A tartalommarketing egyszerűvé vált: 5 egyszerű lépés a sikerhez

Gyakran felmerül a kérdésem a tartalommarketinggel kapcsolatban. Amit tapasztalataim alapján megtanultam, hogy az embereknek sok zavart okoznak a tartalommarketing.


Ma ebben az útmutatóban felfedi Önnek a valójában működő tartalommarketing trükköit. Mindössze 5 egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy a tartalom marketing stratégiája sikeres legyen.

Pályafutása során gyakran hallottam, hogy az emberek gyászolják, hogy nem kapnak elegendő vezetést. Sokan attól is félnek, hogy nem érik el a kívánt eredményt.

A fő probléma, amelyből hiányzik, a stratégia hiánya. Éppen online jelenlét létrehozása és a tartalom kimerülése nem elegendő, ha nem áll rendelkezésre teljes bizonyítékkal ellátott stratégia. Nem számíthat arra, hogy nem célzott tartalommal ér el eredményeket.

A tartalommarketing sikeréhez először meg kell határoznia a céljait, majd el kell készítenie a stratégiát.

További késedelem nélkül játssza le a tartalom marketingstratégiáját az alább megadott iránymutatások segítségével.

Mi az a tartalommarketing??

Mielőtt továbblépnénk, először nézzük meg a tartalommarketing meghatározását. Az előre tervezéshez először tudnia kell, mi a tartalom marketing.

Tartalom marketing alapvetően az a magas színvonalú tartalom létrehozása, amelyet egy adott közönségcsoportra irányítanak. Ide tartozik a rendszeres és gyakori tartalom közzététele, amely oktatja, inspirálja és szórakoztatja az olvasókat vagy az ügyfeleket.

A tartalommarketing fő része az idegeneket ügyfelekké változtatja. Itt van szüksége egy teljes bizonyosságú tartalommarketing tervre. Ha aggódsz amiatt, hogy hatalmas mennyiségű erőforrásra van szüksége, akkor ne légy. Még a céljait is elérheti egy kis csapat vagy akár egyedülállóként.

Nekem van egy 5 fős csapatom, és mi vagyunk az élő bizonyíték arra, hogy a tartalommarketingnek nem kell sok erőforrást igényelnie. Kemény munkánkkal képesek voltunk javítani digitális marketing.

Leginkább szórakoztató blogbejegyzéseket és hirdetéseket készítünk a Facebook számára. Fő célunk, hogy ügyfeleink számára kiváló minőségű vizuális tartalmat biztosítsunk.

Az alábbiakban egy példa egy vizuális tartalomra, amelyet egy ideig készítettünk:

példák a tartalommarketingre

És mivel annyira jó volt, megosztotta Larry Kim.

Nem rossz.

Még egy dolog az, hogy hatékony SEO stratégia legyen. Nem hozhat létre tartalommarketing stratégiát anélkül, hogy az önre összpontosítana digitális marketing stratégia és SEO.

Ha tudod, mindkettő együtt működik. Ezt követően térjünk tovább a tartalommarketing stratégia végleges útmutatójához.

Mi a tartalommarketing? Ez a folyamat a tartalom marketing terv létrehozásához. Mondd el egy barátnak

Tartalommarketing terv létrehozásának folyamata

Az Ön kényelme érdekében elkészítettem egy lépésről-lépésre szóló útmutatót, amely elősegítheti egy hatékony tartalommarketing stratégia létrehozását. Ha teljes körű stratégiával rendelkezik, akkor még javíthatja webhelye rangsorolását.

Az alábbiakban felsoroltam az öt egyszerű lépést, amelyekre figyelni kell. A digitális marketing stratégiájára való összpontosítás végül is jó eredményeket hoz.

A következő lépéseket kell követnie:

1. Kulcsszó kutatás

Ha a tartalom mezőben van, akkor ismernie kell a kulcsszavak fontosságát. A tartalom mindig egy adott szavak vagy kifejezések csoportja körül készül.

De itt a fő kérdés az, hogy honnan tudja, melyik kulcsszóra vagy kifejezésre kell dolgozni?

Itt kell tennie kulcsszó kutatás.

A kulcsszó kutatása kétségkívül a legfontosabb lépés a minőségi tartalom létrehozásában. Ezért nem lehet elhanyagolni annak szükségességét.

Az első dolog, amit meg kell tennie, kitalálni a kulcsszavakat vagy kifejezéseket, amelyek érdeklődhetnek a célközönség számára. Ez az a helyzet, amely elő fogja haladni az egész tartalom létrehozásának folyamatát.

Csinálok azon a kulcsszavakon gondolkodni, amelyek kapcsolódnak a résemmel, és azt szeretném, ha ugyanez történne.

