Mikä on käyttäjän luoma sisältö (ja miksi se on tärkeätä markkinoinnillesi)

Kuvittele suhde, joka antaa sinulle sekä jännitystä että vakautta. Etkö halua sitä?


No, jos olet digitaalinen markkinoija, käyttäjän luoma sisältö (UGC) on täydellinen kaveri. Käyttäjän luoma sisältö tarjoaa pitkäaikaisen suhteen, joka ei lopu tyyliä koskaan.

Mikä on käyttäjän luoma sisältö?

UGC, lyhenne käyttäjän luomasta sisällöstä, on mitä tahansa mediasisältöä, jonka käyttäjät ovat luoneet mainitsemalla tai viittaamalla tuotemerkkiisi ja julkaistu julkisella alueella jakamalla verkkosivustoilla, sosiaalisen median alustoilla, blogisivustoilla, arvostelu- tai arviointisivustoilla jne..

Se on yksinkertaisesti mikä tahansa sisältö, jonka ovat luoneet ihmiset, jotka eivät ole tuotemerkkisi virkamiehiä. Jakavat tuotemerkkikokemuksensa perheen, ystävien ja seuraajien kanssa. Sisältö voi olla mitä tahansa, kirjoitetusta aineistosta, blogimerkinnöistä, keskustelupalstoista, arvosteluista tai visuaaleista, kuten kuvista, GIF-tiedoista, videoista tai äänitallenteista..

Miksi käyttäjän luoma sisältö on tärkeätä markkinoinnillesi?

UGC hallitsee markkinointimaailmaa. Syynä on, että se hyödyntää asiakkaan lausumatonta halua saada tunnustusta ja tunnustusta. Brändisi ulkoinen tunnustus tai arvostussana ja myös alkuperäisten asiakkaidesi tuo lisäarvoa käyttäjien luottamukseen ja affiniteettiin brändissäsi.

Tämä rohkaisee heitä myös jakamaan tuotemerkkiisi liittyvää sisältöä perheen ja ystävien kanssa sosiaalisen median alustojen kautta (ja tämä hyödyttää tuotemerkkiäsi vinosti).

93% käyttäjistä pitää UGC: tä edullisena, kun hän tekee ostopäätöksen, kun taas 86% millenialista pitää UGC: tä tärkeänä brändin laadun kannalta (lähde). UGC ei korvaa mitään markkinointistrategiaa kokonaan, vaan se on salainen kastike, joka parantaa koko markkinointiarsenalisi tehokkuutta.

Tästä huolimatta on paljon enemmän etuja, jotka vastaavat yllä esitettyyn kysymykseen – miksi käyttäjän luoma sisältö?

Katsotaanpa joitain näistä syistä.

1. Aitous

Käyttäjän luoma sisältö on objektiivisuuden suurlähettiläs. Tämä objektiivisuus johtuu siitä, että UGC: n ovat luoneet brändisi oikeat ja aitot käyttäjät. He eivät tue tuotemerkkiäsi, koska heille maksetaan niin, mutta vain koska he ovat todella tyytyväisiä tuotemerkkisi tuotteisiin ja palveluihin.

60% kuluttajista sanoo, että UGC on todenmukaisin sisältömuoto (Lähde).

Siksi, kun sisällytät käyttäjien luomia asiakasarvioita verkkosivustoillesi tai näet niitä digitaalisina opastuksina, esität tuotemerkkisi aitouden ja esität sen sosiaalisen hyväksyttävyyden käyttäjän keskuudessa. Näin ollen käyttäjän yleinen luottamus tuotemerkkiisi on lisääntynyt.

2. Sitoutuminen

Käyttäjän luoma sisältö on luonnostaan ​​kiinnostavaa. Pääasiallinen käyttäjien luoman sisällön lähde on sosiaalinen media. Me kaikki tiedämme kuinka riippuvuutta aiheuttava sosiaalinen media on. Se on yksi eniten käytettyjä temppuja käyttäjien sitoutumisen parantamiseksi.

Meltwaterin tutkimuksen perusteella UGC: n CTR on 73% korkeampi (Lähde).

Joten kun näytät käyttäjän luomaa sosiaalisen median sisältöä yleisöllesi joko verkkosivustosi kautta tai sosiaalisten seinien kautta tapahtumissa ja digitaalisissa opastuksissa, käyttäjät innostuvat siitä automaattisesti ja heitä rohkaistaan ​​lähettämään sisältöä sosiaaliseen mediaan hashtagin avulla, jotta heistä tulee osa sosiaalisen seinän näytöstä.

Yksi hieno esimerkki tehokkaasta sosiaalisesta seinästä oli Ciscon työntekijöiden hashtag-kampanjassa. Se käytti hyväksi yhdistävää teemaa maailmankartalla ja veti yhteen tweetsit ympäri maailmaa osoittaen hyvää sitoutumista.

