A márkatudatosság növelésének 13 legegyszerűbb módja (és miért számít)

A márkatudatosság úgy definiálható, hogy mennyire felismerhető a márka – mennyire könnyű a fogyasztók megkülönböztetni a versenytársaktól. Fontos, hogy a márkád fokozza a márka ismertségét, mert az emberek nem könnyedén vásárolják meg a márkáját, a versenytárs helyett, ha nem tudják, mi különbözteti meg téged. De ha felismerik, mi különböztet meg téged, és értékelik érte, akkor a lábad feljebb állsz a verseny felett.


A Google vitathatatlanul a márkatudatosság királya. Olyan közismert márka, hogy igeként használjuk: amikor valami interneten keresünk, akkor általában azt mondják, hogy „a Google-t” fogjuk használni.

De ne ijedjen meg. Bár a háztartási névvé válás a márkatudatosság Szent Grál, nem kell elérnie a Google szintjét a márka ismertségének fokozása érdekében.

Valójában az embereknek nem is kell emlékezniük a márkád nevére, hogy elérje a márka ismertségének alapszintjét. Mindaddig, amíg emlékeznek valamilyen tényezőre, amely megkülönbözteti a márkát, például a csomagolást, a színeket, a szlogenet vagy a története egy részét, ismeri a márkáját. Tudják, mi vonzza ki a kiemelkedést, és ez indokolja, hogy válasszanak téged.

Olvassa el – Jessica 13 legegyszerűbb módja a márkatudat növelésének (és miért számít), írta: @ReferralRock #brandawareness, mondja el barátjának

A márkatudatosság növelésének kulcsa

Rengeteg egyszerű márkatudatossági stratégia létezik, amelyeket bármelyik márka megvalósíthat. A statisztikák szerint a kiskereskedelmi márkák 91% -a legalább 2 vagy több szociális média csatornát használ. Ma már a legegyszerűbb módszereket fedjük le márkájának ismertségére.

1. Ápolja a Száj-Szájból

A márka két alapvető módon képes ápolni a márkatudatosságot: a márka népszerűsítésére tett közvetlen tevékenységek révén, és a pozitív szóbeszéd révén.

Szájról szájra marketing bármikor előfordul, amikor az emberek pozitívan megosztják márkádat barátaival, családjával vagy társaikkal. Ez a megosztás elengedhetetlen a márka sikeréhez. Az emberek sokkal inkább bíznak társaik véleményében és ajánlásaiban, mint a hirdetésekben és az egyéb olyan üzenetekben, amelyek egyenesen az ön márkájából származnak. Tehát, ha valaki egy barátról hall rád, nagy valószínűséggel emlékszik rád – és végül megvásárolja termékeit vagy szolgáltatásait.

Szinte az összes többi márkatudatosság-stratégiánk, amelyekre kiterjedünk, függ a szájról-szájra épülő erőműtől, vagy könnyen bővíthető. Tehát a márka ismertségének növelése a leghatékonyabb módszer arra, hogy más embereket bátorítson a márkád megosztására.

2. Használja a közösségi médiát az ön előnyeire

Az emberek egyre több időt töltenek a közösségi médián, ahol természetesen egyszerre sok társukkal osztják meg a tartalmat. Tehát olyan márkás bejegyzés létrehozása, amelyben az emberek nem tudnak segíteni, de megoszthatják, szilárd módja a márkatudat növelésének. A trükk az, hogy hirdetései úgy néznek ki és érzik magukat, mint az emberek által természetesen megosztott tartalom, és nem úgy, mint a hirdetések.

Wendy egy erőmű, amely ikonikus, megosztható üzeneteket hoz létre – tweetjeik többször is vírusosak lettek, és márkájuk tudatossága gyorsan növekszik. Bár nem tudja garantálni, hogy egy üzenet vírusos lesz-e (az internet nagyon kiszámíthatatlan), a Wendy’s-től még mindig számos utat felvehet, hogy márkás bejegyzéseket hozzon létre, amelyeket érdemes megosztani.

