10 legjobb internetes biztonságos betűtípus blogjához (HTML és CSS kezelése)

Betűtípusok. Minden nap látjuk őket. A nyomtatott hirdetésektől a folyóiratokig mindenféle betűtípus megtalálható a világon. Ha nem tudja elolvasni, akkor valószínűleg megérti a megfelelő betűkészlet kiválasztásának fontosságát a megfelelő adathordozóhoz


Blogok és webhelyek esetében fontos a stílusához leginkább megfelelő betűtípus kiválasztása, de ennél is fontosabb, hogy web-biztonságos betűtípus legyen..

Mik az internetes biztonságos betűtípusok??

Minden operációs rendszer (Windows, Mac, android, ios stb.) Bizonyos mennyiségű beépített betűtípussal rendelkezik. A probléma az, hogy az operációs rendszerek különféle típusai vannak telepítve a rendszerükre.

Itt érkeznek be a Web Biztonsági Betűtípusok.

A Web biztonságos betűtípusok alapvetően betűstílusok, amelyek megosztottak és megtekinthetők minden platformon és különféle rendszeren.

Internetes betűkészlet-beágyazási szolgáltatások

Google web betűtípusok vagy Typekit olyan rendszerek, amelyek lehetővé teszik a szerverükön tárolt betűkészletek használatát. A Typekit az árat a betűkészletek, a webhely forgalma és a domainek száma alapján határozza meg, ellentétben a Google Web Fonts-tal.

A Google-nak köszönhetően a Google Web Fonts teljesen ingyenes és könnyen használható. Kiválaszthatja például a betűtípusokat, például Lato, Nyissa meg a Sans-t vagy Tinos. Illessze be a generált kódot a dokumentumba. És készen áll arra, hogy hivatkozzon a CSS-ben.

Itt található az alap HTML HTML kezdőknek, ha többet szeretne megtudni.

Miért fontosak az internetes biztonságos betűtípusok??

A „amit lát, amit megkap” nyomtatáskor, de az interneten valószínűleg az, amit a képernyőn lát, nem pontosan ugyanaz valaki más képernyőjén.

Íme egy példa, tegyük fel, hogy a bérelt tervező úgy dönt, hogy igazán képzeletbeli és homályos betűcsaládot használ a webhelyének szöveges kialakításához. Ha a látogatónak nincs telepítve az adott betűtípus a számítógépére, vagy nem a web-barát helyről húzza, akkor mindenki lát egy alapértelmezett betűtípus-variációt, például a Times New Roman.

Lehet, hogy van egy gyönyörűen megtervezett webhely fantasztikus megjelenésű betűtípusokkal, továbbra is egyszerű és csúnyanak tűnik, ha nem tudja betölteni a látogatók számára.

Ezeknek a webes biztonságos betűtípusnak a használata azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a szövegek furcsa megjelenése miatt, csak azért, mert olyan betűtípust választottál, amelyhez senki nem fér hozzá.

Ha meg szeretné tudni, hogyan lehet weblapot készíteni (lépésről lépésre), akkor a linkre kattintva megtekintheti az egyik legutóbb közzétett cikket.

10 legjobb webes betűkészlet, amelyet ajánlunk

Most, hogy tisztában van egy internetes biztonságos betűtípus fontosságával, ideje elkezdeni ezeket használni a webhelyén.

Bár sok betűtípus közül választhat, javasoljuk ezt a 10 internetes biztonságos betűtípust HTML és CSS használatához. Széles körben használják, és nagyon jól néznek ki.

1. Arial

arialPélda az Arial betűcsaládra

Töltsön fel minden webhelyet, és valószínű, hogy ezek Arial betűtípust használnak.

Ez a sans-serif betűtípus a legtöbb széleskörben használt betűtípus, és az összes internetes biztonságos betűkészlet szabványának tekinthető. Gyakran használják, mert a speciális betűkészletek helyettesíthetők, amelyek nem érhetők el a Windows eszközökön.

2. Helvetica

HelveticaPélda a Helvetica betűcsaládra

Ha az Arial betűtípusokat használják a tiszta és professzionális weboldalakhoz, akkor a Helvetica választaná a tervezőt.