Esimerkiksi.- Taggbox on hämmästyttävä sosiaalisen seinän myyjä, joka näyttää aggregoidun käyttäjän luoman sisällön useista sosiaalisen median alustoista ja auttaa sinua kiinnostamaan yleisöä tapahtumissasi tai verkkosivuillasi. Tämä on loistava tapa edistää käyttäjien osallistumista ja vuorovaikutusta tuotemerkkisi kanssa, mikä parantaa markkinointikampanjasi yleistä sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. Saat supervoimat levittämään suusanallista markkinointia jopa kohdepiiriesi ulkopuolelle.

3. Tulokset

Käyttäjän luoma sisältö on yrityksesi tulosten avaintekijä. UGC esittelee sosiaalisen todisteen, mikä lisää käyttäjien luottamusta ja vakuuttaa heidät tekemään viimeisen ostoksen. Tämä auttaa sinua kasvattamaan verkkosivustojen kävijöiden ja tapahtumien yleisön osuutta lopulta muuntamalla asiakkaita.

Vertaa tuloksia UGC: n ja UGC: n välillä.
UGC auttaa lisäämään tuloksia 161% eri toimialoilla. Se on niin suuri vaikutus! Kerro ystävälle

UGC-kilpailut ovat yksi kokeiltuimmista tavoista lisätä tuotemerkkisi tuloksia. Se avaa brändisi käyttäjän sitoutumisen tulvakohdat.

#MyCalvins -kampanja yhdistää kuuluisuuksia tyypillisiin kuluttajiin kuten me. Tarkastelemalla verkkosivustolla olevia gallerioita, vierailijat näkevät valokuvien lähettäneet kuluttajat. Sitten kävijät voivat tehdä oston napsauttamalla kuvaa.

Toinen hieno tapa parantaa tulosprosenttiasi on upottamalla käyttäjien luoma sosiaalisen median sisältö myyntipisteeseen, joka toimii myös inspiraatiopaikkana liian samanaikaisesti. Siten muuntoprosentisi paranevat huomattavasti.

4. Yhteisön rakentaminen

Käyttäjien luoma sisältö on loistava tapa rakentaa vahva ja uskollinen yhteisö tuotemerkin ympärille. Tämä yhteisö ei vain autta sinua kasvamaan, vaan myös puoltaa brändisi olevan uskollisia asiakkaitasi.

UGC-kampanjat toimivat loistavana alustana yhteisösi rakennusharjoituksiin. Se auttaa sinua luomaan syvän yhteyden asiakkaidesi kanssa.

UGC-kampanjat = loistava tapa rakentaa vahva yhteisö brändin ympärille (Lähde).

UGC on kuin ei-toivottu sisältö, joka tulee suoraan asiakkailtasi. Käyttäjät arvostavat positiivista UGC: tä, jonka näet verkkosivustollasi tai tapahtumissasi tai digitaalisina opastuksesi. Se auttaa lisäämään käyttäjän luottamusta tuotemerkkiisi. Tämä luottamus puolestaan ​​sitoo asiakkaasi brändisi kanssa yhteisöksi, jolloin heistä tulee brändisi pitkäaikainen asiakas.

5. SEO etuudet

88% asiakkaista luottaa käyttäjien luomiin arvosteluihin yhtä paljon kuin heidän luottamuksensa perheen ja ystävien suosituksiin. Kuvittele nyt, miten sosiaalisen median syötteiden upottaminen verkkosivustolle (käyttäjien luoma) vaikuttaisi muuntoprosenteihisi, viipymisaikaan, verkkosivuston osuvuuteen ja verkkokauppasivustosi yleiseen sijoitukseen.

Tutkimus osoittaa, että orgaanisen liikenteen sivujen vierailut lisääntyivät 9 kuukauden aikana lisäämällä asiakasarvosteluja verkkosivujen sivuille.

Käyttäjien luomassa sisällössä on kyky palvella asiakkaitasi sosiaalisella todisteella jokaisessa ostomatkansa vaiheessa. Samanaikaisesti se tarjoaa markkinoijille uskomattoman mahdollisuuden ohjata potentiaalista liikennettä verkkosivustollesi. Tämä auttaa sinua parantamaan sijoitustasi Google-hakuluettelossa. Itse asiassa, raportti osoittaa, että ne verkkosivustot, jotka sisällyttivät käyttäjän arvostelut osana verkkosivuston sisältöä, kokivat hakukoneiden paremman sijoituksen. Eikä ole niin hienoa?

6. Bränditietoisuus

Käyttäjän luoma sisältö aloittaa ketjureaktion, jossa kun yksi käyttäjä julkaisee jotain sosiaaliseen mediaan tuotemerkkistäsi ja seuraa, että muut käyttäjät alkavat myös lähettää samanlaista sisältöä brändistäsi. Tämä käyttäjän luoma sisältö on saatavissa kanta-asiakkaidesi monille sosiaalisille piireille ja näin levittää tuotemerkkitietoisuutta.