A. Tudja meg, mit akar a közönség, majd szállítsa el

Wendy tudja, hogy a közönség szereti a humoros, szellemes tartalmat, és a fiú, ha eljuttatta. Minden egyes hozzászólásuk a szórakozásra koncentrál. Kiváló példa? A “sült”, vagy szúrós és pimasz válaszok tweetre saját márkájuk és / vagy versenytársaik említése, valamint más márkák tweetjei. Nézze meg az alábbi példát:

Példa Wendy tweetjére

Most fontolja meg a saját közönségét. Humoros, szórakoztató tartalmat vagy komolyabb információkat akarnak? Oktatást, inspirációt akarnak, vagy valami mást? Bármit is akarnak – és bármit is természetesen megosztanak – vezérelnie kell az ön által kiadott közösségi médiabejegyzések típusát.

B. Tartsa meg a márkájú hangot

Wendy szellemét és márkájú humorát fecskendezi minden üzenetbe – akár sült, mémek, akár saját szerepjáték számos belső referenciával mindig megtalálhatja ezt az aláírási hangot azok tartalmában.

Keresse meg saját márkájának hangját, legyen szó szúrós, komoly vagy valahol a kettő között, és ragaszkodjon hozzá minden hozzászóláshoz. Ez a következetesség kulcsszerepet játszik a márkatudatosság megteremtésében, mivel az embereknek még egy darab márkanevet ad, hogy emlékezzen rád.

C. Összpontosítson a közönség kedvenc platformjaira

Wendy tudja, hogy a Twitterre összpontosít (és másodlagosan, Instagram), mert itt tölti a közönség a legtöbb időt. Minden társadalmi hálózaton való megjelenés megkísérelése túl időigényes, és általában pazarló erőfeszítéseket eredményez, mivel az elhelyezi a hozzászólásait azon emberek előtt, akik nem jelöltek meg az Ön termékének megvásárlására. Ehelyett koncentrálj a platformon, amelyet a közönség leggyakrabban használ.

D. Fontolja meg a trendeket

Wendy következetesen tweettel látja a trendeket. Ebben a legutóbbi tweetben a színész Emma Watson „önálló partner” -ének az „egyedülálló” alternatívájaként történő használatát játssza le.

Tippek a márka ismertségéhez - Figyelembe kell venni a trendeket

Mindaddig, amíg nem próbálsz visszamenni egy ellentmondásos témától, a trendjeinek lejátszása elősegítheti márkájának ismertségét. És még akkor is, ha hangossága komolyabb, mégis növelheti a márka ismertségét az iparág trendeinek kiemelésével.

Tudjon meg többet a kezdő felhasználóknak szóló közösségi média marketing tippekről.

3. Növelje és újratelepítse a felhasználó által generált tartalmat

A közösségi média stratégiájának nem szabad kizárólag a saját minőségi tartalom elkészítését magában foglalnia.

A felhasználó által generált tartalom ösztönzése és kihasználása – a közösségi média hozzászólásai, amelyeket az ügyfelek az Ön márkájáról tesznek, valamint a képek és videók -, amelyekben az Ön termékeit mindennapi életében használó ügyfelek bemutatják – ugyanolyan döntő fontosságú a márkatudatosság megteremtéséhez..

Mint minden szájról szájra történő marketing, a felhasználó által létrehozott tartalom is erőteljes, mert az ügyfelek barátai és követői bíznak abban, amit az ügyfelek megosztanak. Ennek eredményeként az emberek nagyobb valószínűséggel emlékeznek meg a márkájára, amikor az szerepel barátai eredeti tartalmában. Ösztönözze a felhasználó által létrehozott tartalmat az alábbi stratégiákkal:

 • Készítsen márkás hashtagot, amelyet az ügyfelek használhatnak, amikor a termékről szólnak. Például a Jack Rogers cipőmárka létrehozta a #lovemyjacks hashtagot, amelyet a rajongók mozgósítására használ.

Márkatudatosság - Hozzon létre márkás hastagot az ügyfelek számára@ thecarolinagirl67 az Instagramon

 • Gyakran jellemezze az oldalán a legjobb felhasználói által létrehozott tartalmat (mindig emlékezzen arra, hogy címkézze meg és jóváírja az újratelepített tartalmak alkotóit, így megkapják a megérdemelt elismerést). Az American Eagle’s Aerie ezt a Photoshop által nem módosított hiteles testek bemutatására irányuló elkötelezettségének részeként teszi. Az ügyfelek az Aerie kinézetét #aeriereal címkével látják el, és ezek a megjelenések a márka saját Instagram-hírcsatornájának rendszeres részét képezik..

