Dummies-hakukoneoptimointi: Kuinka hakukoneoptimoida vuonna 2020

Mikä on hakukoneoptimointi (SEO)?

Hakukoneoptimointi (SEO) on verkkosivuston hienosäätöprosessi, jolla yritetään saavuttaa korkeampi sijoitus hakutuloksissa. SEO tehdään osittain seuraavan perusteella:


 1. Ymmärretään, kuinka koneet tulkitsevat etsijöiden aikomuksen ja vastaavat sitä verkkosivuston sisältöön (hakualgoritmi) ja,
 2. Arviot siitä, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa verkossa näkemänsä sisällön kanssa.

SEO: sta on tullut erittäin monimutkaista. Tähän mennessä on yli 200 ranking-tekijää (parametrit, jotka vaikuttavat verkkosivun sijoitukseen), joista Internet-markkinoijat sopivat ja tunnustavat.

Hakukone Land teki tämän SEO: n jaksollinen taulukko selittää SEO-strategian olennaiset elementit.

Näitä tekijöitä ovat käyttäjät viipyvät aikaa, linkki ankkuriteksti, avainsanat URL-osoitteessa, sisällön pituus, TF-IDF, otsikkotunniste, metakuvausteksti, verkkosivun latausnopeus, avainsanat kuvan alt-tekstissä, lähtevien linkkien lukumäärä, saapuvien linkkien lukumäärä, LSI-avainsanat, hakutulossivun napsautussuhde (SERP CTR), ja niin edelleen.

Suurin osa tunnusti nämä tekijät, koska joko Googlen edustaja vahvisti ne tai osoittautui (ainakin jonkin verran) tehokkaiksi kokeneissa kokeissa ja tapaustutkimuksissa, jotka ovat tunnettujen SEO-asiantuntijoiden julkaisemia. Monet mukaan lukien uskon, että kriittisten sijoitustekijöiden lukumäärä on paljon suurempi kuin 200. Jokaisella näistä tekijöistä on eri painoarvo eri hakutulossivuilla – mikä tekee SEO: sta uskomattoman (jälleen) monimutkaisen ja vaikeasti selitettävän. Jotkut ovat kutsuneet SEO enemmän taiteesta kuin tieteestä.

En aio kaivaa yksityiskohtia näistä yli 200 sijoituskertoimesta. Tämän artikkelin tavoitteena on antaa sinulle nopea yleiskuva hakukoneiden toiminnasta tänään ja jakaa luettelo kriittisimmistä SEO-kohteista, joita on syytä tutkia.

Kuten Google pitää yli 90% nykypäivän hakumarkkinoista, Vaihdon artikkelissani termi “hakukone” ja Google löyhästi.

Kuinka SEO toimi vuonna 2005?

Pitkä häntä vs. lyhyt häntä avainsanat.Perinteisesti SEO-prosessi alkaa avainsanatutkimuksella. Ihannetapauksessa haluat löytää avainsanoja, joilla on eniten hakumäärää ja vähiten kilpailua. Molemmat ovat kuitenkin melkein yksinoikeudella toisiinsa – eniten hakumäärää käyttävillä avainsanoilla on eniten kilpailua, kun taas vähiten kilpailulla on vähän tai ei lainkaan hakumäärää.

Näin tein SEO 15 vuotta sitten:

 1. Suorita avainsanajoukko Overturessa (nyt poissa) tai Google Adwords-avainsanatyökalu jokaisen avainsanan hakumäärän määrittämiseksi.
 2. Valitse joukko 30 – 50 avainsanaa hakumäärän ja markkinoiden kilpailun perusteella. Kohdista hakutermeihin, joiden hakumäärä on suurempi, mutta kilpailu markkinoilla on matalampi.
 3. Jaa nämä avainsanat 10 – 15 aiheeseen. Jokaisen aiheen tulisi koostua yhdestä ensisijaisesta avainsanasta ja muutamasta toisesta toissijaisesta avainsanasta.
 4. Tuottaa sisältöä aiheista – varmista, että ensisijaiset avainsanat ovat sivun otsikkotunnisteessa ja viiraa toissijaiset avainsanat sivun otsikoissa (H1, H2, H3 jne.).
 5. Sisällytä niihin kauniita kuvia ja avainsanoilla rikkaita alttekstejä.
 6. Yhdistä tärkeät raha-sivut sivustonlaajuisesti otsikosta ja alatunnisteesta
 7. Lähetä mahdollisimman monta sähköpostia muille verkkovastaaville ja pyydä heitä linkittämään takaisin verkkosivullesi käyttämällä ensisijaisia ​​avainsanojasi ankkuritekstinä.
 8. Osta käänteisiä linkkejä muilta verkkosivustoilta, jos sinulla on ylimääräistä budjettia.
 9. Toista vaiheet 1-6 loputtomasti.

