Miksi WordPress-verkkosivustosi on hidas? Yksinkertaiset tavat nopeuttaa WP-sivustosi

WordPress on ylivoimaisesti suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), ja sillä on yli 34% kaikista nykymaailman verkkosivustoista. Sitä arvostetaan monipuolisuuden takia, kun verkkosivustojen omistajat voivat rakentaa nopeasti vaikuttavan laadun ja toiminnallisuuden tarjoavia verkkosivustoja.


WordPress on kuitenkin ymmärrettävä, jotta se toimii parhaimmillaan. Jos olet käyttänyt WordPress-sivustoa ja uskot, että suorituskyky on aliarvioitu, saatat pystyä parantamaan suorituskykyä tekemällä muutamia pieniä parannuksia.

nopeus on tärkeäVerkkosivustosi nopeus vaikuttaa konversioprosenttiin suuresti. Tutkimukset ovat jatkuvasti osoittaneet, että nopea sivunopeus johtaa parempaan muunnokseen. Tulokset vähenevät 20%: lla jokaisesta mobiilisivun latausajan viiveestä. Ja mukaan Ajattele Googlen kanssa, vertailukohteet nopeaan sivuston lastaamiseen ovat 0-1 sekuntia.

1. Ei välimuisti oikein

Välimuisti yleensä on, kun sovellukset tallentavat tietoja muistiin nopeampaa käsittelyä tai käyttöä varten. Samoin ottamalla välimuisti käyttöön voit ladata verkkosivustosi osia nopeammin pääsyä varten. Välimuistin tallentamistapoja on erilaisia, joista voit hyötyä, mutta ne yleensä jakautuvat kahteen luokkaan; asiakaspuolen välimuisti tai palvelinpuolen välimuisti.

Asiakaspuolen välimuisti (yleensä selaimen välimuisti) auttaa määrittämään, mitkä sivustosi elementit tallennetaan vierailijan selaimeen. Sen avulla voit myös määrittää näiden elementtien tallennusajan, joten jos sivustosi päivitetään, selain voi päivittää välimuistin päivitetyillä elementeillä. Selaimen välimuisti toimii staattisten elementtien, kuten CSS, JS ja kuvien, kanssa.

Palvelinpuolen välimuisti on mikä tahansa välimuistin menetelmä, joka toteutetaan Web-palvelimella. Näitä voivat olla OPcode-välimuisti, Sivun välimuisti, tietokannan välimuisti ja muut. Jokainen näistä menetelmistä käsittelee WordPressin erilaisia ​​elementtejä ja hyödyntämällä niitä voi parantaa sivustomme suorituskykyä.

Esimerkiksi WordPress on erittäin tietokantakeskeinen. Valitettavasti kaikki tietokannan kanssa toimivat prosessit vaativat yleensä paljon resursseja (prosessointiteho ja muisti) ajamiseen. Tietokannan välimuistilla tallennat periaatteessa aiempien kyselyiden tulokset muistiin, jotta tiettyjen tulosten toimittamiseen kuluu vähemmän aikaa..

Ratkaisu 1: Asenna hyvät välimuistin laajennukset

Välimuisti on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla voit parantaa huomattavasti WordPress-verkkosivustosi suorituskykyä. Onneksi, kuten kaikissa WordPressiin liittyvissä asioissa, on olemassa laajennuksia, joiden avulla voit auttaa tässä. Hyviä esimerkkejä WordPress-välimuistin laajennuksista ovat WP Rocket ja Swift Performance.

Ratkaisu 2: Ota OPCache käyttöön Web-palvelimellasi

Välimuistiin tallentamalla PHP-komentosarjojen koodatut toimintakoodit, OPcache antaa sivustoille mahdollisuuden palvella sivun sisältöä huomattavasti nopeammin. Hyvä uutinen on, että useimmat jaetut isännöintipalveluntarjoajat antavat käyttäjilleen mahdollisuuden asentaa OPcache-laajennus ohjauspaneelistaan. Joten – käyttääksesi tätä vaihtoehtoa verkkosivustosi lataamiseen nopeammin, kirjaudu vain sisään isännöintipalvelun ohjauspaneeliin ja ota tämä toiminto käyttöön.

Esimerkki: Ota OPCache käyttöön A2-hosting-palvelussa kirjautumalla cPaneliin > Ohjelmisto > Valitse PHP-versio > Asenna PHP-laajennukset.

2. Kiintolevylle tallennetut tietokannat

Lähes ilman epäonnistumista useimmat web-palveluntarjoajat mainostavat tänään tarjoavansa SSD (Solid State Drive) -ratkaisuja. SSD-levyt ovat perinteisen kiintolevyn korkean teknologian versioita ja ovat paljon nopeampia. SSD: n hintojen laskusta huolimatta ne ovat kuitenkin edelleen kalliimpia kuin mekaaniset kiintolevyt.

