10 praktikus tipp a keresőmotor optimalizálására az újszülöttek számára

A SEO vagy a keresőmotor optimalizálása egy esernyő, amely magában foglalja a csapat minden erõfeszítését annak biztosítása érdekében, hogy online üzleti vállalkozásuk vagy a webhelyük jobban láthatóvá váljon a keresési eredményoldalakon (SERP). Számos módszer segít magasabb rangú elnyerésben az SERP-kben. A SEO fő célja olyan módszer megtalálása, amely segít az oldal szerves optimalizálásában.


Ha új voltál, íme a 10 SEO dolog, amelyet tudnia kell (és kell tennie), amikor optimalizálja webhelyét a jobb keresési rangsorolás érdekében..

1. Javítsa az oldal betöltési sebességét

Mit csinálsz, ha olyan oldalra landol, amelynek betöltése túl sokáig tart?

Megnyomja a Vissza gombot, és megnyit egy másik weboldalt. Ha ez történik az Ön webhelyén, akkor ez aggodalomra ad okot oldal sebesség a Google egyik rangsorolási tényezője.

A lassan betöltő oldal nagy szám. Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy az oldal sebessége nem számít a rangsorban, gondolni kell a felhasználói élményre. Végül elégedett felhasználót szeretne, és a lassan betöltő oldal nem olyan, amit a felhasználó szeretne.

Tehát fontos az oldalbetöltési sebesség növelése dekódolással.

SEO Basic - javítsa az oldal betöltésétA Google PageSpeed ​​Insights elemezte weboldalának tartalmát, és javaslatot tesz annak javítására.

A webhely sebességének ellenőrzéséhez használhatja Google PageSpeed ​​Insight. Segít ellenőrizni az oldal sebességét egyenként, és visszajelzést ad az oldal teljesítményéről. Mind asztali, mind mobil verzió. Ez az információ hasznos az oldal optimalizálásakor.

Íme néhány módszer, amely segíthet az oldal sebességének növelésében:

 • Csökkentse a kép méretét: Tömörítse a képeit, hogy ne foglaljanak el sok helyet. Ne rontja a minőséget, csak csökkentse annak méretét. Te tudod használni Canva eszköz a képek szerkesztésére és tömörítésére. A WordPress felhasználók számára egyes bővítmények automatikusan tömöríthetik és optimalizálhatják képeit.
 • Távolítsa el a haszontalan HTML-t: A haszontalan HTML-kód csökkentése javíthatja az oldal betöltési sebességét. Eszközök, mint például HTML szalag és StripHTML segít megtisztítani a rendetlen HTML-címkét és a formázást.
 • Szerezzen jobb webtárhelyet: Váltás egy nagy teljesítményű üzleti tárhelyre a leggyorsabb módszer az oldalsebesség növelésére. A TTFB és a szerver üzemideje két fő tényező, amelyet ellenőrizni kell a szerver teljesítményének vizsgálatakor.

Ha webhelye WordPressen fut, itt talál további tippeket a sebesség optimalizálására.

2. Hozz létre hasznos tartalmat

Az oldal tartalmának írásakor nagy hiba csak a keresőmotorokra összpontosítani. A nap végén a felhasználók azok, akik fizetik a számlákat. Tehát el kell írnia a számukra releváns és fontos tartalmat.

A Google és más keresőmotorok megértik a a minőségi tartalom fontossága. Olyan tartalmat akarnak, amelynek hosszú távú elképzelése van, és megérti a felhasználók igényeit. Ahelyett, hogy a kulcsszavakra összpontosítana, megfelelő tartalmat akarnak a felhasználó szándéka.

Ez nem azt jelenti, hogy a kulcsszavak használata nem fontos. Írnia kell az emberek számára, és a keresőmotorra kell optimalizálnia olyan kulcsszavak használatával, amelyek megmutatják a felhasználó szándékát.

A keresőmotorok manapság elég okosak ahhoz, hogy megértsék, mit akar a felhasználó keresés közben. Az LSI kulcsszavak használatával több összefüggést ad a tartalommal.