Suurin osa siitä, kuinka olen rakentanut useita korkean liikenteen tytäryhtiö-verkkosivustoja ja blogeja 2000-luvulla. Vaikka tämä menetelmä saattaa edelleen toimia rajoitetussa mielessä nykyään, se ei ole enää tehokas lähestymistapa. Haku- ja verkkotekniikan maisema on muuttunut niin paljon – on yksinkertaisesti mahdotonta saavuttaa samoja hyviä tuloksia tällä menetelmällä.

Miksi? Koska hakukoneet ja Internet toimivat nykyään eri tavalla.

Tämän päivän hakukone on …

Erittäin salamyhkäinen

Google-salauksen takana piilotettujen hakujen lukumäärä.

Nykyään haut ovat enimmäkseen salattuja – tämä tarkoittaa, että emme voi enää nähdä kokonaan, mitä käyttäjät kirjoittavat hakupalkkiin päästäkseen verkkosivuillemme. Tarkimmat hakutiedot, joita voimme saada tänään, ovat kourallinen SEO-työkalujen tarjoajia, jotka ostavat napsautustietoja kolmansien osapuolien välittäjiltä..

Ja puhumattakaan – mainosten estäjät ja VPN-verkot estävät myös tiedon jakamista pienempien sivustojen omistajien kesken. Emme voi enää tarkasti nähdä, kuinka monta hakijaa on tulossa sivuillemme ja mistä he etsivät.

yksilöllinen

Duck Duck Go löysi 62 erilaista tulossarjaa 76 haussa samasta sanasta ”aseohjaus” (lähde).

Google nyt palvelee erittäin henkilökohtaisia ​​hakutuloksia yksilöille yksilöllisten mieltymysten ja selaushistorian perusteella. Käyttämäsi laite, kuten matkapuhelinbrändit, tabletit, pöytätietokoneet, älytelevisiot ja niin edelleen, vaikuttavat myös.

Jopa käyttäytymistäsi analysoidaan ja se vaikuttaa jossain määrin. Esimerkiksi käyttöhistoriasi, kuten käymäsi sivustot, videot, joista tykkäät tai jaat, älypuhelimiin asentamasi sovellukset ja muut vuorovaikutukset.

Sitten on tapa, jolla olet vuorovaikutuksessa hakutulosten kanssa (verkkosivustot, joita olet napsauttanut, asiat, joita olet etsinyt aiemmin, mainostamasi havainnot jne.). Nämä yhdistävät sanellaksesi seuraavat Google-hakuasi saamasi tulokset. Kymmenen suosituinta hakutulostani ovat todennäköisesti täysin erilaisia ​​kuin sinun.

Cross-platform

eri laitteita haun suorittamiseen

Haut suoritetaan erityyppisillä laitteilla – jotka edustavat usein eri aikoja hakukoneille. Esimerkiksi – työpöydällä ”aglio olio” -hakijat etsivät todennäköisemmin reseptiä; mutta hakijat, jotka etsivät samaa asiaa matkapuhelimella, saattavat etsiä italialaista ravintolaa. Vaikka sinulla olisi tarkat luvut avainsanahaun määrässä, on vaikeaa arvioida saamasi liikenteen määrää.

Kuinka tehdä SEO vuonna 2020?

Suurin haaste nykypäivän SEO-ammattilaiselle on toteuttaminen, ei osaaminen.

