Verkkosivun värikartat, joita voit käyttää WordPress-sivustoosi

Olet juuri rekisteröitynyt WordPress, ja olet valmis rakentamaan ensimmäisen verkkosivustosi. Ongelmana on, että sinulla ei ole aavistustakaan, miltä haluat sen näyttävän. Et voi vain valita a teema ja pysy kiinni – on myös tärkeää valita täydellinen värimalli.


Kuulostaa pelottavalta? Älä huoli. Olen kerännyt upeita esimerkkejä verkkosivustojen värimaailmista, joista voit saada inspiraatiota. Keskustelemme myös siitä, mitä tehdä täydellisen paletin valitsemiseksi verkkosivustollesi.

Miksi värimaailmat ovat tärkeitä

Keskustelemme ennen luetteloon pääsyä, miksi on tärkeää valita verkkosivustollesi oikeat värit.

Ensinnäkin, selkeä värimaailma tekee brändistäsi ikimuistoisemman.

Suuret yritysnimet käyttävät yleensä logon värejä verkkosivustoissaan, mainoksissaan ja muissa tuotemerkkitoimissaan. Esimerkiksi FedEx käyttää purppuraa ja oranssia, kun taas PayPal valitsee useita sinisen sävyjä. Käyttämällä näitä värejä johdonmukaisesti, yleisö yhdistää tietyn värimaailman tuotemerkkiin.

Hyvä värimaailma voi houkutella myös kohdeyleisösi.

Scott Designin tutkimuksen mukaan sininen ja vihreä näyttävät olevan kaksi suosikkiväriä.

Joka väestöryhmä on omat värivalintansa. Heidän makuunsa voivat vaikuttaa heidän kasvattaminen, kulttuuri, yhteiskunta ja monet muut tekijät.

Esimerkiksi väri voi olla eri merkityksiä eri kulttuureissa. Musta tarkoittaa tyypillisesti eleganssia, mutta joissakin kulttuureissa se edustaa kärsimystä.

Yritykset ovat käyttäneet värien vaikutuksia omiin etuihinsa. Esimerkiksi lapset reagoivat yleensä positiivisemmin kirkkaisiin väreihin. Siten verkkosivusto kuten PBS Kids käyttää kirkkaita värimaailmia houkuttelemaan lapsia.

Viimeiseksi, värit voivat lisätä käyttäjän sitoutumista.

Viimeaikainen tutkimus paljastaa, että CTA-painikkeilla, joissa on kontrastivärit, on korkea muuntamisaste. Tämä tarkoittaa, että painikkeen on oltava väriltään, joka erottuu verkkosivuston värimaailmasta.

Joten kuten näette, on ratkaisevan tärkeää harkita verkkosivustosi jokaisen elementin värejä, vaikka se olisi vain painike.

Kuinka valita oikea värimaailma verkkosivustollesi

Helpoin tapa valita hyvä värimaailma on käyttää värigeneraattoreita. Tässä on joitain työkaluja, joita voit käyttää:

 • Colorspire– esikatsele verkkosivustomallin värejä.
 • Paletton– näet miltä värimaailmasi näyttää erilaisissa asetteluissa.
 • Coolors– Luo värimaailma valitsemiesi kuvien perusteella.

Jos kuitenkin haluat tehdä värimaailman tyhjästä, tässä voit tehdä:

 1. Valitse hallitseva väri. Tämä on väri, josta haluat erottua eniten. Brändisi väriä on suositeltavaa käyttää koko verkkosivustossasi.
 2. Valitse toissijaiset värit. Nämä värit täydentävät tai vahvistavat hallitsevaa väriäsi.
 3. Määritä mihin värit sijoitetaan. Jotkut ihmiset haluavat käyttää hallitsevaa väriä korostettuihin ominaisuuksiin, kuten painikkeisiin ja linkkeihin. Toiset saattavat käyttää sitä suuriin visuaalisiin elementteihin, kun taas toissijaiset värit ovat teksteihin. Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä paras sinulle.
 4. Valitse taustaväri. Ihmiset valitsevat yleensä neutraalin sävyn pitääkseen verkkosivun luettavana.

8 upeita verkkosivustojen värimalleja

Koska 34% verkkosivustoista käyttää WordPressiä, olen valinnut huolellisesti 8 värimaailmatyyppiä, joita voit käyttää inspiraationa WordPress-sivustolle:

1. Elävä

Vieraile Climate Optimist -sivustolla

Kirkkaat, kirkkaat värit voivat olla täydellinen valinta verkkosivustoille, jotka haluavat asettaa vilkkaan ja energisen sävyn.

Climate Optimist -verkkosivusto on esimerkki tällaisten värien hyvästä käytöstä. Ilmastomuutosta edistävänä organisaationa he haluavat innostaa positiivisuutta ja luottamusta saada ihmiset osallistumaan kampanjaansa. Tämä ilmenee niiden keltaisessa, vaaleanpunaisessa ja vihreässä värimaailmassa.

2. vaimennettu

Käy Mosolessa

Jos haluat verkkosivustosi näyttävän tyylikkäältä, harkitse mykistettyjen ääniä. Ne eivät ehkä ole niin houkuttelevia, mutta oikea väriyhdistelmä voi näyttää tyylikkäältä.

Tämän italialaisen viinitilan Mosole-sivuston tavoitteena on tällainen sävy. Ne tyydyttävät maanläheisiä värejä, kuten ruskea ja vihreä, ja luovat tyylikkään vaikutelman, joka edustaa edelleen heidän brändiään viinitilana.