Tämän vuoksi jotkut isännöintipalveluntarjoajat voivat yrittää päästä eroon hybridi-asennuksesta. Ne ajavat sovelluksia pois SSD-levyiltä, ​​mutta käyttävät tallennukseen perinteisiä kiintolevyjä. Tämä on huono uutinen WordPress-käyttäjille, koska todennäköisesti tietokanta sijaitsee hitaammissa, mekaanisissa asemissa SSD: n sijaan. Varmista, että otat huomioon, tarjoaako palveluntarjoajasi täydellisen SSD-ratkaisun vai ei.

Ratkaisu: Pidä kiinni isäntäyrityksistä, jotka tarjoavat täyden SSD-isännöinnin

sivuston ssd-hostingEsimerkki: Kaikki SiteGround-sivustossa isännöidyt sivustot toimivat SSD-levyillä – mikä on ihanteellinen WordPress-sivustoille.

Huolimatta siitä, että Hostinger on yksi markkinoiden halvimmista WP-hosting-palveluista, se käyttää koko SSD-tallennustilaa – mikä tekee niistä ihanteellisia WordPress-sivustojen isännöintiin. Muita tunnettuja tuotemerkkejä, jotka toimivat täydellä SSD: llä, ovat: A2 Hosting, BlueHost ja SiteGround.

3. Vanhentunut PHP

WordPress on PHP-pohjainen, ja palvelimen käyttämä PHP-versio voi myös vaikuttaa sivustosi suorituskykyyn. PHP 7 on testattu suorittaa PHP 5.6 -suorituskyky lähes kaksinkertaisella nopeudella – se on suorituskyvyn nousu 100%!

AeroSpike-joukkue juoksi joitain testejä PHP 5: n vertaamiseksi PHP 7: ään.

Heidän testi käynnisti neljä prosessia, joista kukin suoritti 100 000 tapahtumaa. Kaikki ajonsuoritukset suoritettiin yhden solmun klusterilla, joka käyttää Aerospike Server Community Edition -versiota 3.9.1 CentOS 7: llä 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2.20GHz -prosessorilla (hyperthreading päällä) ja 32 Gt muistia.

Kaksi käytettyä PHP-versiota olivat php-7.0.10 ja php-5.5.38.

Alla on tulosyhteenveto.

Kokonaissuoritusaika

PHP 7: n kokonaissuoritusaika on ~ 10 – 12% pienempi kuin PHP 5 (alempi on parempi).

Operaatiot sekunnissa

PHP 7 kirjoittaa / lukee ~ 9 – 15% enemmän verrattuna PHP 5: ään (korkeampi on parempi).

Ratkaisu: Päivitä verkkosivustosi PHP-versio

Jos käytät vanhempaa PHP-versiota, todennäköisesti näet aika nopeita parannuksia yksinkertaisesti valitsemalla uudemman PHP-version. Useimmat web-palveluntarjoajat tarjoavat useita PHP-versioita, jotka voit valita Web-isännöinnin ohjauspaneelista.

Esimerkki – Voit valita PHP-version Hostingeristä isäntäohjauspaneelin kautta.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 on a ”Uusi” Internet-protokolla joka otettiin käyttöön vuonna 2015. Toisin kuin edellisessä versiossa HTTP 1.1, se sallii useiden datapyyntöjen tekemisen samanaikaisesti. Tämä auttaa vähentämään verkkosivustosi varausten latausaikaa.

HTTP / 1.1 vs. HTTP / 2 – HTTP / 2 voi lähettää useita tietopyyntöjä yhdestä yhteydestä. Tämä vähentää ylimääräistä edestakaisen matkan aikaa (RTT), mikä nopeuttaa verkkosivustosi lataamista (oppia lisää).

Ratkaisu: Ota HTTP / 2 käyttöön

Tästä huolimatta jotkut verkkoisäntäpalvelut eivät kuitenkaan edelleenkään tarjoa HTTP / 2: ta tai tarjoavat sitä vain kalliimmissa suunnitelmissa. On olemassa kaksi tapaa, jolla voit hyödyntää HTTP / 2: ta; etsi isäntä, joka tarjoaa sitä, tai käytä Cloudflare CDN: tä.

On web-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat vaihtelevia HTTP-tasoja. Esimerkiksi Siteground ja GreenGeeks ovat asettaneet HTTP / 2: n saataville kaikissa suunnitelmissaan, mutta A2 Hosting tarjoaa vain HTTP / 2: ta Turbo-web-hosting-suunnitelmissaan tai uudempiin.