En voinut olla samaa mieltä enemmän Kevin Indigin kanssa segmentointi nykyaikaisen SEO kahteen luokkaan

 1. Makrotaso, johon sisältyy teknisiä näkökohtia, kuten verkkosivustojen arkkitehtuurisuunnittelu, UX-optimointi, verkkosivustojen kansainvälistäminen ja niin edelleen;
 2. Mikrotaso, johon sisältyy keskittynyt sisältö ja sivun optimointi, kuten aikomushaku ja sisällön säätäminen.

Asia on, et voi enää keksiä joukkoa kiinteitä menettelyjä SEO: ssa ja soveltaa sitä kaikille verkkosivustoille ja sivuille yhtäläisesti.

Jokainen ala on ainutlaatuinen.

Jokainen verkkosivusto on ainutlaatuinen.

Jokainen etsinnän takana oleva aikomus on ainutlaatuinen.

SEO ei ole enää itsenäinen markkinointitaktiikka; mutta jotain sisällytettävää verkkokehitys- ja sisällöntuotantoprosessiisi. Jotta voit korkealla sijalla Googlessa ja kasvattaa verkkosivustoasi, tarvitset jatkuvan parantamisen toimintasuunnitelmaa, jossa tarkastellaan sekä makro- että mikrotason kuvia.

Tässä toimintasuunnitelmassa on sivustosi viisi aluetta, joita sinun on parannettava ja optimoitava jatkuvasti.

1. Luo osuvaa ja hyödyllistä sisältöä

Tee – Tuottaa verkkosivuja (ja verkkosivustosi), jotka palvelevat käyttäjiäsi selkeästi. Päivitä ja lisää arvoa jatkuvasti näille verkkosivuille.Lisäksi verkkosivustosi tulisi tarjota hyödyllistä sisältöä, jota käyttäjät eivät löydä muualta Internetistä.

Jos olet uusi, iso osa SEO-pyrkimyksistään käytetään sisällön tarkastukseen. Kysy seuraavat kysymykset.

 • Onko sisältösi ajan tasalla ja esitetty selkeästi?
 • Onko sisällölläsi tarpeeksi syvyyttä (ja arvoa) käyttäjille?
 • Näyttääkö sisältösi asiantuntemusta, luotettavuutta ja luotettavuutta (E-A-T)?

Uutisivu on hyödyllinen vain käyttäjille, kun se ilmoittaa viimeisimmistä tai tärkeimmistä tapahtumista. Ostosivun tulisi sisältää kaikki tarvittavat tiedot tuotteesta ja tehdä vahva myyntilupa. Ohjeet-oppaan tulisi antaa täydelliset A-Z-tiedot – tekstin, kuvien tai videoiden muodossa – tehtävän suorittamisesta.

2. Luo saapuvat linkit ja linkitä viisaasti

Tee – Linkki tärkeille verkkosivuillesi sisäisesti usein (vaarantamatta verkkosivustosi käyttäjäkokemusta). Linkki muille asiaankuuluville ja hyödyllisille Internet-sivuille. Hanki muita asiaan liittyviä verkkosivustoja ja blogeja linkittääksesi sinulle.

Internetissä olevat linkit ovat kuin äänet todellisessa maailmassa – paitsi että eri linkkien paino on erilainen hakutuloksissa. Linkki erittäin luotettavasta sivustosta, esimerkiksi Nasa.com, on enemmän kuin web-hakemistossa oleva linkki, joka linkittää 500 eri verkkosivustoa yhdeltä sivulta.

Päätavoitteesi linkkien luomisessa on saada mahdollisimman monta ”hyvää” linkkiä.

Eri SEO-menetelmät lähestyvät linkkien rakentamista eri tavalla. Jotkut menetelmät suosittelevat hyvän sisällön tuottamista, joka houkuttelee linkkejä luonnollisesti (ihmisillä on taipumus linkittää sisältöön, josta he pitävät hyödyllistä tai mielenkiintoista); kun taas toiset hankkivat linkkejä kaupankäynnin kautta – raha (sponsorointi ja mainokset), hyvä sisältö (vierasviestit), liikesuhteet (verkottuminen).

