Olennainen verkkoturvaopas pienyrityksille

Tietoturvaonnettomuuksilla voi olla tuhoisa vaikutus liiketoimintaan, ja keskimääräinen menetys vuonna 2019 maksaa yli 200 000 dollaria tapausta kohden. Kustannukset voivat kuitenkin ulottua huomattavasti rahoituksen ulkopuolelle, ja pienyritykset eivät välttämättä kestä kestä mainetaan.


Huolimatta siitä, että verkkoturvallisuus on laaja-alainen, on monia alueita, joilla pienyritykset voivat toimia nopeasti. Nämä ennakoivat vaiheet voivat jopa merkittävästi estää tai vähentää yleisimpien tapahtumien vaikutusta.

Kun maailma muuttuu digitaaliseksi, on entistäkin kiireellisempää, että pienyritysten omistajat huolehtivat tietoverkkosuojauksistaan. Vaikka et ehkä halua viettää aikaa ymmärtääksesi verkkoturvallisuuden monimutkaisuuksia, yrityksesi tulevaisuus voi hyvin riippua siitä, miten teet niin.

Tämä opas on tarkoitettu pienyritysten omistajille, joilla on kaikenlaista digitaalista omaisuutta (tämä voi olla mikä tahansa liitetty, jopa yksinkertainen yrityssähköposti). Sijoita vähän aikaa, jotta yrityksesi voi jatkaa kasvua, innovointia ja luoda lisäarvoa asiakkaillesi

Nopea navigointi:

 • 4 päätyyppiä verkkoturvallisuusuhat
 • Vinkkejä yrityksen turvaamiseen
 • Tietoturva pähkinänkuoressa
 • Miksi hakkerit kohdistuvat pieniin yrityksiin

Käytettävät tietoturvatyökalut:

 • NetDefender
 • ZoneAlarm
 • Comodon henkilökohtainen palomuuri
 • ExpressVPN
 • Acronisin oikea kuva
 • EaseUS ToDo -varmuuskopio-koti
 • IObit Updater

Kyberturvallisuusuhkien tyypit

Koska hakkerit voivat suorittaa niin monenlaisia ​​hyökkäyksiä, yritysten omistajien tulisi ainakin ottaa huomioon eräät tärkeät tangentit. Riippumatta päätavoitteestaan, mikä tahansa näistä menetelmistä voi vahingoittaa yritystäsi tavoilla, joiden selvittäminen saattaa viedä ikäisiä, jos ollenkaan.

Pitkälle edenneet uhat (APT)

Nämä pitkäaikaiset kohdennetut hyökkäykset on tarkoitettu pääasiassa varastamaan, vakoomaan tai häiritsemään. Tunkeutuminen verkkoihin voidaan suorittaa salaa ja eri vaiheissa. Kun pääsy on saatu, hyökkääjät eivät välttämättä edes tee mitään pitkään aikaan – odottavat strategisten hetkien iskemistä.

Hajautettu palvelunesto (DDoS)

DDoS-hyökkäysten tarkoituksena on häiritä verkon tai verkkosivuston toimintaa upottamalla se pyyntöihin ja tietoihin. Kun palvelin ei enää pysty selviytymään tulvasta, palvelut alkavat epäonnistua ja lopulta loppuu.

phishing

Tietokalastelu on hyvin yleinen tietoverkkoturvallisuusuhka. Se on vilpillisten sähköpostien lähettäminen, jotka muistuttavat laillisia, jotta houkutella vastaanottajat lähettämään arkaluontoisia tietoja takaisin. Tietokalasteluhyökkäyksillä pyritään yleensä kaappaamaan käyttäjän käyttäjätiedot, kuten käyttäjänimet ja salasanat tai jopa taloudelliset tiedot.

ransomware

Viime vuosien aikana Ransomware on saanut suosiotaan ja kohdistuu monenlaisiin uhreihin. Tietämättömät uhrit saattavat löytää koko kiintolevynsä salatulla merkinnällä, jossa heitä pyydetään maksamaan “lunnaat” salauksen purkuavaimesta. Käyttäjät, jotka eivät maksa, menettävät kaikki tietonsa.

Yrityksesi tietoverkkoturva

Perusturvaohjelmistojen asentaminen on välttämätöntä pienille yrityksille, jotka pyrkivät varmistamaan, että heidän verkkoillaan on mahdollisuus suojautua yleisiltä hyökkäyksiltä. Pelkkä ohjelmisto ei kuitenkaan välttämättä riitä.