SEO Basic - használja az LSI kulcsszavakat a tartalmábanAz LSI (látens szemantikai indexálás) kulcsszavak olyan szavak, amelyeket általában egyetlen témakörben találnak össze, és szemantikailag kapcsolódnak egymáshoz..

A Google-hoz kapcsolódó keresési kifejezések, amelyek a SERP végén jelennek meg, nagyon jó forrás ezeknek az LSI-kulcsszavaknak a megtalálására. LSI Kulcsszógenerátor egy újabb hasznos eszköz az LSI és a hosszú farok kulcsszavak megismerésére.

Az LSI kulcsszavakkal lehetősége van javítani a tartalom láthatóságát a keresőmotorban.

3. Optimalizálja a mobil

Manapság nagyon sok ember használja a mobilot webhelyek vagy blogok felkeresésére, így a Google optimalizálta a mobilitást az egyik rangsorolási tényező. Ez azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy webhelyének rugalmas megjelenése van-e a mobiltelefonok számára, és gyorsan betöltődik rajta.

A SEO és a felhasználói élmény javítása érdekében fontos, hogy optimalizálja az oldalait mobil és különféle böngészők számára (itt van egy Praktikus audit ellenőrzőlista).

Három egyszerű módon tudhatjuk meg, hogy webhelyed mobilra van-e optimalizálva:

 • Google Chrome: Nyissa meg webhelyét a Chrome-ban, és kattintson a jobb gombbal az oldalra. Válassza az Ellenőrzés lehetőséget, és keresse meg az Eszközváltó eszköz váltása ikont. Kattintson az ikonra, hogy ellenőrizze webhelye reagálhatóságát. A szegélyt húzva megnézheti, hogy a webhely megfelelő méretű-e. Ha a tartalom összezavarodott vagy képeket pixelizálnak, akkor nem mobilbarát.
 • Webmester eszköz: A Google webmester eszköze megmutathatja a mobil használhatóság jelentés az Ön webhelyéről. Megmutatja, melyik oldalon vannak használhatósággal kapcsolatos problémák, amikor mobileszközökön tekintik meg. Mielőtt ezt felhasználná, igazolnia kell webhelyének tulajdonjogát a Google-konzollal.
 • Google teszt: A Google olyan webhelyet kínál, ahol ellenőrizheti a egy oldal mobilbarát jellege még akkor sem, ha nem fér hozzá a Google konzolhoz. Csak átmásolja és beilleszti oldalának URL-jét, majd kattintson a Tesztelés URL-re. Megmondja, hogy az adott oldal mobilbarát-e vagy sem, és miért.

A mobilbarát webhely létrehozásához a következő tippeket követheti:

 • Használjon folyékony elrendezéseket, amelyeket webhelyének kialakítása képes alkalmazni az összes képernyőmérethez és típushoz.
 • Használjon tömörített képeket, így a webhely gyorsan betöltődik a mobiltelefonon.
 • Csökkentse vagy távolítsa el az összes nem kívánt kódot a webhelyről.
 • Ne használjon vakut webhelyein, mivel a mobil felhasználók nem képesek megtekinteni a vaku elemeit telefonjaikon.
 • Korlátozza a felbukkanó ablakok használatát a mobiltelefonokon.
 • Használjon több fehér helyet a tervezésben, mivel a felhasználók összpontosíthatnak a tartalom olvasására.

4. Tartsa rövid URL-t

Kétféle URL-cím létezik: az egyik olyan, mint a https://www.xyz.com/articles/322345.php, és a második, például a https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Most mondd el, hogy a két URL közül melyiket könnyű megérteni? A második, mert egyértelműen kijelenti, hogy a fogyás kérdéséről szól, de az első a találgatásokra készteti Önt.

SEO Basic - tartsa rövid URL-jétA rövidebb URL-ek jobban rangsorolhatók, mint a hosszú URL-ek.

SEO szempontból fontos egy olyan URL-t használni, mint a második, ami rövid és leíró. Miért? Mivel:

Ha egy webhely a WordPressre épül, akkor az URL-struktúra megváltoztatása nagyon egyszerű. Csak nyissa meg az oldalakat, és szerkessze az oldalsó linkeket a kívánt URL-vel. Ez minden, amit meg kell tennie az URL szerkezetének megváltoztatásához.

