Kuinka palauttaa WordPress-sivustosi varmuuskopio

WordPressin käyttäessä yli 34% Internetistä on nyt tullut erittäin helppo rakentaa ja ylläpitää verkkosivustoa. On kuitenkin monia hoidettavia toimintoja. Sano, että sinun täytyy siirrä yrityksesi verkkosivusto toiseen Web-isäntään. Et ole huolissasi – olet tehnyt tämän ennenkin. Entä jos siirron suorittamisen jälkeen huomaat, että joitain kriittisiä WordPress-tiedostoja ei ole siirretty? Valitettavasti ei ole helppoa Reset- tai Kumoa-painiketta, joka voisi kääntää tämän. Siksi on tärkeää pitää verkkosivusto varmuuskopiona – voit palauttaa tiedostot ja toistaa siirron.


WordPress-verkkosivustojen palauttamiseen varmuuskopioinnista on useita tapoja, joista keskustellaan seuraavissa kohdissa. Mutta ensin ymmärretään verkkosivuston eri komponentit, jotka on varmuuskopioitava ja palautettava.

WordPress-sivuston avainkomponentit

Mikä tahansa WordPress-asennus käsittää useita komponentteja, jotka ovat sen olennaisia ​​rakennuspalikoita. WordPress-komponentteja on 4, jotka sinun tulee aina varmuuskopioida:

 • WordPress-ydin – Tämä muodostaa WordPress-ydintiedostot, mukaan lukien lähdekoodi, WordPress-toiminnot ja verkkosivustoasetukset.
 • WordPress-tietokanta – Tämä koostuu WordPress-taustatiedostoista, jotka tallentavat verkkosivustosi tiedot. Tähän sisältyy tietokantataulukoita, jotka sisältävät elintärkeitä tietueita, kuten käyttäjän käyttöoikeustiedot, artikkelit, verkkosivustoviestit ja verkkosivustojen metatiedot.
 • WordPress-laajennukset – Nämä ovat ulkopuolisia lisäosia tai työkaluja, jotka on integroitu WordPress-asennukseen yleisen toiminnan parantamiseksi. Ne voidaan helposti ladata WordPress-arkistosta ja lisätä sivustoosi.
 • WordPress-teemat – Nämä ovat jälleen kolmannen osapuolen sovelluksia, joita käytetään verkkosivustosi ulkoasun ja ulkoasun parantamiseen. Lisäosien tavoin arkistossa ja muissa online-markkinapaikoissa on saatavana monia ilmaisia ​​WordPress-teemoja.

WordPress-varmuuskopio sisältää tyypillisesti kaikki nämä neljä komponenttia. Seurauksena varmuuskopion palauttaminen tarkoittaa näiden komponenttien palauttamista verkkosivustolle. Katsotaan nyt, kuinka palautusprosessi suoritetaan.

Kaksi tapaa palauttaa WordPress-varmuuskopio

Voit suorittaa WordPress-palautuksen jollain seuraavista tavoista:

 1. Manuaalinen palautus phpMyAdmin-työkalun avulla tai tietokannan palautus käyttämällä MySQL-työkalu.
 2. Automaattinen palautus WordPress-varmuuskopiolaajennuksella.

Työkalut, jotka sinun täytyy palauttaa WordPress-varmuuskopio

Katsomme kutakin näistä palautusmenetelmistä yksityiskohtaisemmin seuraavassa osassa. Manuaalisten palautusten suorittamiseen tarvitaan kuitenkin ensin:

 • Pääsy phpMyAdmin -työkalu (jonka tarjoaa verkkoisäntäpalveluntarjoajasi) järjestelmässäsi.
 • Varmuuskopio verkkosivustosi tiedoista, jotka haluat palauttaa.
 • FTP-työkalu, kuten FileZilla.
 • Käyttäjäoikeudet muokata tietokantatiedostoja, mukaan lukien muokkaus, leikkaus ja tekijänoikeudet.

Tapa 1: Manuaalisen palautuksen suorittaminen phpMyAdmin-ohjelmalla

Jos olet käyttänyt phpMyAdmin-työkalua varmuuskopioimaan sivustosi, voit käyttää sitä helposti myös varmuuskopion palauttamiseen. Voit joko ladata phpMyAdmin-työkalun itse tai käyttää Web-palveluntarjoajan toimittamaa esiasennettua työkalua ohjauspaneelista..

