Yksinkertainen opas yritysten henkiseen suojeluun

Tämän artikkelin on kirjoittanut Marsha Kelly.


Olet nähnyt heidät kaikki. ©, ™, ®, jopa “pat. vireillä.” Mitä se kaikki tarkoittaa? Ja kuinka tavaramerkkien, patenttien ja tekijänoikeuksien ymmärtäminen voi auttaa suojaamaan yritystäsi henkinen omaisuus?

Kun olet alkanut ymmärtämään teollis- ja tekijänoikeuksien lisensointityyppien eroja, voit alkaa työskennellä niiden suojelemiseksi. Yleensä tekijänoikeudet suojaavat kirjoja ja elokuvia, patentit suojaavat keksintöjä ja tavaramerkit suojaavat logoja ja iskulauseita. Niissä työskentelee ja kuinka voit suojata niitä on melko vähän eroja.

On tärkeää suojata yrityksesi omaisuutta.

Huomaa: Jos luot verkkosivustoa, verkkokauppaa tai mitä tahansa verkkoyritystä, tämä artikkeli antaa sinulle lisätietoja yrityksesi suojelemiseksi.

Mikä on tekijänoikeus??

Tekijänoikeus on ensisijaisesti mediatekijöillä. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston mukaan tekijänoikeuksilla voi olla muun muassa runoutta, romaaneja, elokuvia ja arkkitehtuuria. Ne suojaavat esiteltyä ja kiinteää esitystapaa tietyllä tavalla.

Rekisteröikö tekijänoikeutesi vai ei, olet täysin vastuussa. Tekijänoikeussuoja on olemassa töille sen luomishetkellä. Sinun on rekisteröidyttävä, jos haluat nostaa kanteen jokua vastaan ​​työsi rikkomuksesta.

Tekijänoikeudet selitettiin minulle tavalla, jota on vaikea unohtaa. Kuvittele, että istut luokkahuoneessa, ja opettajasi laatii kuuluisien valaistumisen ajattelijoiden ideoita. Ajattele Voltaire, John Locke, Rousseau jne. Voit kirjoittaa nämä ideat täysin vapaasti. Ne ajattelijat esittivät yksityiskohtaisia ​​ideoita, joita kenen tahansa tulisi antaa toistaa, kuten perustuslaillinen hallitus, joka on erittäin suosittu ympäri maailmaa.

Kun kuitenkin kirjoitat muistiinpanoja oppitunnista, olet kirjoittaja, ja teknisesti nuo muistiinpanot voidaan suojata tekijänoikeuslailla. Olet tehnyt teoksen, joka on kiinnitetty tiettyyn välineeseen ja joka on ainutlaatuinen.

Voit rekisteröidä tekijänoikeudet virallisesti www.copyright.gov. Verkkosivusto arvioi, että verkossa esitettyjen vaatimusten käsittely kestää seitsemän kuukautta.

Mikä on patentti?

Kun ajattelet patentteja, saatat kuvata Edisonin tai Teslan kaltaisia ​​ihmisiä ja heidän luomiaan keksintöjä. Patentteja käytetään yhä nykyään keinona suojata kilpailevien hullujen tutkijoiden töitä väliaikaisesti 15-20 vuodeksi vastineeksi näiden teosten julkisesta paljastamisesta.

Patenteilla suojattuja tuotteita ovat ”valmistetut esineet”, teolliset prosessit, kemikaalit ja tietyt mallit. Erityisesti patentit antavat haltijalle ”oikeuden estää muita tekemään, käyttämästä, tarjoamasta myytäväksi tai myymään” patentinhaltijan keksintöä. Sen avulla haltija voi myös estää muita tuontia Yhdysvaltoihin. Myönnetyt patentit ovat kuitenkin tehokkaita vain Yhdysvalloissa.

Patentin hankkimisprosessi vaihtelee haettavan patentin tyypin mukaan, mutta siihen sisältyy hakemuksen lähettäminen Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle ja sen saaminen tutkijan hyväksymään. Toimisto arvioi, että ensimmäisten hakemusten kuuleminen ensin vie noin 16 kuukautta.

Voit aloittaa keksintöllesi sovelluksen osoitteessa https://www.uspto.gov/patent.

Mikä on tavaramerkkejä?

Kultaiset kaaria, koolapullon muoto, leijonan pauhu ennen elokuvaa, McIntosh-omena, “Just do it”, kaikki nämä voidaan heti tunnistaa kuuluvan tiettyyn yritykseen. Sitä nämä yritykset pitivät mielessä, kun ne suunnittelivat ja rekisteröivät tavaramerkeiksi.

Rekisteröitäville tavaramerkeille on uskomattoman liikkumavaraa. Se voi olla yhtä yksinkertainen kuin logo, iskulause tai tuotemerkki. Se voi olla myös tuotteen muoto, väri, ääni tai haju.

