A tíz legjobb B2B e-kereskedelmi megoldás 2020-ra

A B2B e-kereskedelem az Egyesült Államokban 2023-ra eléri a 1,8 trillió dollárt, és a következő 5 évben évente 10% -kal növekszik, Forrester.


És teljesen nyilvánvaló: a modern üzletemberek gond nélkül akarnak termékeket vásárolni vállalkozásuk számára, és tisztességes árakat fizetnek. A B2B e-kereskedelmi boltok remek helyek a vállalkozók számára a vásárláshoz, mivel a modern online áruházak kiváló vásárlási élményt nyújtanak.

Ebben a cikkben röviden áttekintjük a B2B e-kereskedelem fejlesztésére szolgáló legnépszerűbb B2B e-kereskedelmi platformokat. Ha egy B2B webáruház indítását tervezi, mentse el ezt a rövid listát az egyes nagykereskedelmi e-kereskedelmi platformok teszteléséhez, és válassza ki az Ön igényeinek leginkább megfelelőt.

Népszerű B2B e-kereskedelmi platformok

1. CS-Cart B2B & B2C

CS-Cart B2B & A B2C egy önálló üzemeltető B2B e-kereskedelmi szoftver nagykereskedők és kis- és nagyvállalatok gyártói számára. Több mint 35 000 B2C és B2B e-kereskedelmi webhely használja ezt a platformot világszerte. A CS-Cart fő hátrányai a szolgáltatásgazdagság és az egyszerűség.

A CS-Cart B2B nagykereskedelmi e-kereskedelmi platform. Az összes fent említett funkcióval rendelkezik, és még több lehetőséget kínál a B2B vásárlók számára a valódi B2C vásárlási élmény biztosítására. A CS-Cart készen áll az integrálásra bármilyen harmadik fél CRM, ERP, számviteli és elemző rendszerével, erőteljes API-jának köszönhetően.

A CS-Cart egy saját üzemeltetésű B2B e-kereskedelem szkript – telepítenie kell a kiszolgálóra. Ez azt jelenti, hogy a telepítési folyamathoz kisebb technikai ismeretekre lehet szükség, ezért a CS-Cart részletes utasításokat nyújt a telepítéshez, a használathoz és a karbantartáshoz. A CS-Cart magántulajdonban lévő jellege teljes ellenőrzést nyújt Önnek a B2B e-kereskedelem üzletében. Engedélyezheti és letilthatja bármelyik funkciót, lejátszhatja a beállításokat, módosíthatja a szervert és szerkesztheti a kódot.

A CS-Cart felhasználói szeretik a szoftver egyszerűségét és méltányos árát. Nagyra értékelik a tiszta architektúrát és a nyílt forráskódot.

A CS-Cart B2B nagy bónusza & A B2C korlátlan számú tárolóelem, függetlenül beállítható. Szabadon nyithatja meg azokat a B2B és B2C tárolókat, amelyek másképp működnek és néznek ki, és egyetlen adminisztrációs panelen kezelheti őket.

A negatívum az:

Vannak páran panaszok egy bonyolult frissítési folyamatról, ha az üzlet erősen módosult, vagy a szerver nem felel meg a követelményeknek. A felhasználók azt is mondják, hogy az alapértelmezett kirakatterv elavult.

2. 3DCart

A 3dcart egy felhőalapú e-kereskedelmi megoldás. Nagyon könnyű elindítani az e-kereskedelmi webhelyet, de nehéz lehet módosítani és alkalmazkodni az üzleti célokhoz. A cég B2C és B2B megoldásokat kínál.

Mivel a 3dcart egy felhőalapú megoldás, könnyű elindítani a boltot, és beállítani. Nem kell aggódnia a telepítés és a szerver miatt. De ugyanolyan korlátozásokkal rendelkezik, mint a többi SaaS platformok: nem nyújthat ugyanolyan szabadságot és méretezhetőséget, mint a saját üzemeltetésű bevásárlókosár-megoldások.