Share-a-Coke -kampanja on edelleen hyvä esimerkki erittäin menestyvästä käyttäjän luomasta kampanjasta tuotemerkin tunnettuuden lisäämiseksi. Kampanjan avulla ihmiset voivat muokata koksitölkkejä.

Käyttäjien luoma sosiaalisen median sisältö on yksi markkinoijien suosituimmista ja suosituimmista liikkeistä hyödyntää sosiaalisen median laaja-alaista levittää suusanallista markkinointia tuotemerkillesi ja levittää sitä koskevaa tietoa. 84% millennials ja 70% baby boomers suostumaan siihen, että käyttäjän luomalla sisällöllä on ainakin jonkinlainen vaikutus heidän ostopäätökseen.

Käyttäjän luoma sisältö voi vaikuttaa ostopäätöksiin – 84% millennials ja 70% baby boomers. Kerro ystävälle

7. Säästää resursseja

Käyttäjien luoma sisältö on tietojen kultakaivos, jota usein aliarvioidaan. Ja jos pidämme sosiaalista mediaa käyttäjien luoman sisällön lähteenä, se on kuin ääretön uima-allas. Voit jatkaa sukellusta syvällä, ja se ei koskaan palvele sinua tarjoamaan uutta ja löytämätöntä sisältöä. Näin ollen säästät paljon aikaa, rahaa ja ponnisteluja, jotka voidaan tehokkaasti sijoittaa muualle, mikä tekee markkinointikampanjastasi vankemman.

Sen sijaan, että annettaisiin sisällön lepäävän sosiaalisessa mediassa, voit hyödyntää käyttäjän luomaa sisältöä sähköpostimarkkinointikampanjassasi. Esimerkiksi Foot Locker lähetti säännöllisiä sähköposteja, joissa oli kuvia asiakasviesteistä lisätäkseen tuloksia.

Lisäksi käyttäjän luoman sisällön sisällyttäminen markkinointistrategiaan, kuten sähköpostimarkkinointi, säästää sinua haastavasta tehtävästä luoda uutta sisältöä jatkuvasti. Tämä vapauttaa resurssit käytettäväksi muiden markkinointitavoitteiden saavuttamiseen. Lisäksi kun olet onnistuneesti käynnistänyt UGC-hashtag-kampanjan sosiaalisen median kautta, määrität pohjimmiltaan jatkuvan lähteen uutta ja tuoretta sisältöä markkinointitarkoituksellesi, myös käyttäjän luomaa sisältöä, joka on paras mainossisällön muoto. Nyt sinun tarvitsee vain yhdistää ja valvoa käyttäjän luomaa sisältöä.

8. Hanki yleisölle oivalluksia

Käyttäjien luoma sisältö on kuin suora palaute yleisöltäsi ja käyttäjiltä. Mikään ei voisi olla parempi muoto oivalluksia kuin käyttäjän luoma sisältö markkinointistrategian parantamiseksi. Nyt tämä yleisö / käyttäjä-käsitys voi olla eri muodoissa ja tyypeissä.

Olipa asiakasarvostelut, kommentit, kuvat, videot, tweetit tai muunlainen sosiaalisen median viesti.

Tämä yleisön käsitys voi olla sekä positiivinen että negatiivinen. Positiivista palautetta halutaan aina, mutta negatiivinen palaute on yhtä tärkeää. Voit aina esitellä positiivista palautetta ja oppia parantamaan negatiivisen palautteen haittoja. Käyttäjien luoma sisältö auttaa sinua saamaan yleisölle oivalluksia, joiden avulla voit parantaa markkinointikampanjaasi ja tehdä siitä entistä vankeamman.

Lopuksi…

Löydä, millaista sisältöä yleisösi on innostunut luomaan brändillesi / tapahtumallesi, ja kiinnosta heitä antamalla heille mahdollisuus luoda käyttäjän luomaa sisältöä tapahtumaasi / tuotemerkkiäsi varten. Tulokset todella järkyttävät sinua. Käyttäjien luoman sisällön hämmästyttävät edut markkinointikampanjassasi ovat todella uskomattomia.

Käyttäjän luoma sisältö on loistava valinta tapahtumiin. Tapahtumien yleisö on aina innostunut vuorovaikutuksesta käyttäjän luoman sisällön kanssa, joka näytetään sosiaalisella seinällä tai digitaalisena opastuksena. He lähettävät helposti sosiaaliseen mediaan tullaksesi osaksi näytettyä käyttäjän luomaa sisältöä. Sivustojen UGC on myös hämmästyttävä tapa parantaa verkkosivustosi yleistä suorituskykyä ja ohjata potentiaalista liikennettä siten kasvattamalla online-yritystäsi.

Joten mitä odotat vielä? Aloita käyttäjän luoman sisällön sisällyttäminen ja koe markkinointikampanjasi uskomattomat edut.

Olen Anne Griffin ja olen digitaalinen markkinoija ja tekninen kirjoittaja. Olen intohimoinen tutkimaan ja kirjoittamaan innovaatioiden, teknologian ja digitaalisen markkinoinnin suuntauksia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map