Tässä on suoritettavat vaiheet:

 1. Kirjaudu sisään phpMyAdminiin käyttäjän käyttäjätiedoilla.

PHPMyAdminia voidaan käyttää varmuuskopioimaan ja palauttamaan verkkosivustosi tiedot.

 1. Onnistuneen kirjautumisen jälkeen siirry työkalun Tietokannat-osioon, jossa voit tarkastella verkkosivustosi tietokantataulukoiden täydellistä luetteloa..
 2. Valitse tietokanta, johon haluat palauttaa tietokannan varmuuskopion.
 3. Poista kaikki olemassa olevat taulukot ennen palauttamista valitusta tietokannasta. Voit tehdä sen yksinkertaisesti:
  • Napsauta ”Napsauta kaikkia” valitaksesi kaikki tietokannan taulukot.
  • Napsauta ”Pudota” ”With Selected” -luettelossa.
 4. Tuo varmuuskopiotiedot tietokantaan siirtymällä phpMyAdmin-käyttöliittymän Tuo-välilehteen.
 5. Napsauta uudessa ikkunassa “Selaa” -painiketta valitaksesi tietokonekansio, josta haluat tuoda varmuuskopiotiedot.
 6. Napsauta lopuksi “Go” -painiketta tuodaksesi ja palauttaaksesi varmuuskopiotiedot verkkosivustosi tietokantaan.

Suoritetaan manuaalinen palautus MySQL: n avulla

Jos tunnet SQL-komennot ja olet luonut verkkosivustosi varmuuskopiot MySQL-työkalun avulla, voit palauttaa varmuuskopiotiedostot samalla.

Tässä on manuaaliset vaiheet, jotka sinun täytyy suorittaa:

 1. Pura tai poista varmuuskopiotiedostot (* .tar.gz tai * .bz2 tiedostot) seuraavilla SQL-komennoilla:

Huomaa: Jos tietokannan varmuuskopio oli * .tar.gz (esimerkiksi: blog.bak.sql.tar.gz, niin)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Huomaa: Jos tietokannan varmuuskopio oli * .bz2 (esimerkiksi: blog.bak.sql.bz2, sitten)

[Email protected]: ~ / tiedostoja / blogi> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Kopioi ja liitä seuraavat SQL-kyselyt pakkaamattomista tiedostoista MySQL-tietokantaan:

[Email protected]: ~ / tiedostoja / blogi> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusername -p tietokannanimi < blog.bak.sql

Anna salasana: (kirjoita mysql-salasanasi)
[Email protected]: ~ / tiedostoja / blogi>

Sen avulla voit palauttaa tietokannan varmuuskopiot WordPress-verkkosivustoosi.

Vaikka nämä molemmat manuaaliset menetelmät ovat tehokkaita, ne ovat hyödyllisiä vain WordPress-tietokantatiedostojen palauttamisessa. Sinun on suoritettava joitain ylimääräisiä manuaalisia vaiheita palauttaaksesi muita WordPress-komponentteja käytettävissä olevasta varmuuskopiosta. Lisäksi manuaalisten palautusten suorittamiseen sinulla tulisi olla riittävä tekninen tietämys suorittaaksesi se sujuvasti järjestelmässäsi ja vianetsinnässä, jos ongelmia tulee esiin.

Parempi varmuuskopiointi- ja palautusvaihtoehto aloittelijoille tai ei-teknisille WordPress-käyttäjille on automatisoitu palautus WordPress-varmuuskopiointi- ja palautuslaajennustyökalulla.

Tapa 2: Automaattisen palautuksen suorittaminen laajennuksella

Katsotaanpa kuinka voit käyttää BlogVault plugin palauttaaksesi varmuuskopion. Se luo ja tallentaa verkkosivustosi varmuuskopioiden useita versioita turvalliseen ja riippumattomaan sijaintiin. Palautusprosessin aikana voit valita minkä tahansa näistä varmuuskopioista palautettavaksi verkkosivustollesi.

Automaattisen palautuksen suorittaminen:

 1. Kirjaudu ensin sisään ja valitse verkkosivusto, jonka haluat palauttaa.
 2. Napsauta avautuvassa Sivustotiedot-sivulla Palauta sivusto -painiketta (kuvassa alla).
 3. WordPress-verkkosivustosi palautetaan viimeisimmästä käytettävissä olevasta varmuuskopiosta.

BlogVaults-palautusprosessi on yksinkertaistettu mutta yksityiskohtainen; voit valita, minkä varmuuskopion haluat palauttaa.

BlogVaults-palautusprosessi on yksinkertaistettu mutta yksityiskohtainen; voit valita, minkä varmuuskopion haluat palauttaa.