5. Kiireinen palvelin

Verkkosivustot ovat automatisoituja, ja niiden toimintaan voi vaikuttaa niiden käytettävissä olevien resurssien määrä. Jokaisella sivustolla on oltava prosessointiteho ja muisti Web-liikenteen käsittelemiseksi – mitä suurempi äänenvoimakkuus, sitä enemmän resursseja tarvitaan.

Jos verkkosivustossasi on äkillinen kävijöiden virta, isännöintisuunnitelmassasi ei ehkä ole resursseja käsitellä niitä kaikkia kerralla. Tämä johtaa siihen, että sivusto joko hidastuu tai on poissa käytöstä joillekin pyynnöille.

Seuraa isännöintisi tehokkuutta

Esimerkki: WebSitePulse tarjoaa erilaisia ​​seurantatyökaluja, jotka seuraavat jatkuvasti palvelimia ja verkkosivustoja.

Tilanne esiintyy todennäköisemmin jaetussa isännöintisuunnitelmassa, koska kaikki kyseisen palvelimen tilit jakavat kiinteän määrän resursseja. Kokeile ja käytä sivuston seurantatyökalua, kuten sivustosi, varmistaaksesi sivustosi sujuvuuden Uptime -robotti, Verkkosivun pulssi, ja Freshping.

Näiden työkalujen avulla voit arvioida tietyn ajanjakson, kuinka hyvin isäntäsi toimii. Jos sivustosi hidastuu tai palvelin on aina alhaalla, saattaa olla aika harkita siirtymistä parempaan suunnitelmaan tai toiseen web-isäntään.

Ratkaisu: Päivitä tarvittaessa VPS- tai korkeammalle tasolle

Esimerkki: Seurantamme perusteella osoitteessa HostScore, SiteGround VPS -palvelimen vasteaika (testisivusto isännöidään Euroopassa) on noin 15% nopeampi kuin SiteGround-jaettu isäntä.

VPS-hosting-suunnitelmat ovat kalliimpia kuin jaetut hosting-suunnitelmat, mutta ne voivat käsitellä suurta liikennettä helpommin. Tämä johtuu siitä, että VPS-suunnitelmat ovat yleensä skaalautuvia, mikä tarkoittaa, että voit lisätä resurssien määrää dynaamisesti, jos arvelet, että sivustosi tarvitsee enemmän.

Opi, milloin on oikea aika siirtyä VPS-isännöintiin.

6. Suuret mediatiedostot

Vaikka suuret, terävät kuvat tai jännittävät videot voivat olla silmiinpistäviä, muista, että nämä multimediatiedostot ovat usein suurikokoisia. Nyrkkisääntönä, sitä suurempi tiedosto on, sitä kauemmin se kestää lataamisen. Tämä ei tarkoita, että joudut luopumaan niistä kokonaan, mutta muista ainakin optimoida tiedostosi.

Ratkaisu: Pakkaa kuvat

Kuvia voidaan pienentää jonkin verran, ja oikean muodon käyttö voi myös auttaa pienentämään kokoa. Esimerkiksi BMP-tiedosto on yleensä suurempi kuin GIF- tai JPG-tiedosto. Kuvien optimoimiseksi voit tehdä sen manuaalisesti tai käyttämällä apuohjelmaa. Joitakin WordPress-laajennuksia, jotka voivat tehdä tempun, ovat EWWW ja Short Pixel.

Jos päätät olla käyttämättä laajennusta, on myös online-työkaluja, joiden avulla voit optimoida kuvia manuaalisesti. Jotkut näistä ovat Optimizilla ja EzGIF.

7. Huonosti optimoitu / vioittunut tietokanta

Aiemmin mainitsin siitä, kuinka WordPress on hyvin tietokantakeskeinen ja kuinka SSD-tallennus voi auttaa nopeuttamaan kyselyitä. Tietokannan kunnolla on kuitenkin myös merkitystä sivustosi suorituskyvyssä.

Ratkaisu: Optimoi tietokanta säännöllisesti

Jokaisen tietokantaan sisältyvän elementin hallitseminen voi olla erittäin vaikeaa, joten joudut suorittamaan ajoittain taloudenhoitoa. Tämä auttaa pitämään tietokannan järjestäytyneenä ja kykenevänä toimimaan täydellä nopeudella.

Täällä on myös laajennuksia, joita voit käyttää tähän. Hyviä esimerkkejä ovat WP DBManager ja WP-lakaisu.

8. Hidas DNS-palveluntarjoaja

Monien mielestä aika ensimmäiseen tavuun (TTFB) on nopeudenmittareiden suurin kokonaisuus, mutta harvat eivät tosiasiallisesti hajota TTFB: tä ja yrittävät käsitellä sen yksittäisiä elementtejä. Yksi TTFB: tä edistävistä elementeistä on DNS-resoluutio.

