7 gyors módszer magának (és a blogjának) népszerűsítésére

Igen, igen – tudom, nem szabad dicsekednünk. De különbség van a dühöngés és a kissé szégyentelen shilling vagy önpromóció között. Először is a dicsekedés miatt az emberek rosszul érzik magukat. Az önpromóció – ha helyesen hajtják végre – csak arra készteti őket, hogy azt akarják, amit eladunk. Nem is említve, hogy az önpromóció egyszerűen szükségszerűség az üzleti életünkben – és ez aligha bűn.


Gondoljon rá így: a vállalatok hirdetéseket hoznak, az éttermek menük és kuponok terjesztését végzik. A bloggerek (elméletben) felhasználhatják ezeket a promóciós lehetőségeket … de nem hiszem, hogy a megtérülés nagyszerű lenne. Ennek ellenére fontos, hogy mi bloggerek használjuk azt, amit rendelkezésünkre állunk (tisztességes megtérüléssel) – az önpromóció hatalmát …

Végül is, ha nem hirdeti magát, ki fogja ezt megtenni?

Bloggerként vállalkozásaink léteznek az interneten – tehát csak akkor van értelme, ha hirdetnünk kell magunkat az interneten is. Itt található néhány nagyszerű hely az önpromócióhoz.

1. Közösségi média

A közösségi média nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a hasonló gondolkodású emberekkel és megtalálhatja rajongóit. A Twitter, a Facebook és a LinkedIn közismert helyszínek – ez azt jelenti, hogy sok potenciális kapcsolat vár.

Ha csak most kezdődik, érdemes megfontolnia más befolyásoló hálózatokba való bejutást, hogy megtudja, hogyan tudják sikeresen népszerűsíteni magukat. Nézze meg, mit csinálnak – hogyan lépnek kapcsolatba a követőikkel, hogyan kommentálják a linkeket és üzleti vállalkozásokat, és hogyan használják ki saját hírcsatornájukat? Nézze meg, hogy mi működik, majd felhasználja tanulásait saját közösségi média erőfeszítéseire.

Tegyen lépéseket: Keressen befolyásolókat az iparában

Természetesen ahhoz, hogy megnézhesse ezeket a befolyásolókat, tudnia kell, hogy kik ők … A Buzzsumo nagyszerű eszköz ennek megtanulására. A Buzzsumo segítségével megteheted kiszűrheti az iparág befolyásolóit követői száma és a Twitter retweetjei alapján.

buzzsumo-keresőBuzzSumo Influencer Search (web hosting)

2. Fórumok

Az internetes marketing fórum kivételével a fülkék tagjai más résekben általában nagyon barátságosak és fogékonyak mások számára, minőségi, hasznos, releváns tartalmat jelentenek meg. Ezen túlmenően a moderátorok általában rendben vannak az idősebb tagok hozzájárulásával – és a linkek csökkentésével (feltéve, hogy a linkek és a hozzájárulások természetesen relevánsak).

A relevancia kulcsfontosságú a fórumok előnyeinek használatához.

Például, ha olyan webhelyet működtet, amely anyukáról beszél, akkor fontolóra veheti a főzés vagy a gyermekgondozási fórumok megtekintését – ezek valószínűleg olyan témákkal rendelkeznek, amelyek relevánsak a blogod számára, és az olvasók számára, akiket az említett témák érdekelnek. Találhat egy szálat a szoptatáshoz szükséges cselekedetekről és a várandóságokról, vagy egy gyors, egyszerű, egészséges vacsorareceptek cseréjéről – esélyek vannak arra, hogy van valami releváns és érdekes hozzászólásod – ebben az esetben hozzáadhatja hozzájárulását egy linkkel együtt vissza a blogodba, ahol további információkat találhatnak.

A kulcs a spam elkerülése is – ne tegyen közzé minden szálat a blogjára mutató linket.

A cél az, hogy hasznos lehet a közösség számára és csak akkor hagyja el ezt a kapcsolatot, ha ez jogszerűen hozzáadott értéket ad a jelenlegi beszélgetéshez, vagy amikor egy tag azt kéri.

Tegyen lépéseket: Keressen aktív fórumokat a résében

Ismételten, a megfelelő fórumszálakba való hozzászóláshoz először meg kell találnia azokat. Próbálja ki a keresést:

„Inurl: / fórum + kulcsfogalmak”, „inurl: / vbulletin / + kulcsfogalmak” és így tovább.

Például, ha egy burgerreceptet kínál fel, akkor az “inurl: / vbulletin / + burger recept” kifejezésre keres, vagy ha bloggal kapcsolatos tippeket szeretne megosztani, akkor az “inurl: / forum / + bloggal kapcsolatos tippek ”- és így tovább.

3. Hírlevél

A hírlevelek nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjenek a tényleges blogodon kívüli olvasókkal, növelve számukra az értéket.