Vinkki: Yksi hyvä tapa löytää linkkimahdollisuuksia on tarkastella kilpailijan backlink-profiilia. SEO-työkaluja on paljon, mutta pidän siitä yksinkertaisuudesta Linkologian backlink-tarkistus. Se on ilmainen (korkeintaan 100 linkkiä verkkotunnusta kohden ja arvioi linkin laatu yksinkertaisella asteikolla 0 – 100. Yllä oleva ruutukuva näyttää 15 ensimmäistä linkkiä, joita tällä sivustolla löytyy Linkology.

Jokainen näistä lähestymistavoista voi tai ei toimi sinulle. Tärkeintä tässä on selvittää, mikä on vahva puku, ja valita muutama sopiva linkkirakennustaktiikka.

3. Kirjoita houkutteleva verkkosivun otsikko

Tee – Kirjoita avainsanarikkaita otsikoita, jotka houkuttelevat käyttäjiä napsauttamaan sivustoasi hakutulossivuilla.

Sivusi otsikko tekee SEOssa kaksi asiaa:

 1. Auta hakukoneita ymmärtämään verkkosivusi sisältöä
 2. Auttaa verkkosivusi mainostamista hakutulossivuilla

Otsikkotunniste on rajoitettu 65-70 merkkiin. Tärkeiden avainsanojen ja tärkeimpien arvoehdotusten tulisi tulla lauseesi alussa.

4. Ottelun etsijöiden tarkoitus

Tee – Tarkista kohdistetut avainsanat SERP: stä ymmärtääksesi mitä Google pitää haun tarkoituksena. Uudista sivusi uusilla muodoilla ja lisäelementeillä vastaamaan hakua.

“Hakutavoite” on tavoite, jonka käyttäjä yrittää saavuttaa suorittaessaan hakua Internetissä.

Hakukoneiden segmentit hakukyselyt kolmeen eri tarkoitusluokkaan (lainaamalla Andrei Broderin paperia):

 1. Navigational Välittömästi tarkoituksena on päästä tiettyyn sivustoon.
 2. Tiedotteet Tarkoitus on hankkia joitain tietoja, joiden oletetaan olevan läsnä yhdellä tai useammalla verkkosivulla.
 3. kaupallisen Tarkoitus on suorittaa jotain verkkovälitteistä toimintaa.

Perinteisesti hakijat ovat yleensä erittäin kirjaimellisia (useimmissa tapauksissa) ja pyrkivät etsimään juuri sitä mitä he haluavat. Siksi SEO: n perusajatus on sovittaa sivustosi sisältö mahdollisimman tarkasti niin moniin asiaan liittyviin avainsanoihin jokaisessa haussa kuin mahdollista.

Nykypäivän SEO vaatii hiukan enemmän. Sen lisäksi, että sisällön on vastattava hakijoiden kyselyjä, myös se, miten sisältösi esitetään, tekee eroa aikomussovituksessa.

Ymmärtääksesi, mitä Google pitää haun tarkoituksena, katso kohde-avainsanojesi parhaat sivut. Vertaa, kuinka verkkosivusi eroavat omasta. Uudista sivusi uusilla muodoilla ja lisäelementeillä vastaamaan paremmin hakua. Voit mitata tehokkuutta joko sillä, kuinka moni käyttäjä napsauttaa sivustoasi tai joilla on käyttäjiä, jotka pysyvät pidempään.

5. Paranna käyttökokemusta (UX)

Tee – Korosta UX: ta verkkosivua suunnitellessasi. Suorita A / B-testi säännöllisesti parantaaksesi verkkosivustosi käyttäjäkokemusta.

Sivustollesi tulevien käyttäjien pitämiseksi entistä kiinnostuneempana tarvitaan enemmän kuin vain sisäänottaminen. Lukijasi ovat asiakkaitasi, ja heille positiivisen vaikutelman jättäminen on korvaamatonta. Tämä tarkoittaa, että sinun on tarjottava heille turvallisuus, sujuva selauskokemus ja miellyttävä oleskelu.