A 3dcart elég funkcióban gazdag: szinte az összes, a cikk elején említett B2B ügyfelekkel kapcsolatos funkcióval rendelkezik, kivéve a többszörös tárolókat és a fejlett árlista-kezelési funkciókat..

A negatívum az:

Vannak sok panasz a 3dcart ügyfélszolgálatáról, és egyes felhasználók szerint még a pénzt is elveszítették a 3Dcart képzetlen támogató személyzete miatt.

3. X-kosár

X-Cart az első PHP bevásárló kosár szoftver a piacon. A cég felhőalapú és saját üzemeltetésű megoldásokat kínál.

Az X-Cart egyaránt alkalmas B2C és B2B vállalkozások számára. Sajnos nincs egyértelmű megosztás a B2C és a B2B funkcionalitás között. A megoldásnak nagy teljesítményű szállítókezelő rendszere, promóciói, áttekintő rendszere, fizetési elosztása és egy megfelelő online áruház egyéb szolgáltatásai vannak.

Az X-Cart legfontosabb gondja, hogy nem rendelkezik elegendő B2B-specifikus funkcióval és több tárolóelemmel a független B2C és B2B webhelyek számára. Ezt a szoftvert testre kell szabni annak érdekében, hogy bonyolult B2B e-kereskedelem számára használható legyen.

A negatívum az:

A felhasználói vélemények jóak de néhány ügyfélnek nem tetszik, hogy a technikai támogatás néha nem tud segíteni a problémák megoldásában, a szoftver összetettségében és a fontos funkciók hiányában.

4. Magento

A Magento a világ egyik legnépszerűbb bevásárlókosár-rendszere, a felhasználás és fejlesztés szempontjából mégis a legbonyolultabb.

A Magento egy nagyon sokoldalú szoftver – testreszabhatja azt a kívánt módon. A Magento-alapú B2B üzletét rendkívül rugalmassá és funkciógazdagá teheti. Sajnos a Magento B2B üzlet elindításához és fenntartásához a következőket kell tennie: kap egy jó Magento tárhelyet, kódológépek csapata, amely megérti a Magento-t és tudja, hogyan kell dolgozni annak építészetével. Ez több kiadást jelent.

A negatívum az:

A Magento B2B számára szinte az összes fent említett funkcióval rendelkezik, de sajnos vannak felhasználói panaszok az interfész összetettségével kapcsolatban. Az emberek azt mondják A Magento igényel egy kis időt a konfiguráláshoz, mielőtt élni tudja élőben.

5. TradeGecko

A TradeGecko egy B2B e-kereskedelem szkript, amely a B2B értékesítés egyszerűségére és automatizálására összpontosít. A nagy növekedésű nagykereskedők, forgalmazók, e-kereskedelem márkák és gyártók számára szánják. A TradeGecko egy SaaS termék: kevesebb technikai aggodalomra ad okot, de kevesebb irányítást is igényel.

A TradeGecko mindent tartalmaz: egyedi árak, a termékek és az árak elrejtése jogosulatlan felhasználók ellen, egyedi árlisták, raktárak, promóciók, könnyű megrendelés és újrarendelés, és mi sem. A felhasználók elégedettek a TradeGecko-val, és imádják a könnyű használatot és a jó ügyfélszolgálatot.

Ez a megoldás beépített jelentési és elemző eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a folyamatok jobb megértését és szükség esetén kiigazítását. Az egyetlen dolog, amelyet úgy tűnik, hogy nem tartalmaz, a teljesen működőképes, több üzlet funkciója a B2B és a B2C webhelyek független futtatásához.

A negatívum az:

Néhány a felhasználók panaszkodnak a lelassulásokról, a speciális funkciók hiányáról, az adminisztrációs panel elrendezésének gyakori változásáról és a magas árakról.