Tämä prosessi, johon sisältyy verkkotunnusten kääntäminen IP-osoitteiksi, vie aikaa. Eri DNS-palveluntarjoajat toimivat eri tavalla ja hyvän DNS-palveluntarjoajan käyttäminen voi myös nopeuttaa sivustosi latausnopeutta.

Ratkaisu: Vaihda parempaan DNS-palveluntarjoajaan

Tarkista DNS-nopeutesi suorittamalla testi sivustollasi käyttämällä Pingdom-työkalut ja napsauta sitten verkkotunnuksesi ensimmäistä esiintymää tuloskaaviossa. Tämä laajentaa ruudun, joka näyttää TTFB: n komponentit. Etsi ruudusta rivi, joka sanoo “DNS”.

DNS-nopeudet vaihtelevat palveluntarjoajan mukaan.DNS-nopeudet vaihtelevat palveluntarjoajan mukaan.

Vertaa sitä eri palveluntarjoajien aggregoituihin DNS-nopeuksiin kaavio osoitteessa DNS Perf ja harkitse, onko DNS-nopeutesi siinä, missä sen pitäisi olla. Jos ei, toisen DNS-palveluntarjoajan valitseminen voi olla hyödyllinen sivustosi latausnopeudelle.

CloudFlare on yksi nopeimmista DNS-palveluntarjoajista ja voit saada tilin heidän kanssaan ilmaiseksi.

9. Liian monia laajennuksia

Yksi asioista, joita ihmiset rakastavat WordPressistä, on se, kuinka helppoa on parantaa toimivuutta yksinkertaisesti pluginin avulla. Koska se on avoimen lähdekoodin, WordPressillä on valtava kehittäjäyhteisö mikä on hieno valinta, mutta johtaa plugineihin, jotka eroavat suuresti laadusta.

Laajennukset ovat myös WordPress-peruskoodin laajennuksia, mikä tarkoittaa, että mitä enemmän käytät, sitä suurempi WordPress-ilmentymäsi on. Tämä puolestaan ​​lisää sivustosi yleiskustannuksia ja saattaa vaikuttaa suorituskykyyn vaihtelevassa määrin.

Ratkaisu: Vähennä plugin-käyttötapoja

Varmista mahdollisuuksien mukaan, että suoritat vain todella tarvitsemiasi laajennuksia ja yritä leikata tarpeettomia lempeä. Muista myös poistaa kaikki laajennukset, joita ei käytetä! Nykyään on olemassa monia laajennuksia, jotka yrittävät suorittaa monia erilaisia ​​asioita, joten yritä mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että laajennukset eivät kopioi toiminnallisuutta..

10. Hakkeroitu sivusto

Aikaisemmin hakkerit valloittivat sivuston ja aiheuttivat sekasortoa vain potkuille. Nykypäivän verkkorikos on edistyneempi ja pyrkii välttämään, että havaitset heidän läsnäolonsa. Heidän tavoitteena on hyödyntää tililläsi olevia resursseja rikastuttaakseen itseään – esimerkiksi käyttämällä sitä kryptovaluutan minun.

Tämä vie resursseja sivustostasi ja voi vaikuttaa suuresti suorituskykyyn. Koska he lentävät tutkan alla, sinun on tarkistettava sivustosi säännöllisesti säännöllisesti varmistaaksesi, ettei sitä ole kaapattu hiljaa.

Sijoita suojattuun työkaluun hyvämaineisten tietoturvaratkaisujen tarjoajalta, kuten Sucuri, ja varmista, että asennat vain laajennuksia luotettavista lähteistä. Voit tarkistaa, ovatko laajennuksesi oikeutettuja, esimerkiksi työkalulla Plugin Security Checker etsiä ongelmia.

Yritä välttää komplikaatioita tarkista laajennuksen maine ennen edes asennusta.

Päätelmä: Keskity yksityiskohtiin

Kuten jo näet, tehokkaan WordPress-sivuston käyttäminen voi olla käytännössä kokopäiväistä työtä. Jos kuitenkin listaat parhaita käytäntöjä ja noudatat niitä säännöllisesti, pystyt vähentämään heikosti toimivan WordPress-sivuston mahdollisuuksia, kuten se oli toista luonnetta. Muista keskittyä suorituskykyyn kaikessa tekemässäsi ja harkita huolellisesti mitä haluat lisätä sivustoosi. Monet uudet WordPress-sivuston omistajat pyrkivät menemään yli laidan ja heittämään kaiken paitsi keittiön pesualtaan.

Vältä tätä kiusausta ja rakenna toimintoja hitaasti sivustosi ja yrityksesi kasvaessa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map