10 käytännöllistä hakukoneoptimoinnin vinkkiä aloittelijoille

SEO tai hakukoneoptimointi on kattotermi, joka sisältää kaikki ryhmän pyrkimykset varmistaakseen, että heidän online-liiketoimintansa tai verkkosivustonsa näkyy paremmin hakutulossivuilla (SERP). On monia tapoja, jotka auttavat sinua saamaan korkeamman sijoituksen SERP: issä. SEO tavoitteena on löytää tapa, joka auttaa sivun optimoinnissa orgaanisesti.


Jos olit uusi, tässä on 10 SEO-asioita, jotka sinun on tiedettävä (ja tehtävä) optimoidessasi sivustoasi paremmiksi hakutuloksiksi.

1. Paranna sivusi latausnopeutta

Mitä teet, jos laskeudut sivulle, jonka lataaminen vie liian kauan?

Voit napsauttaa takaisin-painiketta ja avata toisen verkkosivuston. Jos näin tapahtuu verkkosivustollesi, se aiheuttaa hälytystä, kuten sivun nopeus on yksi Googlen ranking-tekijöistä.

Hitaasti ladattava sivu on iso no. Vaikka luuletkin, että sivun nopeudella ei ole merkitystä sijoituksessa, sinun on mietittävä käyttökokemusta. Loppujen lopuksi haluat tyytyväisen käyttäjän, eikä hidas lataussivu ole jotain mitä käyttäjä haluaisi.

Joten lisätä sivun latausnopeutta purkamalla on tärkeää.

SEO Basic - Paranna sivusi kuormitustaGoogle PageSpeed ​​Insights analysoi verkkosivustosi sisältöä ja antaa ehdotuksia sen parantamiseksi.

Voit tarkistaa verkkosivustosi nopeuden käyttämällä Google PageSpeed ​​Insight. Sen avulla voit tarkistaa sivusi nopeuden yksi kerrallaan ja antaa palautetta sivusi tehokkuudesta. Sekä työpöytä- että mobiiliversiot. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä sivusi optimoinnissa.

Tässä on joitain tapoja, joiden avulla voit lisätä sivusi nopeutta:

 • Pienennä kuvan kokoa: Pakkaa kuviasi niin, että ne eivät vie paljon tilaa. Älä heikennä laatua, pienennä vain sen kokoa. Voit käyttää Canva-työkalu kuvien muokkaamiseen ja pakkaamiseen. Jotkut WordPress-käyttäjät voivat laajentaa ja optimoida kuvia automaattisesti automaattisesti.
 • Poista turha HTML: Käyttökelvottoman HTML-koodin leikkaaminen voi parantaa sivusi latausnopeutta. Työkalut kuten HTML-nauha ja StripHTML voi auttaa sinua siivoamaan sotkuisen HTML-tunnisteen ja muotoilun.
 • Hanki parempi web-hosting: Vaihda tehokkaaseen yritysmajoitukseen on nopein tapa lisätä sivunopeutta. TTFB ja palvelimen käyttöaika ovat kaksi päätekijää, jotka on tarkistettava, kun tarkastellaan palvelimen suorituskykyä.

Jos sivustosi toimii WordPressillä, tässä on enemmän nopeuden optimoinnin vinkkejä.

2. Luo hyödyllistä sisältöä

Kun kirjoitat sivusi sisältöä, keskittyminen vain hakukoneisiin on iso virhe. Päivän lopussa käyttäjät ovat ihmisiä, jotka maksavat laskut. Joten, sinun on kirjoitettava sisältöä, joka on heille merkityksellistä ja tärkeää.

Google ja muut hakukoneet ymmärtävät laadukkaan sisällön merkitys. He haluavat sisältöä, jolla on pitkäaikainen visio ja joka ymmärtää käyttäjien tarpeet. Avainsanoihin keskittymisen sijaan he haluavat vastaavan sisällön käyttäjän tarkoitus.

Tämä ei tarkoita, että avainsanojen käyttö ei ole tärkeää. Sinun on kirjoitettava ihmisille ja optimoitava hakukoneelle käyttämällä avainsanoja, jotka osoittavat käyttäjän tarkoituksen.

Hakukoneet ovat nykyään riittävän älykkäitä ymmärtämään, mitä käyttäjä haluaa etsiessään. Käyttämällä LSI-avainsanoja, se antaa enemmän sisältöä sisältöllesi.