6. Contalog

A Contalog többcsatornás értékesítésre szolgál: könnyedén hozzáigazíthatja B2B és B2C vállalkozásait webes és mobil csatornákhoz. A Contalognak sok olyan B2B funkciója van, mint például: centralizált készlet-, rendelési és termékinformáció-menedzsment több értékesítés során, és egyéb eszközök, amelyek hatékonyan értékesítik a cégeket.

A Contalog B2B eCommerce platform egy felhőalapú megoldás – bármilyen számítógépről vagy mobil eszközről hozzáférhet üzletéhez. Ez a B2B e-kereskedelem szoftver lehetővé teszi a termékek manuális hozzáadását, a táblázatból való feltöltést vagy a meglévő bevásárló webhelyről történő importálást. Sajnos nem lehet sorozatszám alapján beírni vagy vonalkódokat beolvasni.

Számos terv közül lehet választani, amelyek mindegyike eltérő árral rendelkezik. A legalapvetőbb terv ingyenes, és olyan kisvállalkozások számára alkalmas, amelyek csak havonta 100 megrendeléssel rendelkeznek. A különböző tervek több megrendelést feldolgozhatnak, és lehetővé teszik az alapszoftver hozzáadását is. A Contalog B2B eCommerce szoftver integrálódik az e-kereskedelmi platformhoz, így a készlet automatikusan frissíthető, amikor az ügyfelek tőled vásárolnak. Ebből a szoftverből szintén kaphat kevés raktárról szóló értesítést.

A negatívum az:

Annak ellenére, hogy a Contalog nagymértékben támogatja és könnyen használható, a felhasználók szerint hogy egy kis időbe telt, amíg hozzászoktam a felületéhez.

7. InsiteCommerce

Az InsiteCommerce B2B e-kereskedelmi szoftver közép- és nagyméretű gyártók és forgalmazók számára. Ez egy felhőplatform: könnyen telepíthető és karbantartható. A cég saját kiszolgálót kínál Önnek, és telepíti az üzletet az Ön számára. De nehéz lehet testreszabni és méretezni, mert soha nem lesz teljes ellenőrzése a felhő felett.

Az InsiteCommerce rugalmas API-ra támaszkodik a harmadik féltől származó CRM és ERP rendszerek integrációjára. Ez a B2B e-kereskedelem szkript tartalmaz néhány hasznos B2B funkciót, mint például a fejlett rendeléskezelő rendszer számla generálásával, a gyors átrendezés és a rendelési állapotok, a „Quotes” funkció és a beépített speciális szállítási lehetőségek.

Sajnos ez a platform nem rendelkezik a cikk elején említett összes főbb B2B funkcióval, ezért valószínűleg testre kell szabnia egyéni funkciók hozzáadásával. Remélhetőleg az „integrációs architektúrája” lehetővé teszi bizonyos mértékű méretezést.

A negatívum az:

Az interneten nem olyan sok felhasználói értékelés található az InsiteCommerce-ról. Az ajánlások rendben vannak, de a felhasználók panaszkodik egy nagyon hosszú tanulási görbét, költséges frissítéseket és a harmadik féltől való függést.

8. Pepperi

A Pepperi B2B értékesítési platform nagyvállalatok és vállalkozások számára. Ez egy SaaS B2B e-kereskedelmi rendszer. Mint fentebb említettük, a SaaS e-kereskedelem webhelyét mindig könnyebb telepíteni és támogatni, de soha nem tartozik a teljes ellenőrzésed alá.

A Pepperi natív mobilalkalmazásokat kínál Android és iOS számára offline adat támogatással. Ez azt jelenti, hogy képes lesz kezelni a katalógust, amikor már elérhető internet-kapcsolat. A felhasználók szeretik a Pepperi webes és mobil interfészeit.

A Pepperi egy mindencsatornás B2B megoldás, amely egy erőteljes API-n keresztül könnyen integrálható CRM és ERP rendszerekbe. Rengeteg beépített funkcióval rendelkezik, amelyek B2C-szerű élményt kínálnak a nagykereskedelmi ügyfelek számára: nagyszerű katalógustervezés, kényelmes fizetési és szállítási módok, egyedi árak a felhasználói csoportok számára, árlista kezelése, értesítések és még sok más.