@lagrossequifaitdesvideos, keresztül @sasfészek, a Instagram-on

 • Indítson el egy versenyt, ahol az embereknek márkás felhasználó által létrehozott tartalmat kell benyújtaniuk a belépéshez, és vonzó díjakat kell kínálniuk a nyertesek számára.
 • Készítsen márkás „kihívást”, ahol az emberek elvégzik a márkájához kapcsolódó bizonyos feladatot, használnak egy adott hashtagot, és címkézik a fiókját. (Ezt versenyekké is alakíthatja, vagy akár jótékonysági adományt is hozhat minden résztvevő számára.) Még ha az emberek sem vesznek részt a kihívásban, akkor is megcímkézik a barátaikat, ha tetszik nekik, amit látnak, és több márkát generálnak. tudatosság az ön számára.

4. Indítsa el a Márka Nagykövet Programot

A felhasználók által létrehozott tartalmat létrehozó emberek között köteles több olyan ügyfelet találni, akik ragyogó hozzászólásokat és megjegyzéseket osztanak meg a márkáddal kapcsolatban anélkül, hogy erre felszólítanák..

Gondoljon az ügyfelek toborzására márka nagykövetek– márkájának hosszú távú képviselői, akik rendszeresen népszerűsítenek téged saját platformon és saját valódi hangjukon keresztül. Motiváltak azért, hogy terjesszék a szót a márkájáról, mert szenvedélyesek irántuk és szeretnének látni, hogy sikerüljön, és mivel úgy gondolják, hogy közönségük profitálna az Ön termékeiből vagy szolgáltatásából.

Lehet, hogy hallotta a „márka nagykövet” kifejezést a márka híresség-képviselőjével kapcsolatban. A nagyköveteknek azonban nem feltétlenül hírességeknek vagy nagy figyelemmel kísérő embereknek kell lenniük, feltéve, hogy hatalmuk van az Ön résében vagy a célközönség tagjai között. Arról szól, hogy megválasztjuk azokat a képviselőket, akikben a közönség bízik, akik kényelmesek egy-egy beszélgetés megtartásában a márkáddal és annak termékeivel kapcsolatban.

Például sok, a főiskolai hallgatókat megcélzó márka az egyetemi nagykövet programokat futtatja annak érdekében, hogy kihasználja a hallgatók társaikkal már meglévő kapcsolatait. A Bumble alkalmazás egy példa – részletes „Méz” programot futtatnak a hallgatói nagykövetekről.

Louisa (@louisavons) a Bumble Honey egyetemi kampányvezetőjeként működik a Chicagói Loyola Egyetemen.

5. Súgó értelmes okok

Ha van olyan ok, amely miatt a márkád szenvedélyes, az adományozás megmutatja empátiáját és növeli a közvélemény szemében tartott pozícióját.

A készpénzes adományok hasznosak, de fontolja meg ezeket az emlékezetesebb módszereket is a visszaadásra.

 • Létrehozhat jótékonysági kötést bizonyos termékekkel, mint például a TOMS (minden eladott cipőpárért egy pár adományoz egy rászoruló gyermeknek).
 • Vagy létrehozhat egy társadalmi megosztási kampányt, ahol minden márkás hashtaggal ellátott üzenet adományt kezdeményez egy kedvenc jótékonysági szervezetnek. Ez minden részesedéssel gyorsan felhívja a figyelmet – mind az ügyedre, mind a márkára -!

A Disney #shareyourears egy jótékonysági hashtag-kampány egyik példája. A Mickey füleit és a hashtagot tartalmazó minden hozzászóláshoz, amelyet egy adott időtartamon belül megosztottak, a Disney a Make-A-Wish Alapítványnak adományozott.

 • Munkavállalói önként jelentkezhetnek egy közösségi rendezvényen vagy nonprofit szervezetnél, vagy az ön márkája elindíthatja saját vállalati önkéntesség napját.
 • Még ennél is jobb, ha a termékei közvetlen hasznot jelentenek egy közösségi szervezetnek, miért nem adományozná őket? Például egy palackozott vízű társaság adományozhat vizet egy futball-bajnoksághoz vagy zenekarversenyhez, vagy egy házjavító üzlet adományozhat készleteket a Habitat for Humanity számára.

Természetesen minden jótékonysági tevékenységet el kell végezni, mert valóban segíteni akarsz egy ügyben. Ha a visszaadás csak a nyilvánosság érdekében történik, a közönség képes lesz megmondani, és ez visszaüt.