SEO Basic - käytä LSI-avainsanoja sisällössäsiLSI (latentti semanttinen indeksointi) avainsanat ovat sanoja, jotka löytyvät yleensä yhdessä aiheesta ja liittyvät semanttisesti toisiinsa.

Google-aiheiset hakutermit, jotka näkyvät SERP: n lopussa, ovat erittäin hyvä lähde näiden LSI-avainsanojen löytämiselle. LSI-avainsanageneraattori on vielä yksi hyödyllinen työkalu LSI-avainsanojen ja pitkähihaisten avainsanojen selvittämiseen.

LSI-avainsanoilla sinulla on mahdollisuus parantaa sisällön näkyvyyttä hakukoneessa.

3. Optimoi mobiililaitteille

Nykyään monet ihmiset käyttävät matkapuhelinta verkkosivustoihin tai blogeihin käymiseen, joten Google on tehnyt mobiililaitteille optimoinnin yksi sijoitustekijöistä. Se tarkoittaa, että sinun on varmistettava, että verkkosivustollasi on reagoiva suunnittelu mobiililaitteille ja että se latautuu siihen nopeasti.

SEO ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi on tärkeää optimoida sivusi sekä mobiililaitteille että eri selaimille (tässä a kätevä tarkastusluettelo aluksi).

Tässä on kolme helppoa tapaa tietää, onko sivustosi optimoitu mobiililaitteille vai ei:

 • Google Chrome: Avaa verkkosivustosi Chromessa ja napsauta sivua hiiren kakkospainikkeella. Valitse Tarkasta ja etsi Toggle Device Toolbar -kuvake. Napsauta kuvaketta tarkistaaksesi verkkosivustosi reagoivuus. Voit vetää reunaa nähdäksesi näyttääkö verkkosivusto oikein erikokoisina. Jos sisältö näyttää sekoittuneelta tai kuvat pikselöidään, se ei ole mobiiliystävällinen.
 • Verkkovastaavan työkalu: Googlen verkkovastaavan työkalu voi näyttää mobiili käytettävyysraportti sivustostasi. Se näyttää sinulle, millä sivulla on käytettävyysongelmia, kun sitä katsotaan mobiililaitteilla. Sinun on vahvistettava verkkosivustosi omistajuus Google-konsolilla ennen tämän käyttöä.
 • Google-testi: Google tarjoaa verkkosivuston, jossa voit tarkistaa sivun mobiiliystävällisyys edes sinulla ei ole pääsyä Google-konsoliin. Kopioit ja liitä vain sivusi URL-osoite ja napsautat Testaa URL-osoitetta. Se kertoo, onko kyseinen sivu mobiiliystävällinen vai ei ja miksi.

Voit luoda mobiililaitteille sopivan sivuston seuraavia vinkkejä:

 • Käytä sujuvia asetteluita, joita verkkosivustosi voi mukauttaa kaikkiin näytön kokoihin ja tyyppeihin.
 • Käytä pakattuja kuvia, jotta sivusto latautuu nopeasti matkapuhelimella.
 • Pienennä tai poista kaikki ei-toivotut koodit verkkosivustoltasi.
 • Älä käytä salamaa sivustoissasi, koska matkapuhelimen käyttäjät eivät voi katsella salaman elementtejä puhelimissaan.
 • Rajoita ponnahdusikkunoiden käyttöä matkapuhelimissa.
 • Käytä enemmän valkoista tilaa suunnittelussa, koska käyttäjät voivat keskittyä lukemaan sisältöäsi.

4. Pidä URL-osoite lyhyt

URL-osoitteita on kahta tyyppiä, yksi jotain kuten https://www.xyz.com/articles/322345.php ja toinen kuten https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Kerro nyt, mikä näistä kahdesta URL-osoitteesta on sinulle helppo ymmärtää? Toinen, koska siinä todetaan selvästi, että kyse on kuinka laihtua, mutta ensimmäinen pitää arvaamaan.

SEO Basic - Pidä URL-osoitteesi lyhytLyhyemmillä URL-osoitteilla on yleensä parempi sijoitus verrattuna pitkiin URL-osoitteisiin.

SEO-toiminnan kannalta on tärkeää käyttää toisen URL-osoitteen tapaista URL-osoitetta – jotain, joka on lyhyt ja kuvaava. Miksi? Koska:

Jos sivusto perustuu WordPressiin, URL-rakenteen muuttaminen on erittäin helppoa. Siirry vain sivuille ja muokkaa sivun pysyviä linkkejä haluamallasi URL-osoitteella. Se on kaikki mitä sinun on tehtävä URL-rakenteen muuttamiseksi.