Tarkastellaan tapoja, joilla data voi kulkea monille yrityksille.

 • Luottamukselliset viestit voidaan lähettää sähköpostitse
 • Toimistossa olevat ja toimistossa olevat laitteet voivat siirtää tietoja langattomasti
 • Yksittäiset laitteet voidaan kytkeä suoraan Internetiin
 • Etätyöntekijät voivat kirjautua sisään yrityksen palvelimille
 • Kollegat voivat käyttää viestintäsovelluksia kommunikointiin
 • ja enemmän.

Kuten huomaat, on niin paljon potentiaalisia tulopisteitä, joihin hakkeri voi päästä käsiksi mihin tahansa osaan yrityksen toimintaa. Valitettavasti pienyritykset voivat rakentaa vankkoja verkkoja vahvojen palomuurien taakse voi olla hieman kallista.

Tämän ongelman kiertämiseksi on mahdollista toteuttaa ainakin alkeellinen laitetason suojaus puolustuksesi parantamiseksi.

1. Ota palomuurit käyttöön

Monet yritykset käyttävät tietokoneita Microsoft Windows -käyttöjärjestelmässä, joka toimitetaan sisäänrakennetun palomuuriohjelman avulla. Nämä ohjelmistopohjaiset versiot ovat vähemmän tehokkaita kuin laitteistopalomuurit, mutta tarjoavat ainakin jonkin verran perussuojausta.

Ohjelmistopohjaiset palomuurit pystyvät seuraamaan laitteiden ja laitteiden välistä tietoliikennettä toimiessaan laitteen suojana. Jos sinulla on Windows, varmista, että sinulla on Pidä Windowsin palomuuri päällä.

Voit myös harkita;

NetDefender

netdefender - ilmainen palomuurisovellus

NetDefender – Tämä ilmainen palomuurisovellus ei vain tarkkaile tietojasi, vaan antaa sinun myös asettaa säännöt siitä, mitä voi tai ei voi liikkua verkossa. Voit esimerkiksi rajoittaa työntekijöiden tekemiä selauksia.

ZoneAlarm

vyöhykehälytys - monitoimityökalu verkkosivustosi suojaamiseksi

ZoneAlarm – Integroimalla sekä palomuurin että virustorjuntaohjelman, ZoneAlarm on hyvä monitoimiohjelma yrityskäyttäjille. Se suojaa melkein kaikilta uhilta 39,95 dollaria / vuosi.

Comodo

Comodo henkilökohtainen palomuuri - palomuuri ja virustorjuntatyökalu

Comodon henkilökohtainen palomuuri – Saatavana sekä ilmaisena että kaupallisena versiona, Comodo on myös hyvä maine turvallisuusalalla. Se tarjoaa kattavan suojan useille uhkatyypeille vain 17,99 dollaria / vuosi.

2. Käytä virtuaalista yksityistä verkkoa

Virtuaaliset yksityiset verkot (VPN) ovat erittäin käteviä työkaluja, joiden avulla voit suojata kaiken laitteistasi siirrettävän tiedon. He käyttävät suojattuja viestintäprotokollia ja korkeaa salausta varmistaakseen, että kaikki lähettämäsi tai vastaanottamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

ExpressVPN

expressvpn - vpn-työkalu tietojen suojaamiseksi lähettämisen aikana

Monet VPN: t sisältävät nykyään myös muita ominaisuuksia, jotka vahvistavat niiden ominaisuuksia. Esimerkiksi ExpressVPN, yksi VPN-liiketoiminnan tunnetuimmista nimistä, sisältää a Verkon lukituskytkin, yksityiset salatut DNS-palvelimet, mainosten estäjät ja muut.

VPN: n käyttö ei vain turvaa laitteita toimistossa, vaan myös liikkeissä. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kuin työntekijät ja sinä käytät VPN: ää, voit työskennellä turvallisesti mistä tahansa paikasta ympäri maailmaa.

3. Pidä varmuuskopiot

Kaikkien yritysten tulisi tehdä säännöllisiä varmuuskopioita tärkeistä tiedoista. Kriittiset tiedot, kuten asiakastiedot, laskut, taloudelliset tiedot ja muut, ovat kaikki elintärkeitä yrityksellesi. Jos nämä tiedot katoavat, se olisi katastrofi.