6. Mondja el a márka mögött álló történeteket

A márkád hiteles történeteinek megosztása megkönnyíti az emberek számára, hogy emlékezzenek rád és megosszák másokkal. Tehát feltétlenül vegyen részt átgondolt márka történetmesélésben.

Azért indította el a márkáját, hogy kielégítse egy olyan igényt, amelyre senki más nem felel meg? Az Ön termékei egy adott probléma megoldására készültek? Tudassa a világgal, mert az ilyen történetek nagyon megoszthatók.

De ne aggódjon, ha nem tartozik ebbe a kategóriába. Márkád továbbra is írhat egy „aláírási történetet” az Ön egyedi hangjában és hangjában. Ez a hiteles és emlékezetes történet bemutatja a márka küldetését és értékeit, hogy hogyan és miért származtak, és hogyan vállalja el ezeket az értékeket mindazonáltal, amit a márka tesz és mond, beleértve az ügyfelekkel fennálló kapcsolatait.

Az északi arc megosztja aláírási történetüket.

Ügyfelei történetei a saját márkád történetének alapvető részét képezik, ezért érdemes megosztani tapasztalataikat veled a blogodban, a „beszámolók” oldalon vagy videó formájában. Ez még hatékonyabb lesz, ha hagyja, hogy ügyfelei elmondják a saját történeteiket!

Nézze meg a Zendesk fenti vásárlói véleményét Zoomolás, ahol megosztják, miért szeretik a videokonferencia-platformot.

7. Óvatosan válasszon csomagolást, szlogeneket és egyéb márkanevet

Ebben a digitális korban a „dobozolás” élménye még hangsúlyosabbá válik. A közösségi médiában (különösen a digitális video platformokon) az emberek a termék felfedezésének minden aspektusára összpontosítanak, a csomagolástól kezdve. Ez bizonyítja, hogy ha a csomagolása emlékezetes, akkor az emberek még inkább emlékeznek a márkájára. Tehát fontolja meg márkájának a szállítódobozokba helyezését, a csomagolás újratervezését, hogy kiemelkedjen, vagy akár élményt teremtsen a termék megnyitásakor.

A vírusos LOL Surprise játék sor elsajátította ezt az élményt – ugyanolyan fontos a játék „rétegeinek” megnyitása, hogy felfedezzék, milyen meglepetések vannak benne, mint maga a kapott játék, és ez az egyedülálló „dobozolás” tette a játékot olyan népszerűvé..

Simplemost

Nem kell messze mennie a LOL golyótól, de a csomagolás gondos retoolálása könnyű módja a márkatudat növelésének. De mi van, ha olyan szoftvert, szolgáltatást vagy más terméket ad el, amelynek nincs valódi „csomagja”? Függetlenül attól, hogy mit árul, sok más márkanelemet tartalmaz, amelyekre emlékezetes emlékezeteket tehet, például szlogen, színek és küldetés.

Abban az esetben, ha márkás célokra szeretne emblémákat keresni, akkor itt töltheti le az ingyenes logókat – nincs regisztráció szükséges.

8. Készítsen informatív blogbejegyzéseket

Az informatív blogbejegyzések kidolgozása olyan stratégia, amely minden márka számára jól működik, függetlenül attól, hogy mit árul. Ha olyan témákról ír, amelyek megfelelnek a közönség igényeinek, akkor ez növeli autoritását a potenciális ügyfelek szemében. És miután segítette az embereket, nehéz lesz elfelejteni téged, főleg, ha előnyösek az Ön termékei. Valószínűleg visszatérnek a vásárláshoz, mert bíznak az Ön tartalmában. Tehát találja ki azokat a kérdéseket, amelyeket az emberek feltesznek az Ön résében, és írjon blogbejegyzéseket, amelyek válaszolnak ezekre a kérdésekre..

Így alakíthatja ki a helyes szokásokat a blogírás sikeréhez.

