5 tipp a vállalkozásának megfelelő e-mail szolgáltató kiválasztásához

Az elmúlt néhány évben a vállalkozások túlnyomó többsége az e-mail marketingre támaszkodott, hogy növekedjen vállalkozása és növelje bevételét.


Az e-mailes marketing ROI-ja kb 4400%. Minden olyan dollárért, amelyet a vállalkozások e-mail marketingre költenek, 44 dollárt fizetnek. Az adatok azt is jelzik, hogy az e-mail a legnagyobb konverziók forrása, 4,38% -os konverziós rátával.

Összehasonlításképpen: a vállalkozások átlagosan 20% -ot tesznek 2 dollár bevétel minden 1 dollárért költenek fizetett reklámra. Eközben a szociális média megtérülése rendkívül nehéz lehet. Valójában, 52% A marketingszakemberek elismerik, hogy kihívásokkal szembesülnek a bevételeiknek a közösségi médián történő áttekintésekor.

A számok nem hazudnak. Az e-mail marketing megbízható és bizonyított bevételi tényező bármilyen méretű márka számára, a kis családi vállalkozásoktól vagy a globális e-kereskedelem üzletektől.

Noha igaz, hogy az e-mail marketing hatékonysága számos tényezőtől függ, az egyik legfontosabb a megfelelő e-mail szolgáltató (ESP) kiválasztása, amelyet gyakran sokkal könnyebben lehet mondani, mint megtenni.

Végezzen egy Google-keresést az „e-mail marketing” kifejezésre, és számtalan e-mail marketing eszközt fog látni, amelyeket használhat – mindegyiknek megvan a saját tulajdonságai, a célfelhasználók és az árpontok. Ez a vállalkozásának legmegfelelőbb ESP kiválasztását nagyon nehéz döntéssé teheti.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk az összes lépést, amelyet meg kell választania a vállalkozásának megfelelő e-mail szolgáltató kiválasztásában, függetlenül attól, hogy először próbálkozik-e az e-mail marketinggel, vagy jobb alternatívák a jelenlegi e-mail szolgáltatónál.

Olvassa el – 5 fontos tipp a megfelelő e-mail szolgáltató kiválasztásához az üzleti vállalkozás számára a @campaignmonitoron keresztül. Mondja el barátjának

Tippek a megfelelő e-mail szolgáltató kiválasztásához

1. Vázolja fel stratégiáját

A megfelelő ESP kiválasztásának első lépése annak kiderítése, hogyan illeszkedik az általános e-mail marketing stratégiájához. Vázolhatja a stratégiáját azáltal, hogy felteszi magának olyan kérdéseket, amelyek magukban foglalják (de nem korlátozódnak ezekre):

 • Milyen célokat szeretnék elérni az e-mail marketinggel?
 • Hogyan fogom használni a választott ESP-t e célok elérésére?
 • Küldök hírleveleket? Promóciós e-mailek? Esemény meghívók?
 • Szeretnék e-maileket létrehozni a mobilra optimalizált, testreszabható sablonokkal? Vagy akarom hozzon létre e-maileket a semmiből és magam kódolom őket?
 • Melyik e-mail mutatók nélkülözhetetlenek számomra?
 • Milyen típusú funkciók megkönnyítik számomra a célom elérését? Automatizálás? Szegmentálás? Vagy valamilyen más funkciót?

Rengeteg e-mail marketing eszköz áll rendelkezésre. Ezen eszközök mindegyikének megvannak a maga egyedi jellemzői, árazási tervei, integrációi és a célfelhasználók. Ha felteszi magának olyan kérdéseket, mint a fentiek, akkor szűkítheti a lehetőségek listáját, és sokkal könnyebbé teszi a döntést.