Ha módosította az URL-t, feltétlenül adjon hozzá 301-átirányítást a régi URL-hez. Tehát nem veszít forgalom, és a látogatók nem lépnek fel a 404-es hibaoldalra, amikor a régi URL-t meglátogatják. Bármelyik lehet adjon hozzá kódot a .htaccess fájlhoz az oldal átirányításához, vagy egy plugin, például SEO átirányítás vagy WP 301 átirányítás.

4. gyakorlati SEO tipp – tartsa rövid URL-jét! – A rövidebb leíró URL-ek jobban rangsorolódnak a SERP-kben. #SEOtip mondja el egy barátjának

5. Egyszerűsítse a weboldalon történő navigációt

A webhely navigációja tartalmazza azokat a vitathatatlanul fontos linkeket, amelyek a webhelyen találhatók. A navigációs linkek segítenek a felhasználóknak a webhely tartalmának megtalálásában. Ugyanakkor a linkek azt is megmondják a keresőmotorok bejáróinak, hogy mely oldalak fontosak az Ön számára.

Röviden: döntő fontosságú SEO gyakorlat, amely egyszerűsíti a webhelyén való navigációt mind a felhasználói élmény, mind a keresőmotorok bejáróinak számára. Priorizálja tartalmát azáltal, hogy elmondja a felhasználóknak és a bejáróknak a fontos oldalakat. Adjon egyszerű módot az oldalakra való belépéshez.

Íme néhány gyakori a webhely navigációjának típusai:

 • Egysoros navigáció
 • Kettős sávú navigáció
 • Legördülő navigáció
 • Legördülő navigáció flyout-okkal

A legjobb navigáció a webhelyen a felhasználói élmény szempontjából legmegfelelőbb.

Ennek oka az, hogy ha a felhasználók nem találnak könnyű dolgokat az Ön webhelyén, akkor azonnal távoznak. Ez növeli a visszafordulási arányt, ami káros a SEO számára.

6. Adja meg az alt leíró képet

A látássérült felhasználók segítése mellett a következők hozzáadása: alternatív szöveg (alt tags) jobb háttérrel képes képeket biztosítani. A kép alt tag-jei segíthetnek a keresőmotorok bejáróinak a kép megfelelő indexelésében.

Ha egy kép betöltése nem sikerül, a leíró alt tag segít a felhasználóknak megérteni, mi a kép lényege. Csak annyit kell tennie, hogy ellenőrizze, hogy a kép leírása és fájlneve releváns és pontos-e.

SEO Basic - használja az alt szövegetA kiemelt szöveg a kép alt szövegét (alt attribútumot) mutatja.

Bár a keresőmotorok az évek során tovább fejlődtek, a keresőrobotok még mindig nem tudják „megérteni” a webhely képeit. Lehet, hogy kihagyja azt a lehetőséget, hogy rangsorolja a képeit, ha a keresőmotorok nem értelmezték megfelelően a képet.

Íme néhány tipp egy jó alt szöveg írásához:

 • Legyen a lehető legpontosabb a képek leírásakor
 • Használja a kép kulcsszavait
 • Tartsa a leírást relevánsnak
 • Kerülje a képek szövegként történő használatát

Leíró alt tag készítése az a SEO alapvető elem, amely segít a keresőmotoroknak megérteni az Ön képét, és ennek megfelelően behúzni. Ha azt akarja, hogy a Google és más keresőmotorok jobban rangsorolják az Ön képét, akkor optimalizálnia kell azt.

7. Használja a séma jelölést

A sémajelölés segíti a Google-t abban, hogy megértse, mit tartalmaz az Ön oldala. A Google keresési eredményeiben egy képpel, áttekintéssel és csillaggal ellátott oldal példája a séma megjelölésének.

Az emberek hajlamosak ellenőrizni a képekkel vagy csillagokkal való kapcsolatot, és ennélfogva ezen oldalak CTR-je egy sémával növekszik.