Jos olet muokannut URL-osoitetta, muista lisätä 301-uudelleenohjaus vanhaan URL-osoitteesi. Joten, liikennettä ei menetetä ja kävijät eivät törmää 404-virhesivulle käydessään vanhaa URL-osoitetta. Voit joko lisää koodi .htaccess-tiedostoon sivun ohjaamiseksi tai käyttämällä laajennusta, kuten SEO-uudelleenohjaus tai WP 301 uudelleenohjaukset.

Toimiva SEO vinkki # 4 – Pidä URL-osoite lyhyt! – Lyhyemmillä kuvailevilla URL-osoitteilla on taipumus sijoittua paremmin SERP: issä. #SEOtips kertoa ystävälle

5. Tee verkkosivustolla navigointi yksinkertainen

Verkkosivun selaus sisältää ne, jotka ovat väitetysti sivuston tärkeimpiä linkkejä. Navigointilinkit auttavat käyttäjiä löytämään sisältöä sivustoltasi. Samaan aikaan linkit kertovat myös hakukoneindeksoijille, mitkä sivut ovat sinulle tärkeitä.

Lyhyesti sanottuna, se on erittäin tärkeä SEO-käytäntö yksinkertaistaa sivustosi navigointia sekä käyttäjien kokemukselle että hakukoneindeksoijille. Priorisoi sisältösi kertomalla käyttäjille ja indeksoijalle tärkeistä sivuistasi. Anna helppo tapa päästä näille sivuille.

Tässä on joitain yleisiä sivuston navigoinnin tyypit:

 • Yksirivinen navigointi
 • Tuplapalkissa navigointi
 • Pudotusvalikko
 • Pudotusvalikko flyoutilla

Paras navigointi verkkosivustolla on käyttökokemuksen kannalta paras.

Tämä johtuu siitä, että jos käyttäjät eivät löydä tavaroita helposti sivustostasi, he poistuvat heti. Tämä lisää poistumisprosenttia, mikä on haittaa SEO: lle.

6. Lisää kuvaava kuva

Sen lisäksi, että autetaan näkövammaisia ​​käyttäjiä, lisätään vaihtoehtoinen teksti (alt tagit) voi tarjota kuville paremman kontekstin. Kuvan korkeat tunnisteet voivat auttaa hakukoneet indeksoimaan indeksoimaan kuvan oikein.

Jos kuvaa ei ladata, kuvaava alttitunniste auttaa käyttäjiä ymmärtämään kuvan merkitystä. Tarvitset vain varmistaaksesi, että kuvan kuvaus ja tiedostonimi ovat osuvia ja oikeita.

SEO Basic - käytä alt-tekstiäKorostettu teksti näyttää kuvan korkean tekstin (alt-määritteen).

Vaikka hakukoneet ovat parantuneet vuosien varrella, hakukoneet eivät edelleenkään pysty ”ymmärtämään” verkkosivuston kuvia. Saatat unohtaa mahdollisuuden saada kuvasi, jos hakukoneet eivät tulkitse kuvaa oikein.

Tässä on muutamia vinkkejä hyvän alt-tekstin kirjoittamiseen:

 • Ole mahdollisimman tarkka kuvaileessasi kuvia
 • Käytä kuvasi avainsanoja
 • Pidä kuvaus asianmukaisena
 • Vältä kuvien käyttämistä tekstinä

Kuvailevan alttitunnisteen kirjoittaminen on SEO-perustieto, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään kuvasi ja upottamaan sen vastaavasti. Jos haluat, että Google ja muut hakukoneet sijoittavat kuvan korkeammalle, sinun on optimoitava se.

7. Käytä kaavamerkintöjä

Schema markup auttaa Googlea ymmärtämään, mitä sivusi sisältää. Google-hakutulosten sivu, jossa on kuvia, arvosteluja ja tähtiä, on esimerkki skeeman merkinnöistä.

Ihmisillä on taipumus tarkistaa linkkejä kuviin tai tähtiin, ja siten kyseisten sivujen napsautussuhde kasvaa skeeman myötä.

SEO Basic- Käytä skeemamerkintöjäEsimerkki SERP: n skeemamerkinnöistä.