A negatívum az:

A felhasználók általában elégedettek a Pepperi-kel, ám ezek némelyike jelentés szörnyű ügyfélszolgálat, amely pénteken és szombaton nem érhető el, és késleltetett felület (bár szép).

9. Kézfogás

A kézfogás azoknak a gyártóknak és forgalmazóknak szól, akik kiskereskedelmi üzleteknek vagy más üzleti ügyfeleknek árusítanak. Ez egy nagy teljesítményű, könnyen használható platform weboldal és mobilalkalmazás készítéséhez B2B ügyfelei számára.

Az ügyfelek megrendelése érdekében a Handshake segít a B2B B2B e-kereskedelem élményének biztosításában az egyszerű online rendeléshez és a mobil alkalmazás a polcokon történő megrendelésekhez, amikor az ügyfelek a padlón vannak.

Az értékesítési képviselők megrendeléséhez a Handshake egy külön értékesítési képviselő alkalmazást biztosít, amely megadja számukra a szükséges vevői, termék-, árazási és készletinformációkat. A megrendelések gyorsan elkészíthetők és azonnal benyújthatók.

A negatívum az:

A felhasználók elégedettek a kézfogással, de vannak mond hogy az alkalmazás időről időre összeomlik. A felhasználók emellett jelentenek néhány szinkronizálási hibát.

10. OROCommerce

Az OROCommerce egy B2B e-kereskedelem szkript, amely támogatja a B2B és a B2C üzleti modelleket is. Támogatja a B2X forgatókönyveket. Ezt a szoftvert nagykereskedelmi vállalatok és nagyvállalatok számára szánják.

Az OROCommerce natív módon integrálódik saját CRM rendszeréhez, az OROCRM-hez, amely lehetővé teszi az ügyfélkapcsolatok szervezését és az ügyfél-interakció munkafolyamatának megszervezését..

Az OROCommerce a piacon az egyik legrugalmasabb B2B e-kereskedelmi megoldás. Ez a megoldás magában foglalja a vállalati fiókokat, az adminisztrációs szerepeket, a több árlistát, egy jó API-t az üzleti rendszerekkel való integrációhoz, egy erőteljes promóciós rendszert, a vásárlóspecifikus katalógusokat és az árakat..

A negatívum az:

A felhasználók szerint hogy valószínűleg képzésre lesz szüksége az OROCommerce-hoz való megszokáshoz, és a fejlesztők panaszkodnak a fejlesztési dokumentáció hiányáról. A platform rendkívül rugalmas és összetett, ami azt jelenti, hogy kihívást jelenthet az elején történő üzemeltetés.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a B2B e-kereskedelem parancsfájljának

A B2B e-üzletnek speciális funkciókkal kell rendelkeznie a vállalkozások beszerzési folyamatának automatizálása érdekében. Ez azt jelenti, hogy a B2B e-kereskedelmi megoldásnak olyan speciális funkciókkal kell rendelkeznie, amelyekkel a B2C bevásárlószoftver nem rendelkezik. Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott B2B e-kereskedelmi platform rendelkezik a következő tulajdonságokkal:

Könnyen ömlesztett termékek rendelése

A valódi B2B e-kereskedelmi szoftvernek kényelmes felületet kell biztosítania a termékek ömlesztett megrendelésére. Képzelje el: 50 tévékészüléket és 20 különféle típusú 20 fűtőkazánt kell hozzáadnia a kosárba. Ha az üzlet nem kínál ehhez kényelmes felületet, akkor órákat költenek a kosár kitöltésére. Senki sem szereti az idő pazarlását, különösen az üzletemberek.