SEO Basic - Használja a séma jelöléstPélda a séma jelölésére a SERP-ben.

Szerint a esettanulmányok, a kiskereskedelmi cégek strukturált jelölések használatával elérhetik az organikus forgalom 30% -át.

A séma megfelelő felhasználásával sokkal többet mondhat az oldaláról, például a szerzőről, a helyről, a költségekről, az ISBN-ről és így tovább. Annak ellenére, hogy nem érinti közvetlenül a rangsorolást, pozitív hatással lehet az oldalra, ami jó ötlet.

SEO basic - használja a google strukturált adatjelölőjétA Google Strukturált Adatok Jelölőjének használata séma létrehozásához.

Az alábbiak szerint állíthatja be a sémamegjelölést az oldalon:

 • Ugrás a Google-hoz strukturált adatjelölő segítő.
 • A látható kiterjedt lehetőségek közül válassza ki a megjelölni kívánt adattípust.
 • Illessze be a megjelölni kívánt blog / cikk URL-jét, majd kattintson a címkézés megkezdése gombra.
 • Jelölje ki a megjelölni kívánt elemeket, például a cikk nevét.
 • Adjon hozzá annyi elem jelölést, mint például a név, a szerző, a közzététel dátuma stb
 • Ha kész, kattintson a HTML létrehozása elemre.
 • Keresse meg a CMS-t vagy a forráskódot, majd adja hozzá a kiemelt részt a megfelelő pontokhoz.

A Google Strukturált Adatjelölő Segédjén kívül vannak más alternatív eszközök is:

Ahhoz, hogy megtudja, mely oldalakra van szükség sémamegjelöléshez, keresse meg azoknak a kulcsszavaknak a felső oldalait, amelyeket megcéloz. Ne feledje, hogy a cél az, hogy jobb teljesítményt érjen el a SERP-ben és a felhasználók előtt.

Működőképes SEO tipp # 7 – Használjon sémajelölést! – A strukturált jelölések használatával lehetősége van 30% -kal növekedni az organikus forgalomban. #SEOtip mondja el egy barátjának

8. Növelje a tartalom olvashatóságát

A Google elkezdett rangsorolni az oldalakat olyan felhasználói jelzések alapján, mint például az oldalon töltött idő. Ha az írását túl nehéz megérteni, akkor a felhasználó elhagyja az oldalt, és ez befolyásolja rangsorolását.

Használjon egyszerű nyelvet annak biztosítása érdekében, hogy ne történjen meg. A legtöbb felhasználó szeretne olyan tartalmakat olvasni, amelyek könnyen érthetők, ezért ne használja túl sokat a cikkben szereplő nagy szavakkal vagy műszaki zsargonnal. Íme néhány tipp az írás egyszerűségének megőrzéséhez:

 • Használjon egyszerű nyelvet. Például, ha használhatja a „közel” szót, akkor írja azt a „közelség” helyett.
 • Tartsa rövid a mondatokat.
 • Írjon informálisan, mintha a közönséggel beszéltél. Ne készítse el tartalmát úgy, mint egy esszé írása.
 • A tartalomban mindig aktív hangot használjon.

Most fontolja meg a következő két mondatot, és mondja meg, melyik tömörebb és érdekli Önt? Például sok könyrem van. Vagy 20 könyv van a személyes könyvtárban.

Inkább a későbbi.

A világos és tömör mondatokkal történő írás minden bizonnyal javítja a tartalom olvashatóságát.

Íme néhány eszköz, amely segíthet a jobb tartalom megírásában:

 • Hemmingway App: Ötletet ad neked írás stílus. Milyen könnyű olvasni a másolatot. A bonyolult mondatok megnehezítik az írását. Ezenkívül kerülje a passzív mondatokat az írásban.
 • Nyelvtanilag: A cikk szerkesztéséhez helyesírás és nyelvtani hibák.

9. Írjon jó cím- és metaleíró címkéket

Az meta leírások és címcímkék ne befolyásolja közvetlenül a SERP-k rangsorolását. De a jól megírt metacímkék elősegíthetik a felhasználók átkattintási arányának (CTR) növelését – ami fontos. A Google jó eredménynek tekinti Önt, ha több ember kattint a linkeire a SERP-ben. Ennek eredményeként az Ön oldala magasabb lesz.