Vaihtoehtoisesti, jos haluat palauttaa toisen version verkkosivuston varmuuskopiosta:

 1. Napsauta “Näytä kaikki varmuuskopiot” -painiketta “Varmuuskopio” -osiossa. Tämä näyttää tietyn verkkosivuston varmuuskopioversioiden koko historian.
 2. Napsauta ”Automaattinen palautus” kyseistä varmuuskopioversiota varten, jonka haluat palauttaa.
 3. Kirjoita FTP-käyttäjätiedot.
 4. Valitse kansio, johon WordPress on asennettu (esimerkiksi ”public_html” -kansio, jos käytät Web-palvelimen tarjoamaa ohjauspaneelia). Voit myös etsiä kansioita, joihin WordPress-tiedostot, kuten wp-admin tai wp-content on tallennettu.

Valitse kansio, johon WordPress on asennettu. Yleensä se on “public_html” -kansiossa.

 1. Seuraavassa näytössä sinun on määritettävä, mitä haluat palauttaa WordPress-verkkosivustoosi. Voit esimerkiksi valita koko varmuuskopion tai valitut tiedostot tai taulukot.
 2. Lopuksi voit napsauttaa “Jatka” aloittaaksesi varmuuskopion palauttamisen. Sinulle ilmoitetaan palautuksen valmistumisesta.

Se siitä. Tämä prosessi on helppoa ja nopeampaa kuin manuaaliset toimenpiteet. Lisäksi voit suorittaa sen itse ilman teknistä tukea.

Tässä on jotain muuta, mitä sinun pitäisi tietää – Aivan kuten mikä tahansa muu WordPress-tiedosto, myös varmuuskopiotiedostot voivat olla vioittuneita. Vioittuneiden varmuuskopiotiedostojen palauttaminen voi vahingoittaa verkkosivustoasi entisestään. Kuinka estät tämän?

Yksinkertainen ratkaisu on luoda vaiheittainen sivusto ja testata varmuuskopio, jonka haluat palauttaa. BlogVault-tapauksessa voit käyttää sen “Smart Backup Test Restore”Toiminnallisuus, joka lataa suoraan viimeisen varmuuskopion versiosta. Voit myös käyttää laajennuksia, kuten WP-lavastus tai monistuskone luodaksesi vaiheittaisen sivuston. Kun olet tyytyväinen, voit mennä eteenpäin ja yhdistää varmuuskopion live-verkkosivustoon.

Tiivistettynä

Nykyisessä online-maailmassa ei koskaan voida olla liian varovainen heidän verkkosivuillaan. Sivun varmuuden varmistaminen on elintärkeää sivuston terveydelle. Se toimii turvaverkkona tietojen menetystä vastaan ​​ja minimoi seisokit. Mutta mikä on varmuuskopio, jos sitä ei voi palauttaa?

Jotta verkkosivustojen varmuuskopiot olisivat hyödyllisiä verkkosivustojen kaatumisen varalta, WordPress-käyttäjien on voitava käyttää ja palauttaa varmuuskopioitaan mahdollisimman vähän aikaa. Vaikka tämä on mahdollista tehdä manuaalisesti, se on yleensä monimutkainen toimenpide, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Pieninkin virhe voi vaatia palauttamisen uudelleen tekemistä.

Tällaisessa tapauksessa on parasta valita varmuuskopiolaajennus, joka on yksinkertaistanut palautusprosessia. Automatisoidut työkalut tarjoavat käyttäjäystävällisiä palautusprosesseja, jotka voidaan suorittaa nopeammin ja ilman vaivaa.

Minkä menettelyn valitset? Jos et halua tehdä tätä itse, katso miten voit ulkoistaa verkkokehityksen.

Akshat Choudhary on aina ylpeä kyvystään opettaa asioita. BlogVaultin perustamisesta lähtien Akshat on muuttanut sivuprojektinsä kannattavaksi yritykseksi, joka muuttaa uusia korkeuksia Intian käynnistystilassa. Oltuaan WordPress -yhteisön jäsen lähes vuosikymmenen ajan, Akshat haluaa ymmärtää alueita, joilla käyttäjät kamppailevat. Akshatin keskeinen usko minkä tahansa tuotteen rakentamiseen on varmistaa, että loppukäyttäjä ei tarvitse apua, ja auttaa heitä parhaalla mahdollisella tavalla, jos he tekevät. Yhdistä Akshat päälle Facebook ja LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map