Szervezetek egy B2B e-kereskedelem üzletben

Általában a beszerzési folyamatokban egynél több személy vesz részt. Szüksége van egy olyan funkcióra, amely lehetővé teszi a felhasználók egyesítését szervezetekben. Ily módon a szervezet tulajdonosa további felhasználókat vehet fel a boltban lévő szervezethez: vezetők, marketingszakemberek, könyvelők. És mindegyik egy fiókban különböző felhasználókként működhet.

Rugalmas árképzési eszközök

A B2B e-kereskedelem szkriptének különféle kedvezményekkel és kiváltságokkal és kedvezményekkel kell támogatnia a felhasználói csoportokat, amelyek attól függnek, hogy a vevő mennyit költött már az üzletében. A vállalatok általában nagyszámú terméket vásárolnak egyszerre, és rendszeresen vásárolnak. Fontos, hogy vásárlóinak mennyiségi engedményeket és egyéni engedményeket kínáljon a szintek (szintek) alapján.

Több üzlethelyiség

Ha eladni kívánja mind cégeknek, mind magánszemélyeknek, akkor a multi-store szolgáltatás kötelező az online áruházban. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy a tárolókönyveket egymástól függetlenül konfigurálja, mintha több áruházat üzemeltetne.

Integráció harmadik fél szolgáltatásaival

A modern CRM, ERP, számviteli és elemzési szolgáltatások jelentősen javíthatják üzleti teljesítményét. Ügyeljen arra, hogy a jövőbeni B2B e-kereskedelem szkriptje erőteljes API-val rendelkezzen, és integrálódjon harmadik fél üzleti szolgáltatásaihoz.

Könnyű átrendezés

Mi lenne, ha egy cég rendszeresen vásárol fogyóeszközöket tőled? Ne tegye őket a megrendelés formájává minden alkalommal, amikor az e-kereskedelmi webhelyen vásárolnak. A vállalatnak képesnek kell lennie arra, hogy ugyanazon termékeket ugyanolyan számú elemmel egyetlen kattintással átrendezze.

Könnyű árlista letöltés

Megrendelés előtt a menedzsernek jóváhagyást kell szereznie a felügyelőtől a termékek és az árak listájához. Tehát a menedzsernek képesnek kell lennie arra, hogy gyorsan letölthesse az aktuális árakon szereplő árlistát.

Kényelmes megrendelés

Egyes vállalkozók egyszerűen nem szoktak meg vásárolni termékeket a vállalataik számára a webáruház felületén keresztül. Általában telefonon hívnak és rendelnek. Ilyen esetekben a kezelő létrehoz egy megrendelést az adminisztrációs panelen. Fontos, hogy gyorsan meg tudja csinálni telefonon az ügyféllel.

Zárja ki az üzletet az illetéktelen felhasználók számára

Önnek képesnek kell lennie arra, hogy elrejtse a katalógust a kíváncsiságtól, és manuálisan ellenőrizze a regisztrált vevőket. Ez megvédi Önt a versenytársak gonosz tevékenységeitől, és fokozza az új vásárlók moderáltságát.

Összefoglalva

Nincs tökéletes platform a B2B e-kereskedelem webhelyéhez. Minden szoftvert többé-kevésbé testre kell szabnia úgy, hogy az megfeleljen az üzleti folyamatoknak és a céloknak. Tehát, mielőtt döntene a B2B CMS-ről, vegye fel a kapcsolatot minden egyes szállítóval ebből a listából, kérjen bemutatót, és ellenőrizze, hogy képes lesz-e a platform testreszabására és méretezésére.

Yan Kulakov a CS-Cart e-kereskedelmi szoftverfejlesztő cég tartalmi és marketing szakember. Szenvedélye van a vizuális tartalom létrehozása iránt, és szereti megosztani azt a világgal. Yan egyszerű szavakkal magyarázza meg a bonyolult dolgokat, ezért működteti a vállalati blogot, és tartalmat hoz létre más e-kereskedelemmel és marketingkel foglalkozó blogok számára. Csatlakozás Yan-val Facebook és Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map