A tanulmány azt mutatja, hogy a CTR százalékos aránya közvetlenül kapcsolódik a helyzethez (forrás).

A metaleírás az oldal rövid leírása (legfeljebb 156 szó). A leírások bekezdésként jelennek meg az URL alatt a keresési eredmények között. Metaleírásának egyértelműnek és relevánsnak kell lennie a tartalmához. Megadhat kulcsszavakat és cselekvésre ösztönzést, például Tudjon meg többet! a felhasználók cselekvésre ösztönzése.

A címcímkék ezzel szemben kattintható címsorként jelennek meg a keresőmotor eredményein. Fontos tényezők, amelyek segítenek a keresőmotorok megérteni az oldalt. Gyakran a címcímkék az első benyomásuk a felhasználók számára az Ön oldaláról.

Tartsa rövid címcímkéket (60 karakter alatt ajánlott), és tartalmazza az elsődleges kulcsszavakat. Az Ön által használt kulcsszavak kiemelésre kerülnek a keresési eredmények között. Tehát válassza a kulcsszavakat okosan, de ne használja túlzottan. Noha a Google nem büntette a hosszú címek használatát, rossz felhasználói élményt okoz a cím kulcsszavakkal való feltöltésekor.

Íme néhány hasznos eszköz, amelyet felfedezhet:

10. moderálja megjegyzését

Ne kapcsolja ki a megjegyzéseit; ehelyett tartsa be őket, mivel ez segít egy közösség felépítésében. Amikor az emberek kommentálják az üzenetét, az azt mutatja, hogy törődik vele és elolvassa. Csak ki kell szűrnie a spam-megjegyzéseket.

A SEO közösség egyetért azzal, hogy a megjegyzések hatással vannak a SEO-ra. A megjegyzések alapvetően a felhasználó által létrehozott tartalom az Ön weboldalán. Lehetőség van az oldal minőségének javítására.

Itt van a kiemelt kivonat, amely a felhasználó megjegyzéséből származik.

Néhány megjegyzés elég jó minőségű, hogy a Google kihagyta az oldal fő tartalmát, és húzza ki a megjegyzéseket egy kiemelt kivonatért. A weboldalán folyamatban lévő beszélgetés az is, ami naprakészen tartja a tartalmat. Ha megjegyzéseket fűz a blogodhoz, ez azt mutatja, hogy értékeli az olvasó gondolatait.

Különben is, a blog kommentáló szolgáltatás lehetőséget ad a belső összekapcsolásra is.

Másrészt blogkommentálási stratégiát használhat a forgalom visszatelepítésére a webhelyére. Írj egy ésszerű megjegyzést és dobj vissza egy linket a webhelyére, ha van rá esély. A megjegyzés használata nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatot létesítsenek a webhelyek között.

Olvassa el – 10 végrehajtható keresőmotor-optimalizálási tipp újszülöttek számára: Kavita @dreamerkavita, @canva #SEOtips mondja el barátjának

Következtetések

Összegzésképpen íme a következő 10 alapvető SEO tipp, amelyek segítenek a SEO játék felépítésében:

 • Javítsa az oldal betöltési sebességét
 • Létrehozhat hasznos tartalmat
 • Optimalizálja a mobilra
 • Tartsa rövid URL-t
 • Egyszerűsítse a weboldalon történő navigációt
 • Adjon hozzá egy leíró képet
 • Használjon sémajelölést
 • Növelje a tartalom olvashatóságát
 • Írj egy jó metacímkét
 • Moderálja megjegyzéseit

Ami a SEO-t illeti, rengeteg technika használható. A fenti tippek azonban elég jók az induláshoz.

Kavita Paliwal a Canva Outreach Specialist cum tartalomírója. Ha nem ragaszkodik a laptopjához, utazási terveket készíthet, amelyek ritkán fordulnak elő. Lépjen kapcsolatba Kavitával Twitter és LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map