9. Vendégblog más oldalakon

Ne korlátozza a blogolást a saját webhelyére. Kiváló minőségű vendégbejegyzések elküldése az Ön niche-jével kapcsolatos egyéb webhelyekre, amelyek nem közvetlenül versenyeznek a saját webhelyével szemben, egy jó módszer a márkád új, releváns közönség elé helyezése céljából. Ideális esetben a webhely, amelyet vendégként közzétesz, lehetővé teszi, hogy a szerző biográfiáját csatolja linkjével és a márkájának egymondatos leírásával. Ha nem, akkor legalább néhány linket beilleszthet a saját webhelyének tartalmához, ami remélhetőleg segít növelni a forgalmat.

Gondolkodjon továbbá a blogolásra is LinkedIn vagy Közepes. Ezeknek a webhelyeknek már nagy közönsége van felépítve, és ezeknek a bejegyzéseknek a végére mindig csatolhat egy rövid dugót a vállalatához. Címkézze meg tartalmát úgy, hogy az a fülke más hozzászólásaiba kerüljön.

10. Ossza meg a kényszerítő képeket és videókat

Alapján McKnight Kurland, az emberek csak az olvasott vagy hallott 10-20% -a emlékeznek vissza, de látásuk kb. 65% -a emlékszik vissza. Nyilvánvaló, hogy ha csak blogokat és egyéb szöveges tartalmakat készít, akkor ez nem mindig elegendő a márkatudat fokozásához. Növelheti az emlékezetének esélyeit, ha vonzó vizuális tartalmat hoz létre – infografikákat, valamint más márkás képeket és videókat.

Az infographics félelmetes a statisztikák és a kapcsolódó információcsomagok továbbításában; hogy megtudja, mennyire hasznosak és hatalmasak, nézd meg az alábbi infographic képet a visual.ly oldalról.

A népszerű blogbejegyzésekből származó tartalmakat rövid videókká is alakíthatja, így a tartalom könnyebben megemészthető. Mint a képek, a videók is könnyen megoszthatók, elősegítik a márka ismertségének gyors növelését.

11. Használja ki a podcastokat

Ha még nem létezik podcast az Ön konkrét résében, akkor nagyszerű márkatudatosság-stratégia létrehozása az egyik, hogy kérdéseire válaszoljon és az iparág más szereplőit is felhívja. Valószínű azonban, hogy a rést már tele vannak podcastokkal, különösen, ha valamiféle elad B2B többszörös szoftver. Ebben az esetben kérheti, hogy alapítója, vezérigazgatója vagy más, a vállalaton belül kiemelkedő személy jelenjen meg mások kapcsolódó podcastjain. A vendégbejegyzésekhez hasonlóan ez is praktikus módja annak, hogy márkáját új, releváns közönség elé helyezze.

12. Húzza meg SEO-ját

Amikor az ügyfelek egy témát Google-nak keresnek, általában nem néznek túl a keresési eredmények első oldalán. De ha márkád rangsorol ezen az első oldalon, a versenytársak felett, akkor márkája tekintélyesebbnek tűnik – és az emberek természetesen megtanulják a márkáját a verseny előtt.

És a SEO megfizethető választás a márkatudatosság növelésére. A forgalmazók 59% – a megkérdezte egy Referral Rock felmérés, A SEO az egyik leginkább költséghatékony módszer a márkatudatosság növelésére.

Tehát feltétlenül optimalizálja webhelyét a márkájához szorosan kapcsolódó kulcsszavakhoz, amelyeket a közönség keres. Ideális esetben három kulcsszótípust optimalizál: az általános kulcsszavakat, amelyek leírják a termék- vagy szolgáltatáskategóriákat, az adott kulcsszavakat, amelyek jobban összpontosítanak a terméktípusra, és azokat a kulcsszavakat, amelyek kérdései felveszik a rést.

Vizsgálja meg a Google-n belüli versenyét is – azokon a webhelyeken, amelyek ellen küzd az első oldalon megjelenő helyért -, így tudni fogja, mit kell tennie a kívánt rangsorért való küzdelem érdekében. Általában azt tapasztalja, hogy a hosszabb, konkrétabb kulcsszavaknak alacsony a versenyük, és vonzanak olyan embereket, akik nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled, annak ellenére, hogy általában nem olyan gyakran keresik meg őket..

13. Adj el Freebies-t

Ki nem szereti, ha valamit hiába kapsz? Azáltal, hogy elküldjük róluk a márkanevével ellátott ingyenes szappanot vagy értékes kuponokat, tartós benyomást kelthet. Tehát keressen olyan eseményt a közösségében, mint például sportjáték, koncert, expo, konferencia vagy közösségi nap, ahol valószínűleg sok emberrel találkozik a márka kívánt közönsége között. Foglaljon helyet, és terjessze a freebieket!