Most be kell helyeznie a kulcsszavakat bármelyik kulcsszó-kutatási eszközbe, és meg kell szereznie a kulcsszavak listáját, amelyeken dolgozhat. Nos, ennek könnyűnek kell lennie számodra.

Íme egy példa:

Írjon be egy széles kulcsszót a javaslat eszköztárba, majd kattintson a keresés gombra. Példaként használjuk a „Hogyan lehet online pénzt keresni” lehetőséget:

Ubersuggest - Kulcsszó kutató eszköz a tartalom marketingéhezMenj Ubersuggest-hez > Keresés: „Keressen pénzt online”.

Íme az eredmények:

Szerezzen kulcsszóötleteket.

Összességében körülbelül 6 kulcsszó közül választhatom.

Fantasztikus!

Ezenkívül az egyik kedvenc kulcsszó-kutatási stratégiám az, hogy kémkedjek a versenytársaimmal. Arra gondolok, hogy ellenőrizheti azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyeket a riválisai használnak.

Használhatja a versenytársak legjobban teljesítő cikkeit, és megkaphatja a szükséges kulcsszavak listáját.

2. Készítse el tartalmát

Most, hogy tudja, hogyan kell kiírni a kulcsszavakat, és már van listája a megcélozandó kulcsszavakról, ideje a tartalom létrehozására.

A tartalom készítésének célja az egyensúly megőrzése a minőség és a gyártás sebessége között. Sajnos ebben nem tudok sokat segíteni. Kreativitása és képességei múlik minőségi tartalom előállítása.

De adhatok néhány tippet, amelyek alapján elkészítheti a minőségi tartalmat.

Tegyük fel, hogy informatív e-könyvet fog írni a webhelyére. Kereshet a témában az interneten, és megismerheti az altémaköröket, amelyeket felvehet a digitális könyvbe. Ez néhány hasznos tipp és trükk, amelyeket követek.

Ezt a trükköt bármilyen típusú tartalomhoz követheti. Nem mindig digitális könyvnek vagy blogbejegyzésnek kell lennie. Ez bármilyen írás lehet, amely felkerül az Ön webhelyére.

Tapasztalataim szerint elmondhatom, hogy a minőségi tartalom létrehozása nem könnyű feladat. Sok időt és elkötelezettséget igényel a tartalom kurálása a célközönség számára.

Ezenkívül szemmel kell tartania a ellenőrzőlista az Ön SEO stratégiájához. Végül is a tartalom semmi hatékony SEO terv nélkül.

3. Hirdesse a tartalmát

A tartalom elkészítése után a promóció a legfontosabb lépés, amelyet meg kell vizsgálni.

A tartalom reklámozása lehet a tartalmi marketing folyamat leggyakoribb része.

Mi az a tartalom értéke, ha senki sem olvassa el vagy nem nézi meg??

Véleményem szerint a keresőmotor optimalizálása a legjobb módja annak, hogy reklámozza tartalmát.

Mi a fő célunk itt? Természetesen, hogy jobban megfigyeljük tartalmát. Ha a tartalma SEO-ra van optimalizálva, akkor már nem kell hirdetnie. Az emberek természetesen láthatják, amikor keresik.

Íme egy jó példa:

Először írja be oldalának célkulcsszavát a Google Képbe.

Ezután ellenőrizze a szavak és kifejezések, amelyek megjelennek a kép eredmények felett.

válassza ki a megfelelő kulcsszavakat a tartalom marketingéhez

Ezt követően bontsa ki tartalmát azáltal, hogy a fenti eredményeket altémakörként adja hozzá. Természetesen keverje össze a releváns kulcsszavakat vagy kifejezéseket a tartalommal. És amikor a Google subtopikus kifejezéseket lát az Ön oldalán, akkor sokkal valószínűbb, hogy átfogónak tekintik őket, és magasabb rangsorolásra és nagyobb forgalomra számíthat a Google-tól.

A legjobb az, hogy ezek azok a témák, amelyek iránt az emberek érdeklődnek. Ha beilleszted azokat a tartalomba, akkor ez nagyobb értéket képvisel a vállalkozása vagy az induló vállalkozások számára..

Figyelembe véve a SEO jellegét, elmondható, hogy ez hosszú távú taktika. Mindegyik tartalommal továbbra is passzív ügyfelekhez juthat.

A tartalom reklámozásának más módjai az intelligens újratelepítés, az e-mail lista és a fizetett hirdetések

Hadd mondjak egy kicsit a többi technikáról is.

Az intelligens újratelepítés a tartalom megosztásáról szól a közösségi média platformon. Ez hatékony módszer lehet a tartalom online reklámozására. A legjobb eredmény elérése érdekében kicsit kísérletezzen ezzel.