Először is szüksége lesz egy módra az e-mail címek gyűjtésére – a blogod ehhez nagyszerű. Egy egyszerű, egy mezőből kitöltött űrlap, amelyen gyors e-mail címmel írhatják be e-mail címüket, meg fogja csinálni a trükköt. Ami a hírlevelet illeti, meg kell találnia a módját, hogy érdekesvé tegye, hogy az emberek valóban elolvassák… és folytatni akarják.

Az olvasók számára semmi nem érdekesebb, mint a lehetősége megismerni az írót – tehát ne félj megosztani személyes adatait. Ezért soha nem hagyom ki a Web Hosting Talk hírlevelét – ez folyamatosan érdekes, és úgy érzem, hogy megismerem az írókat.

Példa a valós életre: Dennis Johnson, a Web Hosting Talk

Dennis Johnson írta így az utóbbi időben előfizetői számára az udvarában lévő anyajegyekről –

WHT-hírlevél

Idézet a Web Hosting Talk hírlevélből (2014. október, The Whole Mole)

Csak azt szeretném, ha tartalmazna tippeket a vakondok megszabadításához az udvaromból. Azt hittem, hogy ellenőrzés alatt tartom őket – és megtettem. Aztán – hirtelen – néhány évvel azután, hogy vakondmentes volt, körülbelül egy hónappal ezelőtt visszatértek. Csak nem tértek vissza, egész családjukat hozták! Minden gyerek, nagynénik és nagybácsi, nagyszülők és mindenki! Alig tudok járni az udvaromban az összes olyan anyajegyút miatt, amelyeken keresztüljutok. Kemény kemény időm van a sétára, és a hirtelen stabil talaj hozzáadott akadálya nélkül sokkal messzebb vagyunk, mint amilyennek látszott.

tudsz iratkozzon fel a Web Hosting Talk oldalra.

4. Vegyen részt egy konferencián

A konferenciák nagyszerű lehetőséget kínálnak a potenciális olvasókkal való találkozásra – és mivel kétségtelenül részt vesznek a blogod témájához kapcsolódó konferencián, ezek a potenciális olvasók mind releváns potenciális olvasók. Növelje ki az önpromóciós lehetőség elérhetőségét azáltal, hogy elhozza azokat a névjegykártyákat, amelyek az 5. ötletről származnak, és eltűnik a szociális média bejegyzését az 1. tippből..

Ez a nevem. Meg is csinálhatja - még akkor sem, ha nincs cégneve, amelyre rá nyomtathat.

5. Névjegykártyák

Igen, vállalkozása online létezik – de a fizikai világban él.

Mindenképpen meg kell találkoznia az iparágban élő emberekkel – különösen, ha hálózati rendezvényeken vagy ipari keverőket vesz részt. A névjegykártyák kéznél tartása nem csupán kényelmes módja a kapcsolatfelvételi információk megosztására – ez a blog legitimitásának és professzionalizmusának szintjét is biztosítja.

Ez a nevem. Ezt is meg kell tennie – még akkor sem, ha nincs cégneve, amelyre rá nyomtathat.

6. Hálózat a kiállításokon

A kiállítások szinte minden konferencián léteznek, néha önállóan is.

Tudod, mi nagyszerű a kiállításokon? Mindenki eladni vagy vásárolni szeretne. Ön, mint résztvevő, lehetősége van beszélgetést indítani az összes eladóval – nem is beszélve más vásárlói résztvevőkről, akik vásárlás módban vannak. Készítse el azokat a névjegykártyákat.

7. Sajtóközlemény kiadása

A sajtóközlemények nagyszerű, viszonylag olcsó (és időnként ingyenes) módszer a blog hirdetésére. Bárki megtalálhatja a kiadványokat az interneten, és ha a híreket méltó a tiéd, akkor azt felveheti és hírportál fedezheti fel. A bolt elérhetőségének növelése és a felvétel valószínűségének növelése érdekében küldje el személyesen egy rövid hangmagassággal a megfelelő médiának – az ipari kiadványok vagy webhelyek, valamint a helyi média mind jó lehetőség.

A legfontosabb az, hogy valami hírekkel szolgáljon – legyen az új szolgáltatás, vagy indítson, rendezvényt, bejelentést adjon arról, hogy egy rendezvényen fog beszélni, ajándékot adjon vagy nyereményjátékot kap – megkapja az ötlet.

Rajtad a sor

Számtalan módon lehet népszerűsíteni magad és új forgalmat generálhat a blogjába – És ami még jobb, sokuk árcsomaggal nem rendelkezik.

Mire vársz még? Menj oda, és kezdd el a saját nevében shillingét.

Cikk írta: Jerry Low; eredetileg itt jelent meg: WHSR Blog; most a BuildThis.io személyzet kezeli és frissíti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map