2. Fontolja meg, hogy mely szolgáltatások szükségesek

Ez alapvető szempont az ESP kiválasztásában. A vállalkozások a célkitűzésektől függően prioritást fognak élvezni a különféle szolgáltatások számára, de ezeket az e-mail marketing szolgáltatók leggyakrabban használják.

sablonok

Ez a legfontosabb jellemző számos e-mailes marketingszakértő számára. A sablonok segítségével az e-mailek forgalmazói professzionális minőségű e-maileket hozhatnak létre percek alatt. Ha prioritás az, hogy gyorsan tudjon e-maileket létrehozni, akkor keressen egy olyan ESP-t, amely széles körű mintákkal rendelkezik, amelyek testreszabhatók az e-mail igényeinek megfelelően, legyen szó hírlevelekről, üdvözlő e-mailekről vagy tranzakciós e-mailekről..

Forrás: Nagyon jó e-mailek

Mobil optimalizálás

Manapság az összes e-mail megnyitásának kb. 53% -a mobiltelefonon történik. Mint ilyen, az e-mailes marketingszakemberek számára fontos, hogy olyan e-maileket küldjenek, amelyek tökéletesen megjelennek mind asztali, mind mobil eszközökön. Az ESP használata olyan sablonokkal, amelyek azonnal reagálnak a mobilra, megakadályozza, hogy a közönség jelentős részét elidegenítsék, és elveszítsék az értékes konverziókat..

Analitika

Az e-mail marketing teljesítményének pontos mérése az analitika révén lehetséges. Keressen egy olyan ESP-t, amely rendelkezik egy elemző műszerfallal, amely megjeleníti az összes figyelemmel kísérendő e-mail marketing mutatót, például az e-mailek megnyitását, kattintásokat, leiratkozást, elkötelezettséget és természetesen a megtérülést. Így nyomon követheti az általános teljesítményét, valamint az egyes kampányok teljesítményét.

Forrás: Kampányfigyelő

Automatizálás

Mint minden digitális marketingszakértőnek, valószínűleg sokat talál a tányérján. Elfoglalt ember vagy, aki nem engedheti meg magának, hogy minden nap rengeteg időt töltsön el e-mailek küldésére. Ezért elengedhetetlen az ESP kiválasztása robusztus automatizálási képességekkel. Egyszer beállíthatja a munkafolyamatokat, és az ESP gondoskodik a többiekről. Például az év elején beállíthatja az összes üdülési e-mailt, majd csak megvárja, amíg a konverziók beérkeznek.

A hatékony e-mail marketing stratégiához elengedhetetlen az ESP funkcióinak megfelelő kombinációja.

3. Határozza meg költségvetését

Az ESP-k nagyszerű tulajdonsága, hogy rendelkezésre áll egy ESP szinte bármilyen költségvetéshez és üzleti mérethez. Vannak olyan ingyenes eszközök, amelyek csupasz csontozatot kínálnak, és vannak drágább, vállalati szintű ESP-k, kifinomultabb funkciókkal.

Van olyan ESP-k, amelyek kiszolgálják a korlátozott költségvetéssel rendelkező kisvállalkozásokat, a kissé nagyobb költségvetéssel rendelkező középvállalkozásokat, valamint a Fortune 500 vállalkozásokat, amelyeknek nincs probléma havonta több tízezer dollárt költeni ESP-re.

Ha e-mailben forgalmaz egy kis tégla- és habarcsboltot, akkor nem lenne praktikus olyan ESP-t használni, amely felháborító összeget fizet.

Ne feledje, hogy az e-mail marketing nem a nagy kiadásokról szól. Inkább a ténylegesen szükséges funkciók megszerzéséről és a költségek viszonylag alacsony szinten tartásáról szól. A legdrágább ESP nem feltétlenül a legmegfelelőbb vállalkozása számára és a kitűzött célokhoz.

Noha valószínűleg kísértés merül fel arra, hogy vállalkozásszintű ESP-t használjon, és fizetjen érte, az értékes erőforrások pazarlásával jár, ha nem használja ki a kiegészítő funkciókat.