Säännöllisten varmuuskopioiden luominen voi varmistaa, että kaikki tärkeät tiedot voidaan palauttaa milloin tahansa. Vielä parempi, varmuuskopiot voidaan helposti automatisoida, jotta työvoimaa ei hukkaan tekemällä rutiininomaisia ​​asioita.

Nykyään on monia helppokäyttöisiä ja edullisia tietojen varmuuskopiointisovelluksia tai -palveluita, jotka soveltuvat pienille yrityksille. Jotkut saatat kokeilla sisällyttää;

Acronis

Acronis - varmuuskopioratkaisu kuluttajille ja yrityksille

Acronisin oikea kuva – Suosittu varmuuskopioratkaisujen toimittaja Acronis tarjoaa palkittuja varmuuskopio-ohjelmistoja ja tietosuojaratkaisuja kaiken kokoisille kuluttajille ja yrityksille. Se on nopein ohjelmisto, jota olemme toistaiseksi testanneet täydellisten levyjen varmuuskopiointiin. Hinnat alkavat niinkin alhaisesta kuin 69 dollaria / vuosi.

EASEUS

easus - ikkunan varmuuskopio-ohjelmisto tietosi suojaamiseksi

EaseUS ToDo -varmuuskopio-koti – Tarjoamalla parannetun käyttöliittymän ja pitkän ominaisuusluettelon, EasyUS tukee Dropboxia ja muita pilvipohjaisia ​​tallennusratkaisuja, jotka helpottavat integrointia liiketoimintaan. Hinnat alkavat 29,99 dollarista / vuosi.

Jos et halua käyttää erillistä varmuuskopio-ohjelmistoa, käytä ainakin Cloud-tallennustilaa ja tee manuaalisia varmuuskopioita. Pilvitallennuksen käyttö tarkoittaa, että tietosi ovat erillään maantieteellisestä sijainnistasi, vähentäen fyysisten vaurioiden riskiä.

4. Pidä ohjelmisto päivitettynä

Yksi yleisimmistä tavoista, joilla hakkerit pääsevät järjestelmiin, on ohjelmistoheikkouksien kautta. Kaikilla ohjelmistoilla on heikkouksia, ja kehittäjät julkaisevat usein korjauksia ja päivityksiä, kun ne sulkevat nämä porsaanreiät..

Ellei varmisteta, että kaikki käyttämäsi ohjelmistot päivitetään, vain nostetaan riskiprofiilia. Niin monien laitteiden pitäminen ajan tasalla voi olla vaivalloista, varsinkin jos sinulla ei ole IT-osastoa, johon vastata.

Onneksi monet sovellukset voidaan asettaa automaattiseen päivitykseen, joten muista tarkistaa käyttämäsi ohjelmiston myyjät. On myös muita tapoja pitää ohjelmisto päivitettyinä, esimerkiksi käyttämällä apuohjelmia, kuten IObit Updater.

IObit

iobit - ohjelmistopäivitystyökalu ohjelmien pitämiseksi ajan tasalla.

IObit Updater – IObit updater on hieno, kevyt sovellus, joka keskittyy auttamaan sinua pitämään päivittämäsi loput. Se tarkkailee ohjelmia ja joko muistuttaa, kun päivityksiä on saatavana, tai voi päivittää niitä automaattisesti itsenäisesti.

Varmista, että ohjelmistot ovat aina ajan tasalla kaikissa IT-laitteissasi. Säännölliset päivitykset ovat kriittisiä turvallisuuden parantamiseksi. Kaikki käyttöjärjestelmät, ohjelmat ja ohjelmistot tulisi asettaa automaattisille päivityksille mahdollisuuksien mukaan.

5. Käytä aina Internet Security -sovelluksia

Virustentorjuntaohjelmistoja tulisi käyttää kaikissa laitteissa PC: stä kannettaviin tietokoneisiin ja matkapuhelimiin. Maineikkaimmat Internet Security -yritykset, kuten Symantec tai McAfee on erityisiä suunnitelmia pienyritysten omistajille, joiden avulla he voivat suojata kaikkia laitteita yhdellä lisenssillä.