Muutama esimerkki …

SSL-varmenteen käyttäminen ei vain auta käyttäjiäsi suojaamaan tietojasi yhteyden muodostamisessa sivustoosi, vaan myös antaa hakukoneille tietää, että sivustosi on turvallinen, jotta hän voi ohjata liikennettä.

Käyttäjät, joiden on odotettava verkkosivun latautumista, ovat usein kärsimättömiä ja lähtevät, joten varmista, että sivustosi on myös optimoitu nopeudelle.

Viimeinkin, vaikka mainokset ja ponnahdusikkunat voivat olla tehokas tapa tuottaa tuloja, niistä voi tulla häiritseviä käyttäjien selauskokemus.

Johtopäätös: SEO on matka, ei kohde

Nykyään on monia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka tarjoavat SEO-palveluita. Ennen kuin harrastat heitä, muista, että SEO on matka eikä vain kohde. Verkkosivustojen ja sisällön kehittyessä SEO-vaatimukset muuttuvat.

Hakukoneet muuttavat jatkuvasti algoritmiensa toimintatapoja, mikä tarkoittaa, että sinulla ei ole koskaan ”täydellistä SEO-ratkaisua”. Ne ovat avainasemassa ymmärryksessä, kokeilussa ja omistautumisessa – niin sanotusti koko elämän matka.

Usein kysytyt kysymykset hakukoneoptimoinnista

Mitä SEO tarkoittaa?

SEO tarkoittaa hakukoneoptimointia.

Mikä SEO on yksinkertaisin sanoin?

Kuten mainittiin, SEO on verkkosivuston optimointiprosessi korkeampien sijoitusten saavuttamiseksi hakutuloksissa. SEO tehdään, osittain perustuen ymmärrykseen siitä, miten hakualroritmi toimii, ja osittain perustuu arviointiin siitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa hakutulostensa kanssa.

Ovatko UKK-hakukoneet hyviä SEO: lle?

“Usein kysytyt kysymykset” -sivu on aina hyödyllinen käyttäjän näkökulmasta. Huolellisesti suunniteltu ja rakennettu UKK-sivu toimii hyvin myyntityökaluna ja lisää verkkosivustosi sisällön määrää (sanojen lukumäärä jne.) Ja lisää siten mahdollisuuksiasi näkyä asiaan liittyvissä hauissa.

Kun usein kysytyt kysymykset on merkitty jäsennellyllä tiedolla (esimerkiksi tämä), ne lisäävät mahdollisuuksiasi esiintyä Rich Search -tuloksissa ja auttavat (teoriassa) lisää napsautuksia verkkosivustollesi. Viitata Googlen ja Bingin opas lisätietoja verkkosivustojen merkinnöistä.

Mikä on käänteinen linkki SEO: ssa?

Takaisinlinkki on hyperlinkki, joka linkittää verkkosivulta verkkosivustollesi. Taakse linkki, joka tunnetaan myös nimellä saapuva linkki, ovat tärkeitä sijoitustekijöitä Googlessa.

Pitäisikö sinun tehdä SEO itse?

Kyllä ja ei. Internetissä on paljon hyödyllisiä SEO-oppaita – joten aloittaminen ja tekeminen itse säästää rahaa ei ole vaikeaa. Muista kuitenkin, että SEO on erittäin aikaa- ja työvoima.

Maksaako SEO rahaa??

Ehdottomasti. Perustuu minun tutkia 400 parhainta freelancer-profiilia Upwork: ssa, SEO laskuttaa keskimäärin 23,68 dollaria tunnissa. Maksu nousee jopa 175 dollaria tunnissa. Henkilökohtaisesti mielestäni on kohtuullista maksaa 1 000–2 500 dollaria kuukaudessa hyvästä pitkäaikaisesta SEO-palvelusta.

Kuinka aloittelijat tekevät SEO?

Aloita lukemalla tämä opas ja tarkkailemalla, mitä muut verkkosivustojen omistajat tekevät verkkosivustojensa kanssa. Käytä SEO-työkaluja, kuten AHREFS, SEM Rush tai MOZ, selvittääksesi, mitä muut tekevät parantaakseen sijoitustaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map