10 parasta verkkoturvallista kirjasinta blogiisi (työskentele HTML: n ja CSS: n kanssa)

Fontteja. Näemme heidät joka päivä. Painettuja mainoksia aikakauslehtiin, maailmassa on kaikenlaisia ​​fontteja. Ellet osaa lukea, ymmärrät todennäköisesti, kuinka tärkeää on valita oikeat kirjasimet oikealle välineelle


Blogien ja verkkosivustojen suhteen on tärkeätä valita tyyliisi parhaiten sopivat fontit, mutta tärkeintä on, että ne ovat verkkosuojattuja fontteja.

Mitä ovat Web-turvalliset fontit?

Kaikissa käyttöjärjestelmissä (Windows, Mac, Android, ios jne.) On tietty määrä sisäänrakennettuja fontteja. Ongelma on se, että eri käyttöjärjestelmien järjestelmissä voi olla asennettuna erilaisia ​​kirjasintyyppejä.

Täällä Web-turvalliset fontit tulevat sisään.

Verkkoturvalliset fontit ovat pohjimmiltaan fonttityylejä, jotka ovat jaettuja ja katseltavissa kaikilla alustoilla ja eri järjestelmillä.

Web-fonttien upottamispalvelut

Google-verkko fontit tai Typekit ovat järjestelmiä, jotka sallivat palvelimillaan ylläpidettyjen kirjasinten käytön. Typekit asettaa hinnan fontien, sivuston liikenteen ja verkkotunnusten lukumäärän perusteella, toisin kuin Google Web Fonts.

Googlen ansiosta Google Web Fonts on täysin ilmainen ja helppo käyttää. Voit esimerkiksi valita kirjasintyyppejä, kuten lato, Avaa Sans tai Tinos. Liitä luotu koodi asiakirjaasi. Ja pystyt viittaamaan siihen CSS: ssä.

Tässä on HTML-koodi aloittelijalle, jos haluat oppia lisää.

Miksi verkkoturvalliset fontit ovat tärkeitä?

”Mitä näet on mitä saat” tulostaessasi, mutta Webissä se, mitä näet ruudulla, ei välttämättä ole täysin sama kuin jonkun toisen näytöllä..

Tässä on esimerkki, sanotaan esimerkiksi, että palkkaamasi suunnittelija päättää käyttää todella hienoa ja epäselvää kirjasinperhettä sivustosi tekstisuunnitteluun. Jos vierailijalla ei ole tiettyä kirjasinta asennettuna tietokoneeseen tai se ei vedä verkkoystävällisestä paikasta, kaikki he näkevät oletusfonttimuunnelman, kuten Times New Roman.

Saatat olla kauniisti suunniteltu sivusto, jolla on mahtavia näköisiä fontteja, se näyttää silti selkeältä ja rumaltä, jos se ei lataudu vierailijoillesi.

Näiden Web Safe -fonttien käyttäminen tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että tekstisi näyttävät oudolta vain siksi, että valitsit fontin, johon kukaan ei pääse.

Jos haluat tietää kuinka luoda verkkosivusto (vaiheittaiset ohjeet), voit seurata linkkiä ja tarkistaa yhden viimeksi julkaistuista artikkeleista.

10 parasta suosittua Web-fonttia

Nyt kun tiedät verkkoturvallisen fontin merkityksen, on aika aloittaa niiden käyttäminen sivustossasi.

Vaikka voit valita paljon fontteja, suosittelemme näitä 10 verkkosuojattua kirjasinta käytettäväksi HTML: n ja CSS: n kanssa. Niitä käytetään laajalti ja ne näyttävät myös hyvältä.

1. Arial

arialEsimerkki Arial-kirjasinperheestä

Lataa kaikki verkkosivustot ja on todennäköistä, että ne käyttävät Arial-kirjasinta.

Tämä sans-serif-fontti on eniten laajasti käytetty fontti ja sitä pidetään standardina kaikille verkkoturvallisille fontteille. Sitä käytetään usein korvattuina erikoistuneita fontteja, joita ei ole saatavana Windows-laitteissa.

2. Helvetica

HelveticaEsimerkki Helvetica-kirjasinperheestä

Jos Arial-kirjasimet ovat tarkoitettu puhtaille ja ammattimaisille verkkosivustoille, Helvetica olisi suunnittelijan valinta.

Helvetica tarjoaa tyyliteltymmän sans-serif-fontin, joka sallii rohkeamman suunnittelun.