Márka
Kezdő ár
2000 névjegyhez
A legjobb
A társaság weboldala
Kampányfigyelő9 $ / hó$ 29 / hóBlogok, kicsi és nagyvállalatok és ügynökségek számára.Látogasson el online
GetResponse$ 15 / hó$ 25 / hóKis- és nagyvállalatokLátogasson el online
Állandó kapcsolat$ 20 / hó45 $ / hóKis- és nagyvállalatok, valamint olyan vállalkozások, amelyek olyan rést követelnek meg, mint az eseménykezelésLátogasson el online
MailChimp9,99 $ / hó$ 29.99 / hóBlogok, vállalkozók és kisvállalkozásokLátogasson el online
Aweber$ 19 / hó$ 29 / hóBlogok, kisvállalkozások és vállalkozókLátogasson el online
Sendinblue$ 81 / hóNem számít fel kapcsolatonkéntBlogok, vállalkozók, kisvállalkozásokLátogasson el online

Az ESP-ről való döntés során kulcsfontosságú az árazási rendszerek alapos áttekintése. A legtöbb ESP manapság többszintű havi tervekkel rendelkezik, ahol az áremelkedés közvetlenül arányos a kapott szolgáltatásokkal és zárványokkal. Ha nem küld rendszeresen e-maileket, választhat olyan ESP-t, amely előre fizetett vagy „fizetés a kampányért” terveket kínál.

Egyes ESP-k az Ön egyedi igényeitől függően egyedi árakat is kínálnak. Tehát, ha úgy találja, hogy az Ön igényei nem illenek semmilyen előre beállított tervbe, akkor jobb, ha ilyen típusú szolgáltatót keres.

4. Nézze meg az ügyfélszolgálatot

Az ügyfélszolgálat soha nem lehet utógondolat. Vannak esetek, amikor szüksége van egy kis útmutatásra – és ilyen esetekben kritikus, hogy könnyen hozzá tudjon fordulni hozzáértő és segítőkész ügyfélszolgálati képviselőkhöz, akik segítséget nyújthatnak minden olyan kérdésben, amely esetleg felmerülhet..

Íme néhány módszer az ESP ügyfélszolgálatának minőségének tesztelésére.

 • Látogasson el az ESP webhelyére, és ellenőrizze, hogy a szolgáltató világszerte 24 órás támogatást kínál-e.
 • Hívja az ügyfélszolgálatot, vagy küldjön egy e-mailt, és nézze meg, meddig tart a válasz.
 • Böngésszen az ESP webhelyén, és nézze meg, vannak-e útmutatóik vagy más források, amelyek részletezik az ESP szolgáltatásának működését. Rengeteg ESP tölt be oktatóvideót, ezért keresse meg azokat is.
 • Ellenőrizze, hogy az ESP webhelyén van-e egy különálló GYIK szakasz.

Leggyakrabban az ingyenes eszköz és a fizetett ESP közötti különbség az ügyfélszolgálatban rejlik. Igen, pénzt spórol meg egy ingyenes ESP használatával. A figyelmeztetés az, hogy nem fog támogatást kapni abban az esetben, ha valami rosszul fordul elő. Másrészt, ha fizet egy ESP használatáért, az egyik dolog, amelyet mindig tartalmaz a terv, az ügyfélszolgálat.

Tekerje fel

Remélhetőleg, miután elolvasta ezt az útmutatót, sokkal világosabb képet kap arról, hogy mire van szüksége az ESP-ből. Ne feledje, hogy nincs olyan helyzet, mint a „legjobb ESP”. Minden ESP-nek megvannak az előnyei és hátrányai. Csak azt az ESP-t választhatja, amely a legmegfelelőbb az Ön számára, a célok és a költségvetés.

Ash Salleh a Campaign Monitor SEO igazgatója, ahol szorosan együttműködik a tartalom-, másolási és elemzési csapatokkal az egész weboldalra kiterjedő optimalizálás javítása érdekében. A Campaign Monitornál töltött ideje előtt SEO és digitális marketing szakértőket is nyújtott a Zapposnál és az Axiata Digitalnál. Csatlakozzon a bekapcsolt Kampánymonitorhoz Facebook és LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map