Mukaan tapaustutkimuksia, vähittäiskauppayritykset voivat saada orgaanisen liikenteen jopa 30%: n lisäyksen käyttämällä jäsenneltyjä merkintöjä.

Kun kaavaa käytetään oikein, voit kertoa paljon enemmän sivustasi, kuten tekijästä, sijainnista, kustannuksista, ISBN: stä ja niin edelleen. Vaikka se ei vaikuta sijoituksiin suoraan, sillä voi olla positiivinen vaikutus sivulle, mikä on hyvä idea.

SEO basic - käytä googlen jäsenneltyä tietojen merkintäapuaGooglen rakenteellisten tietojen merkintäapurin käyttö skeeman luomiseen.

Näin voit toteuttaa kaavion merkinnät sivullesi:

 • Siirry Googleen jäsennelty tietojen merkintäapuri.
 • Valitse tietotyyppi, jonka haluat merkitä, laajoista vaihtoehdoista.
 • Liitä merkitsemäsi blogin / artikkelin URL-osoite ja napsauta sitten aloita koodaus.
 • Korosta merkinnät, kuten artikkelin nimi.
 • Lisää niin monta elementtimerkintää kuin nimi, tekijä, julkaisupäivä jne
 • Napsauta Luo HTML, kun olet valmis.
 • Siirry CMS: ään tai lähdekoodiin ja lisää korostettu osa sopiviin kohtiin.

Googlen strukturoidun tiedon merkinnän auttajan lisäksi on myös muita vaihtoehtoisia työkaluja:

Selvitä, mitkä sivut tarvitsevat järjestelmän merkinnän, etsiä samojen avainsanojen yläsivut, joihin kohdistat. Muista, että tavoitteesi on suoriutua paremmin SERP: ssä ja käyttäjien edessä.

Toimiva SEO vinkki # 7 – Käytä skeemamerkintää! – Käyttämällä jäsenneltyjä merkintöjä, sinulla on mahdollisuus kasvattaa 30% orgaanisessa liikenteessä. #SEOtips kertoa ystävälle

8. Lisää sisällön luettavuutta

Google on alkanut luokitella sivuja käyttäjän signaalien, kuten sivulla vietetty aika. Jos kirjoittamasi asia on liian vaikea ymmärtää, niin käyttäjä poistuu sivulta, ja se vaikuttaa sijoituksesi.

Käytä yksinkertaista kieltä, jotta sitä ei tapahdu. Suurin osa käyttäjistä haluaa lukea helposti ymmärrettävää sisältöä, joten älä käytä artikkelissasi suuria sanoja tai teknistä žargonia liikaa. Tässä on muutamia vinkkejä kirjoittamisen pitämiseksi yksinkertaisena:

 • Käytä yksinkertaista kieltä. Jos esimerkiksi voit käyttää sanaa lähellä, kirjoita se sen sijaan, että käytät läheisyyttä.
 • Pidä lauseet lyhyinä.
 • Kirjoita epävirallisesti, kuten puhut yleisölle. Älä tee sisältöäsi kuten esseen kirjoittaminen.
 • Käytä sisällössäsi aina aktiivista ääntä.

Mieti nyt seuraavia kahta virkettä ja kerro minulle, mikä on tiiviimpi ja kiinnostaisi sinua? Minulla on esimerkiksi monia kirjoja. Tai minulla on 20 kirjaa henkilökohtaisessa kirjastossani.

Pidän parempana myöhempää.

Selkeillä ja ytimekkäillä lauseilla kirjoittaminen auttaa ehdottomasti parantamaan sisällön luettavuutta.

Tässä on joitain työkaluja, joiden avulla voit kirjoittaa parempaa sisältöä:

 • Hemmingway-sovellus: Antaa sinulle idean sinun kirjoitustyyli. Kuinka helppoa on lukea kopiosi. Monimutkaiset lauseet, jotka tekevät kirjoittamisesta vaikea ymmärtää. Vältä myös passiivisten lauseiden käyttöä kirjoittaessasi.
 • Grammarly: Artikkelin muokkaamiseen oikeinkirjoitus ja kielioppi virheitä.