3. Times New Roman

Times New RomanEsimerkki Times New Roman -kirjasinperheestä

Uusi muunnelma vanhasta Times-fontista.

Times New Roman on todennäköisesti se, mitä useimmat Windows-käyttäjät tuntevat, koska ne ovat Microsoft Wordsin vakio serif-fontti. Arialiin verrattuna Times New Roman on suunnittelussaan hieman perinteisempi.

4 kertaa

ajatEsimerkki Times-kirjasinperheestä

Jos Times näytti sinulle tutulta, se johtuu siitä, että se on ollut vanhoissa sanomalehdissä käytetty vakio fontti.

Timesia pidetään perinteisimmänä fontina, ja sitä käytetään harvoin painatusten ja sanomalehtien ulkopuolella.

5. Trebuchet MS

trebuchet msEsimerkki Trebuchet MS -kirjasinperheestä

Alun perin Microsoftin suunnittelemat luvut 1990-luvulla, Trebuchet MS oli innoittamana vanhojen keskiaikaisten tyylien avulla.

Sitä käytettiin näkyvästi Windows XP: n pää fonttina ja web-sivuston ruumiinkopio fontteina jonkin aikaa.

6. Verdana

VerdanaEsimerkki Verdana-kirjasinperheestä

Yksi turvallisimmista web-fonttien valinnoista Verdana käyttää suunnittelussaan yksinkertaisia ​​serif-rivejä ja erittäin suuria kirjaimia.

Fonttien pitkänomainen ulkoasu tekee siitä yhden helpoimmista kirjasimista, jota voi lukea verkossa, ja se on usein monien bloggaajien valittava fontti.

7. Arial musta

arial-mustaEsimerkki Arial Black -kirjasinperheestä

Jos rakastat Arial-kirjasinta, mutta halusit jotain rohkeampaa ja isompaa, et voi mennä pieleen Arial Black -sovelluksen kanssa. Kirjasin syntyi, kun ihmiset halusivat käyttää Helvetica-tyylistä lihavoitua kirjasinta, mutta eivät halunneet maksaa sen lisenssistä.

8. Kuriiri

kuriiriEsimerkki Courier-kirjasinperheestä

Kuriirin tulisi olla tuttu kaikille, koska vanha yksipaikkainen kirjasin on saatavana melkein kaikissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä “yksilöivien” kirjasimien varaosana..

Se ei ole tyylikkäin kirjasin, mutta on erittäin luettavissa ja siististi suunniteltu.

9. Courier Uusi

Courier-uusiEsimerkki Courier New -kirjasinperheestä

Aivan kuten Times, myös Courierillä oli uudelleensuunnittelu, joka modernisoi klassista tyyliään.

Courier New -yritystä pidetään yhden paikan fontina ja se on saatavana myös suurimpaan osaan laitteita ja käyttöjärjestelmiä.

10. Georgia

GeorgiaEsimerkki Georgian kirjasinperheestä

Vaikka Verdana on yleensä turvallinen valinta useimmille verkkosivustoille, jos halusit fonttia, jolla on hiukan isompia kirjaimia, joilla on sama fonttikoko, Georgia sopii laskuun.

Vaikka fontti on huomattava, fontti toimii tietyissä tilanteissa eikä toimi hyvin muiden serif-kirjasimien kanssa (ne näyttävät pieniltä Times New Romanin vieressä).

Älä ehdottomasti käytä: Comic Sans MS

Tosiaankin, se näyttää hauskalta ja hieman surkealta, mutta älä koskaan käytä Comic Sans MS -sovellusta, jos haluat, että verkkosivustosi otetaan vakavasti.

koominenEsimerkki Comic Sans MS-fontista

Sans-serif-fontti on satunnainen ottelu sarjakuvien kirjoittamiseen ja sitä käytetään yleensä epävirallisissa asiakirjoissa ja lasten materiaaleissa. Älä käytä Comic Sans MS -sovellusta, ellet kirjoita lasten- tai sarjakuvakirjaan!

Paketoida

Verkkoturvallisten kirjasimien tarkoituksena on varmistaa, että verkkosivustollesi suunnittelema näyttää täsmälleen sellaisena kuin se oli tarkoitettu muille laitteille ja alustoille. Vaikka jotkut fontit eivät ehkä toimi, on olemassa useita hienoja malleja, jotka tekevät sivustosi kirjasimista näyttäviä hienoilta.

Vain lupaa minulle, että et käytä Comic Sans MS: tä missään olosuhteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map