Voit myös valita erityyppisistä Internet Security -sovelluksista. Jotkut perusversiot saattavat tarjota vain viruksentorjuntaominaisuuksia, kun taas kattavampien versioiden täydet ominaisuudet täyttyvät.

Tietoturva pähkinänkuoressa

Tietoturva on järjestelmien, verkkojen, ohjelmien ja jopa digitaalisten hyökkäysten tietojen puolustaminen. Kyberuhat ovat sitä vastoin ne elementit, joita kyberturvallisuus vartijat torjuvat. Nämä uhat on suunniteltu aiheuttamaan jonkinlainen haitta yrityksille tai henkilöille, joille ne kohdistuvat.

Yleisimpiin verkkouhkien tyyppeihin kuuluvat virukset, haittaohjelmat, ransomware, tietojenkalasteluhyökkäykset ja muut. Monien verkkouhkien torjunnan monimutkaisuus vaihtelee suuresti riippuen siitä, kuinka pysyvät hyökkääjät ovat.

Tietoturvapuolella käytämme työkaluja, kuten virustorjuntaohjelmia, palomuureja, haittaohjelmien havaitsijoita, komentosarjojen estäjiä ja muita, jotka on suunniteltu puolustamaan yllä olevia uhkia.

Miksi hakkerit kohdistuvat pienyrityksiin

Yrityksiin kohdistettuihin tietoverkkohyökkäyksiin liittyvät tietojen menetyskustannukset kertyivät keskimäärin 5,9 miljoonaa dollaria vuonna 2018.Yrityksiin kohdistettuihin tietoverkkohyökkäyksiin liittyvät tietojen menetyskustannukset kertyivät keskimäärin 5,9 miljoonaa dollaria vuonna 2018 (lähde).

Hakkerit eivät aina kohdistu pieniin yrityksiin, mutta prosenttiosuuden on osoitettu olevan suhteellisen korkea. Ymmärtääksesi miksi pienyritykset ovat mukana, sinulla on oltava yleinen käsitys verkkoturvallisuuteen liittyvistä tapahtumista.

Yritysten omistajina suurin osa meistä on ensisijaisesti huolissaan taloudestamme. Hakkereilla voi kuitenkin olla paljon enemmän aikomuksia kuin pelkkä yrittää varastaa rahaa. Esimerkiksi, he voivat yrittää sammuttaa digitaalitoiminnot väliaikaisesti, vahingoittaa yrityksesi mainetta tai yksinkertaisesti pitää hauskaa. Vaikka se voi kuulostaa loukkaavalta, asia on, että siihen on useita mahdollisia syitä.

Seuraavaksi tulemme keskimääräisen pienyrityksen omistajaan, joka kuten minä haluaa keskittyä erinomaisen tuotteen tai palvelun tarjoamiseen asiakkaalle. Tämä keskittyminen toimii usein pullonaisena meille, ja johtaa meidät unohtamaan muut tärkeät alueet, kuten tietoverkkoturva.

Meillä ei myöskään ole usein resursseja, joita suuret yritykset tekevät, joten kysymys on mittakaavaetuista. Mitä alhaisemmat puolustukset yrityksellä on, sitä vähemmän vaivaa hakkeri on kohdistettava hyökkäykseen menestyäkseen.

Asioiden yhdistämiseksi tehokkaiden tietoturvatoimenpiteiden toteuttaminen on nykyään erityisen haastavaa. Kaupunkialueilla on enemmän laitteita kuin ihmisillä, ja hyökkääjät käyttävät yhä luovampia hyökkäysmenetelmiä.

Lopulliset ajatukset

Kuten selvästi huomaat, Internet voi tänään olla erittäin vaarallinen paikka, etenkin jos yrityksesi luottaa siihen. Koska niin monet meistä ovat yhteydessä digitaalisesti, uhka siirtyy jopa henkilökohtaiseen elämäämme.

Yrityksen omistajana sinun on pystyttävä turvaamaan omien laitteidesi lisäksi kaikki työntekijöidesi käyttämät laitteet. Koska kaikki on yhteydessä toisiinsa, olet vain niin vahva kuin heikoin lenkkisi.

Lopuksi toivon, että olen antanut sinulle ideoita siitä, kuinka voit toteuttaa joitain alkeellisia turvatoimenpiteitä rikkomatta pankkia. Ota turvallisuutesi niin vakavasti kuin pystyt – yrityksesi riippuu siitä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map