A Helvetica stilizáltabb Sans serif betűtípust kínál, amely lehetővé teszi a merészebb terveket.

3. Times New Roman

Times New RomanPélda a Times New Roman betűtípuscsaládra

A régi Times betűtípus új változata.

A Times New Roman valószínűleg az, amit a legtöbb Windows-felhasználó ismer, mivel ezek a Microsoft Words általános serif betűkészlete. Az Arialhoz képest a Times New Roman kissé tradicionálisabb kialakítású.

4. Idő

alkalommalPélda a Times betűtípuscsaládra

Ha a Times ismerősnek tűnt neked, az azért van, mert ez volt a régi betűtípus a régi újságok nyomtatásához.

A Times a legelterjedtebb betűtípusnak tekinthető, és ritkán használják a nyomtatványokon és az újságokon kívül.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msPélda a Trebuchet MS betűtípuscsaládra

Az eredetileg a kilencvenes években a Microsoft által tervezett Trebuchet MS volt ihletett régi középkori betűtípusokkal.

Kiemelkedő mértékben használták a Windows XP fő betűkészletének és egy időben a test másolatának betűtípusaként az interneten.

6. Verdana

VerdanaPélda Verdana betűtípus-családra

Az egyik legbiztonságosabb választás a webes betűkészlethez. A Verdana egyszerű szerif sorokat és szuper nagy betűket használ a tervezéshez.

A betűtípusok hosszúkás megjelenése miatt az egyik legegyszerűbb betűtípus az interneten olvasható, és sok blogger számára gyakran választott betűtípus..

7. Arial fekete

Arial-feketePélda az Arial Black betűtípuscsaládra

Ha szereti az Arial betűtípust, de valami merészebbet és nagyobbat szeretett volna, akkor nem tévedhet Arial Black-rel. A betűtípus akkor jött létre, amikor az emberek egy Helvetica stílusú félkövér betűtípust akartak használni, de nem akarták fizetni az engedélyért.

8. Futár

futárPélda a Courier betűtípus-családra

A futárnak mindenki számára ismerősnek kell lennie, mivel a régi monospace betűkészlet szinte minden eszközön és operációs rendszeren elérhető minden „egyedi” betűkészlet készenléti helyettesítésére..

Ez nem a legelegánsabb betűtípus, de nagyon jól olvasható és tisztán megtervezett.

9. Új futár

futár újPélda a Courier New betűtípus-családra

Csakúgy, mint a Times, a Courier is átalakította a klasszikus stílusát.

A Courier New egysávos betűtípusnak tekinthető, és a legtöbb eszközön és operációs rendszeren is elérhető.

10. Grúzia

GrúziaPélda Georgia betűkészlet-családra

Míg a Verdana általában a legtöbb webhely biztonságos választása, ha olyan betűtípust szeretne, amelynek kissé nagyobb betűje van, ugyanolyan betűmérettel, Georgia beilleszti a számlát.

Noha meg kell jegyezni, a betűtípus bizonyos esetekben működik, és nem működik jól más serif betűkészletekkel (ezek a Times New Roman mellett kevésbé tűnnek).

Egyáltalán nem használható: Comic Sans MS

Persze, szórakoztatónak és kissé szeszélyesnek tűnik, azonban ne használja a Comic Sans MS-t, ha azt akarja, hogy webhelyét komolyan vesszék..

komikusPélda a Comic Sans MS betűtípusra

A sans-serif betűtípus a képregény feliratainak véletlenszerű átvétele, általában informális dokumentumokhoz és gyermekek anyagához. Ha gyermekeknek vagy képregénynek írsz, ne használja a Comic Sans MS alkalmazást!

Tekerje fel

Az internetes biztonságos betűtípusok célja annak biztosítása, hogy a webhelyén tervezett pontosan úgy jelenjen meg, ahogy más eszközökön és platformon tervezte. Bár egyes betűtípusok nem működnek, van néhány nagyszerű kivitel, amelyek révén a webhely betűtípusai kiválóan néznek ki.

Csak ígérd meg, hogy semmilyen körülmények között nem fogja használni a Comic Sans MS-t.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map