkönnyítik az integrálást az üzleti műveletekbe. Az árak 29,99 USD-tól kezdődnek / év.

Ha nem akarja használni a dedikált biztonsági mentési szoftvert, akkor legalább használjon Cloud-tárolót, és hajtson végre kézi biztonsági másolatot. A Cloud Storage használata azt jelenti, hogy adatai külön vannak a földrajzi helyétől, csökkentve ezzel a fizikai károk kockázatát.

4. Tartsa folyamatosan a szoftvert frissítve

A hackerek egyik leggyakoribb módja a rendszerekhez való hozzáférés a szoftver sebezhetőségein keresztül. Minden szoftvernek vannak gyengeségei, és a fejlesztők gyakran kiadnak javításokat és frissítéseket, amikor ezeket a kiskapukat bezárják..

Ha nem biztosítja az Ön által használt szoftverek folyamatos frissítését, akkor csak növeli a kockázati profilját. Fenntartás fárasztó oly sok eszköz frissítése, különösen akkor, ha nincs informatikai osztálya, amellyel válaszolni tudna.

Szerencsére sok alkalmazás beállítható automatikus frissítésre, ezért kérdezze meg a használt szoftver gyártóit. Vannak más módok is a szoftver frissítésére, például az olyan segédprogramok segítségével, mint az IObit Updater.

IObit

iobit - szoftverfrissítési eszköz a programok naprakészen tartásához.

IObit Updater – Az IObit updater egy remek, könnyű alkalmazás, amely arra összpontosít, hogy segítse a telepített információk többi részének frissítését. Figyelemmel kíséri a programokat, vagy emlékezteti Önt, amikor elérhető frissítések, vagy önállóan automatikusan frissíti azokat.

Minden informatikai eszköznél ügyeljen arra, hogy a szoftver mindig naprakész legyen. A rendszeres frissítések kritikus fontosságúak a biztonság javítása érdekében. Az operációs rendszereket, programokat és szoftvereket automatikusan frissítésre kell állítani, ahol lehetséges.

5. Mindig használjon Internet Security alkalmazásokat

A víruskereső szoftvereket minden eszközön használni kell, a PC-ktől a laptopokig és mobiltelefonokig. A legelismertebb Internet Security cégek, mint például Symantec vagy McAfee speciális terveket dolgoznak ki a kisvállalkozások tulajdonosai számára, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy minden eszközt egyetlen licenccel védjék.

Választhat különféle típusú Internet Security alkalmazások közül is. Néhány alapvető csak antivírus funkciókat kínálhat, míg az átfogóbb verziók teljesen fel vannak töltve több funkcióval.

Kiberbiztonság dióhéjban

A kiberbiztonság a rendszerek, hálózatok, programok, sőt az adatok védelme a digitális támadásoktól. A számítógépes fenyegetések másrészről azok az elemek, amelyek ellen a kiberbiztonsági őrök támadnak. Ezeket a fenyegetéseket úgy tervezték, hogy valamilyen formában kárt okozzanak a megcélzott társaságoknak vagy magánszemélyeknek.

A számítógépes fenyegetések általános típusai a vírusok, rosszindulatú programok, ransomware, adathalász támadások és egyebek. Sok számítógépes fenyegetés elleni védelem összetettsége nagyban különbözik attól függően, hogy mennyire kitartó támadók.

A kiberbiztonsági oldalon olyan eszközöket használunk, mint antivírus programok, tűzfalak, rosszindulatú programok érzékelői, szkript-blokkolók és mások, amelyek a fenti fenyegetésekkel szemben védekeznek..

Miért célozzák meg a hackerek a kisvállalkozásokat?

A vállalatokkal szembeni célzott számítógépes támadások miatti információvesztés költségei átlagosan 5,9 millió dollárt halmoztak fel 2018-ban.A vállalatokkal szembeni célzott számítógépes támadások miatti információvesztés költségei átlagosan 5,9 millió dollárt halmoztak fel 2018-ban (forrás).

A hackerek nem mindig célozzák meg a kisvállalkozásokat, ám a százalékarány viszonylag magasnak bizonyult. Ahhoz, hogy megértsük, miért vesznek részt a kisvállalkozások, általában meg kell értenie a kiberbiztonsági eseményeket.

Mint üzleti tulajdonosok, többségünk elsősorban pénzügyeinkkel foglalkozik. A hackereknek azonban sokkal több szándéka is lehet, mint pusztán pénz ellopása. Például megpróbálhatják ideiglenesen leállítani a digitális műveleteket, károsíthatják üzleti hírnevét, vagy egyszerűen csak szórakozhatnak. Bár ez sértőnek tűnhet, lényeg az, hogy többféle oka lehet ennek.

Ezután eljutunk egy átlagos kisvállalkozás tulajdonosához, aki, mint én, arra koncentrál, hogy kiváló terméket vagy szolgáltatást kínáljon az ügyfél számára. Ez a fókusz gyakran gátolja a számunkra, és arra készteti, hogy felejtsünk el más fontos területeket, például a kiberbiztonságot.

Azt is gyakran nem rendelkeznek olyan erőforrásokkal, amelyeket nagyobb cégek végeznek, tehát méretgazdaságosság kérdése. Minél alacsonyabb a vállalkozás védekezőképessége, annál kevesebb erőfeszítést kell tennie a hackereknek a támadáshoz, hogy sikeres legyen.

A dolgok összefoglalása érdekében a hatékony kiberbiztonsági intézkedések végrehajtása manapság különösen nagy kihívást jelent. Az urbanizált területeken több eszköz van, mint az embereknél, és a támadók egyre kreatívabb támadási módszereket alkalmaznak.

Végső gondolatok

Mint nyilvánvalóan láthatja, az Internet manapság nagyon veszélyes hely lehet, különösen akkor, ha vállalkozása erre támaszkodik. Mivel nagyon sokan digitálisan kapcsolódnak egymáshoz, a fenyegetés még a személyes életünkbe is átterjed.

Mint üzleti tulajdonos, képesnek kell lennie arra, hogy megóvja nemcsak a saját eszközeit, hanem az összes olyan alkalmazást is, amelyet az alkalmazottak használnak. Mivel minden kapcsolódik egymáshoz, csak annyira erős vagy, mint a leggyengébb láncod.

Végül remélem, hogy adtam neked néhány ötletet, hogyan lehet végrehajtani néhány alapvető biztonsági intézkedést anélkül, hogy a bankot megtörné. Vegyék biztonságát a lehető legkomolyabban – vállalkozása attól függ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map