A Sallie Tomato, a varrógéppel foglalkozó cég kiadta a logójukkal nyomtatott tollakat.

Ha úgy dönt, hogy szajhát ad ki, akkor a legjobb választás az olyan tárgyak, amelyeket az emberek viselhetnek vagy hordhatnak magukkal (gondolom, ingek, kalapok, vizes palackok vagy táskák). Ez a szavát használó embereket sétáló hirdetőtáblákká változtatja, ezzel új lendületet adva a márka ismertségének!

Ne felejtsük el, hogy „harapós méretű” ingyenes élményeket nyújtanak termékével vagy szolgáltatásával. Ha az emberek, akik ezt kipróbálják, élvezik tapasztalataikat, még nagyobb valószínűséggel emlékeznek rád és visszatérnek vásárolni, és esetleg el is mondják a barátainak. Kiváló választás a termékek próbaverzióinak vagy ingyenes mintáknak a kiállítása, ha márkája megengedi.

De mi van, ha a termék nem fizikai? Még mindig lehetősége van. Ha szoftvert vagy digitális előfizetést ad el, a demo vagy az ingyenes próbaverzió egy újabb szilárd “freebie”, amelyet megadhat. És ha ismétlődő szolgáltatást nyújt, akkor ingyenes első szolgáltatást, vagy jóváírást nyújthat e szolgáltatáshoz.

13. Indítsa el a Referral Programot

Nem tudjuk elég hangsúlyozni, hogy a szóbeszéd mennyire fontos a márkatudatosság megteremtésében. A szóbeszéd azonban nehéz lehet nyomon követni és ellenőrizni. De ne aggódjon – az áttételi program elindításával könnyedén elősegítheti és nyomon követheti a szájról-szájra szavakat, és visszateheti az energiát vállalkozása kezébe..

A beterjesztési programok lehetővé teszik, hogy izgalmas jutalmakat nyújtson azoknak a meglévő ügyfeleknek, akik közvetlenül megosztják márkáját barátaival. Választhat olyan ösztönzőket, amelyek ösztönzik a legjobban az ügyfelek megosztását, például ingyenes termékek, üzletköltségek, kedvezmények, szolgáltatási frissítések vagy márkás szalag.

Ezenkívül a beterjesztési programok megkönnyítik az ügyfelek számára a megosztást az általuk preferált módszerekkel, néhány kattintással. És ha kiválaszt egy a hivatkozó program szoftver, egyszerű az ilyen áttétel nyomon követése.

A Lime Crime áttételi programja 20% -os kedvezményt kínál kuponra azoknak az ügyfeleknek, akik barátaikra utalnak, és lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egyszerűen megosszák őket e-mailben, a Facebookon, a Messengerön, vagy az áttétel link másolásával és beillesztésével.

Amikor barátai vagy családtagjai személyesen utalják őket az Ön vállalkozására, a potenciális ügyfelek nagy figyelmet fordítanak, mert bíznak abban, amit társaik mondanak. Ennek eredményeként az említett hivatkozások nagyobb valószínűséggel válnak az ügyfelekké, és valószínűbbé válnak maradj hűséges hosszabb ideig.

Összefoglalva

A márkatudatosság az, hogy a márkád emlékezetesebbé tegye, és megmutatja a közönségének, hogy különbözik a versenytársaitól.

Két alapvető módon növelheti a márka ismertségét – a márka által végzett közvetlen tevékenységekkel, és mások szájról-szájra történő megosztásával. Fontos, hogy mindkét megközelítést egyesítsék, mert az emberek emlékeznek és bíznak társaik véleményében.

Véleménye szerint a fenti stratégiák közül melyik működik a legjobban az üzleti vállalkozás online bővítésében? Kezdje alkalmazni őket, és fokozza a márka ismertségét.

Jessica Huhn marketing tartalomíró a Referral Rock-ban, ahol úgy vélik, hogy minden vállalkozásnak lehetősége van a szájról-szájra irányuló marketing fokozására. Ha Jessica nem ír, nagy esély van arra, hogy énekel, dalokat rendez, vagy megoszt, és élvezi a tartalmat a közösségi médiában. Lépjen kapcsolatba a Jessicával LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map