3. Kevyt

Käy Bosumhusissa

Jos haluat verkkosivustosi näyttävän kutsuvalta, suosittelen vaaleampien sävyjen käyttöä. Kuten mukava koti, miellyttävä verkkosivusto saa kävijät haluamaan viettää enemmän aikaa sivullesi.

Kodinrakentajien verkkosivusto Bosumhus tarjoaa erinomaisen esimerkin tästä värimaailmasta. Vaikka tekstit ovat tummia, muut elementit ovat enimmäkseen vaaleanruskeita ja beigejä, joissa on vihjeitä maan vihreästä täältä. Sivusto on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka kuvasi voivat edustaa värivalikoimaasi.

4. Tumma

Käy Critical TechWorksissa

Toisin kuin vaaleat värit, tummat sävyt symboloivat yleensä salaperäisyyttä. Lisäksi sitä käytetään edustamaan nykyaikaisuutta ja futurismia.

Tässä esimerkissä Critical TechWorks käyttää tummia värejä täydentääkseen identiteettiään seuraavan sukupolven teknologiayrityksenä.

Verkkosivusto kuvaa myös kuinka voit käyttää tummia värejä samalla kun olet kiehtova. Vaikka suurin osa väreistä on syviä, verkkosivusto käyttää myös neonsinistä korosteisiin.

5. Pastelli

Vieraile Mont-Roucous

Pastellit ovat olleet suunnittelutrendi viime vuosina. Nämä värit ovat pehmeitä ja pestyjä, ja niiden tavoitteena on näyttää rauhoittavalta.

Se liittyy yleensä imeväisiin, koska nämä värit löytyvät usein lastentarhoilta. Monet verkkosivustot käyttävät näitä värejä kuitenkin vetoamaan myös nuoriin väestöryhmiin.

Mont-Roucousin verkkosivusto on erinomainen esimerkki pastellivärien käytöstä. Koska heidän tuotteet on tarkoitettu vauvoille, he käyttävät tuotemerkkinsä pehmeää vaaleanpunaista ja sinistä.

6. Yksivärinen

Käy Brightscoutissa

Jos et tiedä kuinka yhdistää värejä, kokeile valita yksi väri ja tee koko verkkosivustosi yksivärinen. Tämä tarkoittaa, että käytät koko sivulla vain samanvärisiä eri sävyjä.

Brightscout osoittaa, kuinka voit käyttää erilaisia ​​vihreän sävyjä samalla sivulla. Vaikka kaikki on pääosin vihreää, sekä vaaleiden että tummien sävyjen käyttäminen estää sivua näyttämästä tasaiselta.

7. Aksentti

Käy Fraktonissa

Aksenttivärit viittaavat väreihin, joita käytetään tärkeiden elementtien korostamiseen. Näitä värejä käytetään säästeliäästi, ja jotkut sivustot käyttävät brändivärinsä korostusvärinä.

Esimerkiksi Frakton käyttää pääosin mustavalkoista värivalikoimaa, jossa keltaisia ​​esiintyy täällä. Mustavalkoinen kaavio auttaa kiinnittämään kaiken huomion keltaisiin kohokohtiin, joten painotusvärejä käytetään painikkeisiin, korostettuihin teksteihin ja otsikoihin..

8. Kontrastivärit

Käy Turner Dairy Farms -tilalla

Jotkut sivustot haluavat käyttää kahta vastakkaista väriä silmiinpistävän visuaalisen vaikutelman luomiseksi. Nämä värit istuvat yleensä väripyörän vastakkaisissa päissä.

Turner Dairy käyttää punaista ja sinistä maitotuotteidensa rinnastamiseen muihin kuin maitotuotteisiinsa. He yllättävät tätä kontrastia koko verkkosivustollaan. Painikkeet ja otsikot ovat enimmäkseen punaisia, kun taas visuaaliset elementit ovat sinisiä. He lukevat myös valkoista taustaa.

Käärimistä

Oikean värimaailman valitseminen ei ole vain kauniiden värien yhdistämistä toisiinsa. Kyse on brändillesi, yleisöllesi ja käyttäjän sitoutumiselle sopivan valinnasta.

Jos haluat vaivatonta prosessia hyvän paletin löytämisessä, käytä värigeneraattoreita. Päätä ne, jotka olisivat hallitsevat, toissijaiset ja taustavärisi. Sinun on myös mietittävä, kuinka jokainen väri tulisi sijoittaa verkkosivustollesi.

Vaikka olen luetellut vain kahdeksan värimaailmaa, WordPress-verkkosivustollasi voi kokeilla loputtomia väriyhdistelmiä. Älä siis pelkää kokeilla ja onnea.

Simon Dwight Keller on digitaalisen markkinoinnin yrittäjä, joka haluaa ohjata tonnia liikennettä verkkosivustollesi luovalla ja kiehtovalla sisällöllä. Kolmen vuoden kovan työn jälkeen freelancerina, hän päätti siirtyä palveluilleen seuraavalle tasolle. Hän perusti digitaalisen markkinoinnin yrityksen PRable. Lopulta Simon koki, että saadakseen enemmän, hänen piti perustaa oma yritys – SDK Marketing. Pienellä, vaikkakin ammattitaitoisella joukkueellaan hän on valmis vastaamaan uusiin haasteisiin, lisäämään liikennettäsi ja lisäämään tuloja. Polttavan intohimonsa SEO lisäksi hän on kiinnostunut jääkiekosta ja matkoista. Yhdistä Simoniin LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map