9. Kirjoita hyvät otsikko- ja metakuvauskentät

metakuvaukset ja otsikkotunnisteet eivät vaikuta suoraan SERP-pisteisiisi. Mutta hyvin kirjoitetut sisällönkuvauskentät voivat auttaa lisäämään käyttäjien napsautussuhdetta (CTR) – mikä on tärkeää. Google pitää sinua hyvänä tuloksena, jos useammat ihmiset napsauttavat linkkejäsi SERP: ssä. Seurauksena on, että sivusi sijoittuu korkeammalle.

Tutkimus osoittaa, että napsautussuhteen prosentuaalisella osuudella on suoraa merkitystä asemaan (lähde).

Metakäsittely on sivusi lyhyt kuvaus (enintään 156 sanaa). Kuvaukset näkyvät kappaleena URL-osoitteen alla hakutuloksissa. Metakoodisi tulisi olla selkeä ja osuva sisältöön. Voit myös sisällyttää avainsanoja ja toimintakehotuksen, kuten Lisätietoja! kannustaa käyttäjiä toimimaan.

Otsikkotunnisteet puolestaan ​​näkyvät hakukoneiden tuloksissa napsautettavana otsikkona. Ne ovat tärkeä tekijä, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään sivusi. Usein otsikkotunnisteet ovat käyttäjien ensivaikutelma sivustasi.

Pidä otsikkotunnisteet lyhyinä (suositus alle 60 merkkiä) ja sisällytä ensisijaiset avainsanat. Käytetyt avainsanat korostetaan hakutuloksissa. Joten valitse avainsanasi viisaasti, mutta älä käytä niitä liikaa. Vaikka Google ei rangaistut pitkien nimikkeiden käytöstä, luot huono käyttökokemuksen otsikkosi täyttämiseen.

Tässä on muutamia hyödyllisiä työkaluja, joita voit tutkia:

10. Valvo kommenttejasi

Älä kytke kommentteja pois päältä; Sen sijaan pidä heidät päällä, koska se auttaa rakentamaan yhteisöä. Kun ihmiset kommentoivat viestiäsi, se osoittaa, että he välittävät siitä ja lukevat sitä. Sinun on vain suodatettava roskapostikommentit.

SEO-yhteisö on samaa mieltä siitä, että kommentit vaikuttavat hakukoneoptimointiin. Kommentit ovat käytännössä käyttäjän luomaa sisältöä verkkosivustollasi. Se tarjoaa mahdollisuuden parantaa sivun laatua.

Tässä on esitelty katkelma, joka veti käyttäjän kommentista.

Jotkut kommentit ovat riittävän laadukkaita, että Google ohitti sivun pääsisällön ja vedä kommentit esitelty katkelma. Verkkosivulla meneillään oleva keskustelu on myös asia, joka pitää sisällön ajan tasalla. Sallimalla kommenttisi blogiisi osoittaa, että arvostat lukijasi ajatuksia.

Lisäksi a blogin kommentointipalvelu antaa sinulle mahdollisuuden myös sisäiseen linkittämiseen.

Toisaalta voit käyttää blogin kommentointistrategiaa liikenteen ohjaamiseen takaisin sivustoosi. Kirjoita oivaltava kommentti ja pudota linkki takaisin verkkosivustollesi, jos siellä on mahdollisuus. Kommenttien käyttäminen on loistava tapa luoda suhde verkkosivustojen välille.

Lue – 10 toimittavaa hakukoneoptimointivinkkejä aloittelijoille, kirjoittanut Kavita @dreamerkavita, @canva #SEOtips kerro ystävälle

johtopäätökset

Tässä on 10 SEO-vinkkiä, jotka auttavat sinua parantamaan SEO-peliäsi:

 • Paranna sivusi latausnopeutta
 • Luo hyödyllistä sisältöä
 • Optimoi mobiililaitteille
 • Pidä URL-osoite lyhyt
 • Tee verkkosivustolla navigointi yksinkertainen
 • Lisää kuvaava kuva
 • Käytä kaavion merkintää
 • Lisää sisällön luettavuutta
 • Kirjoita hyvä sisällönkuvauskentät
 • Valvo kommenttejasi

SEO: lla on tonnia tekniikoita, joita voit käyttää. Mutta yllä olevat vinkit ovat tarpeeksi hyviä aloittamiseen.

Kavita Paliwal on Canvan ulkoistamisasiantuntija. Kun häntä ei kiinnitetä kannettavaan tietokoneeseen, hänet voidaan löytää matkasuunnitelmista, joita harvoin tapahtuu. Yhdistä Kavitaan Viserrys ja LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map