Például:

A tartalmat vonzó infografikává alakíthatja az infographic készítő.

Manapság nem kell grafikusnak lennie ahhoz, hogy infografikát készítsen. Rengeteg online eszköz kínál beépített sablonokat és egyszerű drag-and-drop szerkesztőt – ami megkönnyíti a létrehozás folyamatát. A fenti kép a képernyőképe a (z) Venngage sablonok könyvtára.

Az emberek szeretik a vizuális tartalmat. A Visualteachingalliance.com szerint, Az információ 90% -a vizuálisan továbbadódik az agyba.

Ez a bejegyzés a Dailyinfographic.com kiváló példa erre. A tweetben a Dailyinfographic a szöveget szokásos blogbejegyzésként tartja, de sokkal vizuálisan vonzóbb formátumban mutatja be..

alakítsa át tartalmát infografikává

A következő az e-mail listák, amelyek a könyv legrégebbi trükköi.

Minden alkalommal, amikor tartalmat hoz létre, el kell küldenie azt az embereknek, akiket érdekelhet ez. Maximális vevőket generál az Ön számára.

És akkor fizet olyan hirdetéseket, amelyeket úgy tekintünk, hogy a leggyorsabban generálják az ügyfeleket.

Nem számít, mennyire utálod, tisztában van a fizetett hirdetések fontosságával. Ha már tudja, ki a célközönség, a fizetett hirdetések csodálkozhatnak az Ön számára.

4. Figyelemmel kíséri az eredményeket

A tartalom létrehozása és népszerűsítése nem elegendő. Az eredményeket figyelemmel kell kísérnie. Ez segít megismerni tartalmának állapotát.

Ez hektikus feladat lehet, de a jó hír az, hogy sokféle módon lehet igénybe venni a feladat megkönnyítését.

Az eredmények nyomon követésének legjobb módja a Google Analytics. Személy szerint teljes mértékben bízom a Google-nál munkám előrehaladásának ellenőrzésében.

Az alábbiakban bemutatunk néhány fontos mutatót, amelyeket be kell vizsgálni:

 • Forgalom
 • SERP rangsor
 • Oldalankénti oldalak
 • Visszafordulási arány
 • Domainhatóság

A Google Analyticsen kívül vannak olyan eszközök is, amelyeket használhat. Az Ahrefs az egyik legnépszerűbb eszköz, amellyel figyelemmel lehet kísérni a haladást.

Használja a rangsor-követőt a tartalom marketing eredményeinek nyomon követéséhez

Az eszköz általában használja Rank Tracker nyomon követni a kulcsszavak rangsorolását az idő múlásával. Ezért figyelemmel kísérheti a kulcsszavak mozgását.

Bár különféle eszközök állnak rendelkezésre, lehet, hogy egyesek nem olyan hatékonyak, vagy hiányoznak sok szolgáltatás. De hagyom, hogy döntsön.

5. Öblítse le és ismételje meg

Most, hogy elértük a tartalom marketing folyamata végét, remélhetőleg megvan a dolgok lefagyása.

A tartalom létrehozásakor prioritást kell élveznie az üzleti célok között. Gondoskodnod kell arról, hogy tartalma hosszú távon képes legyen sok passzív vezetést létrehozni az Ön számára.

Miután elvégezte a fenti lépéseket, itt az ideje, hogy újra megcsinálja. Igen, jól hallotta! Minden alkalommal, amikor új tartalmat hoz létre vállalkozása számára, a fenti lépéseket kell követnie.

Ez segít abban, hogy következetes legyen a munkájában.

Olvassa el a @billachola tippeit – 5 egyszerű lépés a tartalommarketing terv létrehozásához. Mondd el egy barátnak

Rajtad a sor

Ne feledje, hogy a tartalommarketing a minőségi tartalom létrehozásáról szól, amelyet egy hatékony SEO stratégia támaszt alá. Ha el tudja húzni ezt, akkor tudja, hogy a tartalom marketingje sikeres.

Kövesse a fentebb említett lépéseket, és jó lesz. Ugyanezt követem, és jól teljesítek a saját területén.

Ha hasznosnak találja ezt a cikket, feltétlenül ossza meg az ismeretek terjesztése érdekében.

Ezt a cikket először Bill Acholla írta, és az BuildThis.io szerkesztőcsoportja szerkesztette. Bill Acholla egy digitális marketingszakértő, amely a vizuális tartalom létrehozásával és népszerűsítésével segíti a kisvállalkozások tulajdonosát a márkaépítésben. Lépjen kapcsolatba Bill on-nal Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map