Kansallisen jalkapalloliigan aggressiivinen täytäntöönpano tietyn tavaramerkkillä varustetun kansallisesti televisioidun jalkapalloturnauksen finaaliin on saanut monet luvattomat yritykset välttämään lauseen käyttöä kokonaan. Tavaramerkkisuojaukset ovat syy siihen, miksi kuulet helmikuussa kuumien siipien mainoksissa pikemminkin “suuresta pelistä” kuin sen oikeasta nimestä.

Tavaramerkkisuojaus toimii samalla tavalla kuin tekijänoikeuksien suoja. Yleisen lain mukaiset tavaramerkkioikeudet voidaan vahvistaa yksinkertaisesti käyttämällä kyseistä tavaramerkkiä kaupassa.

Sinun ei tarvitse rekisteröityä, mutta jos niin teet, USPTO voi taata ilmoituksen tavaramerkin julkisesta omistajuudesta, olettamuksen omistajuudesta koko maassa ja tavaramerkin yksinoikeuden käytön tavaroissa ja palveluissa. Kaikki nämä antavat sinulle merkittäviä etuja kyseisen tavaramerkin suojan valvomisessa.

Voit rekisteröidä tavaramerkin osoitteessa https://www.uspto.gov/trademark. USPTO: n mukaan prosessi voi viedä “joitakin kuukausia”. Kun tavaramerkin rekisteröinti on maksettu, joudut suorittamaan säännölliset maksut sen säilyttämiseksi.

Kaiken kaikkiaan, jos haluat varmistaa, että kukaan ei kopioi mediaasi, keksintöäsi tai logoasi, haluat rekisteröidä vastaavan immateriaalioikeuden. Jokainen näistä prosesseista voi viedä huomattavasti aikaa, ja jopa prosessin lopussa vaatimuksesi voidaan hylätä. Sivustot ja palvelut, kuten LegalZoom, voivat auttaa hakemusten hakemisessa. Lue minun LegalZoom-patenttien katsaus saada lisätietoja. Sivusto tarjoaa jopa hakukoneen tavaramerkeille, joten voit nähdä, onko yrityksesi nimi jo muissa osavaltioissa.

Tietoja immateriaalioikeuksista

Nyt, jopa niin paljon immateriaalioikeuksia koskevilla tiedoilla voi olla vielä muutama kysymys …

Immateriaalioikeuksia koskevat UKK: t

K: Voinko merkitä logollani tavaramerkin?

V: Niin kauan kuin se on kiinnitetty tiettyyn tuotemerkkiin, tietysti! Se voi kuitenkin riippua siitä, jos patenttivirasto uskoo olevansa riittävän erillinen voidakseen saada tavaramerkin. Voit vapaasti käyttää hakukonetta yrittää löytää samanlaisia ​​tavaramerkkejä sisältäviä logoja ennen hakemuksen jättämistä.

K: Mitkä ovat erityyppiset patentit? Kuinka ne eroavat toisistaan??

V: Voit hakea kolmen tyyppisiä patentteja, hyödyllisyyspatentteja, suunnittelupatentteja ja kasvinpatentteja. Jos olet lukenut tätä opasta, on epäilemättä sinun tarvitsee tietää kasvipatentteista, koska ne liittyvät uusiin ja erillisiin kasvilajikkeisiin.

Hyödyllisyyspatentit liittyvät enemmän käytännön keksintöihin, ja ne voidaan myöntää uusien prosessien, koneiden tai ainekoostumuksen löytäjille.

Suunnittelupatentit koskevat enemmän luovia prosesseja, ja niitä voidaan soveltaa valmistusartikkeleihin (kuten tuotteeseen).

K: Kuinka voin laillisesti laittaa ”patenttihakemuksen” tuotteilleni?

V: Väliaikainen hakemus antaa sinulle patentin vireillä 12 kuukaudeksi, jota ei voida jatkaa.

K: Mitä tarkoittavat ® ja © symbolit?

A: Luulin, ettet koskaan kysyisi!

© – Tekijänoikeus

® – rekisteröity tavaramerkki

™ – tavaramerkki

℠ – Palvelumerkki (tarkoittaa palvelua)

Marsha Kelly myi ensimmäisen liiketoimintansa yli miljoonalla dollarilla. Hän on jakanut vaikeasti voitettuja kokemuksia menestyvänä sarjayrittäjänä Best4Businesses-blogissaan, jossa hän myös säännöllisesti julkaisee yritysvihjeitä, ideoita ja ehdotuksia sekä tuotearvosteluja yrityslukijalle. Sarjayrittäjänä, joka on tehnyt ”aikaa” yritys-Amerikassa, Marsha on oppinut, mitkä tuotteet ja palvelut todella toimivat hyvin tänään liiketoiminnassa. Voit oppia hänen kokemuksistaan ​​rakentaaksesi yritystäsi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map